• pandarinen

    Baka flicka 2020

    Du har helt rätt. Koffein för män boostar spermierna för mannen men gör honom också mindre fertil. Likaså mindre fertil för kvinnor. Men enligt shettles är det ok med någon kopp då och då. Dock ska mannen inte dricka koffein 30 min innan sex.


    SML89 skrev 2020-12-09 10:52:19 följande:

    En sak som jag funderat över lite när det gäller kaffe (koffein).. Är helt med på att mannen inte ska dricka det innan sex för det boostar pojkspermierna och gör de ännu mer aktiva och snabba.

    Men varför ska kvinnan undvika det? Minskar det chansen att få flicka eller är det mer bara för att stora mängder koffein kan minska chanserna att bli gravid generellt sett? För annars har jag för mig att kaffe är syrabildande, så det borde ju vara bra för att skapa en mer sur miljö eller? Rätta mig gärna om jag tänker fel eller om ni hört annat :)


  • pandarinen

    Det hät med kött. Är det rent kött eller gäller det även alla djurprodukter av ko och gris? Tex blodpudding, skumtomtar (gelatin) mm? Någon som vet?

  • pandarinen

    Japp nästa vecka kör vi Solrosen 15 :) jag har enligt beräkningar ÄL den 23:e december. Så det ska bli spännande. Första försöket för oss.


    Solrosen15 skrev 2020-12-08 10:16:23 följande:

    SML89 vi hoppas på det!! Äter folsyra varje dag och håller tummarna!!

    Enligt min App ska jag ha ÄL runt den 19e december, precis som Du pandarinen. Vi får hoppas att jultomten kommer med en nidblödning i år ????


  • pandarinen

    Jag kommer ha äl runt den 23e :)


    lillainna skrev 2020-12-13 00:18:07 följande:

    Nån mer som har äl snart, min är enligt appen beräknad till 22? :)


  • pandarinen

    Med min son gjorde vi på äldagen. Nu tänkte vi första försöken göra upp till 2 dygn innan. Sen kör vi nog bara på i vår om det inte tagit sig. Det är ett syskon vi vill ha och jag är otålig att vänta hahaha. Sonen blev till på andra försöket.


    Fullofhope skrev 2020-12-13 19:06:59 följande:

    Hur många dagar innan äl kör ni? Jag har (högst troligt) ägglossning idag. Och vi hade sex mån, tis och ons. Så alltså 4dagar innan äl. Men känns som de är för långt innan äl, så hur har ni gjort när ni lyckats bli gravida?


  • pandarinen
    Håller tummarna SML att du blir gravid nästa gång. Tog det lång tid sist, när du blev gravid med din lilla son? 

    Idag startade vi bebisverkstan. Enligt mina beräkningar borde jag ha äl på måndag. Så 4 dagar innan har vi alltså kört nu. Hoppas få till det minst en gång till i helgen också. Känns spännande att ha startat igång det hela. 

    SML89 skrev 2020-12-14 10:31:36 följande:

    Sex 2-3 dagar innan ÄL enligt Shettles metod. Men vi kommer bara köra på.
    Idag kom mensen för mig, vilket också betyder att jag har för kort lutealfas (bara 7 dagar). Så kan ju innebära svårigheter för mig att bli gravid så vill inte minska chanserna ytterligare. Känns riktigt jobbigt faktiskt för mest av allt vill vi bara ha ett syskon (så snart som möjligt).

    Blir 4e försöket för oss nästa gång, och kommer mest köra det med PH-värdet.


  • pandarinen

    Hur kollar man ph värdet? Hur lågt ska det vara?

    Idag fick jag stegring på älstickorna. Så nu är äl på gång inom ett par dagar. Spännande

  • pandarinen

    Hihi fått till det 2 gånger nu :) tror dock att det är lite för tidigt, kan vara 3 dagar innan. Men kan vara 4-5 också. Men vi tänkte köra på nu varje dag fram till äl om vi får tid.

  • pandarinen

    Nu har cb stickan blinkat i två mornar. Vi hade sex en dag innan blinkande gubbe och en gång igår. I dag blinkade gubben också. Så inte äl än men på g. Jag tror jag har äl på månd. En app säger 23 på onsdag. Vi tänkte vi kör på fram till äl.

    Jag tvättar mig även med lactal intimtvål som har ett ph på 3.5. Och som sägs sänka ph nivån. Har däremot inte testat mitt ph.

Svar på tråden Baka flicka 2020