• Anonym (Orolig syster)

    Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?

    Hej jag är orolig över min systers barn.

    Det är så att hennes son beter sig väldigt otrevligt och hon och hennes man verkar inte göra någonting åt det. Barnet skriker när han inte får som han vill och sliter saker som han vill ha ur händerna från folk, kastar mat med flit på golvet, föräldrarna säljer inte ens åt honom utan städar bara upp efter att

    han har ätit. Föräldrarna har även satt lås på lådor och skåp hemma för annars river han ut allting säljer de. Jag tycker såklart att man borde säja till sitt barn att det inte får göra så istället. Är föräldrarna bara väldigt lata och dåliga på att uppfostra barn eller kan det vara så att barnet har någon diagnos och behöver hjälp? Vad ska jag göra för att hjälpa barnet? Jag ska försöka att prata allvarligt med dem och funderar på att orosanmäla om de inte lyssnar.

  • Svar på tråden Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?
  • sextiotalist
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 16:47:01 följande:

    Men jag ser på bilder och sådant på Facebook också jag ser aldrig skrikande barn där


    Hahaha
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 16:29:05 följande:
    Ja men det är väll bara att säja nej och städa.? Lite kan man väll göra när man är ledig hela dagarna, ska föräldrarna bara sova och slappa tycker du?
    Bara så du vet det så pissar du på varenda hemma-mamma just nu. Det sista en förälder gör är att sova och slappa! Förhoppningsvis kan man få en stunds sömn för att ta igen vaknätterna om man har ett barn som fortfarande sover en timme dagtid, men man har också ett hushåll att sköta plus sig själv, för även om man har en partner så finns det en inbyggd förväntan att den som är hemma åtminstone ska kunna göra en del. Och barnets behov går först, alltid, så det tar man hand om först. Du ska verkligen inte yttra dig!
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 16:33:25 följande:
    Jag menar vanliga filmer som man kan se på bio det ska väll visa verkligheten även om historien är påhittad
    Man skulle inte kunna spela in en film om ett barn betedde sig som det gör i verkligheten. Därför använder man antingen barn som är så pass stora att de kan hålla sig tysta eller så får man göra omtagningar, plus att man så klart passar på att spela in med en bebis som är nymatad och nöjd, helst sovande. Du måste förstå att det du ser på film inte alls är på riktigt, inget av det, inte ens barnen. Inget barn är så lugnt och fint som på film!
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 16:42:00 följande:
    Men när det bara är ett barn borde det gå bra? Jag skulle bara säja "kalle du får inte riva ut Kastrullerna, gör du det igen blir det ingen efterrätt. Du har ju massa roliga leksaker att leka med
    Och efter hur många gånger tror du att du skulle lessna? Efter hundrade gången samma dag, eller skulle du stå ut med tvåhundra tillsägelser? Varje dag. Sju dagar i veckan. 356 dagar om året. Det är inte lathet som gör att föräldrar stänger undan till osynes ofarliga saker, för man kanske inte vill ha allt förstört och man har faktiskt varken tid eller ork att springa efter en ettåring där man varannan minut måste plocka undan något, för att inte tala om frustrationen det skapar hos ett barn att få höra tillsägelser hela dagen, det om något kan förstöra deras psyke!


  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 16:47:01 följande:
    Men jag ser på bilder och sådant på Facebook också jag ser aldrig skrikande barn där
    Men skärp dig. Det fattar du väl att det knappt är någon som lägger ut bilder på sin misär. Varken skrikande trilskande ungar (och inte bara för att man har händerna fulla att hantera situationen) eller selfies där man ser ut som en överkörd räv eller berget av disk/tvätt/whatever eller de stora rostfläckarna på bilen. Hur gammal är du förresten...?
  • Anonym (Orolig syster)
    Jag är bara jag skrev 2020-10-20 16:49:07 följande:

    Ledig?  Maten lagar sig själv. Blöjorna byts av sig själv. Tvätten tvättar sig själv, ungen går och lägger sig och somnar och vaknar själv, klär på sig själv, går ut på promenad själv, badar sig själv, alla övriga hushållssysslor sköter sig själva. Ungen klättrar själv upp i barnstolen, skär upp sin egen mat och serverar sig själv. Leksakerna plockar undan sig själva, tvätten viker sig själv och hoppar självmant ner i lådorna, den nerkladdade tröjan ungen ätit lunch i byter sig själv. Ja, du tycks ju tro det. Att ha en ett-åring hemma är inte att vara ledig och ha tid till att slappa!  Du tycks ha NOLL erfarenhet av barn öht.


