• SveMan30

    Har incelmän legitima intressen?

    SveMan30 skrev 2021-01-10 21:49:47 följande:

    Ja får göra det. Tror jag förstår litegrann varför, men klart att det är jobbigt.


    Men det jag någonstans vill komma fram till är att det jobbiga egentligen inte handlar om att inte ha sex. Det är kombinationen av 1) att sex värderas så högt idag, 2) att personer som inte lockar kvinnor är misslyckade och 3) att inte få sex.

    Så, de flesta anser att "incels" inte har ett legitimt intresse samtidigt, och det är detta jag vill komma fram till, som incels är en produkt av den feministiska ideologin, där de har den nödvändiga funktionen att vara ett avskräckande exempel. På samma sätt som 1800-talskapitalismen producerade "fattiga" som inte hade ett legitimt intresse inom ramen för systemet och som motiverade arbetarklassen att arbeta under odrägliga villkor, så producerar feminismen "incels" ? även de utan legitimt intresse.

    Och någonstans där närmar vi oss kärnan i feminismen: den råa, skoningslösa och brutala sexualiteten. Detta är naturligtvis inget man vill prata om, förmodligen är man inte ens medveten om det.

    När vi nu dekonstruerat feminismen är det med andra ord uppenbart att incels och deras högljudda missnöje är "reaktionärt". Gruppens existens finns ju inbyggt i den feministiska ideologin, där de dessutom fyller en väldigt viktig funktion. Ett mer icke-reaktionärt förhållningssätt är därför att gå från att vara incel till att bli "volcel". Spelet är ändå riggat och gruppen "incels" kommer växa i takt med normupplösningens fortskridande (20-80 regeln). Det lustiga är att många män (även de som säkerligen inte ser sig som feminister) bidrar till att upprätthålla den feministiska diskursen genom att reproducera de normer som säger att sex är så viktigt.

    När Athens kvinnor sexstrejkade för att protestera mot det Peloponnesosiska kriget borde männen svarat med en fnysning snarare än att ge vika för lite fitta. Man vet att en civilisation befinner sig på avgrundens rand när köttet är det ända som kvarstår för dess invånare.
  • SveMan30

    Den intressanta paradoxen är därför: feminister anser inte att miserabla incels har ett legitimt intresse samtidigt som de är en produkt av deras eget system. Varför. Är de sadister? Nej förmodligen inte, men de är arroganta och utan självinsikt. Alla ideologier börjar som goda innan de blir onda.

  • SveMan30
    Anonym (eh) skrev 2021-01-11 14:01:26 följande:

    Frågan är i mina ögon helt bisarr. Naturligtvis finns det män som saknar sexpartner som har legitima intressen. Matlagning, fågelskådning, löpning, trummor, astronomi osv. 


    Saknar sexpartner, saknar rimlig möjlighet att få det samt önskar väldigt mycket att de hade haft det. Att använda den oförbrukade sexuella energin inom något annat område, där de har potential att åstadkomma storverk, är ingen dum idé för dessa män. Men finns inte mycket i dagens kultur som underlättar för dem att göra det.
  • SveMan30
    Anonym (mr) skrev 2021-01-16 11:05:06 följande:

    Jag har frågat flera gånger efter bevis på att ensamma män skulle vara mer brottsbenägna än andra män. Kom gärna med ett bevis för det du påstår i fetstil.

    Annars håller jag med dig om maktbalansen. Dock skulle jag beskriva det som att en skev maktbalans nu rättar till sig. Var ju helt stört att kvinnan ställde upp på sex för att kunna försörja sig själv och sin avkomma.

    Ja, kvinnor skaffar sig allt bättre utbildning. Men den dominerande gruppen är fortfarande de som saknar högskolepoäng, män som kvinnor. Den stora balansfrågan är fördelningen mellan de högutbildade och resten. Lönerna för de smarta kommer rusa. Resten får diska, städa och köra hem mat till de högutbildade.Tillåt mig förutspå att det kommer uppstå motsättningar.

    Helt riktigt kommer männen att anpassa sig till kvinnors krav. Drömmannen ska ha muskler, han ska stå vid spisen och laga kulinariska små rätter som en ren hobby. Hans fritidsintresse ska vara at renovera. Han ska tjäna mycket pengar så att kvinnan kan ägna sig åt sin dyra inredningshobby.


    Bra inlägg eftersom det belyser hur många "borgerliga" ser på saken (inte menat som ett personangattp). Tror dock du glömde att "drömmannen" även ska vara lagom dominant och manlig i sängen.

    Att högskolepoäng skulle avgöra är väl en statistisk sanning med modifikation. Har man svårt att passa in på ett område, t.ex. arbetsmarknaden, så har man även svårt att passa in på andra, såsom äktenskapsmarknaden.

    Det jag tror är viktigt att förstå är att problematiken är helt central för
  • SveMan30

    Fortsättning...

    Problematiken är helt central för bevarandet av samhällsordningen. Incels som hamnar framför datorn i sitt pojkrum är väl ett marginellt problem, även om det är ytterst tragiskt och sorgligt ? ett bevis på att samhällssystemet slutat fungera. Mer intressant är att tänka omvänt: att bli kriminell kan definitivt vara en fungerande strategi för att slippa vara incel. En annan strategi är att vända sig till radikala grupper eller ideologier: om man stöts ut av det dominerande systemet så kanske räddningen finns i ett annat system?

