• Annna84

    Vi som startar ivf behandling 2021

    ace86 skrev 2021-02-16 18:35:25 följande:

    Jag förstår, och var/är inställd på samma sak som du, att ni kör man väl på! Men så förstod jag från podden att det kanske är annat som kan begränsa möjligheterna att försöka månad efter månad. Tex att kroppen måste återhämta sig eller att ens naturliga ägglossning måste komma tillbaka. Etc.

    Jag körde faktiskt gonal-f och menopur samtidigt. Men förstår att alla får olika doser beroende på sina förutsättningar.

    Jag mår fortsatt bra. Har lite mindre symtom (mindre svullen i bröst och buk) så rädd att det inte gått hela vägen men samtidigt så har jag heller ingen mensvärk. Är nu inne i RD 11 så snart är det dags för test :)


    Väldigt positivt att du har tagit dig till RD11, då hoppas jag att du har lyckats :) Spännande! De gånger när det inte har lyckats så har min mens kommit 13 dagar efter ägguttag.

    Vad intressant att du fick den kombinationen från start, jag har hört av en vän att hon fick det på sin fjärde behandling och då lyckades det. Hade kliniken själva det som förslag?
  • Annna84
    ace86 skrev 2021-02-16 18:58:25 följande:

    Har du fått någon information om ett nästa steg och när ni får sätta in det embryo du har i frysen? Och kunde de erbjuda embryo glue?


    Imorgon ska jag dit och höra om det finns något annorlunda de kan göra på sista försöket, jag tänkte även fråga om embryo glue då. Jag hoppas verkligen att jag får sätta in det vi har i frysen redan om ca 2 veckor.
  • Annna84
    ace86 skrev 2021-02-19 19:18:02 följande:

    Hej, hur gick det för dig? :)

    Jag ska ta mitt test imorgon (RD15) men har sedan igår kväll tyvärr fått bruna flytningar och idag har jag alla mina vanliga menssymton. Blöder mindre än vanligt och endast när jag kissar, så försöker tänka positivt så långt det går. :(


    Jag har tänkt på dig och hoppas så mycket på att det går bra imorgon, håller tummarna för dig!!

    Jag bröt ihop på kliniken, men kände mig bättre till mods när läkaren sa att hon tror att vi kommer att lyckas tillslut om vi gör fler behandlingar. Nu är jag inne på min tredje spruta för att förbereda för nästa embryoåterförande som kommer bli i början på mars.

    Kram till dig
  • Annna84
    ace86 skrev 2021-02-20 10:07:18 följande:

    Lyckades droppa testet som jag fick av kliniken i koppen, över Max.strecket haha, men i det syntes ett väldigt svagt extra streck. Så tog ett till test från samma kopp från CB. Även där, ett svagt plus! Väntade 2,5 och tog ett till test. Samma svar, ett svagt plus! Blir dock helt förvirrad då alla mina grav.symptom försvann i måndags och jag blöder ju även idag...

    Men finns inget annat än att försöka tänka positivt, glädjas över mitt livs första plus (då vet man ju att det är möjligt) och så får vi ta ett nya test de kommande dagarna. Och dansa lite till vår pepp-låt!

    Skönt att läkaren ser möjligheterna! Det är väldigt lätt att börja tvivla själv! Vad är det för förberedande sprutor du tar? För det var väl ett embryo från frysen? Fick du svar på embryo glue? Håller tummarna och skickar pepp till dig!


    Men ååå, GRATTIS!!! Jag är så glad för din skull!! :)

    Glädjs nu ordentligt den här helgen över det första plusset! Det är ett stort steg framåt.

    Jag vågade inte fråga om embryo glue, för jag förstod vad läkaren skulle svara på den frågan.. de är väldigt restriktiva till att experimentera verkar det som.

    Nu tar jag 50 enheter med menopur varje kväll, för att förbereda kroppen på återförandet av embryot från frysen. Det kallas stimulerad cykel. Min egen ägglossning har nämligen kommit lite ur spel av alla hormoner (min egen teori).

    Tack för peppen, det betyder mycket!! Hör av dig hur du mår och när du får info om vilken dag du ska på första ultraljudet. Kramar
  • Annna84
    ace86 skrev 2021-02-22 19:22:25 följande:

    Tack så himla mycket!! Försökt att njuta så mycket det går :)

    Gjorde ett test igår och idag med, med samma svar! Inte så mycket starkare streck. Dock har jag ju fortsatt att blöda. Var i kontakt med kliniken och de sa att de inte var helt ovanligt med mellanblödningar speciellt med lutinus som jag har fortsatt med. Vi kom överens om att jag ska testa på onsdag och fredag igen. Och meddela de resultaten därefter. I vecka 8 blir det VUL. Så om cirka 4 veckor om jag förstått det hela rätt! Men jag är fortsatt försiktigt hoppfull, jag är glad för det första plusset och det är det jag tar med mig från denna gång, hur det än slutar!

    Nej men fråga om embryo glue! Det är inte så mycket till experiment egentligen. Bara något som faktiskt kan hjälpa ägget att fästa!

    Jag kan verkligen tänka mig (och läst/hört) att hormonerna rubbar ens egen cykel. Hoppas det inte blir alltför påfrestande med menopur behandlingen innan! Hur mår du?


    Hej! Hur har det gått för dig med testet idag, blev det starkare? Hoppas det! Helt rätt att se det positivt, att du blivit gravid på första försöket är kanon!

    Jag försöker tänka så också, det pluset jag fick, även fast det bara höll i sig 1 vecka, är ett framsteg :)

    Frågade du kliniken om embryoglue? Verkar de vara öppna för att testa olika saker?

    Jag mår mycket bättre nu, jag har laddat om inför nästa försök. Igår tog jag ovitrellesprutan och på tisdag blir det insättning :) Skönt att det gick så snabbt. Hoppas hoppas på sista embryot i frysen.
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-02-22 21:39:52 följande:

    Spännande! Har hört att chansen att det fäster är lite större vid två om det tex är immunförsvaret som spelar in. Kroppen stöter inte borta båda fostren på något vis. Läkaren sa att chansen är något högre. Vi kommer göra precis samma som er om vi får möjlighet. Beror på hur många ägg som befruktas i vårt fall. Men det är tydligen standard att få frågan om att få tillbaks två om man är lite äldre (jag är också 37!) och/eller om man är inne på de sista försöket.

    Börjar med Provera imorgon och sedan med sprutor så snart mensen kommer. Dock verkar det som om jag kanske får ägglossning nu (väldigt sen!) så allt kanske blir lite framflyttat.

    Hur känns det för dig nu? När är testdag?


    Vad kul att höra att du är igång igen :) skönt att det händer något! Ska du ta menopur den här gången?
  • Annna84
    Clemmentina skrev 2021-02-24 19:35:10 följande:

    Spännande att du också är igång! Skönt att kunna köra direkt i denna cykeln. :) Läste att du stimulerar med Ovitrelle!? Hur funkar det och varför kör man på just Ovitrelle? Jag började med Provera idag för tror jag fick ägglossning igår och ville inte störa kroppen då, haha. Mensen bör dyka upp om ca två veckor oavsett. Ska ta Menopur den här gången. Måste läsa på om hur det görs!


    Väldigt skönt, tidigare har det varit sådana ledtider med lång väntan för att få köra igång.

    Den här gången och förra stimulerade jag med 50 enheter menopur från dag 5 så att dom ser att ett ägg växer till sig. Detta pga att det segade lite med ägglossningen. Sen tar jag ovitrellesprutan för att de ska veta exakt när jag har ägglossning. Sedan får jag/man välja mellan att ta lutinus eller ta två extra ovitrellesprutor. Nu väljer jag lutinus, det känns mer beprövat även fast det är kladdigt att hålla på med.

    Det kommer gå fint med menopuren, det är lite mer fix med blandning och sprutor, men det kommer du in i :) Hur många dagar är det kvar tills mensen kommer?
  • Annna84
    Sweetpineapple skrev 2021-02-26 15:28:46 följande:

    Hej tjejer, vad långsamt dessa "ruvar-dagar" går. Verkar som jag blivit överstimulerad iallafall. De hittade en hel del vätska kring äggstockarna när jag hade återföring i måndags. Sedan dess har magen varit galet svullen och jag har inte kunnat gå många meter utan att bli andfådd.

    Vi fick brev hem i lådan igår att det blev 2 blastocyster till frysen. Så av 10 mogna ägg blev 6 normalt befruktade (ICSI) och 3 klarade sig till blastocyst-stadie. Vet inte om det är ett bra eller dåligt utfall?


