Inlägg från: Anonym (sådär) |Visa alla inlägg
  • Anonym (sådär)

    Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?

    Anonym (Sara) skrev 2020-11-19 15:48:06 följande:
    Jag vet att ni har sagt att inge nsagt det (men Bjoer har ju sagt det vid flera tillfällen att hon ahr delansvar för otroheten)

    Just detta inlägg handlade dock om påståendet att jag skulle anse att älskarinnan har ansvar/delansvar för oroheten/delaktighet i otroheten om hon är vän med "frun" men inte annars.

    Och det stämmer inte. Jag anser inte att hon har ansvar/delansvar för otroheten/delaktighet i otrohet oavsett om hon är vän med "frun" eller ej. Min åsikt i anavarfrågan gällamde otroheten skiljer sig inte åt beroende på vänskap eller ej. Vilket jag har upprepat många gånger.
    Japp, att ha ett delansvar för otroheten är INTE att ha ett delansvar för förhållandet. Otroheten är själva handlingen som utförs och som älskarinnan självklart deltar i för det är ju trotts att med henne han utför otroheten med. Och eftersom hon deltog i själva handlingen otrohet så har hon såklart ett delansvar för det, precis som vilken annan handling som helst hon valt att delta i.

    Det är snarare du som blandar ihop handlingar med förhållande. Otroheten ÄR inte förhållandet, otroheten är en handling som utförs I förhållandet.

    Ja vi vet att du upprepat det flera ggr, men som sagt det konstiga i ditt resonemang är att du INTE tycker älskarinnan har ett delansvar för otroheten trotts att det är henne han utför den med men skulle ändå bli sårad om din väninna låg med din man trotts att du tycker hon inte har något delansvar för sin otrohet....om hon inte har ett delansvar så finns väl ingen anledning att bli sårad?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (WTF) skrev 2020-11-18 23:39:59 följande:
    Exakt. Det är tasakigt att slå sin vän på käften. Men är det okej att slå en främling på käften?
    Ja, ett väldigt märkligt resonemang... min väninnan har inget delansvar om hon ligger med min man, men jag blir ändå sårad... hur får man ihop det där?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (sådär) skrev 2020-11-19 16:30:04 följande:
    ..... något delansvar för sin otrohet....om hon inte har ett delansvar så finns väl ingen anledning att bli sårad?
    Något delansvar för sin medverkan i otroheten.... ska det stå...
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-19 16:43:58 följande:
    Där har vi oli,a åsikt. Jag anser att bara den som har en partner kan "göra otrohet".
    Ja och det är ju ett väldigt märkligt påstående eftersom otrohet är en handling, något man GÖR tillsammans med någon annan. Men du menar ändå att det är bara den ena som kan göra det trotts att själva handlingen utförs av två.
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-19 16:43:58 följande:
    Älskarinnan är ansvarig för att ha sex med en gift man men inte för att ha "gjort otrohet" vare sig helt eller delvis. Sen kan man ha olika åsikt om det är moraliskt ok att ha sex med upotagna personer eller ej, men det är inte det samma som att ha delansvar i en otrohet.

    Den här är ju lika märklig den, du säger att älskarinnan är skyldig till att ha sex med den otrogne mannen men inte för deltagande i att "göra otrohet" trotts att det är sexet som ÄR själva otroheten. Du skiljer på en och samma handling och gör det till två olika saker och får det att låta som att båda parter som deltagit i handlingen gjort olika saker var för sig. 
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-19 16:43:58 följande:
    Ja otroheten är att gå bakom sin partners rygg och ha sex med en annan person. Och det är ju bara något som den som har en partner kan göra.
    Ja precis, ha sex med en annan person, dvs det är TVÅ personen och inte en person som utför handlingen. Den ena är otrogen och den andra deltar i det.
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-19 16:43:58 följande:
    1. Hon har gått bakom min rygg med något som är viktigt för mig

    2. Hon är beredd att ljuga för mig.

    3. Hon har inte berättat om att min man gått bakom min rygg.

    4. Min man väljer min vän framför mig.

    5. Min vän väljer att vara med min man trots att hon förstår att det kan inneböra hinder för vår väsnkap.

    6. Min man är otrogen

    Ja och ändå menar du att väninnan inte har något ansvar?

    1) Hon har deltagit i att göra dig ledsen, men har inte ansvar för det?
    2) Hon är beredd att ljuga för dig, men har inte ansvar för det?
    3) Hon har inte berättat om att din man gått bakom din rygg MED henne, men har ändå inget ansvar?
    4) Din man väljer din vän före dig. hans val är väl inte din väninnas ansvar?
    5) Varför skulle det vara ett hinder för er vänskap när hon inte har något ansvar för hans otrohet och er relation?
    6) Din man är otrogen, din väninna ansvarar väl inte för vad din man väjer att göra? Men enligt dig har hon inget ansvar för vad hon själv valt heller.
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-19 16:43:58 följande:
    Massa orsaker att bli ledsen som inte har att göra med ett delansvar för nåns otrohet. Dessutom skulle man kunna tycka att det är moraliskt fel att ha sex med upotagna personer utan att för den skull se den som är det som (del)anavarig för otroheten.

    Det är FORTFARANDE ingen som har påstått att honom har något medansvar för hans otrohet, det som påstås är FORTFARANDE att hon har ett delansvar för sitt DELTAGANDE i hans otrohet. Är det verkligen så svårt att förstå skillnaden mellan att göra något och att delta i att göra något?

