• SML89

    Vi med BIM februari 2021

    hopeforaplusa skrev 2021-02-04 10:41:17 följande:

    Hoppar in här. Har ungefär samma situation som TS. Ett barn på 1 år och 9 månader nu. Precis inne på mitt 6e försök. ÄL just nu as we speak. Har inte läst hela tråden men förstår stressen du känner. Jag känner exakt likadant. Och fallen vid varje negativt test blir tyngre och tyngre att bara på. Ett rent helvete skulle jag sägaRynkar på näsan

    Första barnet gick på första försöket. Man trodde lite naivt att försök nummer två också skulle gå fort, iaf 1-3 månader. Men nu står vi här och trampar ÄN. Tyngst för mig var mitt negativa test precis vid jul. Allt blev så definitivt. Det blev ingen graviditet 2020. Alla drömmar som man byggt upp rasade. Önskar inget hellre än ett litet + nu nästa vecka..

    Har börjat med Q-10 som jag fick rekommenderat i en annan tråd här. Hoppas det gör under inför det här försöket.


    Nu svarade jag i lite fel ordning. Men välkommen iaf! :) Ser att vi försökt ungefär lika länge så då är du ändå säkert medveten om att det inte alltid är så lätt hur bra man än prickar.

    Håller verkligen med dig om hur varje negativt test eller känslan av när mensen kommer blir tyngre och tyngre. Igår va en riktig deppig dag för mig. Jag hade en stor önskan att få barn i sept eller okt. Men mest av att vill jag ha bebis 2021 och vi har 2 försök kvar att lyckas med detta. Försöker tänka bort de att det inte är så viktigt men viljan finns ändå där och stressar mig sjukt mkt.

    Hoppas du får ditt plus denna månaden iaf!
  • SML89
    Emmalucy skrev 2021-02-05 09:11:40 följande:
    Jag hoppas verkligen att du har mer tur än jag, jag pratade de hela tiden och fick alltid samma svar : slemhinnan tjocklek och lutealfasen spelar ingen roll... snark. Ge inte upp om de är värdelösa! Jag fick åtminstone testa progesteron och om jag lyckades med en graviditet skulle de kolla det på ul redan i vecka 6. Lycka till <3

    Ja kan man hoppa över lite temp dagar, typ första 7 dagar i cykeln, jag tror för att bekräfta äl så behöver de ha 6 dagar innan och 3 dagar efter!

    Jag tror att äl var igår, tempen är den högsta hela cykeln så om det är samma eller högre imorgon så kommer jag vet med säkerhet :)
    Emmalucy skrev 2021-02-07 12:42:52 följande:
    SML89 skrev 2021-02-05 08:06:39 följande:
    Tack <3 igår em kom mensen igång.. så får försöka ladda om. Ska testa ringa gym för att se om man kan få gå på en kontroll bara för att kolla om allt står rätt till eller inte. Det här med kort lutealfas kan ju bero på progesteron nivån så kanske bra att kolla upp det.

    Ska nog testa att tempa nästa försök. I alla fall fram till ägglossning (så jag ser att jag får en tempökning). Efter det får jag se, vet inte om jag blir mer stressad om man får dippar så kanske man blir deppig varje gång en dipp kommer
    Hej! Fick äntligen äl bekräftelse, är äl+3/BIM-7 :) ville visa hur det såg ut i min app när jag tempade, jag använder inte NC men de är säkert likadan! Jag tempade inte varje dag, utan några dagar innan och tillräckligt många dagar efter äl så appen kunde bekräfta.
     
    Mina temps är låg men det är ju progesteron nivåer, jag är medveten om att de suger men de var högre förut, ska nog fortsätta tempa denna månad för att kolla läget.
     
    Hur mår ni allihopa?
    Skönt att du äntligen fick de bekräftat :) Hoppas din väntan går snabbt och du får ditt plus sen!!

    Förutom att mensen kom för mig så fick jag den värsta mensvärken jag någonsin haft, kunde inte röra mig.. och den kom inte direkt, utan i helgen (dag 3). Har haft lite besvär på ena sidan tidigare (där mensvärken nu va extrem) och sökt vård för det, men då ska de undersöka magen först (för enl. dem kan jag inte känna att det sitter någonstans i livmodern/äggstockarna). Ibland dumförklarar de en lite fastän man känner sig säker på vart smärtan sitter. Får se om/när jag ens får träffa en gynekolog.
  • SML89
    Anonym (Hejhopp) skrev 2021-02-07 21:33:54 följande:

    Bim+7 och fortfarande negativt test. Vad kan det bero på då att mensen inte kommer? Den har varit oregelbunden sedan jag slutade med p-piller i juli..


    Är du säker på att du hade äl 18/1? Tempade du och såg höjningen eller testade du bara med ägglossningstest? Tänker om de kan varit så att kroppen försökte ägglossa då, men inte lyckades och gjorde ett nytt försök senare. Isf kan du ju haft ägglossning lite senare än va du tror? Bara en tanke :)
  • SML89
    Onewayticket skrev 2021-02-06 19:58:05 följande:

    Nån annan än jag som alltid är så nervös att missa äl? Denna månaden har vi gett oss fan på att ligga varannan dag, trots totalt osug, så det borde inte göra nån skillnad.

    Jag börjar testa med äl-stickor två dagar efter mensens slut men varje gång jag inte får utslag tänker jag att jag missat den. ???? jag ska ha äl nu de närmsta dagarna och har inte fått nån höjning än (vilket jag aldrig får annars heller..) så får panik över att jag missat det.


    Tycker de ibland är lika jobbigt att testa efter ägglossning som de är för graviditet.. Jag hade blinkande smiley 8-9 dagar en gång innan fast gubbe o höll på att ge upp. Va sjukt frustrerad och trodde inte jag skulle få nån ägglossning.. Men du får väl streck som blir starkare och starkare eller?
  • SML89
    Emmalucy skrev 2021-02-08 16:01:28 följande:
    Aj, det låter inget kul :( ja, jag tycker att vården kan vara helt värdelös ibland, jag får ofta mina oro viftat bort av dem. Kanske är värt att kolla privat? När jag var gravid sist så kände jag vilken sida den låg på, vet ej om det är vanligt eller inte, men låt inte de vifta bort dig om du känner att något inte sitter rätt till. Har du lyckats skämma bort dig själv lite under mensen? Det första jag kommer göra om mensen kommer är att dricka något gott! Jag avvaktar nu bara för att gör det lättare för mig själv sen om något händer. Kram <3
    Anonym (Hejhopp) skrev 2021-02-07 21:33:54 följande:

    Bim+7 och fortfarande negativt test. Vad kan det bero på då att mensen inte kommer? Den har varit oregelbunden sedan jag slutade med p-piller i juli..


    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-02-08 17:55:09 följande:
    Usch, låter hemskt med sådan mensvärk :( ibland blir man så trött på vården.. Hoppas du får träffa en gynekolog snart!
    Ja verkligen. Har ringt runt till 3 olika gyn + min vårdcentral och inget vettigt alls kan ja säga.. Fick skriva egen remiss till den ena. Sen ringde jag privat gyn mottagning och de kunde ge mig en tid i april/maj så det är ju tydligen hopplöst att få en tid för gyn undersökning snart.
    Ska ringa ett par privata till när jag känner att jag har orken :)

    Ja de fick bli lite gott att äta och vin i helgen. Man får unna sig när man kan :) Tyckte jag läste att du ska testa på alla hjärtans dag Emmalucy? Håller tummarna för er!!
  • SML89
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-02-09 17:46:09 följande:
    Är ju helt otroligt att man ska behöva ringa runt och jaga för att få en tid :( hoppas du lyckas hitta en tidigare tid än april/maj. Det om något är ju en jobbig väntan! Håller tummarna för dig att du hittar en bättre tid :)
    Ja verkligen! Hoppas de :)

    Såg att du frågade om när man fick tillbaka mensen och hur regelbunden den var efter förlossningen. Min kom tillbaka efter ca 7-8 månader och har legat på 25-30 dagar sedan dess. Den är inte så regelbunden att jag vet exakt på dagen, men ändå hyfsat.
  • SML89
    Villblimamma96 skrev 2021-02-09 21:28:08 följande:

    Hej!

