• SveMan30

    Har incelmän legitima intressen?

    Simmaellersjunk skrev 2021-01-30 10:37:36 följande:

    Incelmän är som radikalfeminister. Misslyckade, avundsjuka och bittra på livet. De sprider hat och försöker få folk i sin omgivning att sjunka till samma låga nivå som dem.


    Mmm, ligger viss sanning i det. Men intressantare blir det när man ser till hela bilden, dvs. inte bara till gruppen incels utan till hela samhället. Ett samhälle vars män utgörs av "en massa veklingar som är mer hemmastadda i sexualitetens exeges än i dess praktik." Svenska män är nog generellt utsvultna på sex, även de som lever i förhållanden (men naturligtvis gäller inte det alfahannarna på familjeliv.se).

    Alltså, feminismen som politisk maktideologi går i grunden ut på att styra samhället via sex genom att begränsa utbudet på sex. Incels drar det kortaste strået och kan jämföras med fattiga. Men många män som lever i förhållanden är nästintill lika frustrerade som incels. Så gruppen "incels" är bara en kugge i systemet.
  • SveMan30
    Överste Senap skrev 2021-01-30 16:59:10 följande:

    Wtf?

    Vad baserar du detta på om man får fråga?


    Är det verkligen ett så märkligt påstående, eller förefaller det bara främmande eftersom du lever inom den diskursen? (Som bekant kan man inte analysera sin egen värld).
  • SveMan30
    Anonym (Q) skrev 2021-01-30 19:08:25 följande:

    Hur tycker du att situationen för er "incels" skall lösas?


    Finns inga oproblematiska lösningar. Men till att börja med kan man sluta betrakta incelmän som en grupp som förtjänar att mobbas. Det leder inte till något bra, hur förnöjsamt det än kan förefalla.

    På lång sikt handlar det om uppfostra män istället för pojkar. En insikt om att män är män och kvinnor kvinnor osv. Att samhället vill att män och kvinnor ska leva ihop och så vidare. Man skulle även kunna förbjuda eller begränsa tillgången på porr samt sluta vara så himla besatt av sex. I stort sett har all populärkultur sedan 90-talet på ett eller annat sätt handlat om sex (ett fruktansvärt intellektuellt och kulturellt förfall).
  • SveMan30
    Anonym (s) skrev 2021-01-31 02:20:45 följande:

    Det stora problemet är samhällets syn på män som är ofrivilligt singlar. En man som är vuxen och oskuld ses som en värdelös person. Det drivs ofta och skämtas om manliga oskulder. Samtidigt som det finns en stark norm av att man ska ha ett förhållande eller åtminstone mycket sex. Det får män som inte har möjlighet till det att må dåligt vilket gör att dom samlas i grupper och gör det som människor som mår dåligt gör dvs hatar.

    Det vore bättre om man istället försökte skapa ett mer modernt och öppensinnat samhälle. Det har gjorts massor när det gäller kvinnors roll men för män har det inte hänt mycket. En manlig oskuld är fortfarande körd. Det är fortfarande omöjligt för en man med dåligt självförtroende att lyckas och försöker han då är risken stor att hånas eller bli någon som det skämtas om. Och man får inte vara svag eller en man med känslor.


    Fast det är ju just i vår tid, det är just idag, som manliga oskulder anses vara körda. Förr i tiden fanns inte alls samma hysteri kring det. En man kunde bidra till samhället på olika sätt och det fanns inte alls samma laddning kring sex.

    Så det det du skriver blir fel. Detta är det "moderna och öppensinnade samhället" som du ser framför dig.
  • SveMan30
    Överste Senap skrev 2021-01-31 09:48:39 följande:

    Ja påståendet är märkligt. Och det stöds inte minst av att tom en oskuld fann det lika märkligt som jag.


    Varför är det så stor grej att "tom vara oskuld"? Varför anses det vara ett misslyckande att inte sex innan 16 års ålder (men gärna tidigare än så)? Varför står sex i centrum för alla tonårsfilmer som riktar sig till män. Populärkulturen är helt besatt av sex, eller är även det ett märkligt påstående? Sen handlar det om feminismen som "politisk maktideologi" och inte någon ideal variant av feminism. Till exempel finns ett visst motstånd mot porr bland feminister, men "egentligen" är de inte emot porr utan det handlar bara om läpparnas bekännelse. Hade det funnits ett verkligt intresse inom feminismen att förbjuda porr, ja då hade det varit förbjudet.
  • SveMan30
    Anonym (Q) skrev 2021-01-30 19:08:25 följande:

    Hur tycker du att situationen för er "incels" skall lösas?


    Efter att ha begrundat saken lite mer ångrar jag mitt tidigare svar. Jag tycker inte att det är en "situation" som bör lösas. Tvärtom hade samhället varit tråkigare utan incels. Däremot tycker jag att man kan dra det några steg längre. Såg en annan tråd här på familjeliv där det föreslogs att incels borde tvångskastreras, som en form av moderna eunucker, och det hade kanske inte varit så dum idé. Även mer utav offentlig förnedring hade varit något. Varför är det så att allt som är "mörkt" ska sopas under mattan i Sverige?
  • SveMan30
    Vattumankillen skrev 2021-02-02 20:26:51 följande:

    Det finns saker som inte är en rättighet heller men finns kvinnor som ändå vill att samhället ska hjälpa till.

    Ingen rättighet betyder inte heller att myndigheterna inte ska hjälpa till.


    Fast, å andra sidan, varför ska de göra det? Är inte ironisk utan har tänkt om. Alla samhällen behöver förlorare av olika slag: fattiga, korkade, fula och för all del "incels". Att jag till exempel inte är tillräckligt manlig för att attrahera kvinnor är väl bara som det är. I vårt samhälle, där barbariet blivit en allt viktigare komponent är "manlighet" extremt viktigt (låter kanske kontraintuitivt med tanke på att Sverige ska vara "feministiskt", men så är det och egentligen är det helt logiskt när man tänker efter).

    (Ni kanske tänker att det är konstigt att argumentera mot sina egna intressen, men som Dostojevskij påpekar i Anteckningar från ett källarhål ligger det en njutning även i tandvärk. Kanske är det till och med så att tandvärken erbjuder den allra största njutningen, annars skulle man inte jämra sig så hävdar Dostojevskij.)
  • SveMan30
    Vattumankillen skrev 2021-02-03 12:55:17 följande:

    Är det någon form av självskademetod du använder för dina problem?

    För det känns som det är det när du vill att samhället ska mobba vissa grupper av människor i samhället


    Jag sätter ett värde i ärlighet och öppenhet. I Sverige handlar mycket om att tysta ner, skyla över och frysa ut, vilket är det "kvinnliga" sättet att mobbas på. Då föredrar jag nog "manlig" mobbing vilken är mer tydlig och direkt.

    Nej jag eftersträvar inte att samhället ska mobba vissa grupper. Men om mobbingen är ett faktum är det bättre med ärlighet än förljugenhet.
  • SveMan30

    Resultat

    Ja: 12% (3 röster)

    Nej: 44% (11röster)

    De är inte män: 44% (11 röster)

    ---

    Det blev en lång tråd. Jag saknar dock inlägg från de som röstade att vi inte är män. Jag vill gärna höra era åsikter också :)

  • SveMan30
    Anonym (Kol) skrev 2021-02-13 07:08:07 följande:

    Alla har del i var vi hamnat. Antingen ser man sina brister de misstag man begått och åtgärdar problemen. Då kommer du lyckas.

    Eller så letar man efter faktorer som man inte kunnat påverka själv för att lura sig själv att man inte har gjort något fel. Dessa individer kommer att stå och stampa hela livet. Jag sett det så många gånger.

    Människors ego är deras största fiende. För egot vill alltid inbilla dig att allt är andras fel.


    Du har både rätt och fel.

    Du har fel därför att du utgår från att alla har en plats i det nuvarande samhället. Känner inte du också av att marken börjar skaka? Den sociala fred som slöts mellan borgare och socialister under första halvan av 1900-talet är i upplösningstillstånd. Grunden för vår samhällsfred är att alla kan förändra sin situation bara de kämpar och gör rätt för sig, ett löfte som ekar alltmer tomt.

    Du har rätt därför att man trots det har ansvar för sin situation. För det krävs arbete utanför systemet. På senare år har det börjat dyka upp en del självhjälp för unga män (t.ex. Jordan Peterson), något som inte alls uppskattas eftersom man egentligen vill trycka ner dessa män i smutsen. Det är ett steg i rätt riktning men det är knappast tillräckligt att arbeta på egen hand. Det är istället nödvändigt att bilda en verklig rörelse, med allt från självhjälpsgrupper till sociala skyddsnät av olika slag (jämför med nykterhetsrörelsen från slutet av 1800-talet).

    Grattis till dig för att du anpassat dig till att få kvinnor inom det befintliga systemet (ett system som gynnar extroverta personligheter, "influencers" och personer som inte sticker ut det minsta). Det är dock inte längre möjligt för en allt större andel. Kvinnor är nämligen extremt känsliga för vad andra kvinnor tycker om deras män, ett faktum som bidrar till att pressa in män i den önskade mallen. Många kan anpassa sig, men lite mer excentriska personer har svårare att göra det.

    Med det sagt så har många incels massor med arbete att göra med sig själva, men de ska inte inbilla sig att det räcker att bli vältränade, utbilda sig eller ha ett jobb.
Svar på tråden Har incelmän legitima intressen?