• SML89

    Vi med BIM februari 2021

    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-01-20 16:59:40 följande:
    Jag valde att testa en lång period i hopp om att hitta min ägglossning, kan ju mycket väl vara så att jag inte haft någon heller. Något test har varit starkare men inte så pass att jag tycker kontrollstrecket är svagare eller lika starkt. Ska beställa hem clearblie advanced så får jag prova dom till nästa period.
    Det är ju inte helt omöjligt med tanke på att de inte va så länge sedan din förlossning. Men mensen har ju kommit igång för dig så ägglossning borde med komma igång tänker jag. Ja, testa CB digital så hoppas vi att du får en stegring på den :)
    Idag fick jag blinkande smiley iaf, så nu väntar jag in den fasta, tog 6 dagar sist.
  • SML89
    Anonym (Annie) skrev 2021-01-20 16:01:00 följande:
    Min verkar variera också .

    Jag tänker så här . Jag fick pos söndag morgon . Hade sex på kvällen och måndag men inte tisdag. Och sex imorse .

    Ägglossningens måste nästan vara över på tisdag kväll ändå . Ägglossning är väl inom 48 timmar . Min glada gubbe slutade lysa tisdag kl 15:00.
    Ja, alltså jag tror ni har fått till de bra!
    Ägglossning brukar ju ske 24-36 h (vissa test skriver 24-48 h) efter positivt test. Sen kan ägget befruktas inom ca 24 h, så det innebär mellan 2-3 dygn efter positivt test. Så chansen för onsdag morgon kanske inte är jätte stor, men inte helt omöjligt heller. Söndag & måndag va ju stor chans iaf!

    Nu gäller det för er att vänta och se om det tagit sig helt enkelt =) Hoppas!
  • SML89
    Anonym (Villblifyra) skrev 2021-01-21 19:53:47 följande:

    Nu är det vara väntan till Bim : S

    Känner att vi inte fått till det denna gång, hade sex senast i måndags och troligtvis äl i tisdags eller igår..

    Men har min make starka spermier och jag bra pH värde så kaaanske det finns chans.

    Lycka till ni som väntar, ska bli spännande att följa allas resa mot en plus <3


    Jadå man vet aldrig, de kan räcka gott och väl :) håller tummarna för de!!

    Vad anses vara bra PH värde när de gäller att bli gravid då? Jag testade faktiskt PH värdet dag och låg på mellan 4 - 4,4 som var "normalt".
  • SML89
    Anonym (Villblifyra) skrev 2021-01-21 22:10:24 följande:
    Vet inte, men om du har svamp så lever inte spermierna lika länge tex. Jättebra att du har koll då vet du att det är en bra flora iaf ; )
    Nä precis de har jag med hört. Men nu är jag motsatsen då, snarare mer surt än basiskt. Bra enligt testet, får hoppas att 4 - 4,4 är bra för att bli gravid med. Tänker att spermierna inte trivs i för sura miljöer heller. De själva är ju basiska.
  • SML89
    Anonym (Solsidan) skrev 2021-01-22 07:18:41 följande:

    Hej hej

    Testade idag på bim -4 och ingen plus än. Tror inte det blir denna månad. Inväntar mens så jag kan börja med letrezol :). Har ju två barn med hjälp av ägglossningsläkemedel. Så det är bara att ringa Gyn så fått mensen kommer och starta behandlingen.


    Har du plussat innan Bim tidigare graviditeter?
    Än så länge finns de ju hopp menar jag :) Jag plussade efter Bim sist.
  • SML89
    elsasbebis skrev 2021-01-23 07:01:52 följande:

    Är det nån som vet när man använder clearblue digitaltest (Ältest) är det förbrukat om man fått glad gubbe då? Har stickor kvar men funkar monitorn fortfarande? Eller måste man köpa ny efter varje positivt utslag?


    Yes :) eller ja använder advanced (den lila) har du den rosa eller lila? Du måste inte köpa ny monitor jag har använt samma 2-3 månader. Funkar alldeles utmärkt!
  • SML89
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-01-24 12:09:38 följande:

    Jaa, det kan vara positivt men kan likaväl vara att mensen är på gång. Återstår att se, några dagar kvar till bim. Kommer nog inte testa förrän bim eller några dagar efter om mensen inte kommit. Jaa, jag håller med dig, allt är en väntan. Men om man får det där plusset en dag, så lovar jag att det är värt väntan alla dagar i veckan!


    Hoppas de är positivt :) väntan är verkligen jobbig, håller med om att de är bäst att vänta. På 4 försök tidigare har ja bara testat en gång (negativt såklart) och de blir ju sån besvikelse. Nu hade jag dock bara ett dyrt cb test kvar hemma så beställde hem ett storpack av testlagrets, så frågan är om man kan hålla sig från att testa denna månaden när man har så många hemma.. haha. Ska iaf försöka hålla mig till Bim. Borde ha äl snart :)
  • SML89
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-01-24 13:57:50 följande:

    Tack! Jaa, men så är det! Även om man försöker intala sig själv att det kommer nog vara negativt, så finns det där lilla hoppet och önskan om ett plus. Blir lätt att man blir besviken då om det inte blir plus. Ne dom dyra vill man inte slösa på. Jag beställde precis hem ett testa tidigt clearblie. Får se när det kommer om jag vill testa eller vänta. Håller tummarna att du prickar in det bra :)


    Ja eller hur!! :) spännande. Håll dig så länge du kan ;) håller tummarna!
  • SML89

    [Eeee, den bästa tiden så att säga :D tror du att du har prickat rätt? Du försöker också få en tjej, eller hur? (har spanat in i denna tråd men kommer endast försöka att skippa äl dag +/- 1, äter redan vegansk kost och massor grönsaker, och fullt på vitaminer :)

    Själv är jag endast cd 5, blir första försöket på typ tis! Wooo längtar!

    [/quote]

    Aa verkligen, de är nu hoppet är som störst! Fick lite stegring i morse och fast gubbe på cb nu i em. Hade sex för 3 dagar sedan och igår (alltså varannan dag). Så kör vi på minst idag och imorgon så känns iaf som ganska bra chanser då, eller? :)

    Vi har en pojke så vi har en önskan om en liten flicka med. Jag kör dock inte på sex 2-3 dagar innan äl som du märker utan lite mer på vitaminer/kosten så får vi se va de ger. Just nu vill vi bara ha bebis.

    De går nog fort tills du har äl du med. Testar du eller har du själv bra koll på den?

  • SML89
    Anonym (Villblifyra) skrev 2021-01-24 21:45:29 följande:
    Tips: Jag använde även en gel som ska främja spermiernas levnadstid. Vet inte om det hjälpte men testa den istället för vanligt glid :) om ni nu använder det!

    testsmart.se/alla-produkter/glidmedel/

    All lycka mot plus!
    Tack för tipset! Brukar vanligtvis inte använda glid men tar det sig inte kanske de kan vara värt att testa något som hjälper simmarna ;)
Svar på tråden Vi med BIM februari 2021