    Jag vill gärna haka på den här tråden. Har BIM 15/2. Detta är 2a försöket med första barnet. Jag håller redan på att bli tokig. Hur klarar man av att tänka på någonting annat än detta? Känns som jag väntat i månader på att få veta om det tog sig den här måndagen. Kommer nog att ta något test inför helgen ändå för jag fyller 25 på lördag och hade velat veta om jag ska avstå från bubbel HELT eller om jag kan ta ett glas.

    Känns skönt om man kan prata med andra om känslorna kring att försöka få barn. Just nu är det ingen som vet att jag och fästmannen vill ha barn, och ingen av mina vänner har barn ännu. Känner mig lite ensam i detta (har ju såklart fästmännen som är förväntansfull också, men han har ju ingen kvinnokropp som spelar spratt och inga symptom som likväl kan vara pms som gravidsymptom).

    Är det någon som vet hur vanligt det är att testa positivt innan BIM och hur vanligt det är att få ett väldigt tidigt missfall (mens ändå trots + innan BIM)? Har försökt googla, men hittar inget om det sistnämnda. Hur rädd ska jag vara över att testa innan BIM?


    Ja väntan är verkligen jobbig! Hur många dagar efter ägglossning är du den 15/2? Frågar då man har lite olika lutealfaser så bim säger inte alltid så mycket. Tänker om du testar med ett testa tidigt test så kan du kanske få ett plus innan bim.

    Man vet dock aldrig helt säkert, jag har tidigare plussat först efter bim. Vissa andra plussar svagt jätte tidigt. Men testa du på lördag :)

    De där om tidigt missfall har ja ingen aning om faktiskt, tänk inte på det för mycket. Försök att inte oroa dig för sånt, de händer ju inte mindre av att man oroar sig, så koppla bort sånna tankar. Får du ett plus se det som ett plus :)
  • SML89
    Villblimamma96 skrev 2021-02-10 16:51:36 följande:
    Jag hade ÄL 31/1 så den den 15e är ÄL + 15. Tog ett test i morse för det står på grav.testen att man eventuellt kan testa positivt fem dagar innan BIM, och jag kunde inte hålla mig. Negativt, som väntat. Hade verkligen velat klara av att vänta till dess att jag faktiskt är sen med mensen. Varför är det så svårt att hålla sig? Har jag ingen självkontroll? Tyvärr så pluggar jag nu och vi har distansstudier, vilket betyder att jag inte har någonting som distraherar mig från tankarna på riktigt. Har städat och sorterat grejer hela dagen för att inte tänka på hur mycket jag går och hoppas och längtar, men det fungerar ju inte jättebra... 
    Tråkigt med negativt test, men behöver inte betyda något ännu som sagt. Avvakta iaf tills lördag så är du lite närmre bim :)
    Tro mig, vi har nog alla här lika svårt med väntan, frustrationen och att hålla sig för att testa. Det är inte alltid så lätt att hitta bra sysselsättning i dessa tider när man ska hålla sig hemma och undan folk så mkt man bara kan. Förstår dig verkligen, hur svårt det är att koppla bort, men försök och håll ut i några dagar till! :)
  • SML89
    Villblimamma96 skrev 2021-02-11 14:36:11 följande:
    Försöker att inte tappa hoppet ännu. Borde ju egentligen inte tappa hoppet förrän jag får mens. Men det känns som att det är större chans att inte bli gravid än att bli det, och detta är ju bara vårt andra försök. Samtigt så är det ju väldigt liten chans att jag skulle ha testat positivt fem dagar innan BIM med ett test som mäter från 25 mI/ml hCG. Så jag försöker tänka så, och håller tummarna fortfarande!
    Nej tycker absolut inte du ska tappa hoppet ännu, verkligen inte! Hoppas du får ditt plus till helgen :)
  • SML89
    Maramba skrev 2021-02-12 07:25:22 följande:

    ÄL+10 och negativt test. Någon annan som också är ca 10 dagar efter ÄL och har testat?

    Haft ovanligt mycket mensvärk senaste tre dagarna vilket jag ser som ett dåligt tecken tyvärr. Bim-3


    Brukar du få mensvärk flera dagar innan mens vanligtvis?

    För mig brukar mensvärken komma samma dag eller max 1 dag innan mensen, så skulle jag få molvärk flera dagar innan bim så hade jag anat att det varit pga. graviditet istället. Men det är ju lite beroende på hur man brukar ha det vanligtvis innan mens.
Svar på tråden Vi med BIM februari 2021