    Det är ett jättebra utfall!! Grattis!

    Hoppas att du börjar må bättre snart
  • Annna84
    MoonK skrev 2021-02-27 11:19:08 följande:

    Hej Touma.

    Jag har gjort 3 ivf behandlingar och en insättning med en blastocyst från frysen.

    Första gången gick jag privat till IVF Nordic, orkade inte vänta på att få tid på Sahlgrenska. De tajmade in mensen som kom ca 1 mån efter första besöket.

    Vet inte om du redan påbörjat din behandling men, ett tips är att gå till en privatklinik för att göra en utredning där och be dem skicka remiss till sjukhuset. Det kostar lika mycket som att gå landstinget.

    Ivf 1: gonal-f 375 - 10 ägg, 3 befruktade, insättning av en 2 dagars och en blasto till fysen. Eftersom det var sommaruppehåll däremellan fick vi vänta till augusti för att få blaston insatt.

    Ivf 2: fick tid på Sahlgrenska i oktober 2020, jag ringde och bad dem sätta upp på mig på listan ifall nån skulle avboka och vi fick tid 2 månader tidigare än planerat.

    Behandling startade i nov/dec, fick gonal-f 300 + menopur 150. Fick 11 äggblåsor, endast ett ägg blev befruktat så jag fick den insatt efter 2 dagar.

    Ivf 3: man måste vänta en menscykel emellan varje ivf stimulering så denna omgång startade 6 feb.

    Behandling: gonal-f 300+menopur 150, fick 12 äggblåsor, 4 befruktades (icsi), 2 ägg återfördes till mig och ett 6 dagars gick till frysen. Jag är på ruvardag 11 nu och har testdag den 5 mars.

    Sen kan ju behandlingen skilja sig från fall till fall, ålder och ens problematik. I mitt fall har jag ett lågt AMH värde men annars är allt annat normalt. De valde att göra icsi denna gång för att de sa att det kan vara nåt kemiskt som inte funkar vid själva befruktningen.

    Hoppas du fick svar på dina frågor :)


    Kul att se hela historien

    Här är min:

    Ivf 1, mars 2020 -gonal f 125

    11 sprutdagar, 13e dagen ägguttag

    15 ägg ut, 14 mogna, 6st (av 8) befruktade med ICSI, alla odlades vidare 5 dagar, ingen insättning och inget till frysen.

    Ivf 2, maj 2020 -gonal f 125

    12 sprutdagar, 14e dagen ägguttag

    15 ägg ut, 14 mogna, 5st befruktade, 1st sattes in 3e dagen (blev inget, blödning dag 13 efter ÄP), 4st odlades vidare och ingen kunde frysas.

    Ivf 3, sept 2020 -menopur 187.5/150

    11 sprutdagar, 13e dagen ägguttag

    16 ägg ut, 9st mogna, 7st befruktade. En sattes in på dag 2 (blev inget, blödning dag 13 efter ÄP) och 6st odlas vidare.

    3st gick att frysa (1st 5dagars och 2st 6dagars)

    FET 1, november, naturlig cykel, minus

    FET 2, februari, stimulerad cykel, jättetidigt missfall

    FET 3, nu i mars..

    Vårat problem är förmodligen manlig faktor
  • Annna84
    Anonym0810 skrev 2021-02-27 15:57:22 följande:

    Hej alla!

    Jag skulle behöva er hjälp att förstå en grej. Vi lyckades bli gravida och jag var så jädra lycklig. I måndags visade testet positivt (på testdagen) och flera dagar innan det med. Men nu visar stickorna inget alls, inte ens ett litet streck. Kan jag räkna med att det är ett missfall på gång? Vet någon hur länge det tar innan kroppen startar missfallet? Idag bara gråter jag. Jag var så lycklig.. hur går det för er andra?


    Usch vad ledsamt! Detta hände oss också det senaste försöket (4 insättningen efter 3 ivfer...). Vi fick plus några dagar innan och på dagen när mensen skulle komma. 6 dagar senare så började jag få färgade flytningar, då testade jag väldigt svagt, 3 timmar testade jag igen och då var det blankt. Du slutade jag med lutinus och mensen kom dagen därpå. Hur många försök har ni gjort? Styrkekramar!! Du kommer snart blicka framåt igen.
Svar på tråden Vi som startar ivf behandling 2021