Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Bula2021

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-10-28 07:30:40 följande:

    Exakt!! Jag har börjat förstå varför gubbar med ölmage cyklar så bredbent också. XD


    Haha - JA!!!! Känner mig exakt som en man i övre medelåldern med för stor mage :)
  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-10-31 07:07:49 följande:

    Aha! Intressant :) då har du kanske behövt göra dig redo med många små miniplagg där hemma! De kmr vara så små och söta, dina barn!!

    Jag har BF 16e nov! Kan knappt tro det är sant att det snart kommer en bebis... Jag har haft turen att ha en väldigt enkel graviditet utan större besvär. Rör mig lätt och ledigt, har inte ont någonstans, störs inte av att magen tar plats, har inte gått upp särskilt mycket i vikt. Jag bara njuter av graviditeten.

    Tänk att en graviditet kan vara så olika kvinna till kvinna. Samt även mellan olika graviditeter! Har ju börjat tänka att nu när allt är så lätt denna gång, så får jag väl igen det till en eventuell andra graviditet! :) vem vet!


    Det är ju jättesnart som bebis kan komma! Eller ja, faktiskt exakt nu kan den ju komma! SÅ spännande! Håller alla tummar för en bra förlossning :)
  • Bula2021
    Russin112 skrev 2021-10-31 08:09:53 följande:

    Hej allihopa! Jag brukar smygläsa lite här men har inte varit aktiv, jag är beräknad 7/12 med mitt första barn och är därmed i vecka 35 (34+4) idag. Jag mår kasst över min viktuppgång och tänkte kolla om det är fler än jag som sprungit iväg i vikten nu senaste veckorna? Jag har gått upp 18 kg varav 1-2 kg varje vecka senaste veckorna. Äter varken socker eller godsaker så antar att det är mycket vätska.


    Hej! Jag gick inprincip inte upp något alls de första 15-18 veckorna men sedan dess har jag ökat lite mer. Totalt är det cirka 10 kg men i princip allt sitter på magen. Benen är lika smala/bred, armarna lika så osv. Jag antar att det därför är en del vätska här med. Mitt sf-mått har också hela tiden legat på översta kurvan (eller till och med lite ovanför) så det indikerar ju en stor livmoder. Kan vara mycket vatten även där :) Jag är nu i vecka 30.
  • Bula2021

    I förmiddags fick jag en ?Nä men är det vattensvgåmg jag känner???!?-panikkänsla. Meeeen tror det bara var en väldigt stor/vattnig flytning som plötsligt kom :D Alltså herreguuuuud vilken panik jag hann känna. Är ?bara? i vecka 31 ju!

  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-11-07 09:09:28 följande:

    Åh hjälllllp! Men det blev inget mer? Jag tror typ varje dag att vattnet ska gå, har blivit jättenojig. :s


    Nej det höll sig där som tur var. Låt oss hoppas det iaf!!!
  • Bula2021
    Thewalk skrev 2021-11-07 10:53:33 följande:

    Kan tillägga att ring och rådgör om det händer igen och du känner dig osäker! Jag har ändå konstaterat att mina varigt flytningar, men om man inte vet så finns det rådgivning. Kan ju vara skönt att dubbelkolla om man är orolig.


    bananmilkshake skrev 2021-11-07 11:40:35 följande:

    Okej, bra! Jag kan också få såna flytningar, speciellt om jag varit stilla en stund. Har trosskydd nästan hela dagen. Det jag märkt med även dom vattniga (förlåt för tmi) är att det oftast ändå drar lite åt vitt. Liksom det är inte som rent vatten, helt ofärgat. Sen har jag läst att fostervatten har en speciell lukt också, uääh XD


    Ja absolut att jag skulle höra av mig till förlossningen om jag blev osäker över om det var det ena eller andra, men känslan när jag kände att det, eh, rann till, och innan jag kollat efter. Hann bli lite svett och tänka på allt som skulle behöva fixas innan bebis kommer! :)
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-11-09 14:43:24 följande:

    Vi är nog ganska klara! Vecka 37 med bs (beräknat snitt ;D ) om exakt tre veckor. Vi har hållit det på väldigt låg nivå, bara köpt det nödvändigaste. Nästan alla kläder är begagnat. Hm, tror nästan allt utom vagnen och apoteksgrejer (haha) är begagnat! 

