• Hadt

    Vi som planerar syskon 2022

    Hur känner ni alla inför att bli gravida nu? Att få barn eventuellt i slutet av december detta året? :)

  • Hadt
    LinaJ87 skrev 2021-04-04 12:25:34 följande:

    Aldrig förstått problemet med vilken tid på året man får barn. Spelar det någon roll? Missar man något om barnet föds sent på året?

    Min högsta önskan är ett friskt syskon, vilket kön eller när på året barnet föds är irrelevant för min del.


    Tror allas önskan är ett friskt barn :)

    Precis som dom som kanske fått ett visst kön önskar att få ett annat nästa gång men det betyder ju inte att man inte skulle vara lika glad om det inte blev så!

    Jag vet själv vad jag tycker om att vara född sent på året men självklart är barnet lika efterlängtat och älskat när det än kommer.

    Detta är ju en tråd också för 2022 syskon därav min fråga då folk redan kan ha blivit gravida :)
  • Hadt


    Gick bra där i början efter fejk mensen men sen blev det nästan obefintliga streck igen, sen steg dom lite men nu ner på 0 igen :(

    Provat att ta samma tidpunkt och olika för att försöka hitta vart på dagen jag är som starkast därav olika tider.

    Är på CD14 idag. Blir orolig att det inte fått igång mitt system :(

    Kollade tillbaka på när sonen blev till. Såg att jag fick positivt ÄL test på CD24 så det gav mig lite mer hopp igen, vet ju om att jag hade långa cyklar där efter piller stopp.

    Men jobbigt när det går upp och ner såhär, känner mig frustrerad och hormonerna är överallt så känner mig ledsen för allt och inget!

    Förlåt för långt inlägg men behöver skriva av mig och har ingen att prata med om detta då vi håller det hemligt.
  • Hadt
    Anonym (88a) skrev 2021-04-07 11:40:23 följande:

    Det kanske tar ett tag innan kroppen ställer om sig? Jag är ingen expert på tester men jag hade alltid svårt att få utslag när vi försökte förra gången. Hoppas mensen snart kommer igång på riktigt! Gick det fort för er att plussa förra gången?


    Förmodligen :(

    Hade du snabb stegring så du missade när det var positivt förra gången? Testade du en gång om dagen då? Vissa rekommenderar 2 ggr om dagen runt beräknad ÄL.

    Ja vi började försöka halvt november 2019 sen fick jag positivt ÄL 9e december och blev gravid då så gick väldigt snabbt! Därför är man inte så van och inne i det här med testandet..
  • Hadt
    Anonym (88a) skrev 2021-04-07 11:56:04 följande:

    Ingen aning, tillslut la jag bort testerna! Men då kommer det ju säkert lösa sig, gick jätte fort för er ju! :) Spännande! :)


    Förstår! Blir ju till slut en stress med testen..

    Ja vi får väl se om vi bara hade tur att det gick så snabbt eller vad, min bror och hans fru fick också sin första otroligt snabbt men nu blir det barnet 5 i år och nu precis har dom lyckats bli gravida igen så med andra tog det tid helt plötsligt! Är väl sådant som sätter griller i huvudet på en också.

    Men får försöka att inte ta ut något i förskott :)
    Hoppas2022 skrev 2021-04-07 12:07:34 följande:

    Förstår att det känns jobbigt för dig, jag känner med en frustration då min kropp börja krångla precis när vi bestämde oss för att börja försöka få ett sista barn. Jag hoppas det löser sig snart för dig <3


    Ja det är så typiskt! Frustrerande när kroppen jobbar emot en :(

    Tack! Håller tummarna för dig också ?
  • Hadt
    Hadt skrev 2021-04-07 12:25:39 följande:

    Förstår! Blir ju till slut en stress med testen..

    Ja vi får väl se om vi bara hade tur att det gick så snabbt eller vad, min bror och hans fru fick också sin första otroligt snabbt men nu blir det barnet 5 i år och nu precis har dom lyckats bli gravida igen så med andra tog det tid helt plötsligt! Är väl sådant som sätter griller i huvudet på en också.

    Men får försöka att inte ta ut något i förskott :)Ja det är så typiskt! Frustrerande när kroppen jobbar emot en :(

    Tack! Håller tummarna för dig också ?


    Skulle inte vara ett frågetecken där i slutet haha, glömde bort att familjeliv hatar emojis!
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-04-07 14:07:43 följande:

    Jag kan förstå att det känns tungt nu och låt dig bara få vara ledsen och besviken. Testerna kan ju gå lite upp och ner och ibland ägglossar man så snabbt att man missar det. Avvakta och se om det kommer längre fram. Som du skrev fick du sist på CD 24 sist. Kanske är något liknande. Oavsett så är det okej att känna sig nedslagen när det inte går som man tänkt sig.

    Tro mig jag är själv där emellanåt. Kämpar fortfarande med mina menssmärtor men ingen mens. Ska ringa och se om jag kan få en tid nästa vecka för detta orkar jag bara inte med. I början kände jag mig jätteledsen och tyckte det var jobbigt då vi så gärna vill ha ett syskon men det är ju svårt om systemet inte är igång så att säga. Jag har väl försökt att acceptera och ta det som det kommer. Men det ändras jj snabbt, så vi får se.


    Tack för ditt svar! Ibland behöver man bara få deppa ihop en liten stund!

    Mina menssmärtor har blivit mycket bättre sen Primolut-Nor! Ibland fortfarande småvärk men absolut inte som innan så jag hoppas verkligen du också kan få hjälp snart med dina smärtor! Vet hur kämpigt det är!

    Plus att man vill ju få igång systemet också!

    Känns skönt att prata med andra i samma sits som förstår exakt hur det känns och mås!
  • Hadt
    EmmalinneaS skrev 2021-04-07 20:37:30 följande:

    Nu förstår jag varför jag inte fått någon mens i april :O Är lite i chock, detta var inte så vi planerade. Men är så glad att vi ska få vår andra lilla <3

    Blir att tänka om och att fokusera på en bebis i december 2021 istället. Önskar er alla stort lycka till och att det blir massor av plus i vår :D


    Stort grattis! Gud så kul och spännande!!! :D
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-04-08 14:28:22 följande:

    Ja men såklart! Inget är ju en dans på rosor. Det är bara att bryta ihop och komma igen.

    Skönt, det! Ska ringa i nästa vecka har jag tänkt, så får vi se om dom kan hjälpa mig.

    Jag håller helt med dig, tycker också det känns skönt. Inte jättemånga som jag sett här på forumet som vil ha lika tätt som du och jag. Så tycker det är extra kul att inte vara ensam i det också :)


    Håller tummarna för dig!!

    Nej men precis, samma här! Känns som alla i min omgivning trycker på om att det ska dröja med syskon, varför vet jag inte? Både för och nackdelar med att ha tätt eller långt emellan.
    Ik96 skrev 2021-04-08 14:28:38 följande:

    Fick bekräftad pcos idag och letrozol utskrivet. Känner mig både förvirrad och lite orolig.. någon med erfarenheter?


    Hur fick du det bekräftat? Hur gick det med cystan?

    Att du fick Letrozol utskrivet är ju positivt, verkar funka för många! :)

    Jag har sett mina prover från senaste gyn och lägger jag ihop det + symtom så har jag en stor aning att jag också kan ha pcos, får jag inte igång mensen som den ska ska jag ta upp detta med gyn.
  • Hadt
    Ik96 skrev 2021-04-08 14:53:17 följande:

    cystan var borta tack och lov så det kändes skönt :D utifrån mina prover så hade jag förhöjt testosteron och väldigt många äggblåsor på ultraljudet. Sen har jag inte haft mens sedan i januari och dessförinnan en väldigt oregelbunden menscykel. Hoppas det kan hjälpa mig/oss även om jag känner att det behöver landa lite hos mig först. Känns så konstigt när det gick så fort att bli gravida med dottern och nu får reda på detta. Men allt blir säkert bra i slutändan :)


    Åh vad skönt att höra! :) härligt!

    Aha! Kunde dom se om du var nära ägglossning eller vart i cykeln du var? På mig såg gyn att det inte alls var igång därav Primolut-Nor.

    Skulle du fortsätta med Primolut-Nor också så du får mens regelbundet?

    Jag såg på mina prover att jag också har väldigt många ägg, är ju skönt på ett vis men ja det är ju ett symtom på pcos.

    Men dom säger ju att bara man får lite kontroll på det så brukar det inte vara några problem att få barn och sen leva med det också :)

    Skulle du tillbaka till gyn för att kolla hur Letrozolen funkar?
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022