• Anonym (Orolig syster)

    Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?

    Hej jag är orolig över min systers barn.

    Det är så att hennes son beter sig väldigt otrevligt och hon och hennes man verkar inte göra någonting åt det. Barnet skriker när han inte får som han vill och sliter saker som han vill ha ur händerna från folk, kastar mat med flit på golvet, föräldrarna säljer inte ens åt honom utan städar bara upp efter att

    han har ätit. Föräldrarna har även satt lås på lådor och skåp hemma för annars river han ut allting säljer de. Jag tycker såklart att man borde säja till sitt barn att det inte får göra så istället. Är föräldrarna bara väldigt lata och dåliga på att uppfostra barn eller kan det vara så att barnet har någon diagnos och behöver hjälp? Vad ska jag göra för att hjälpa barnet? Jag ska försöka att prata allvarligt med dem och funderar på att orosanmäla om de inte lyssnar.

  • Svar på tråden Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?
  • AndreaBD
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 14:28:11 följande:

    När det gäller riva ner saker ska man självklart ha allt som barnet kan göra sig illa på utom räckhåll för barnet. Andra saker borde man inte låsa in, utan bara säja nej när barnet försöker dra ut sakerna


    Och det funkar hos 0 % av barn i den åldern. Alltså ta vi och låser in eller sätter upp barrikader. 

    Men jag börjar också tro att du inte är seriös. Det är ju lätt att googla fram i vilken åldern barn kan vad. Det skulle inte ta dig mer än några minuter att ta reda på detta. Och om man har ett syskonbarn och är så intresserad av dess välbefinnande, så lägger man väl några minuter på att ta reda på det mest grundläggande om barn? 
  • AndreaBD
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 15:36:40 följande:

    Visste inte att curling var Så etablerat i Sverige som det tydligen är


    Det är så i hela världen eftersom det inte skiljer sig på småbarns hjärnkapacitet. De är inte kapabla att göra det som du förväntar dig! Kan du inte förstå det?
  • AndreaBD
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 16:33:25 följande:
    Jag menar vanliga filmer som man kan se på bio det ska väll visa verkligheten även om historien är påhittad
    Är du autistisk, eller? En spelfilm spelar man inte under många veckor. Då kan man förstås filma barnet när det just inte gråter. Och nej, många spelfilmer visar inte verkligheten. 
  • AndreaBD
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 16:42:00 följande:
    Men när det bara är ett barn borde det gå bra? Jag skulle bara säja "kalle du får inte riva ut Kastrullerna, gör du det igen blir det ingen efterrätt. Du har ju massa roliga leksaker att leka med
    Men förstår du inte: Deras hjärna klarar inte att förstå sånt. Definitivt inte. Kanske i 4- 5- års-åldern, inte tidigare. 
  • Jemp
    Anonym (Orolig syster) skrev 2020-10-20 13:13:29 följande:

    Men barnet får ju en belöning för sitt dåliga beteende när den får en annan rolig sak och att han skriker när han inte får det han vill ha betyder att han är bortskämd och van vid att få som han vill. Jag hade istället förklarat att du får inte ta saker på det viset annars kommer han fortsätta att göra så när han blir 10 också.


    Och vad gör du när du förklarat det? När du förklarat det 100 gånger?

    Nej, barn som skriker är inte automatiskt bortskämda. Lika lite som du är bortskämd för att du pratar eller visar känslor.
  • KittyK80

    Men snälla, ni sitter och svarar någon som tycker att en ett-åring ska hjälpa till med hushållssysslorna.

  • Anonym (Anonym)
    KittyK80 skrev 2020-10-20 17:32:20 följande:

    Men snälla, ni sitter och svarar någon som tycker att en ett-åring ska hjälpa till med hushållssysslorna.


    Och ändå är det bara tisdag.....
  • sextiotalist
    Jemp skrev 2020-10-20 17:29:28 följande:

    Och vad gör du när du förklarat det? När du förklarat det 100 gånger?

    Nej, barn som skriker är inte automatiskt bortskämda. Lika lite som du är bortskämd för att du pratar eller visar känslor.


    För ts räcker det inte tydligen, trots över 100 inlägg som säger samma sak, Hur ska en ettåring greppa det?
  • Anonym (Orolig syster)

    Jag har läst på om olika diagnoser nu och har hittat en som han självklart har, narcissistisk personlighetsstörning allting som står om det stämmer helt in på honom även om jag inte har kunnat göra det klart i mina tidigare inlägg

Svar på tråden Ouppfostrat barn, lata föräldrar eller diagnos?