    Amningskudde blev jag rekommenderad av en vän så jag köpte en, Jollyroom hade flera för bra pris. Den har jag haft nytta av nu också, både i soffan pga ryggont och när jag ska sova (fast fick aldrig riktigt till det så nu bor den i soffan). 

    Nåt jag aldrig direkt tänkt på var napp, sen läste jag att rätt slags napp stimulerar deras sugreflex och påminner därmed om att andas vilket minskar risken för PSD! Så det kändes som en viktig grej. Har också köpt mindre viktiga grejer som snorsug och bröstpump med mjölkförvaringspåsar... nu undrar jag lite varför det var så bråttom med det. Hoppas vi kommer använda det, pumpen iaf. Snorsugen är ju bara bra om den inte används. :p 


    Intressant om napparna. Vilket märke/modell köpte du?
  • Bula2021
    Grapefrukt89 skrev 2021-11-09 18:33:06 följande:

    Tror snorsugen är bra nu när RS-viruset och den vågen är igång rejält. Sen går det ju massa förkylningar också så det kan vara bra att va beredd! Jag köpte en också :)

    Har också sammanlagt 2 MAMs nappar som vi fick med i två olika babyboxar. Dem är supersöta och är lämpliga för nyfödda tydligen... Ska ni ta med dem till BB eller kommer de vänta hemma? Har hört att om man vill få till amning så är det bra att inte ge napp för tidigt, men vet ej om det stämmer...

    Jag väntar in pumpköpet men har ställt in mig på att kanske köpa en elektrisk. Får se vad som behövs sen. :)


    bananmilkshake skrev 2021-11-09 20:15:27 följande:

    Ah det är sant! Kan ju också vara en sån grej man behöver direkt om bebisen blir snorig, så det kan nog vara skönt för sinnesron att ha hemma. :)

    Ja dom napparna verkar bra! Körde ni dom i micron för att sterilisera? Jag tyckte det rykte så obehagligt haha. Kokade den istället. :o Det låter logiskt faktiskt, man får kanske avvakta lite isf!


    En vän till mig fick sitt fjärde barn tidigare i år. Hon tjoffade in napp typ en timme efter förlossningen denna gång och han har ändå ammat från första stund.

    Jag tror det är väldigt individuellt/slumpen som avgör om ett barn ammar eller ej, hittar tekniken själv/direkt eller ej osv. Man får nog känna av läget själv, vad som känns bra för mig där och då, men skadar väl inte att ha med en napp i väskan, kanske?

    Vilka babyboxar har ni hämtat ut? Och har de varit gratis? Jag har inte hämtat nån än men har för mig att både Libero och Apoteket har gratis?
  • Bula2021

    Ni ligger ju alla lite före mig i tid här, och jag funderar på vad ni köpt till skötbordet/apotekslådan. Har ni utgått från någon lista t ex?

    Känns onödigt att köpa på sig en massa salvor och grejer som kanske inte kommer användas? Det mesta är ju bara ett apoteksbesök bort om man skulle upptäcka att något behövs. Xylocain för att kunna duscha lite smärtfritt och Purelan salva av 100 % lanolin (ullfett) för ömma och såriga bröstvårtor har jag blivit tipsad om till mig själv, men för bebisen då? Nån salva eller så? Jag är lite tveksam till att använda våtservetter med en massa onödiga ämnen i. Vet flera som endast använder det när de är på språng, i skötväskan alltså. Hemma har de bara kört med sådana torra barnservetter och ljummet vatten.

    Så hit me - vad har ni köpt? :) Jag har alltså inte köpt något än, om det inte framgick :) Det enda vi har till skötbordet än så länge är ett gäng blöjor i storlek 1 som en vän gett mig.

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET