• Simmaellersjunk

    Därför är det många män som avskyr feminism

    Utifrån ett manligt perspektiv nu, vad har jag att tjäna på feminism? Jag ska ge kvinnor min position på arbetet, jag ska mot min vilja stanna hemma mer med barnen pga tvångskvotering och jag uppmanas att söka yrken jag inte gillar för att dessa yrken ska bli mer "jämställda".

    Vad tjänar en man på feminism? Jag kan inte se någonting. Däremot kan jag se en modern feminism som alltmer liknar manipulering, där kvinnor vill ha makt, och få makten genom att få hela samhället att tycka synd om dem. Offerkoftan. Inte genom att anstränga sig och prestera bättre.

    Ta lönerna till exempel. Media, inklusive "opartiska" public service skriver ofta att vi fortfarande har långt att gå i jämställdheten eftersom kvinnors och mäns löner fortfarande skiljer sig mycket åt. Man försöker även jämställa kvinnors högre utbildningar med att det borde innebära fler chefspositioner. Ungefär som att chefer väljs baserat på utbildning, och inte baserat på mentalitet, risktagande och prestation.

    Löneskillnaderna avgörs till stor del av yrkesval. Kvinnor väljer hellre yrken i offentlig sektor där lönerna alltid är lägre. Kvinnor väljer även generellt yrken med lägre löner. Man ska inte heller glömma att män är mer volatila än kvinnor. Dvs, fler män tjänar bättre, men det är också så att fler män tjänar sämre. Yrken som rörmokare och sopgubbe domineras av män och har väldigt dåliga löner.

    Feminismen klagar bara på skillnader när skillnaderna är till nackdel för kvinnor. När var den senaste gången du såg en feminist kämpa för att män i ovan nämnda lågstatusyrken ska få bättre villkor och betalt? Det händer inte. Det enda man kämpar för är offerkoftan. Utan folks sympatier får man nämligen ingen makt.

    Jag hade kunnat utveckla detta mycket mer, men trådstarten ska inte bli för lång. Jag avskyr feminismen, just för att den är så manipulativ.

  • Svar på tråden Därför är det många män som avskyr feminism
  • korngryn
    Wagner skrev 2021-03-12 12:16:25 följande:

    Dagmammor t.ex. När jag var liten var det vanligt alltjämt. Många äldre damer ägnade sig åt det. Det var innan staten satte klorna i barnen från början!

    Dagens yngre befolkning vet väl inte ens vad en dagmamma är.

    Sen är det ju så att om barn ska skaffas, så finge väl folk ta sitt ansvar, och planera för det. Mamman kan jobba några timmar på kvällen t.ex., och  övrigt ta hand om barn, för amning o.s.v. Och sen, beroende på jobb, kan barnet vara med o.s.v.

    Mor- och farföräldrar kan sköta mkt. Så är det i många andra länder.

    Detta med strukturomvandlingen kan styra det åt det hållet per automatik. Om mamma &(pappa) jobbar hemifrån kan barnen vara hemma också.

    Du ser bara problem. Så kan det bli genom den svenska hjärntvätten. Enligt den är det enda system som funkar, det svenska. Den svenska självgodheten. Att det inte alls stämmer, bortser svenskchauvisterna ifrån.


    Sen tror jag inte att äldre människor är så intresserade av att ta hand om sina barnbarn dag ut och dag in. De flesta brukar anse att de har gjort sitt på den fronten och vill ägna pensionärstiden åt något mindre slitsamt.
  • Kvittning
    KostasSonawj skrev 2021-03-12 09:59:36 följande:
    Men du, i praktiken så existerar inte liberal feminism, det är bara en teoretisk existens den för. Det finns på ett idéplan liberal feminism men ni är så totalt utklassade av vänsterfeministerna att ni i praktiken inte existerar. Ni har ingen som helst inverkan politiskt, och varje gång jag hör någon yttra din typ av feminism (vilken i sig är ganska vettig måste påpekas) så kommer någon klart mer stridbar vänstertjej och gör slarvsylta av denne. Skulle ni mot förmodan ta striden så är det bara en gräsrotskampanj och bandwagon på instagram bort att totalt radera hela era sociala liv.
    Det är klart att den existerar. Skillnaden är att precis som konservativa imamer är de som lyfts fram av media för att representera muslimer så är det vänsterfeminister som lyfts fram för att representera feminismen. 

    Jag tycker de unga KD-kvinnorna som kommer nu är bra representanter för den andra typen av feminism även om KD som parti generellt alltid varit bakåtsträvare inom området. 
  • Wagner
    sextiotalist skrev 2021-03-12 12:24:52 följande:
    Eller så har man tänkt aktivt själv. Nu tillhör jag de fåtal kvinnor där jag är den tredje generationens kvinnor som har en eftergymnasial utbildning (den fjärde är på gång). Där vi tillhör den fjärde generationens yrkesarbetande kvinnor. Min mammas morfar hade ett väldigt modernt tänk, då han ansåg att alla hans barn, oavsett kön, ska kunna stå på egna ben. Så för mig har det varit fullt naturligt att inte vara hemmafru. Det har inte varit norm. Är själv uppvuxen med två yrkesarbetande föräldrar. Min lillebror gick på dagis, själv hade jag barnflicka och när jag började skolan gick på det dåvarande fritids.
    Ingen mor-eller farföräldrar inom rimligt avstånd. 

