Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?

    Anonym (Sara) skrev 2020-11-03 17:46:00 följande:
    Nej, Bjoer har tex skrivit att älskarinnan är delansvarig för otroheten. Och eftersom det bara är mannen i exemplet som är otrogen måste det ju vara hans otrohet (dvs hans handling) som då är delansvarig för. Vems otrohet är hon annars ansvarig för? Finns fler sådana exempel i tråden.
    Ja precis DELansvarig inte ansvarig. När man DELtar så är man ju DELansvarig som i ansvarig för sin DEL i det hela.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-03 18:00:42 följande:
    Ja ett visst ansvar, ett delansvar.

    Du menade alltså att det är ingen som sagt att HELA ansvaret för mannens otrohet ligger på älskarinnan? Men att fler anser att hon har visst ansvar för hans otrohet?

    Då missförstod jag.

    Men då är vi överens om vad som är sagt. Det är så vitt jag vet ingen som sagt att älskarinnan är ensam ansvarig för den otrognes otrohet.
    Nej, varken jag eller någon annan har sagt att hon bär ett ansvar för HANS otrohet, den ansvarar han för själv, hon bär däremot ett ansvar för sitt DELTAGANDE i hans otrohet.

    En person som deltar kan ju såklart aldrig ha HELA ansvaret, det ingår lixom i ordet deltagande, dvs man gör något tillsammans med någon annan. 
  • Anonym (sådär)
    Ess skrev 2020-11-04 08:45:20 följande:
    Jag anser att det är den gifta partens ansvar att tänka på din partner, ingen annans.

    Man kan aldrig tvinga någon att va otrogen hen har alltid två val, att va otrogen eller låta bli. Valen är de samma oavsett vem som är den drivande parten i otroheten.

    Jag var otrogen mot ett ex, men det var mitt val och ingen annans.

    Jag värdesätter mitt förhållande med min nuvarande make, och väljer att inte va otrogen, eller att göra något annat han skulle må dåligt av.

    Ansvaret för att mitt och makens förhållande fungerar och att vi mår bra i det, ligger på oss två, och inte på någon utomstående.
    Jo jag har förstått att du tycker så och var och en får tycka vad man vill men begreppet delaktighet avgörs inte av vad man tycker utan av vad man gör. En person som deltar i ett mord går inte fri för att han tycker att han saknar ansvar.

    Japp man kan aldrig tvinga någon att vara otrogen så det ansvaret otroheten ligger helt och hållet på personen själv, men den som deltog har ju oxå valt det frivilligt och det ansvaret ligger helt och hållet på personen själv. Ingen tvingade ju personen att delta i den andra otrohet.

    Ja ansvaret för din otrohet ligger på dig, men ansvaret för den som deltog i din otrohet ligger på honom/henne. Det var ett frivilligt val som han/hon gjorde.

    Hur du värdesätter ditt förhållande har inte med saken att göra, medverkan, deltagande, etc...har i sig ingen moralisk värdering, det säger helt enkelt att du hjälpte till att utföra något, sen vad det är, om det är moraliskt rätt eller fel kvittar. Du kan delta i att göra något glad och du kan delta i att göra någon ledsen med deltagit har du gjort oavsett och du bär ett ansvar för det.

    Ja ansvaret för ert förhållande ligger på er, men om du ordnar en fest för din man med hjälp av någon annan så ligger ansvaret för att ha gjort honom glad på alla som hjälpte till (deltog). Om du bedrar honom så ligger ansvaret för att ha gjort honom ledsen på alla som hjälte till (deltog).
  • Anonym (sådär)
    Ess skrev 2020-11-04 12:28:36 följande:
    Nej, ansvaret ligger hos den som är i ett förhållande.
    För deltagande? Den som är otrogen kan väl inte delta i sin egen otrohet?
    Hur tänkte du nu?
  • Anonym (sådär)
    Ess skrev 2020-11-04 12:33:45 följande:
    Den andra personen väljer att ha sex med den upptagna, men ansvaret för partnern ligger enbart på den upptagna. Eftersom man inte kan tvinga någon till sex eller hångel, så går det utmärkt att backa och va tydlig med, nej jag vill inte för jag har en partner. Om personen ändå tvingar sig på en så slår man undan den, och går inte det så är det ett solklart fall av övergrepp som ska anmälas.
    Fast vi pratar ju inte om att ha ett ansvar för att VARA otrogen, vi pratar om att ha ett ansvar för att DELTA i någon annans otrohet. Varför blandar du hela tiden ihop dessa begrepp, göra och delta i att göra och får det att enbart handla om det ena? Ingen har ju sagt att båda ÄR otrogna, det som sägs är att den ena är otrogen och den andra deltar.

    Och varför pratar du hela tiden om tvång? Ingen tvingar väl någon att knulla med en upptagen man? Det är väl ett precis lika frivilligt val som att vara otrogen?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Noll) skrev 2020-11-10 11:39:30 följande:
    Haha, bra där!
    Akta så du inte åker dit för människohandel bara. 

    Hur fan stjäl man något eller någon som ingen äger...?
    Hur fan lyckas man återigen vända det till att stjäla någon när det redan förklarats för dig minst 150 ggr att det handlar om sin egen medverkan?

    Är det förståelsen som brister eller spelar du bara dum när det passar dig? 
  • Anonym (sådär)
    Akidoki skrev 2020-11-10 09:52:41 följande:

    OM jag skulle stjäla en man skulle det naturligtvis vara med syftet att sälja honom på den svarta marknaden.

    Då skulle jag rimligen inte ha dåligt samvete över själva stölden.

    Det är väl ditt eget fel om du inte larmat, chipmärkt och såklart också fullförsäkrat honom.


    Ditt manshat är ju ganska välkänt på FL. Så det är ju föga förvånande att du inte skulle ha dåligt samvete över att sälja en man på svarta marknaden.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-10 12:52:03 följande:
    Tja det är ju det begrepp som trådstartaren väljee om även om tråden sedan länge hamdlar delvis om nåt annat. Men visst kan man gå in i en tråd och enbart svara på trådstarten utan att bry sig om ifall folk i tråden börjat diskutera andra saker. Det är väl inte fel enligt nån FL-etikett?
    Nja, att en person som precis kommit in i tråden slarvar med att läsa diskussionerna kan jag absolut förstå,. att en person som flitigt deltagit i alla diskussioner i tråden väljer att strunta i det som sagts och väljer att låtsas som att diskussionen handlar om stöld är en helt annan sak.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Noll) skrev 2020-11-10 12:00:10 följande:
    Tja rubriken i ts säger något annat.

    Och kommentaren var klockren!
    Utöver det så är det mest underhållning för mig som ligger hemma sjuk.
    Mmm precis rubriken säger ju något annat, men sen har ju du deltagit ganska flitigt i alla diskussioner i tråden så du borde ju vara ´ganska väl medveten om vad som diskuterats.

    Kommentaren var snarare ett typiskt exempel på att personen skitit i att sätta sig in vad som diskuterats i tråden och valt att enbart läsa trådstarten och kläcka ur sig någon klyscha.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-10 14:21:10 följande:
    Fast Akidoki kommenterade väl trådstarten och Noll kommenterade Akidokis kommentar på trådstarten? Inläggen var ju inte kommentarer på den diskussuon du fört.

    Om man varit involverad i en annan diskussion får man alltså inte gå tillbaka och diskutera trådatarten på nytt (eller uppskatta en kommentar gällande trådstarten)?

    Jag tycker ofta att det är så att trådarna (särskillt långa såna) glider ifrån trådstarten något och sen dyker det upp nya kommentarer direkt på trådstarten igen här och där. Då måste man väl kunna uppskatta även en sån kommentar utan att det är fel?
    Eller hur, dock kan man ju lika gärna påstå att Noll som deltagit i alla diskussioner är är ganska väl insatt i vad den handlat om lika gärna kunde påpekat vad diskussionerna handlat om för den nyanlända... eller hur?

    Jag tror vi alla förstod mycket väl anledningen till Nolls fascination över kommentaren Flört
Svar på tråden Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?