• Hadt

    Vi som planerar syskon 2022

    LinaJ87 skrev 2021-04-28 20:06:12 följande:

    Tack! <3

    LH är ett knepigt hormon och har du redan konstanterat ägglossning så säger testet inte speciellt mycket. Om du hade äl den 20 april får du försöka ha lite is i magen och ta ett gravtest på typ söndag. Lycka till! <3


    Ja nu är det bara väntans tider! Tack! <3
    Gasellen87 skrev 2021-04-28 20:41:27 följande:

    Knepigt.. jag har inte så stor koll på äl-test egentligen. Men när jag va gravid med min yngsta så tog jag ett äl-test (hade inga gravtest hemma och de va kväll). Det visade väldigt starkt positivt. Hade iofs gått över bim med en vecka då, vågar aldrig testa förens mensen är väldigt sen.


    Intressant! Jag tycker det är allt för spännande att testa så testar nog alldeles för mycket haha, både ägglossning och graviditet.

    Tar nog ett gravtest imorgon bitti även om det isåfall är väldigt tidigt men man kan alltid prova :)
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-04-28 21:25:45 följande:

    Spännande! Jag är inte jätteduktig på det där, men ta ett gravtest imorgon och se vad det visar. Spännande!!

    Kan uppdatera dig att jag blivit sjuk igen, sonen blev förkyld och sen blev jag sjuk så har inte varit iväg och kollat upp mig. Däremot så var det så sjukt, för tre dagar sen fick jag ökade flytningar och då väldigt mycket, kände då på tappen att den var lite mjuk och något något öppen. Vilket kan tyda på ÄL! Fick dock inte till det med sambo då jag hade feber och han var också dålig men dagen efter så fick vi till det. Vet inte om det var försent eller om det inte var ÄL. Men det återstår att se. Så nu ska jag vänta och se vad som händer. Händer inget tar jag ett test runt den 10 maj.


    Nej verkar vara svårt detta med testen! Men väldigt spännande!

    Pratade med gynekologen jag vart hos som skrev ut Primolut-Nor. Har inget hänt på nästkommande 3 månader skulle jag höra av mig igen så skulle jag få prova Provera för att framkalla mens och Letrozol för ägglossning, precis som jag vill! Men vi hoppas såklart det sätter igång av sig själv innan. Eller vad det nu är som händer i min kropp haha!

    Men åh nej så typiskt att bli sjuk igen!!

    Åh ja det låter ju väldigt lovande! Så spännande! Tror absolut inte att det var för sent isåfall! Håller tummarna för att det visar ett plus 10 maj :D
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-04-29 10:41:26 följande:

    Åh vad skönt! Låter som en väldigt bra plan. Hoppas ju också för din skull att mens och ägglossning kommer igång av sig själv men annars är det ju skönt att veta att du får ytterligare hjälp för att få igång det.

    Jaa, jag hoppas verkligen det var ägglossning, så typiskt att jag inte hade några äl stickor hemma. Ja för visst borde det räcka med två veckor efter äl? Har jag blivit gravid så lär det ju synas då, visst? Har du testat något idag förresten eller ska du avvakta?


    Två veckor är ju det normala så absolut bör det räcka! Men man kan ju samtidigt ha i åtanke att ägget kanske släppt senare än man trott eller att ägget fäst senare. Och sen är ju varje graviditet olika så vissa plussar ju inte förrän efter BIM. Beror ju också på hur långt man har mellan ÄL och mens, en helt vetenskap haha! Men börja testa då! Jag plussade svagt svagt ÄL+10 med sonen och definitivt +11.

    Tog imorse! Blankt tyvärr! Men är isåfall runt +9 så väldigt tidigt.

    Har också funderingar på om jag haft ägglossning igår eller förrgår med tanke på glada gubben och mina vattniga flytningar. Så isåfall är det alldeles för tidigt haha!

    Tagit ÄL test imorse och nu precis och dom var alla negativa.
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-04-29 19:35:28 följande:

    Ja, det är sant! Jag får börja testa då så får vi se helt enkelt. Attans, men än är det tidigt! Avvakta två dagar innan du tar igen.

    Okej, jaa men hur var det. Hade du fått positivt äl test innan och nu igen? Ibland kan det ju vara att ägget inte släppt och därför gör den ett nytt försök. När har du bim då om du räknar från senaste positiva äl test?

    Alltså nu blir jag fundersam... Fick lite rosa flytning när jag gick på toa för en stund sen. Kanske inte alls var äl utan att mensen är på ingång :( fan! Jag som tänkte att ah vi får en chans iaf nu innan vi tar uppehåll fram tills hösten. Men får kanske sikta in mig på hösten ändå :(


    Ja den 19-20/4 någonstans där fick jag positivt ÄL. Och då blir BIM 5/5.

    Men igår då 28/4 fick jag positivt igen på annat test så då blir BIM 14/5 enligt min app.

    Så får se nu till den 5e, kommer ingen mens och negativa test så hoppas jag på den 14e. Så är lite väntan som gäller nu! Tror absolut det kan vara som du säger att kroppen försökt ägglossa och nu försökt igen, hoppas det! Men är rädd att kroppen bara är knepig och inget alls är igång.. Vi får väl se, bara så jobbigt att vänta och vara i limbo!!

    Ge inte upp hoppet ännu! Jag har en vän som alltid får en liten blödning vid ägglossning. Är tydligen inte så ovanligt att man kan blöda när ägget släpper så kan ju vara det? Jag håller tummarna för det!

    Annars om det är mens så är det kanske skönt att veta att den iallafall är igång. Men förstår att det är jobbigt om ni nu bestämt er för att avvakta till hösten. Men jag håller tummarna för ÄL blödning!!
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-04-30 00:43:46 följande:

    Okej, då är jag med! Spännande men också jobbig väntan såklart. Jaa, limbo är det värsta som finns.

    Åh, då får jag verkligen hoppas på det! Men annars som du säger är det mens så är det iallafall igång. Tack! Vi har spännande dagar framför oss!


    Verkligen! Vi får hålla varandra uppdaterade och så håller vi tummar och tår <3
  • Hadt

    Lägger in mig på två ställen eftersom jag fått positivt utslag på ÄL test vid två olika tillfällen. Så får vi se.

    2/4 EmmalinneaS - 29 år (första försöket) ett barn PLUSSAT - Bf 10/12-2021

    18/4 anonym(försöktillsyskon) - 30 år (tredje försöket) ett barn PLUSSAT - Bf 29/12-2021

    25/4 Sopkvasten -33 år (andra försöket, 1 mf) två barn PLUSSAT - Bf 2/1-2022

    28/4 LinaJ87 - 34 år (första riktiga försöket) ett barn PLUSSAT - Bf 6/1 -2022

    2/5 88a - 32 år (andra försöket) ett barn

    2/5 lottizm - 36 år (första försöket) två barn

    5/5 Hadt - 25 år (första försöket) ett barn

    7/5 Börjar - 32 år (första försöket) två barn

    7/5 Hoppas2022 - 37 år (andra försöket) tre barn

    10/5 mape92- 28 år (första försöket) ett barn

    10/5 Försökmednr2 - 30 år (första försöket) ett barn

    13/5 Magdalena88- 32 år (andra försöket efter mf) två barn

    14/5 Hadt - 25 år (första försöket) ett barn

    15/5 ugglans - 23 år (första försöket) ett barn

    18/5 Gasellen87 - 33 år ( första försöket) tre barn

    18/5 muffins88 - 32 år (tredje försöket) ett barn

  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-04-30 14:26:31 följande:

    Absolut! Tack <3

    Tyvärr kom mensen idag, försöker se det positivt att den är tillbaka. Nu hoppas jag bara att det inte tar 4 månader till innan nästa kommer. Satt ner med sambon och pratade idag då jag kände att det var typiskt att den kom nu när vi sagt att vi avvaktar till hösten. Så vi sa okej, nu när mensen har kommit så gör vi ett försök går det så går det och går det inte så avvaktar vi.

    Funderar på att köpa äl test för ATG ha bättre koll. Sist blev jag dock lite stressad av att testa och det inte visade något men tänker att nu är det bara en chans och då kanske man vill maximera den chansen.

    Så tror jag beställer om digitalt från clearblue som visar de 4 mest fertila dagarna samt även stickor från graviditetskollen så kan jag testa dubbelt. Frågan är bara när jag ska börja testa?


    Men åh det var ju typiskt!! Men bra att du försöker se det så!

    Kul att ni ska testa nästa månad! :)

    Jag själv börjar testa så fort mensen är slut just för jag har ingen koll när i cykeln jag har ägglossning.
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-02 20:24:54 följande:

    Fler än jag som är otåliga och inväntar mensens slut/äl? Känns som jag googlat allt jag kan om äl, signaler, när man ska ha sex för bäst chanser. Haha är det normalt att bli så besatt!?


    Jo tack! Går in på mina appar och räknar dagarna hela tiden när grav test kan tänkas ge utslag haha! Och googlar en massa om allt och inget!

    Tiden går sååå sakta!
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-02 23:08:31 följande:

    Haha! Jag förstår dig! Inte långt kvar till första bim. Har du tänkt vänta till bim eller testa något innan?


    Varannan dag har jag gett mig tillåtelse att testa så idag är det dags igen för har redan börjat testa haha.

    Och håller mig ifrån fler ÄL test.

    Men om jag haft ägglossning så tror jag det var den andra gången så tror/hoppas inte så mycket just nu utan har mer förhoppningar till den 14e.

    Hur går det för dig med mensen? Är den igång för fullt?
  • Hadt
    Anonym (Försökmednr2) skrev 2021-05-03 09:17:00 följande:

    Jag förstår dig! Hade inte kunnat hålla mig heller tror jag! Ja, gör det för nu kan ju faktiskt det vara så att du är gravid och då kommer äl testet också visa positivt! Okej, ja det återstår att se. Håller tummarna :)

    Alltså, den är igång och jag blöder varje dag men tycker inte att det är så jättemycket. Iof blödde jag aldrig jätterikligt innan förlossning men trodde typ det skulle bli mycket men nee. Får se hur länge den är här för att stanna! Längtar tills letandet efter äl börjar haha!


    Testet var negativt, kan ju fortfarande vända men som sagt tror mer på den 14e :)

    Har hört om folk som både fått rikligare mens efter förlossning, mindre mens och likadant så är väl skönt om du slipper få niagara fall haha!

    Åh är så spännande!! Det betyder ju att du haft ägglossning för typ 2 veckor sedan! Så kul att få komma igång, förstår att du längtar! :D
Svar på tråden Vi som planerar syskon 2022