• SML89

    Vi med BIM februari 2021

    Emmalucy skrev 2021-01-31 14:04:06 följande:

    Jag hade verkligen inga symptom när jag blev gravid, eller inget som stod ut från vanliga cyklar. Ibland känner man bara inget <3

    Hur har du prickat denna månad? Jag stressar redan upp mig på ?försök att få en tjej? eftersom äl är antingen tis eller ons nästa vecka, och vi har inte haft sex sedan torsdag. Ork och flytningar visar inte fertil, men jag är cd12 nu :s och brukar alltid ha mycket ?på g? :x
    Du har rätt, man måste ju inte känna av de. Vi prickade ju bra 2 dgr innan positivt äl test, på ägglossningedagen och dagen efter. Jag tror ändå kanske att kort lutealfas ställer till de för mig, så vågar inte riktigt hoppas.

    Ja man blir ju mer o mer uppstressad för varje gång, känns som att jag tänker på om de tagit sig eller inte typ 50 ggr per dag. Hur kopplar man bort de under väntan på bim?

    Ohh närmar du dig äl nu :) testar du med ägglossningstest denna månaden?
  • SML89
    Emmalucy skrev 2021-02-01 12:08:34 följande:
    Ah du har prickat rätt bra tycker jag :) denna månad, om inget annat, kommer jag se om att ta extra vitamin C och D hjälper lutealfasen eftersom förra månaden så hade jag dålig koll på när saker skulle hända i kroppen. Jag försöker tempa istället, men varannan vecka så vaknar jag olika tider. Jag kommer att se iaf när äl skedde så jag kan spåra min lutealfas :)

    Tror inte det finns något sätt att "glömma bort det" under tiden :D jag tror att mitt hjärta skippa över typ 10 gånger i timmen, sluta stressa Emma, sheesh! Drömmer Gör så gott du kan, och acceptera att tankarna dyker upp men kanske du kan låta de gå förbi iaf utan att fastna på det? Hjärta

    Har du hört om Vitex förut? Det verkar vara många som tar det för att hjälpa kroppen bygga progesteron, det är den enda saken jag inte har provat för att jag skulle känna mig lite rädd att sluta med den om jag skulle bli gravid, om den nu hjälper progesteron... men kanske ska fundera på det om det inte händer denna månad.

    Ja vi tycker me d. Har också försökt ta både C och D vitamin denna månaden. Kanske inte varje dag, men varannan iaf. Ah men du kommer nog se stegringen i tempen oavsett tror jag :)

    Hahah eller hur!! Vi får försöka stressa ner lite <3 Får hoppas att mensen iaf inte dykt upp tills på torsdag, då testar jag nog isf.

    Vitex har jag inte hört talas om. Blev dock tipsad om Matriarch som är nån progesteron kräm. Är vitex typ samma sak fast i tablettform då? hjälper höja progesteron? Får se om mensen kommer denna månad och hur lutealfasen sett ut. Känns den fortfarande för kort ska ja läsa på mer. Tycker med det känns jobbigt att ta något som man måste fortsätta med till minst v. 12 (annars ökar risk för missfall). Då är man rädd för att sluta sen efter v. 12 med.


  • SML89
    Anonym (Annie) skrev 2021-02-02 06:35:06 följande:
    Imorse på BIIIIM dagen! : )

    Jag hoppas att detta lilla frö stannar och att ni får ett plus tjejer <3
    Äntligen någon som plussar! Trådens första plus :) Grattis!
  • SML89
    Emmalucy skrev 2021-02-01 15:52:12 följande:
    Huh! Har ej hört talas om Matriarch, jag antar at Vitex är mer som en kosttillskott och krämen är ju... en kräm ^_^ jag har lite svårt för det med, mest pga när jag sist var på utredning så gav de mig progesteron som jag behövde för upp i slidan så den satt direkt på livmoderhalsen, och varje månad så kom mensen på samma dag efter äl, även när jag var på p piller för typ 10 år sen så kom min mens oavsett om jag hade slutade med mina 28 dagar... jätte konstigt. Och den enda gången jag inte vill bli gravid så hade jag engångsligg och pang.... klarade mig helt utan vitaminer eller tillskott upp till v6 innan aborten :/ på ett sätt så vill jag gör allt jag kan för då känner jag inte ångest över att jag inte har gjort allt för att öka mina chanser... men å andra sidan kan kroppen verkligen inte bry sig ett skit om allt extra man gör Oskyldig

    Du är stark att hålla ut! Jag vet inte om jag skulle bli lika stark om jag inte hade satt mina förhoppningar om att det blir en alla hjärtans present till killen, då kan inte jag veta innan det är dags att berätta för honom Skrattande
    Ja men precis, men tror båda har funktionen att hjälpa till att öka progesteronet. Oj, konstigt hur kroppen kan reagera på sånt. Inte kul med mens direkt efter ägglossning.. Verkar ju vara svårt att få tag i progesteron kräm här idag så man ska ju nog vara lite försiktig med hur man använder de.