    Barn i den ålder borde kunna byta kläder själva, inte kladda ner sig, hjälpa till med hushållssysslor, gå på toa själv och lägga sig själv
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 16:55:39 följande:
    Barn i den ålder borde kunna byta kläder själva, inte kladda ner sig, hjälpa till med hushållssysslor, gå på toa själv och lägga sig själv
    Vid ett års ålder?? Men alltså nu.... Trollmänniska. Det är allt jag har att säga. Ingen kan väl vara så dum att den på riktigt tror att en ettåring kan byta kläder, gå på toa, lägga sig själv och hjälpa till i hushållet?? Eller har du en diagnos...?
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-20 16:58:36 följande:
    Vid ett års ålder?? Men alltså nu.... Trollmänniska. Det är allt jag har att säga. Ingen kan väl vara så dum att den på riktigt tror att en ettåring kan byta kläder, gå på toa, lägga sig själv och hjälpa till i hushållet?? Eller har du en diagnos...?
    Ja jag skulle väl inte säga dum egentligen men oerfaren och inte kan tänka efter vad som är rimligt här i livet.
  • AndreaBD
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 13:15:41 följande:
    Han kunde ha tittat på sin mamma och sett om hon nickade eller sa varsegod eller något
    En 3-åring kan det, kanske en 2-åring. Men absolut inte en 1-åring!
  • Anonym (Orolig syster)
    Anonym (Anonym) skrev 2020-10-20 16:51:28 följande:

    Bara så du vet det så pissar du på varenda hemma-mamma just nu. Det sista en förälder gör är att sova och slappa! Förhoppningsvis kan man få en stunds sömn för att ta igen vaknätterna om man har ett barn som fortfarande sover en timme dagtid, men man har också ett hushåll att sköta plus sig själv, för även om man har en partner så finns det en inbyggd förväntan att den som är hemma åtminstone ska kunna göra en del. Och barnets behov går först, alltid, så det tar man hand om först. Du ska verkligen inte yttra dig!Man skulle inte kunna spela in en film om ett barn betedde sig som det gör i verkligheten. Därför använder man antingen barn som är så pass stora att de kan hålla sig tysta eller så får man göra omtagningar, plus att man så klart passar på att spela in med en bebis som är nymatad och nöjd, helst sovande. Du måste förstå att det du ser på film inte alls är på riktigt, inget av det, inte ens barnen. Inget barn är så lugnt och fint som på film!Och efter hur många gånger tror du att du skulle lessna? Efter hundrade gången samma dag, eller skulle du stå ut med tvåhundra tillsägelser? Varje dag. Sju dagar i veckan. 356 dagar om året. Det är inte lathet som gör att föräldrar stänger undan till osynes ofarliga saker, för man kanske inte vill ha allt förstört och man har faktiskt varken tid eller ork att springa efter en ettåring där man varannan minut måste plocka undan något, för att inte tala om frustrationen det skapar hos ett barn att få höra tillsägelser hela dagen, det om något kan förstöra deras psyke!


    Det borde väl räcka att säja till en gång?
  • AndreaBD
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 14:13:48 följande:

    Dessutom verkar han var väldigt sen han är inte pottränad, det enda ordet han kan säja är nej och han kan inte ens gå utan att håla i sig.


    Men snälla! Man bör inte pottträna barn före 2-års-åldern, det är ingen större idé tidigare!

    Och när det gäller talet så är det också fullständigt normalt. Jag har en son som sa ganska många ord med så där 14 månader, och en son som inte sa mer än fyra eller fem påhittade ord, tills han var 3 år! Sen lossnade det. 

    Det är helt normalt att börja gå runt 1 år. Mina tre barn kunde gå fritt - utan att hålla i - med 16 månader, 12 månader, 9 månader. Det är väldigt olika och pojkar är senare än flickor (jo, den med 9 månader är en tjej). 
  • Anonym (Anonym)
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 17:04:02 följande:
    Det borde väl räcka att säja till en gång?
    Nej. Det räcker inte alltid att säga nej en gång ens vid ett enskilt tillfälle.... Du kan ju jämföra med dig själv. 130 inlägg senare fattar du ju fortfarande inte vad vi andra talar om för dig. Man kan ju tycka att det borde ha räckt med en gång, och du är ändå vuxen.
Svar på tråden Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?