• SveMan30

    Har incelmän legitima intressen?

    Anonym (Kalle) skrev 2021-01-09 18:31:50 följande:

    Kan du utveckla, är den europeiska traditionen höger? Många europeiska länder accepterar prostitution, det stämmer, men det gäller oavsett om det varit höger eller vänstervåg i dessa länder.


    Menar att man i Europa ända sedan 1400-talet, även under kyrkans styre, betraktat prostitution som "ett nödvändigt ont". Det gjorde man även i USA fram till 1900-talet. Men du har rätt i att det inte är idealistisk "höger", däremot kanske realistisk.
  • SveMan30
    Anonym (mr) skrev 2021-01-09 20:05:09 följande:

    Det är en otroligt konstig tanke som feministerna uppfunnit, att alla som är ofrivilligt ensamma skulle vara dumma i huvudet är ju fullständigt barockt. Det blir ju inte bättre av att ingen kan påvisa några relevanta bevis.


    Ja det är intressant och beror på att det är en grupp med en typ av problem som man helst vill ignorera helt, men fungerar inte det så går den i alla fall förlöjliga och demonisera. Incels kommer förstås i alla former, universiteten kryllar till exempel av incels med smått autistiska drag.

    "Sex är ingen mänsklig rättighet" brukar argumentet vara, och det stämmer säkert. Men, som sagt, tydligen tillräckligt viktigt för att lagligen abortera tusentals barn varje år. Men foster i vecka 17 har väl heller inget "legitimt intresse" så de kan man också trampa på utan att må dåligt.
  • SveMan30
    Anonym (Kvinna) skrev 2021-01-09 22:04:08 följande:

    Du tror att det är så många som är tvingade bara för att media lyfter fram det, men det finns säkert minst lika många som säljer sex frivilligt. Feminister vill gärna att folk ska tro att alla prostituerade är offer.

    Man behöver inte vara nymfoman bara för att man gillar att sälja sex. Ser du alla människor som nymfomaner som har sex gratis också? Jag märker att du har många fördomar om detta och noll koll på hur det egentligen ligger till.


    Prostitution kan skapa en hel del misär, samtidigt fungerar det för en del.

    En annan vinkel på det är dock att det för din motdebattör "egentligen" inte handlar om det. Förbud av prostitution fyller tre huvudfunktioner för den dominerande ideologin:

    1) Öka kvinnors makt genom att minska tillgången på sex.

    2) Indirekt kontroll över samhällets män. Ni har väl sett alla taniga feministmän som hoppas på att få ligga? Och det funkar faktiskt. Samtidigt betackar sig var och varannan kvinna från att dejta "SDare" som de skriver. (Denna punkt går skriva en uppsats om, för här fyller även incels en funktion genom att vara den där gruppen man inte vill bli. På samma sätt som fattiga motiverar folk att jobba).

    3) Undvika att förgarga kvinnor på grund av att deras män ligger med prostituerade.
  • SveMan30
    Anonym (Kvinna) skrev 2021-01-09 21:44:13 följande:

    Jag är en av de kvinnor som säljer sex frivilligt och jag väljer själv ut mina kunder. För mig är det att kombinera njutning med ekonomi.


    Respekt!
  • SveMan30

    Delrapport kring omröstningen:

    Ja, incelmän har legitima intressen: 3 röster

    Nej, incelmän har inte legitima intressen: 7 röster

    Incelmän är inte män: 6 röster

  • SveMan30
    dfkdlfjdsfdsfds skrev 2021-01-10 20:40:07 följande:

    Jag struntar totalt i om du säljer ut dig för en limpa cigg eller den nyaste väskan som finns, min sympati går enbart till de kvinnor och barn som utsätts och de är långt mer än vad du försöker göra gällande.


    Nåja, favoritordet "utsatthet". Naturligtvis anser de flesta att den typ av slaveri du beskriver är förkastlig. Men som jag påpekade i inlägg 110 är det inte en meningsfull diskussion eftersom det finns så många dolda och omedvetna positioner. Hur vore det om feminister kunde ta och läsa lite Karl Marx? Studera särskilt innebörden av "intresset styr" och "falskt medvetande". Testa även att göra diskursanalyser på era egna teorier.

    Det du vill diskutera (dvs. "prostituerades utsatthet") har lite att göra med de grundläggande orsakerna till att vi har en sexköpslag som ser ut som den gör. Det är ju bara något man använder för att legitimera lagen inför väljarna. Funnes det en vilja att tillåta den typ som anonym kvinna beskriver men förbjuda de mer motbjudande verksamheterna så hade man utformat en sådan lag. Men det är ju inte det det handlar om :)

    Under tredje punkten i inlägg 110 skulle jag vilja lägga till att det förmodligen var så att kvinnorna i den lagstiftande församlingen nog kände sig lugnare med lagen i relation till sina egna män. Man ska inte underskatta den typen av personliga intressen inom politiken.
  • SveMan30
    dfkdlfjdsfdsfds skrev 2021-01-10 21:32:47 följande:

    nej jag jämför verkligen inte en kvinna som säljer sig för en limpa cigg/ny väska med kvinnor och barn som blir utsatta för övergrepp.

    Men du och dina torskar kan ju fortsätta ljuga för er själva och strunta i alla andra som fara illa


    Det har blivit lite väl mycket fokus på just sexköp. Det är absolut ett relevant ämne för diskussionen, men inte avgörande för frågeställningen om incels har ett legitimt intresse. Vill också förtydliga att avsikten inte var en plädering för att legalisera prostitution (den frågan kan vi inte avgöra här).

    Vad tänker ni om argumentet att förbud av prostitution är ett sätt att öka kvinnors makt (eftersom sex är en resurs som kvinnor har). Även ett finurligt sätt att styra vad männen ska tycka och tänka, eller hur. Som någon påpekade längre bak så är det bara rätt att män "som röstar på SD" blir incels.
  • SveMan30
    dfkdlfjdsfdsfds skrev 2021-01-10 21:43:50 följande:

    med det i tanken får du nog vänja dig vid att fortsätta vara en incel som inte kan förstå varför inte kvinnor finner dig attraktiv


    Ja får göra det. Tror jag förstår litegrann varför, men klart att det är jobbigt.
  • SveMan30

    Kastar ut en annan fråga får se om någon nappar. Vad tror ni om idén att dagens incels fyller samma funktion som 1800-talets fattiga?, dvs. som ett avskräckande exempel så att övriga rättar sig i ledet. Alla får mat på bordet och få saknar tak över huvudet, sex kan däremot vara lite svårare samtidigt som populärkulturen höjer den sexuella njutningen till skyarna. Jag tycker det tål att funderas på i alla fall.

  • SveMan30
    Sogol skrev 2021-01-10 16:34:39 följande:

    Dom kanske inte fick den uppmärksamhet från tjejer när de var i tonåren. Som många andra killar i den åldern fick.


    Ja för många hänger det nog med hela livet och har att göra med hur man är som person. För mig är det så. Röstar inte SD utan röstar inte alls. Har bidragit till en betydande alienation. Samtidigt odlar det väl vissa andra drag i personligheten, som förmågan att analysera samhället, att stå utanför och titta in.
Svar på tråden Har incelmän legitima intressen?