Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Bula2021

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    KNAS2 skrev 2021-12-02 02:20:28 följande:

    Vår tjej bestämde sig för att komma igår, den 1 december :)

    Otroligt kämpig förlossning men vi är SÅ glada över att hon äntligen är här hos oss.

    Ser fram emot en fantastisk jul med vår nya familjemedlem!


    Stort, stort grattis! Så roligt att flera bebisar dykt upp så nära varandra i tid :) Njut och bara handen gött nu!
  • Bula2021
    Miniflin skrev 2021-12-02 08:36:12 följande:

    Hej på er!

    Säger som många andra, så kul att läsa om alla som fått sina små älsklingar! 

    Jag har ju BF 30/12 så några veckor kvar för mig. Dock har jag stött på lite patrull i graviditeten... Var hos min barnmorska i förra veckan och fick konstaterat (har känt något hårt och runt uppe i mina revben och lungor) att bebis ligger i säte. Så på tisdag ska jag in till specialistmödravården för ytterligare undersökningar och om bebis inte vänt sig själv tills dess, ett vändningsförsök. Jag hoppas knodden bara är lite envis och vill att morsan inte ska ha det allt för chill, och vänder sig själv eller att vändningsförsöket lyckas. Jag är verkligen inte sugen på kejsarsnitt, även om det såklart är ett säkert och bra sätt att föda på. Jag har varit så taggad på vaginal förlossning och blir lite ledsen av att tänka på att jag går miste om det bara för att bebis råkar ligga med rumpan ner. Jag har läst på väldigt mycket om sätesförlossningar och har nästan bestämt mig för att önska det. Det ska tydligen finnas en grupp barnmorskor på förlossningen i Västerås som är mer erfarna i sätesfödslar som de brukar se till har jour när man planerar en sätesfödsel. Det viktigaste för mig är att jag får ett team med BM och förlossningsläkare som är bekväma med sätesfödsel, jag själv vet ju inte hur man föder barn egentlig. Ska bara klämma ut knodden och är villig att ta de direktiv jag får från barnmorskorna för en så säker födsel som möjligt. Sätesfödsel var ju väldigt vanligt förr, men tyvärr har ju kunskapen om dem tappats ute i verksamheten pga att det inte är många mammor som vill föda så. Vi får se på tisdag helt enkelt hur det blir, ett steg i taget. 

    I övrigt mår jag bra. Har börjat svullna om fötter och ben, fått lite ont i lederna i händerna som förmodligen också beror på svullnad, foglossningen är som den alltid varit i princip.. Har nästa vecka kvar på jobbet innan jag går på ledighet, så sjukt!! 

    Det blev ett långt inlägg, tack för att ni orkar läsa, haha!


    Här kommer ett långt svar :) Precis som du har jag lite tid kvar, men ytterligare två veckor då jag är beräknad i mitten av januari.

    Jag känner igen dina symptom med svullna fötter och ben, det har även dykt upp här denna vecka. Har haft stödstrumpor i ett par, tre veckor vilket fungerar fint, men nu när benen svullnat mer är det faktiskt rätt obekvämt, främst i knävecken. Det blir för korvigt med strumpor och byxor så i dag provar jag utan. Det liksom kliar av att det blir för tätt? Får prova mig fram helt enkelt :) Här har jag drygt två veckor kvar på jobbet innan jag också går hem i samband med jul. Känns skönt att bara få vara hemma efter det, slappna av och vila inför det som kommer.

    Jag tycker du är svinball som är inställd på vaginal födsel om det skulle bli så i kombination med säte. Det går ju, men som du skriver är det kanske vårdens minskade kunskap som kan kännas oroande. Bra att det verkar finnas jourpersonal med god kunskap som i så fall kan planeras in. Heja dig! Jag har också tänkt på det där, om min bebis skulle lägga sig i säte och hur jag då skulle göra om vändningsförsök inte lyckades. Det känns som att jag skulle vilja prova vaginal födsel om förutsättningarna med kunnig personal finns! Här ligger bebis långt ned och tydligen väldigt långt bak men är inte fixerad ännu (vecka 34). Min mage är verkligen klotrund och sitter fortsatt högt upp så det var inte så förvånande att bm i dag när hon kände sa att bebis ligger djupt in och långt bak mot ryggen. Jo tack, det känns när den gräver sig runt där inne nattetid, haha :)
  • Bula2021
    Miniflin skrev 2021-12-02 15:19:03 följande:

    Ja stödstrumporna har blivit mina bästa kompisar, haha. Men tycker också som du att det börjar klia på benen av det... plus fotsvett från helvetet, hahaha!! Men man får väl ta det onda med det goda, går jag utan så får jag ju ont av att det spänner i huden av all vätska... Blir mycket fötter i högläge så fort jag har möjlighet! Jag var på Ullared i helgen och köpte alla bebisgrejor vi hade kvar. Då köpte jag ett par stödstrumpor också men de var värdelösa.. haha. mina anklar hade liksom som "fettvalkar" efter att jag varit på jobbet. Först precis i vecket mellan fot och ankel och sen där skorna satt åt ca 1dm längre upp. Såg helt sjukt ut, slängde dem direkt. hahaha. 

