• Simmaellersjunk

    Därför är det många män som avskyr feminism

    Utifrån ett manligt perspektiv nu, vad har jag att tjäna på feminism? Jag ska ge kvinnor min position på arbetet, jag ska mot min vilja stanna hemma mer med barnen pga tvångskvotering och jag uppmanas att söka yrken jag inte gillar för att dessa yrken ska bli mer "jämställda".

    Vad tjänar en man på feminism? Jag kan inte se någonting. Däremot kan jag se en modern feminism som alltmer liknar manipulering, där kvinnor vill ha makt, och få makten genom att få hela samhället att tycka synd om dem. Offerkoftan. Inte genom att anstränga sig och prestera bättre.

    Ta lönerna till exempel. Media, inklusive "opartiska" public service skriver ofta att vi fortfarande har långt att gå i jämställdheten eftersom kvinnors och mäns löner fortfarande skiljer sig mycket åt. Man försöker även jämställa kvinnors högre utbildningar med att det borde innebära fler chefspositioner. Ungefär som att chefer väljs baserat på utbildning, och inte baserat på mentalitet, risktagande och prestation.

    Löneskillnaderna avgörs till stor del av yrkesval. Kvinnor väljer hellre yrken i offentlig sektor där lönerna alltid är lägre. Kvinnor väljer även generellt yrken med lägre löner. Man ska inte heller glömma att män är mer volatila än kvinnor. Dvs, fler män tjänar bättre, men det är också så att fler män tjänar sämre. Yrken som rörmokare och sopgubbe domineras av män och har väldigt dåliga löner.

    Feminismen klagar bara på skillnader när skillnaderna är till nackdel för kvinnor. När var den senaste gången du såg en feminist kämpa för att män i ovan nämnda lågstatusyrken ska få bättre villkor och betalt? Det händer inte. Det enda man kämpar för är offerkoftan. Utan folks sympatier får man nämligen ingen makt.

    Jag hade kunnat utveckla detta mycket mer, men trådstarten ska inte bli för lång. Jag avskyr feminismen, just för att den är så manipulativ.

  • Svar på tråden Därför är det många män som avskyr feminism
  • Anonym (S)
    Simmaellersjunk skrev 2021-03-10 13:01:40 följande:
    Jag jobbar hemifrån. Och istället för att kalla det jag skriver för dynga får du gärna komma med konstruktiv kritik som baseras på sakliga argument.

    Det du försöker göra nu är att måla ut mig som en dålig människa (baserat på gissningar) för att slippa använda argument.
    Det är bara att läsa dina inlägg i andra trådar, där du inte tar avstånd från våld mot kvinnor. 

    Ingen behöver gissa vilken kvinnosyn du har, du skriver ju öppet om den. 
  • Simmaellersjunk
    Anonym (gift med barn) skrev 2021-03-10 13:15:05 följande:

    Man undrar förstås då om du är en välutbildad lyckad man med hög lön och en fru som gör allt hemarbete tar hand om barnen.
    Eller om du inte tillhör dom lyckade med hög utbildning och hög lön och inte har en fru som är lycklig med att vara den som tar hand om hem och barn.

    Utgår i från att du inte har en dotter.
    Du kanske tom är singel?
    Alla män och kvinnor jag känner vill att alla deras barn dvs både deras söner och deras döttrar ska få leva det liv dom vill och ha samma förutsättning på lika villkor.
    Obs! lika betyder inte samma! 


    Det här är en grej som jag märkt stor skillnad mellan män och kvinnor på. Kvinnor kan sällan argumentera, och så fort de bestämt sig för vem de inte gillar försöker de alltid få personen att framstå så dålig som möjligt. Sakliga argument verkar de inte klara av?

    Du får en chans till att bevisa mig fel.
  • Mimosa86

    Ingen tvingar dig till något.

    Du behöver inte skaffa barn om du inte vill ha eller ta hand om dem. Helt ok.

    Du behöver inte välja ett yrke du inte gillar. Ingen kommer sno ambitionerna från dig.

    Du behöver inte vara tillsammans med en kvinna när du så tydligt ogillar kvinnor. Helt ok.

    Du behöver inte vara feminist om du anser att feminister inte kämpar för allt och alla. Helt ok. Varför tar inte du själv upp till kamp och kämpar för viktiga frågor gällande mäns arbeten? Finnas massor att göra där, vi ser ju rapport efter rapport om män (och även kvinnor) som förolyckas pga arbetsfallsolyckor och dålig säkerhetskontroller. Ta tag i detta och kämpa. Varför anser du att kvinnor och feminister ska utkämpa alla fajter? Var är din egna fajt och engagemang? Tro mig, jag har engagerat mig i många saker som rör barnen, förskola, fritid, skola och lovaktiviteter och det som slår mig är hur överdominerar detta är av kvinnor. Vad är alla pappor? Alla män som här på FL skriver om hur pojkar halkar efter i skolan och hur feminismen förstört pojkars skolgång. Vart är ni kl 18 på föräldrarådet? Hur många av er är klassföräldrar?

    Hur mycket samhällsproblem ska lösas av enbart kvinnor?

    Problemet i dagens samhälle är alla jävla egenutnämnda proffstyckare som bara sitter bakom en skärm och gnäller. Gnäll gnäll gnäll... gäsp. Agera istället

  • Anonym (gift med barn)
    Simmaellersjunk skrev 2021-03-10 13:29:09 följande:
    Det här är en grej som jag märkt stor skillnad mellan män och kvinnor på. Kvinnor kan sällan argumentera, och så fort de bestämt sig för vem de inte gillar försöker de alltid få personen att framstå så dålig som möjligt. Sakliga argument verkar de inte klara av?

    Du får en chans till att bevisa mig fel.
    Vad är det för fel att jag frågar om du själv har uppnått det du upplever är det män är bäst på?

    Som sagt de flesta män och kvinnor har inte din syn utan vill att både män och kvinnor ska vara tillfredsställda även om inte världen ser ut så åt något håll.

    Det finns ett fåtal kvinnor som inte gillar män och det finns ett fåtal män som inte gillar kvinnor oftast har dom råkat ut för något som gör att dom känner ett hat mot det andra könet.

    De flesta kvinnor vill ha ett samhälle där både män och kvinnor har det bra och inte bara kvinnorna, Varför jo för att det flesta kvinnor har en pappa, bror, morfar, farfar eller speciellt man eller kanske allra främst en son/söner som dom vill det allra bästa för i världen.

    Det är likadant för de flesta männen, dom vill också ha ett samhälle där alla har det bra och inte bara männen, varför jo för dom har en mamma, syster, mormor farmor, speciellt en fru eller allra främst en dotter/döttrar som dom vill det allra bästa för här i livet.

    Vet du både jag och min man vill det bästa för våra barn, vi vill bägge två att vår dotter och son ska ha samma förutsättningar i livet att bli det dom vill och få det liv det dom vill ha.

    Vilken kvinna vill bara ett hennes dotter ska ha det bra men inte hennes son?
    Vilken pappa vill inte att hans dotter ska ha samma chans att lyckas som sin son?

    Som sagt jag känner ingen som inte vill att deras barn ska ha samma chans och förutsättningar att göra det dom vill.

    Av din uttalande därav utgår jag ifrån att du inte har en dotter.
  • Anonym (Feminism)

    Vill man veta varför så många börjar bli mer o mer anti dagens feminism så rekommenderar jag att titta på detta TED talk. En feminist kvinna som själv vågar ta upp problemen med just feminismen idag o ger en känga till vissa feminister med hopp om att feminismen ska bli vad den verkligen är menad att vara.



  • Nimzay

    Avskyr också feminism, iaf modern feminism. Och har inte precis upplevt det som att den bidragit så att jag fått en härligare uppväxt eller bättre förutsättningar (som folk brukar prata om). Snarare isåfall varit med i att förstört mitt liv.
    Vill bara gråta och spy på den

  • Anonym (Feminism)

    Det finns några punkter som människor behöver upphöra med för att vi ska få riktig jämställdhet.

    1. Är det rättvisa och lika vi vill ha så måste man nöja sig med det. Inte överkompensera i nån slags hämnd reaktion för dåtidens kvinnor. Dagens kvinnor o män levde inte då så ingen kan inkassera kompensation eller bära skuld för vad som skedde då. Titta på nuet.

    2. Sluta tycka det är ok att slå uppåt. Det är inte ok att "slå" åt något håll. En man kan må lika dåligt av dumma kommentarer som en kvinna kan. Så sluta se det som ett krig som bara spär på problemen. Se vinsten med att få med sig en medmänniska.

    3. Elitfeministerna som är ett problem i sig. Vissa har skapat karriär o levebröd på att säga o tycka så provocerande saker som möjligt då det skapar publicitet och intäkter. Inte seriöst arbete för jämställdhet.

    4. Skapa en jämställd jämställdhetsdebatt. Låt män få lyfta de samhällsproblem de känner är problem. Inte bara mansproblem godkända av feministeliten. Utrymmet är stort nog för båda könen. Eller var det inte lika vi skulle ha.

    5. Även när något är jämställt och iordning så försöker vissa ändå hitta fel o konstruera fel för att man har svårt att ta in att något kan vara bra eller ibland till fördel kvinnor. Okonstruktivt om man nu vill ha jämställdhet på riktigt. Var nöjd om det är bra istället.

  • Anonym (Kvinna)

    Jag är kvinna och jag håller med TS. Stackars män i Sverige..

    Kan man inte bara vara nöjd och sluta leta 162849 anledningar till varför kvinnor har det så himla hemskt. Vi har det inte så himla hemskt faktiskt. Det finns värre saker som händer i denna värld.

    Prova att vara lite mer feminina istället för att vara feminister så kanske ni bli lyckligare

  • Anonym (Visst)
    Anonym (Kvinna) skrev 2021-03-10 21:20:57 följande:

    Jag är kvinna och jag håller med TS. Stackars män i Sverige..

    Kan man inte bara vara nöjd och sluta leta 162849 anledningar till varför kvinnor har det så himla hemskt. Vi har det inte så himla hemskt faktiskt. Det finns värre saker som händer i denna värld.

    Prova att vara lite mer feminina istället för att vara feminister så kanske ni bli lyckligare


    Jag är både feminist, feminin och lycklig. Det betyder inte att jag kan vara nöjd med att kvinnor inte behandlas som lika värda.
  • sextiotalist
    Simmaellersjunk skrev 2021-03-10 10:56:44 följande:

    Utifrån ett manligt perspektiv nu, vad har jag att tjäna på feminism? Jag ska ge kvinnor min position på arbetet, jag ska mot min vilja stanna hemma mer med barnen pga tvångskvotering och jag uppmanas att söka yrken jag inte gillar för att dessa yrken ska bli mer "jämställda".

    Vad tjänar en man på feminism? Jag kan inte se någonting. Däremot kan jag se en modern feminism som alltmer liknar manipulering, där kvinnor vill ha makt, och få makten genom att få hela samhället att tycka synd om dem. Offerkoftan. Inte genom att anstränga sig och prestera bättre.

    Ta lönerna till exempel. Media, inklusive "opartiska" public service skriver ofta att vi fortfarande har långt att gå i jämställdheten eftersom kvinnors och mäns löner fortfarande skiljer sig mycket åt. Man försöker även jämställa kvinnors högre utbildningar med att det borde innebära fler chefspositioner. Ungefär som att chefer väljs baserat på utbildning, och inte baserat på mentalitet, risktagande och prestation.

    Löneskillnaderna avgörs till stor del av yrkesval. Kvinnor väljer hellre yrken i offentlig sektor där lönerna alltid är lägre. Kvinnor väljer även generellt yrken med lägre löner. Man ska inte heller glömma att män är mer volatila än kvinnor. Dvs, fler män tjänar bättre, men det är också så att fler män tjänar sämre. Yrken som rörmokare och sopgubbe domineras av män och har väldigt dåliga löner.

    Feminismen klagar bara på skillnader när skillnaderna är till nackdel för kvinnor. När var den senaste gången du såg en feminist kämpa för att män i ovan nämnda lågstatusyrken ska få bättre villkor och betalt? Det händer inte. Det enda man kämpar för är offerkoftan. Utan folks sympatier får man nämligen ingen makt.

    Jag hade kunnat utveckla detta mycket mer, men trådstarten ska inte bli för lång. Jag avskyr feminismen, just för att den är så manipulativ.


    OK, vi kan ta detta med löner. Då jag varit aktiv inom Sveriges Ingenjörer, där är det en stående problem att kvinnor ligger efter i löneutvecklingen, detta oavsett om de har barn eller inte, män drabbas inte lika negativt av att de har barn (och då är det ändå en grupp som är långt framme när det gäller både att ta föräldraledigt och vara hemma med VAB). Ingen anekdotisk bevisföring, utan statistik som SI tagit fram och presenterat på utbildningar etc.
    Men du skriver att kvinnor vill ha makt, vill inte män har det i samma utsträckning? Du skriver "ge din position", jag lovar, du kommer är inte tvungen att ge bort din position, men den kommer troligen inte vara lika självklart för att du är man.
    Du skriver offerkoftan, kan det vara så att kvinnor visar den verklighet de lever i, inte den verklighet du lever i.

    När det gäller löner, så har både sopåkare och rörkrökare bättre lön är undersköterska. Även om de inte har topplöner, så är det helt OK med endast gymnasieutbildning (det är för övrigt fritt för dom att söka andra arbeten om de anser att lönen är dålig). 
    Jag hade aldrig kunnat välja den utbildningen jag har idag, aldrig kunnat göra det jag vill om inte det funnits feminister som kämpat innan.

    Min uppfattning är att de män som ogillar feminism är ofta män, som är rädda att förlora sin position i samhället. De andra ser inte kvinnor som ett hot, utan välkomnar kompetenta kvinnor som kollegor, fru och vän.
Svar på tråden Därför är det många män som avskyr feminism