    Det stämmer att incels som tjatar om sex mest är löjeväckande, men problematiken i sig är mycket omfattande. Varför ha lojalitet till ett samhälle som förvägrar en grundläggande behov?

  • SveMan30
    Överste Senap skrev 2021-01-16 20:21:46 följande:

    På vilket sätt förvägrar samhället incels grundläggande behov?


    Jag medger slarvig formulering då ingen förvägras något i formell mening. Men likväl blir det utfallet. I grunden är det en fråga om "integration", som man ju gärna brukar tala om när det gäller andra frågor. Välfärdsekonomer brukar ibland beskriva samhället som bestående av tre marknader: arbetsmarknaden, bostadsmarknaden och äktenskapsmarknaden. Framförallt de senaste 10 åren har inneburit att unga slagits ut i olika grad från dessa marknader (något som får störst konsekvenser för unga män). Men egentligen har vi bara sett början på utvecklingen, värre blir det framöver.

    Så visst, ingen "förvägras" i ett egalitärt samhälle som präglas av allas lika värde, men strukturerna ser ju ut som de gör (vilket bland annat påpekas i öppningsinlägget).

    Och dessa strukturer är konstruerade just för att skapa en grupp av incels: som jag, något tillspetsat, konstaterade innan: på samma sätt som den tidiga industrialismen behövde "fattiga" för att arbetarna skulle stå ut i de smutsiga fabrikerna så behöver feminismen incels (är det för att män ska stå ut med odrägliga kvinnor? Nej så långt vill jag inte gå, men någon liten sanning ligger det kanske i det).
  • SveMan30
    Anonym (556) skrev 2021-01-16 22:22:07 följande:

    Survival of the fittest?


    Nej inte riktigt av några olika skäl (främst välfärdsstaten), men i viss mån stämmer det förstås.

    Jo glömde förresten en av de viktigare anledningarna till att man vill förbjuda sexköp, nämligen att främja allehanda perversioner och "alternativa" sexuella uttryck. Istället för att bli incel kan man bli bisexuell eller kanske trans, ungefär på samma sätt som sjömän förr i tiden eller fångar. Man kanske söker sig till gruppsexsammanhang etc. Väldigt modernt och en huvudanledning till att det är viktigt att begränsa tillgången på normalt, heterosexuellt sex.
  • SveMan30
    Anonym (s) skrev 2021-01-22 20:13:21 följande:

    Sexköp ska vara förbjudet eftersom det skadar människor. Inget blir bättre för män bara för att män kan köpa kvinnor. Det är ofta män som inte har några som helst problem att få kvinnor som köper sex. Dom ids bara inte eller så vill dom göra saker i sängen som kvinnor inte gillar. Sexköp är verkligen en perversion. Det är inte normalt heterosexuellt sex att köpa sig en annan människa.  Dessutom många män som inte får kvinnor vill inte bara ha ett hål att tömma sig i dom vill ha ett förhållande.


    Förbjudet är det och kommer så förbli. Med stor sannolikhet kommer minimistraffet höjas till fängelse. Och det är väl helt okej så länge man är ärlig med anledningarna till varför. Har tagit upp tre viktiga anledningar i inlägg 110 men kom sedan på att jag glömde det om att främja perversioner av olika slag. Är dock lite osäker på om det är en verklig anledning eller bara en bieffekt, men i vilket fall passar det ju väldigt väl ihop med hbtq-agendan (och sammanträffanden brukar inte handla om slumpen när det kommer till politik).
  • SveMan30
    Faile skrev 2021-01-22 22:58:24 följande:

    Jag är lite osäker på vad ditt mål är här. Om det är att övertyga oss om att män är djur utan tankeförmåga så funkar det bra. 

    Jag har dock lite högre tankar om män och tänker att det handlar mer om samhälle än biologi. Samhället går att förändra, biologin tyvärr inte.


    Ja du har nog rätt, allt är bara dravel. Så meningslöst, dumt och tarvligt alltihopa. Håller med. Män är nog inte djur utan tankeförmåga utan det är bara jag som är det. Men jag är född i fel tid och platsar inte bland de mer civiliserade (om än mer manliga och bättre) männen eller bland er kvinnor. Så vad vill jag åstadkomma (utöver att demonstrera min ignorans och min dumhet)? Nej jag har nog inget mål. En slags sista tes kanske. Ett urbota korkat testamente till ett meningslöst och överflödigt liv.
  • SveMan30
    Faile skrev 2021-01-29 22:51:52 följande:

    Fast nu handlar ju tråden om incels, som handlar om att leva i celibat/sexuell avhållsamhet mot sin vilja. 

    Och det är såklart tråkigt och beklagligt och inget jag önskar någon. Men att därifrån ta steget till att lägga ansvaret för mäns celibat på kvinnorna håller jag inte med om.


    Ansvaret ligger inte på kvinnor utan på feminismen i kombination med en viss senmodern dekadens. Det är ideologikritik och kulturkritik, inte kritik av en grupp.
Svar på tråden Har incelmän legitima intressen?