    Ja det känns samma här. Jag älskar mitt jobb men nu börjar det vara tungt, och jag känner mig trött och oproduktiv. Det ska som du säger bli skönt att bara vara hemma och kunna vila och göra allt i sin takt!

    Tack!! Ja men precis, en annan har ju som sagt ingen förkunskap om någon sorts förlossning, så jag har ju redan gått in med inställningen att ta det som det kommer. Så länge jag har personal som kan ge tydliga direktiv och känner sig bekväm med situationen så känner jag att jag kan köra hur som. Ska bara uppfylla kraven för att FÅ föda vaginalt också. Men jag har laddat ner och börjat läsa Sätesboken, för att kunna vara förberedd för tisdag om det inte går vägen och för ev framtida sätesförlossning. Och ja tänk vilken jävla boost för självförtroendet när man tagit sig igenom det! Självklart prioriterar jag säkerheten för mitt barn, men om det blir kejsarsnitt så ska jag välja det själv efter att ha gått igenom både fördelar och nackdelar med bägge förlossningssätt. jag vill inte få det beslutat över mitt huvud bara för att det är det vanligaste.


    Jag tror också att det är viktigt att inte känna snitt som ett nederlag, om det blir det. Oavsett om det är en vaginal födsel med huvudet rumpan först. Det innebär inte att man är dålig eller så, utan jag tror det är viktigt att bara försöka acceptera allt som händer - eller inte händer - runt en förlossning.

    Jag är mest svullen runt anklarna, och främst på insidan av foten, under fotknölarna. Det är helt jämntjockt och till och med ömt! Känns som att jag har trampat snett och ligamenten är inflammerade typ? Konstigt att det kan bli så av enbart vätska!
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-12-03 23:15:35 följande:

    Jag är oxå väldigt svullen och vätskefylld, både fötter/anklar/underben, fingrar samt halsen/käkarna. Så man känner så i direkt snygg längre xD


    Man kämpar på :D
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-12-08 14:31:56 följande:

    Liten uppdatering från mig med :) Kommer bli igångsatt runt bf +/- 2-3 dagar runt om och detta pga att jag äter bt medicin, helt sjukt det är bara 2 veckor kvar, om inte bebis vill komma av sig själv vill säga :D Ska ha en telefontid med läkare nästa tisdag för mer info. Var även på vanlig kontroll hos bm idag, och jag som inte velat veta min vikt kollade nu och usch vad jobbigt :/ Nästan gått upp 27kg (v37+6) men bebis ligger oxå på 13%+ och jag har såå mycket vätska I kroppen. Jag som alltid varit aktiv och tränat mycket på gym ser dock inte att det ska vara så svårt att gå ner kilona igen men siffran är inte rolig att se ändå :O Hoppas alla andra mår bra <3


    Jag har också otroligt mycket vätska, eller otroligt, jag är svullen om fötter, anklar och vader och liksom öm i huden :( Förstår dig fullt ut. Jag är 34+5 och förstår att det inte direkt lär försvinna eller bli mindre innan bebis är här.

    Kämpa på!!!
  • Bula2021
    mandarincurd skrev 2021-12-09 07:25:05 följande:

    Heeej på er!

    Läser allt och vill säga grattis igen till nykläckta bäbisar <3 så himla kul och häftigt att det faktiskt gått så lång tid sen första inlägget här. Snart är alla bebbar ute och hur fantastiskt är inte det?!

    Jag har ju bf strax efter julafton så för mig är det i alla fall cirka tre veckor kvar. Skulle vara väldigt skönt om det skedde tidigare dock!

    Har precis avverkat en omgång covid-19. Som en riktigt redig förkylning men absolut inte i närheten av att behöva läkarvård. Sambon åkte oxå på en rejäl smäll trots vaccinerad. Så less på denna pandemin men nu har vi i alla fall en av varianterna avbockade och förhoppningsvis har både jag och bäbis en rejäl dos antikroppar. :)

    Jag har iiiinte packat färdigt förlossningsväskan så det måste jag verkligen göra. Bortsett från det så är vi nog ganska färdiga med allt. Satte in babyskyddet i bilen igår tex, progress haha.

