• pandarinen

    Baka flicka 2020

    jorå vi är allt ett par som kämpar på här :D Vi ska snart börja om efter 2 mf. Tog en liten paus men ska satsa nu på en mars bebis 2022.

    Hur går det för er andra där ute? 
    Och är det någon som vet hur det är med socker (godis, läsk mm) - när det gäller att baka tjej. Undvika eller frossa? 

  • pandarinen

    Jag dricker och äter mycket mejeriprodukter, tranbär, nötter, tar kalciumtillskott. 
    Sen undviker jag chips, pommes och allt för salta saker. 
    Koffein undviker jag också. 

    Ska försöka att dra ner på socker, läsk, försöka att sluta äta godis. Men fikabröd får det nog bli iallfalll någon gång nu i det fina vädret. 

    Jag längtar tills det är dags för oss att försöka igen. Jag får härda ut den här månaden, sen i juni så ska här bakas bebis igen. 

  • pandarinen
    Gurkan25 skrev 2021-06-20 12:48:50 följande:

    Hej! Hoppas allt är bra med er alla, för oss rullar det på och vi befinner oss nu i v20. RUL är gjort och vi valde att ta reda på kön, men även denna gång verkar det bli en pojk. Så vi väntar pojke nummer fyra nu till familjen.


    Grattis till den lilla pojken. Pojkar är väldigt mysiga också! Hade du ätit eller gjort något särskilt inför för att få en tjej!
  • pandarinen

    Hur har det gått? Jag väntar på att få starta bebisverkstan. Räknar med äl i mitten på juli förhoppningsvis. Vad använder du för älstickor? Jag har använt clearblue, både de som visar blinlanfe gubbe först å sedan fast. Och de som bara visar fast gubbe. Någon som tycker det ena är bättre än det andra?


    maizor skrev 2021-05-17 08:29:39 följande:

    Hoppas att de vill ta sig fort för er i juni 

    Här har jag tagit vad som känns som huuundra äl test som har så långsam stegring denna månad. Idag lite starkare men några dagar kvar till äl. Vi hade sex igår och inatt vart sambon magsjuk, så nu blir det nog inga fler försök denna månad. är på dag 15 i cykeln så hoppas att de kan vara bara några dagar kvar till äl nu. 


  • pandarinen

    Ja jag längtar nu till att få sätta igång, och bli gravid igen. Har du många barn sedan tidigare? 
    Jag har en underbar liten son på 16 månader. 
    Och nu siktar jag på en vårbebis. Borde ha äl runt 7-8 juli och då skulle bf bli slutet på mars 2022 :D

     Jag håller tummarna att det ändå tog sig för dig. Då blir det en tidig marsbebis eller? 
    Har du många barn sedan tidigare? 


    maizor skrev 2021-06-25 13:49:44 följande:
    Skönt att få starta om igen nu! Håller tummarna för er! Jag har kört på graviditetkollens äl test, men tycker inte de är någon höjdare... jag fick ett positivt gravtest i slutet av maj men fick sen mens/tidigt missfall sen, så nu börjar vi om efter denna mens, fick inte till det så mycket denna månad men sjuka barn och avslut av jobb innan semester så har inga höga förhoppningar att det tagit sig nu, har runt en vecka kvar till bim.
  • pandarinen
    maizor skrev 2021-07-01 12:46:03 följande:

    Ja såklart de kan vara så också ???? har en kompis vars barn blivit till på äl och ena är flicka andra pojke. Jag har inte kört så strikt eftersom det stressar mig att tänka för mycket på att ?göra? barn utan tycker mest att det vore roligt med en flicka i familjen.


    Instämmer! Jag började att köra på ganska strikt med diet i början på året men efter 2 mf så kör vi nu bara så får vi se. Det ska vara kul att ha bebisverkstad inte stressigt och jobbigt. Jo jag kör äl test för att kunna pricka in runt äl. Har oregelbunden mens från 29-35 dagar så vill gärna ha lite koll. Började igår med stickor. Ah känns så härligt att vara igång igen.
  • pandarinen
    maizor skrev 2021-07-02 18:17:44 följande:

    Förstår dig helt, har du haft tidiga missfall som skött sig självt eller behövt hjälp? Jag hade ett innan min minsting men det skötte sig självt. Ja precis, det hjälper ju verkligen med semester och sommar också! Så skönt att vara igång, hoppas de tar sig fort! Jag fick ett positivt gravtest idag på en sticka så ska testa med digitalt imorgon eller söndag :D


    Grattis! Vad roligt! Då blir det kanske en tidig mars eller sen februaribebis! Jo alla 3 mf har varit i v6-7. Så jag kommer vara rätt nervös fram till jag passerat v7 den här gången. Första mf var första försöket innsn min son som blev till på andra försöket. De senaste 2 mf var på försök 2 o 3.
  • pandarinen

    Ja jag tycker ni att ska köra på även ikväll. :) det kan ju ta uppemot 48 timmar efter älutslag. vad använder du för ältest? Clearblue har en variant som även mäter östrogen och kan visa några dagar innan när äl är på gång.

    23:e är det utifrån långa eller korta cykeln?

  • pandarinen
    Crazzy skrev 2021-07-20 21:19:15 följande:

    Ja det var det jag gick på, men tänk om jag får fullt utslag imorn?

    Billiga från RFSU, vet inte hur bra de är, heh.

    23:e är baserat på uträkningar i apparna, som båda verkar anta att jag nu kommer att ha en 27 dagarscykel..!

    Kan man ta clearblue när som helst på dygnet?

    Och tack för svaret


    De rekommenderar att man ska ta testet med morgonurin. Jag brukar däremot vara lite otålig när den blinkade gubben kommer fram och även testa på EM. Och en gång hade jag blinkande gubbe på morgon men vid 12 så var det äl. Dock bör du nog inte tömt blåsan på minst 4 timmar innan du testar.

    Har ni några barn sedan tidigare? Läs gärna shettles bok, finns på biblioteket säkert. Den var väldigt intressant och gick in mer på djupet hur deras studie är gjord.
  • pandarinen
    maizor skrev 2021-07-23 20:05:05 följande:

    Ja om det går vägen så blir de så :) åh så tufft med flera missfall, jag hoppas att det tar sig fort nu för er!! Kör du med äl tester nu eller kör ni bara på känsla? :)


    Vi kör med ältester. Tyckte vi fick till det bra. Hade massor med sex flera dagar i rad innan äl. Men inte. Idag kom mensen. Så nu får vi börja om med sikte på april bebis...
  • pandarinen
    SML89 skrev 2021-08-12 07:52:58 följande:

    Hej,
    Va länge sen jag skrev här nu. Körde hyfsat hårt på teorin till en början, men då blev jag ju inte gravid alls. Började släppa på det men fortsatte ändå med vitaminer/dieten. Kan säga att jag väntar 2 pojkar trots det, så detta funkade inte alls för oss haha. 2-äggs tvillingar så hade ju kunnat bli 2 flickor eller en av varje, men icke.. 2 pojkar haha =) är ändå jätteglad, har en underbar pojke och ska bli mysigt att få två till. Men tror nog lite mer på gener och slump även om man kanske kan påverka liite genom detta.


    Men vad härligt att höra av dig! och vad häftigt med tvillingar! Vilken vecka är du i nu? Jag har också släppt dieten mer eller mindre. Dricker fortfarande rätt mycket mjölk och undviker chips (salt) och äter väl kött kanske 2 gånger i månaden. Jag väntar på bim, har än inte fått plus men hoppas hoppas på ett plus här nu i slutet på augusti. 
  • pandarinen
    carros skrev 2022-07-06 13:05:31 följande:
    Hej! Har läst igenom hela tråden???? Så nyfiken nu! Hur har det gått för dig pandarinen? Och nu andra som startade tråden? Har två småpojkar och skulle gärna få en dotter så därför hamnade jag här. Inga aktiva försök och vi kommer inte försöka på en trea förns tidigast september. 
    Vi kämpar tyvärr fortfarande... 1.5 år har vi kämpat för att få till en bebis. Jag har gett upp dieten och det viktigaste för mig är ett barn, oavsett kön.
Svar på tråden Baka flicka 2020