    Dagmammor har jag tyvärr hört rätt mycket tråkiga saker om. Då det saknat insyn i deras verksamhet. Valde därför aktivt (det fanns dagmammor när sonen var liten) en privat förskola
    Jo, det är bättre att staten tar hand om ungarna från början. Då får de de rätta värderingarna!

    Som att den svenska föräldraförsäkringen är det bästa sättet i världen t.ex.

    Länder där inte alla länder är på dagis, är underutvecklade. Dagmammor, var plågoandar och staten hade ingen insyn. Ingen HBTQ-undervisning var det heller, under den gamla unkna tiden.

    Sverige är bäst, inkl. betr. politiken kring Covid-19. Tjoho!
  • sextiotalist
    Wagner skrev 2021-03-12 13:10:47 följande:

    Jo, det är bättre att staten tar hand om ungarna från början. Då får de de rätta värderingarna!

    Som att den svenska föräldraförsäkringen är det bästa sättet i världen t.ex.

    Länder där inte alla länder är på dagis, är underutvecklade. Dagmammor, var plågoandar och staten hade ingen insyn. Ingen HBTQ-undervisning var det heller, under den gamla unkna tiden.

    Sverige är bäst, inkl. betr. politiken kring Covid-19. Tjoho!


    Nu valde vi en privat förskola. Men men. Det är ju inte jag som är bitter över mitt liv. Gnäller över att jag är missförstådd.

    Som sagt var, de som gnäller mest verkar vara bittra män som tappat lite av sin makt över andra
  • KostasSonawj
    Wagner skrev 2021-03-12 12:34:35 följande:
    Det är så att "akademikerna" (förr: "den intellektuella medelklassen"), är de allra mest lättstyrda i samhället. En som har skrivit en del om det, är N. Chomsky.

    Medan arbetarklassen står fast vid sina värderingar, är konservativa, så är akademikerna mkt lättrörliga, betr. värderingar & åsikter. Det hänger antagligen samman med att hela deras identitet styrs av 'som är på modet'. Det gäller att hänga med i konjunktursmeningarna! Annars kan X gå miste om chefspositionen t.ex. Alla i denna klass, är strebrar, anpassliga, opportunister, med vissa, få, undantag.

    Och sedan, i efterhand, så är denna klass av människor, den som är snabbast på att förkasta det man tidigare "stod för".

    Ett exempel: I mitten läste jag en universitetskurs i pedagogik. Läraren var uppenbarligen marxistiskt skolad och undervisade bl.a. i Skinner, Broadys "Dolda läroplan" o.s.v.

    Så 10 år senare, föll det så att jag hade honom som lärare igen på en kurs, en fortbildningskurs. Då hade han visst helt glömt det han tidigare undervisade i, utan nu var han inne på det "coachande undervisningssättet".

    I en paus tog jag upp det med honom. Det roliga var att han spelade dum. Han låtsades inte begripa vad mitt påpekande om varför jag skulle ta honom på allvar nu, när han var lika övertygad om nåt nytt relativt det han undervisade om 10 år tidigare. Nu var han inte marxist längre. Det var inte längre på modet.

    Så funkar det med akademikerna.
    Notera hur han undvek min tämligen enkla utmaning genom att säga att vissa kanske, men inte troligtvis, någonstans någon gång kanske är som anti-feministerna (men förmodligen inte). Det är nästan en uppvisning i anpasslighet, han lyckas så att säga klara min utmaning genom att visa sin lojalitet till det som är på modet. För övrigt så gav ditt mycket välskrivna inlägg starkt stöd till ett tidigare inlägg i tråden där jag förkastar liberal feminism som totalt dominerad av vänsterfeminism. Liberala feminister är nämligen i princip uteslutande den allra mest utpräglade form av akademiker på precis det sätt som du genom Chomsky beskriver. Intressant.
  • KostasSonawj
    sextiotalist skrev 2021-03-12 13:14:31 följande:
    Nu valde vi en privat förskola. Men men. Det är ju inte jag som är bitter över mitt liv. Gnäller över att jag är missförstådd.