    Hoppas allt är bra med er <3


    Åh vilken pärs! Skönt att höra att du inte verkar drabbats så hårt.

    Jag har bf i mitten av januari. Har inte heller packat nån väska men i går kväll tvättade jag en hel maskin med ärvda kläder i minsta storlekarna som vi fått från vänner. Den lilla lär ICKE gå klädlös kan vi konstatera :) Ja, om den kommer i minsta storlekarna vill säga eller föds i storlek 62!
  • Bula2021
    Miniflin skrev 2021-12-10 09:51:05 följande:

    Dåligt tyvärr... Knodden är envis och verkar sitta skönt där den sitter. Haha. Hade en jättefin barnmorska med som höll mig i handen och påminde mig om att andas. Två läkare genomförde vändningen och den ena hade koll med ultraljud hela tiden så bebis mådde bra, det kändes väldigt tryggt. Men den ville som sagt inte göra kullerbytta varken framåt eller bakåt. Hade samtal med läkaren efteråt och hon sa ju att de brukar rekommendera kejsarsnitt till förstföderskor eftersom man inte "bevisat" att man kan föda barn. Men att hon inte såg några hinder för att utreda ifall jag först och främst uppfyllde kraven för sätesfödsel. Så jag ska röntgas på måndag, sen tar vi det därifrån. Är jag för trång är det ju ett lätt beslut. Men annars får jag fortsätta fundera och sen har jag undersökningar och samtal med läkare inbokat den 23e igen. Hon kändes inte alls främmande till att jag vill föda vaginalt och berättade att de har personal som är kunnig inom området, bland annat två förlossningsläkare som brukar vara öppna med att bli inringda på sin lediga tid (just sätesförlossning sker ju inte så ofta) samt barnmorskor som är kompetenta och intresserade av sätesfödslar :)


    Vilket himla bra bemötande och erfarenhet det låter som att du fick. Skönt! Håller tummarna att röntgen visar att vaginalt kan fungera om det är så du vill :)
  • Bula2021

    Hallå ni som fått era barn och ammar! :)

    Har någon av er kört med ersättning helt eller delvis?

    Jag funderar på att köpa hem och ha - ifall amningen inte skulle funka. Vår plan är att jag helammar och pumpar så att min sambo också kan vara delaktig i matstunderna, men om det inte skulle funka så skulle det kännas skönt att ha ersättning hemma redan.

    Vilken märke/sort av ersättning har ni köpt? Om ni provat flera - vilken har gått hem bäst hos bebisen? :)

    Tack på förhand!

  • Bula2021
    Thewalk skrev 2021-12-11 11:48:32 följande:

    Hej hej

    Jag deltidsammar mina tvillingar. Vi kör på NAN pro 1 och det funkar kanon. Kruxet tycker vi är att hitta rätt flaska. Vi har testat en del och vi har just nu MAMs till den ena och herobility till den andra. Vi har lite problem med att den ena sväljer mycket luft och blir väldigt orolig i magen. Men man får prova sig fram och se vad som passar. :)

    NAN har även sensitive som alternativ, men vi har kört på ?vanlig?

    På sjukhuset fick de både NAN och Semper. De accepterade båda.


    Tack för svar och tips! Kanske får bli att förbereda med en förpackning Nan pro 1 och en flaska här hemma, och hålla tummarna att det funkar om det krävs :)
  • Bula2021
    neongirl skrev 2021-12-11 22:30:05 följande:

    Due date idag men ingen bebis. :( Vet att det är normalt att gå över tiden, men det känns så segt. Inga som helst tecken på att han är på gång heller. Så just nu känns det som att han kommer stanna i magen för alltid. Någon mer som närmar sig eller har passerat BF?


    Åh kämpa på! Tänk vad redo bebisen är nu, alldeles färdig och mjuk och go därinne. Snart är den på utsidan men förstår om det känns långsamt.

    Jag har cirka fem veckor kvar. Vi har i kväll skruvat ihop spjälsängen och jag har skrivit en lista på vad jag ska packa i min och bebis bb-väska. Sambon får packa sin egen :) Känns bra att ha det lite förberett och åtminstone delvis packat oavsett när det väl drar igång. Läste någonstans att man kan sova ihop med till exempel en filt eller snutits som bebisen ska ha så att det luktar av föräldrarna så det ska jag börja göra nu.

    Heja dig - snart drar det igång och bebis är här!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET