• Anonym (Orolig syster)

    Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?

    Hej jag är orolig över min systers barn.

    Det är så att hennes son beter sig väldigt otrevligt och hon och hennes man verkar inte göra någonting åt det. Barnet skriker när han inte får som han vill och sliter saker som han vill ha ur händerna från folk, kastar mat med flit på golvet, föräldrarna säljer inte ens åt honom utan städar bara upp efter att

    han har ätit. Föräldrarna har även satt lås på lådor och skåp hemma för annars river han ut allting säljer de. Jag tycker såklart att man borde säja till sitt barn att det inte får göra så istället. Är föräldrarna bara väldigt lata och dåliga på att uppfostra barn eller kan det vara så att barnet har någon diagnos och behöver hjälp? Vad ska jag göra för att hjälpa barnet? Jag ska försöka att prata allvarligt med dem och funderar på att orosanmäla om de inte lyssnar.

  • Svar på tråden Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?
  • Anonym (q)
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 13:15:41 följande:
    Han kunde ha tittat på sin mamma och sett om hon nickade eller sa varsegod eller något
    Nu är barnet en hundvalp tydligen...
  • Anonym (Orolig syster)
    Anonym (q) skrev 2020-10-20 13:20:35 följande:

    Den ironiska? Jamen visst. En ettåring ska ju givetvis ha samma krav som ett större barn som faktiskt kan förstå konsekvenser (åtminstone lite mer)... NEJ. Om alla i tråden säger nej till dig, vilket de gör och du fortfarande inte inser att problemet här är du. För så ignorant till kunskap kan man inte vara utan att det är ett problem :) Så följ råden med att läsa på.

     

    Egentligen ingen mening med att ens försöka argumentera men sanningen är att det finns folk som har dessa åsikter..


    Nej det var en annan tidigare kommentar
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 13:27:08 följande:
    Nej det var en annan tidigare kommentar
    Oavsett så är det EN kommentar bland alla 60, Perosnen är antingen okunnig eller har en totalt osund syn på barnuppfostran (ja de som är för barnaga finns ju också, mämmiskor med märkliga åsikter finns alltid)
  • Mrs Moneybags

    Du har säkert hjärtat på rätta stället, men jag hoppas att du nu förstår att ditt syskonbarn är en helt normalt utvecklad ettåring med en ettårings alla impulser och beteenden. Man brukar inte rekommendera att försöka uppfostra ett så litet barn, utan det bästa är att använda sig av avledning och distraktion om barnet har fått dille på någonting som han vill ha, eller att helt enkelt acceptera att allting under 1 meters höjd kommer att rivas ner.  

    Det är så de är, åldern mellan 12-18 månader uppfattade jag som den jobbigaste. Sedan går de mer och mer mot att bli lite lugnare att vara med. Du kanske ska prova att passa barnet en gång och se hur det kan vara? Det kan nog vara lärorikt och kul om du stålsätter dig för att det också kommer vara tufft. 

  • Anonym (q)
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 13:27:08 följande:
    Nej det var en annan tidigare kommentar
    Då kanske du kan citera den?
  • Anonym (Orolig syster)
    hammarhajen skrev 2020-10-19 18:29:03 följande:

    Klart ålder spelar viss roll, men nog ska man markera även om barnet är litet. Inte är det OK att kasta mat på golvet eller slita saker ur händerna på folk och är man liten behöver man börja öva på att man inte får allt..

    Även barn med diagnos behöver och har rätt till uppfostran. De behöver snarare MER uppfostran än andra barn, med tydligare ramar, tydligare markeringar och tydligare förklaringar. 


    .
  • Anonym (Orolig syster)

    Dessutom verkar han var väldigt sen han är inte pottränad, det enda ordet han kan säja är nej och han kan inte ens gå utan att håla i sig.

  • Anonym (Ja)
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 14:09:14 följande:

    .


    Denna person har för det första inte fått info om ålder. För det andra inte definitionen av sluta ur händerna.

    Och för det tredje så är det EN person i hela tråden som tycker så
  • Annita
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 14:09:14 följande:

    .


    hammarhajens kommentar skrevs ju innan det framgick att barnet bara är ett år. Hen skriver ju faktiskt också att ålder spelar viss roll. Ettåringar kan inte få diagnoser, så den delen är irrelevant när du väl avslöjat åldern.
  • Anonym (Ja)
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 14:13:48 följande:

    Dessutom verkar han var väldigt sen han är inte pottränad, det enda ordet han kan säja är nej och han kan inte ens gå utan att håla i sig.


    Normalt intervall för att lära sig gå är 10-18 månader.

    De allra flesta idag pottränar inte förens vid 2-3 års ålder.

    När man är 1,5 år ska man kunna 8-10 ord. Men mindre än så betyder inte heller att nåhot är onormalt.

    Så nej. Han är inte sen. Du har uppenbarligen ingen som helst koll på barn och deras utveckling. Så snälla. Lägg dig inte i din systers föräldraskap
Svar på tråden Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?