    Om man inte har ett ansvar för vad man deltar i att göra mot andra så kan det ju inte vara omoraliskt, omoraliskt blir det JUST FÖR att du deltar i att göra någon annan illa. 
  • Anonym (sådär)
    molly50 skrev 2020-11-19 17:47:51 följande:
    Återigen så har jag aldrig påstått att kvinnan är ansvarig för hans otrohet eller för hans förhållande.
    Bara för sin egen handling.
    Och det gör INTE honom mindre ansvarig för sin handling!
    Man är alltid ansvarig för sina egna handlingar! Oavsett om man är en otrogen partner eller älskarinna.
    Läs inte in saker jag aldrig har skrivit.
    Haha, helt ofattbart hur samma sak kan misstolkas om och om ingen 150 ggr trotts att det förklarats 150 ggr? Snacka om cirkeldiskussioner...

    Ärligt talat tror jag problemet inte ligger i att förstå ett extremt extremt enkelt begrepp som deltagande... jag tror problemet snarare ligger i att förmå sig själv att erkänna sitt eget ansvar i saker som inte är så trevliga Drömmer
  • Anonym (sådär)
    Akidoki skrev 2020-11-19 23:43:58 följande:
    Sviker man någon är man en skit tycker jag.

    Du får så klart tycka annorlunda.
    Och hjälper man svikaren svika någon så är man en precis lika stor skit.
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-20 05:08:46 följande:

    Sådär

    Anser du att älskarinnan genom sin "delaktighet i otroheten" har någit som helst ansvar för otroheten och dess konsekvenser?

    )Inte ensamt ansvar, inte ett anavar som fråntar den otrognes ansvar, utan något som helst anavar för att "det blir" en otrohet och för otrohetens konsekvenser? )


    Självklart har man ett ansvar för att möjliggöra handlingen, utan din hjälp hade sexet inte kunnat bli av. Det var tack vare dig som otroheten blev av och därmed har du möjliggjort handlingen.

    Kort sagt, båda var med och såg till att handlingen blev av och utförde den, alltså har båda ett ansvar för handlingen och konsekvenserna den fick för den drabbade. 
  • Anonym (sådär)
    Akidoki skrev 2020-11-20 11:35:06 följande:
    Det framgår inte att det endast är personer vilka är medvetna om det vi diskuterar. Du får nog låta även andra göra sina tolkningar.
    Ehm jo, det har framgått med all tänkbar tydlighet att vi ENBART pratar om medveten otrohet och deltagande. Att du väljer att skita i det som sagts i diskussionen du valt att delta i när det passar dig är en helt annan sak.
  • Anonym (sådär)
    Akidoki skrev 2020-11-19 19:22:07 följande:
    Fortfarande. Män ljuger.
    molly50 skrev 2020-11-19 18:09:11 följande:

    Ja,det är lite frustrerande,måste jag erkänna.

    Ja,det kan man bara spekulera i.


    Det gör kvinnor oxå
    Akidoki skrev 2020-11-19 19:22:07 följande:
    Du valde att bortse ifrån det jag skrev om att inte alla kvinnor som ligger med upptagna män ens vet att de är upptagna.

    Alla är inte onda vet du.
    Enligt dig så gör ju inte älskarinnan något fel alls, så då kvittar det väl om man är medveten eller inte medveten?
  • Anonym (sådär)
    Anonym (Sara) skrev 2020-11-19 21:30:23 följande:
    Så måste det ju vara. Jag måste ju vara en kronisk älskarinna som inte vill se mina egna brister.

    Och du måste ju vara en kronisk otrogen som inte vill vara den enda som är ansvarig för konsekvenserna av din otrohet. Det måste finnas någon mer som har ett ansvar för att ha deltagit i din handling aå att du ska slippa känna dig ensam i din skuld. Detfinns någon mer som ha? skuld för sina handlingar i händelsen.

    Eller så handlar det om att ha olika åsikter och tycka att det är roligt att argumentera för dem. . Skulle ju kunna vara så enkelt. Kanske.
    Vad får dig att tro att inlägget var riktat till dig? Är du den enda som skriver i denna tråd?

    i 9 av 10 fall där folk tar otrohet eller delaktighet i det i försvar så är det oftast människor som själva varit otrogna eller deltagit i det.
  • Anonym (sådär)
    Akidoki skrev 2020-11-20 16:52:26 följande:
    Jag diskuterar frågeställningen, vad du dillar om vet jag inte.
    Nja, du deltar i en pågående diskussion där ramarna redan sagts. Att följa ramarna när det passar och byta när det passar är rätt genomskinligt.

    Men vi kan väl för enkelhetens skull säga såhär. Nu VET du att vi enbart pratar om medvetet deltagande och att omedvetet deltagande inte kan klandras så behöver du inte ta upp det fler ggr... blir det bra?
  • Anonym (sådär)
    Akidoki skrev 2020-11-20 16:55:06 följande:
    Inga motargument alltså.
    Kände du dig träffad?
  • Anonym (sådär)
    Akidoki skrev 2020-11-20 16:54:18 följande:
    Du är tillfullo ansvarig för din otrohet. Den du är otrogen med har inget ansvar för dig. Ingen är omyndigförklarad i Sverige ser du.
    Japp om jag hade varit otrogen så ansvarar jag för min otrohet eftersom det var mitt val, men  jag har inget ansvar för andras deltagande den ansvarar du själv för eftersom det var ditt val inte mitt.

    Japp, eftersom man inte är omyndigförklarad i Sverige så anses man ha ett ansvar för vad man medvetet väljer att delta i. Varken den otrogna eller älskarinnan är omyndigförklarade och därför har BÅDA ett ansvar för vad de valt att göra mot den drabbade. 
Svar på tråden Ni som har stulit någon annans man - säger inte samvetet någonting?