    Ahh kan säga att ja redan är sugen på att testa men är övertygad om att de kommer vara negativt om ja testar nu (Äl+8). Kommer bara bli besviken. Har så många anledningar till att vi vill ha plus nu och de hade ju varit helt underbart att kunna få ett plus till vår bröllopsdag i nästa vecka. Och alla hjärtans dag som du skriver. Så härligt att kunna få sån present <3

    Tar de sig inte nu har är vi inne på halvår av försök, o de tar verkligen på krafterna.

  • SML89
    Anonym (Fyran) skrev 2021-02-02 08:43:46 följande:

    Har BIM den 25/2 så har precis kört igång :) har tre barn sen innan (12, 10 & 2 år) fick missfall i v 5 i november testar igen nu första gången efter missfallet.


    Välkommen! Finns en Bim lista längre bak i tråden om du vill lägga till dig :)
  • SML89
    Emmalucy skrev 2021-02-02 11:45:11 följande:
    Ahh det kanske översatt lite fel, Svenska är inte mitt modersmål :) jag menade att mensen var samma cykeldag, oavsett ppiller eller progesteronet :/ dvs min 10 dagars lutealfas(har man ens äl när man äter ppiller?).

    CD14 idag och jag tror att det är äl dagen, en liten tempdipp imorse så det blir enkelt att se om den hoppar imorgon :) har prickat 3 ggr under senaste 7 dagar så allt känns bra från det hållet iaf!
     
    Jag förstår verkligen suget, håll ut om du kan :) äl+8 är väldigt tidigt att få ett plus, även om för dig så är det bara bim-2! Det är verkligen irriterande att vara så nära, plus att man inväntar mensen närsom... och med kort lutealfas så känner man oro över att ägget hinner fästa innan mensen kommer igång eftersom det brukar hända allt mellan äl+8 - äl+12...

    Även om det känns lite hopplöst just nu, har du tänkt på hur du kommer berätta för din partner? Jag har redan köpt en liten bebis onesie som han får öppna :D annars hade jag bara ramlade ur toaletten gråtande Flört
    Jaha, nu hänger ja med!! :) de va ja som missförstod. Nej precis, ägglossning ska man inte ha om man äter p-piller. Men sen har man hört undantag om vissa som blivit gravida ändå.

    Ohh halvvägs genom cykeln nu då, de låter bra. Hoppas de går vägen för er :)

    Ja jag vet, tänkte iaf vänta till torsdag (äl+10). Då fick ja en nidblödning sist jag var gravid. Ja, de hinner liksom inte bli så spännande med kort lutealfas. Oftast kommer mensen innan man ens får chans att testa eller ägget haft en riktig chans att fästa. Men har läst att de kan fästa redan vid dag 6-7 med så vi får hoppas på det för oss.

    Ingen aning hur ja ska berätta. Vet inte hur jag ens ska lyckas testa utan att han vet, han är (nästan) lika spänd som mig på att veta om de tagit sig =) åh en sån present är ju såklart roligaste sättet.


  • SML89
    Emmalucy skrev 2021-02-02 23:01:17 följande:

    mmm, interessant att min kropp var helt besatt att ha mens varje 25 dagar, även med ppillen :D Torsdag låter som en bra plan ju! Inte långt kvar, hur mår du? Något som sticker ut? 

    Kan inte du testa dig tidigt på morgonen? Min kille skulle kunna somna genom en jordbävning, men går jag på toa eller brygger kaffe så märker han inget - kanske det är där du hittar din chans :D


    Nä inga typiska graviditetssymptom, inget som sticker ut alls.. Har idag känt till o från att mensen kanske kommer.

    Haha =) nä vi blir väckta tidigt här, har en liten pojke som vaknar runt 5 varje morgon så senast 6 går vi båda ändå upp pga jobb. Får se om ja testar imorgon bitti om mensen inte kommer. På ett sätt vill ja testa och är nyfiken men vill samtidigt inte ha besvikelsen av ett negativt test. Vet inte va ja ska göra, testa eller avvakta.

    Hur går de för dig? Äl är över va? Så nu bara vänta in bim? :)
  • SML89

    Äl+10 för mig idag (min bim - kort lutealfas) och totalnegativt test. De här försöken tar verkligen all ens energi, har märkt att jag blir mer och mer stressad för varje månad. Får kämpa för att hålla tillbaka tårarna denna gången.

    Har känt att mensen är på väg så jag tror inte att de är så att det inte syns ännu (testade med ett ganska känsligt test, 10 mIU/ml). Så behövde bara skriva av mig lite då ja inte riktigt har någon att prata med (ingen vet att vi försöker bli gravida).

  • SML89
    Emmalucy skrev 2021-02-04 11:18:25 följande:
    Noo, sorry Hjärta vi finns alltid här att prata med, that's why we're here! Beklagar att det tatt så mycket energi, finns ingen bra lösning på det tyvärr Gråter man blir bara mer och mer sugen på bebis och mer nedstämd över allt... de som lyckas "ge upp/sluta bry sig" är extremt få. Gör det som känns bäst för dig just nu! Låter som en "mys i soffan med dålig TV och snacks" dag. Kram!
    Emmalucy skrev 2021-02-04 11:35:36 följande:

    För min del sitter jag och är sur över att äl inte har kommit än... både för att det är 2 dagar sen, vilket betyder att min lutealfas har inte ändrat som jag trodde, bara att äl är senare än den var förut, men också för att det blir svårt att få ett plus innan alla hjärtans om den inte kommer nu! Nevermind känslan av att man har jobbat för att pricka in rätt i kalendern, och nu orkar man inte tvinga fram mer sex just för att äl är sen Rynkar på näsan även om vi skippar idag så har vi prickat 2 och 4 dagar innan, allt annat kan räkas bort nu. Definitivt inte lika tufft som att få mens eller negativ test som er tjejer, men för min del är jag irriterad och stressad denna cykel


    Tack <3 igår em kom mensen igång.. så får försöka ladda om. Ska testa ringa gym för att se om man kan få gå på en kontroll bara för att kolla om allt står rätt till eller inte. Det här med kort lutealfas kan ju bero på progesteron nivån så kanske bra att kolla upp det.

    Ska nog testa att tempa nästa försök. I alla fall fram till ägglossning (så jag ser att jag får en tempökning). Efter det får jag se, vet inte om jag blir mer stressad om man får dippar så kanske man blir deppig varje gång en dipp kommer.

    Åhh vet att det kan vara lika frustrerande att vänta på ägglossningen :( Får man ingen ägglossning är de ju ännu längre väntan till nästa försök så jag förstår dig verkligen! Min ägglossning kom ju runt dag 18-20 innan jag började med rosenrot. Hoppas din ägglossning kommer snart iaf och att ni prickar in bra ändå!
  • SML89
    hopeforaplusa skrev 2021-02-04 14:19:17 följande:

    En fråga till er här gällande ÄL.
    Man får ju 2 dagar som man har störst chans att bli gravid på. Bör man och hur viktigt är det att även ligga dagen efter dessa två dagar? Som i mitt fall så fick jag en glad gubbe första gången i tisdags vid 13 tiden, på morgonen var det totalt blankt. Sen glad igår och även idag på morgonen. Så idag kommer ägget släppa om jag förstått det rätt. Vi har gjort det dessa två dagar men det kommer bli svårt att även göra det idag. Försöker lugna mig själv att det tidigare borde räcka?


    Alltså jag tror de där är jätte individuellt. Alla har olika lätt/svårt att bli gravida. Vi har prickat varannan dag och sen 3 alt. 4 dagar i rad runt ägglossning. Alltså innan +, dagen vi fått + och dagen efter i minst 2-3 månader (har försökt 5 mån, men bara testat ägglossning i 3). Men har ändå inte lyckats bli gravid.. så alla har olika förutsättningar. Vissa blir gravida bara av att ha sex en enda gång, och inte ens runt ägglossning.

    Men har ni sex de 2 dagar man anses ha störst chans så ökar ni iaf era odds :)
Svar på tråden Vi med BIM februari 2021