    Som sagt var, de som gnäller mest verkar vara bittra män som tappat lite av sin makt över andra
    Du upprepar det här mantrat så till den milda grad att man kan säga att de som gnäller mest är de som gnäller över att bittra män gnäller över förlorad makt över andra. Det är nästan som om du vill framkalla gnället, locka ut det i ljuset så att diskussionen blir lite enklare, en van motståndare som du har förberett dig på att besegra. Jag anar nästan en viss saknad, som den där sista levande sångfågeln av sin art som sjunger locksånger efter en partner som inte finns.
  • sextiotalist
    KostasSonawj skrev 2021-03-12 13:15:34 följande:
    Notera hur han undvek min tämligen enkla utmaning genom att säga att vissa kanske, men inte troligtvis, någonstans någon gång kanske är som anti-feministerna (men förmodligen inte). Det är nästan en uppvisning i anpasslighet, han lyckas så att säga klara min utmaning genom att visa sin lojalitet till det som är på modet. För övrigt så gav ditt mycket välskrivna inlägg starkt stöd till ett tidigare inlägg i tråden där jag förkastar liberal feminism som totalt dominerad av vänsterfeminism. Liberala feminister är nämligen i princip uteslutande den allra mest utpräglade form av akademiker på precis det sätt som du genom Chomsky beskriver. Intressant.
    Men exakt vad är det som ni inte får numera?
    Är det att kvinnan ni lever med inte behöver er för ekonomins skull?
    Är det för att ni inte självklart får den tjänsten bara för att ni är män?
    Är det för att kvinnor kan välja bort män som de inte vill leva med?

    Hur kommer det sig att jämlika relationer håller längre?
  • sextiotalist
    Wagner skrev 2021-03-12 12:34:35 följande:
    Det är så att "akademikerna" (förr: "den intellektuella medelklassen"), är de allra mest lättstyrda i samhället. En som har skrivit en del om det, är N. Chomsky.

    Medan arbetarklassen står fast vid sina värderingar, är konservativa, så är akademikerna mkt lättrörliga, betr. värderingar & åsikter. Det hänger antagligen samman med att hela deras identitet styrs av 'som är på modet'. Det gäller att hänga med i konjunktursmeningarna! Annars kan X gå miste om chefspositionen t.ex. Alla i denna klass, är strebrar, anpassliga, opportunister, med vissa, få, undantag.

    Och sedan, i efterhand, så är denna klass av människor, den som är snabbast på att förkasta det man tidigare "stod för".

    Ett exempel: I mitten läste jag en universitetskurs i pedagogik. Läraren var uppenbarligen marxistiskt skolad och undervisade bl.a. i Skinner, Broadys "Dolda läroplan" o.s.v.

    Så 10 år senare, föll det så att jag hade honom som lärare igen på en kurs, en fortbildningskurs. Då hade han visst helt glömt det han tidigare undervisade i, utan nu var han inne på det "coachande undervisningssättet".

    I en paus tog jag upp det med honom. Det roliga var att han spelade dum. Han låtsades inte begripa vad mitt påpekande om varför jag skulle ta honom på allvar nu, när han var lika övertygad om nåt nytt relativt det han undervisade om 10 år tidigare. Nu var han inte marxist längre. Det var inte längre på modet.

    Så funkar det med akademikerna.
    OK, Så akademiker är mer lättpåverkade för att?
    Är det för att de inte tar inte in sin information från youtube-klipp ?
  • Postman
    FDFMGA skrev 2021-03-12 11:55:47 följande:
    Nej då, det är åldersblandning på min arbetsplats, i och för sig nästan uteslutande akademiker, vilket i sig kan vara en förklaring. Jag upplever det som att det främst är lågutbildade män som ger uttryck för hur mycket de kränkts och begränsas av feminismen.

    Jag kan överhuvudtaget känna en viss förundran över dina synpunkter, som att du tror att arbetslivet är åldersskiktat så att om man är född på sextio- eller sjuttiotalet så jobbar man tillsammans med jämnåriga. Så är det i skolan men inte i yrkeslivet.

    Privat umgås jag ogärna med folk som bara gnäller, oavsett kön.

    Ett tips: Välj dina vänner med omsorg - i verkligheten och på sociala medier. Det gör jag - och med undantag för Familjeliv som  jag delvis uppfattar som ett omvänt Mecka dit antifeministerr vallfärdar för att få ge uttryck för sin kvinnouppfattning så har jag utbyte av de vänner jag valt eller omvänt: som valt mig.
    Det låter rätt fördomsfullt och inskränkt att hävda att det uteslutande är lågutbildade män. Ditt tips andas detsamma med, jag tror du skulle vinna mer på att omge dig med människor av blandade åsikter istället för att bilda en krets med likatänkande.

    Det är förstås väldigt bekvämt att omge sig med människor som håller med och tycker detsamma som en själv men det är föga utvecklande, risken är stor att det blir klubben för inbördes beundran och att man istället blir väldigt, väldigt snäv i sina åsikter.
  • Postman
    sextiotalist skrev 2021-03-12 13:14:31 följande:
    Nu valde vi en privat förskola. Men men. Det är ju inte jag som är bitter över mitt liv. Gnäller över att jag är missförstådd.

    Som sagt var, de som gnäller mest verkar vara bittra män som tappat lite av sin makt över andra
    Fast det du nämner är ett väldigt konstigt argument, du återkommer ofta till gnälliga och bittra män som är rädda för att tappa makt, du nämner sällan det omvända.

    Bara för att man som man är kritisk till något så behöver det ju inte innebära att man gnäller eller är bitter för det. Det kanske inte är avsiktligt vad vet jag men jag upplever att du (och fler här) försöker klämma till män med just det argumentet, det är ett väldigt tråkigt sätt att argumentera på.
Svar på tråden Därför är det många män som avskyr feminism