Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Bula2021

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    neongirl skrev 2021-12-12 01:01:28 följande:

    Tack snälla för peppen! <3 Ja, vi vill ju bara ha honom här ute nu. Längtar så!

    Har haft huvudvärk hela dagen så det gör ju inte en mer positiv precis. :( Sover dåligt för jag är så täppt så beror säkert på det. Kommer inte sakna min täppta näsa och sambon kommer inte sakna mina snarkningar. :p

    Visst är det mysigt att göra i ordning för bebisen. :) Vi skruvade också ihop sängen flera veckor innan. Var skönt att ha det klart i tid och slippa tänka på det. BB-väskan är också färdigpackad sen ett par veckor, ska bara lägga i necessären när det är dags.

    Åh har också läst det om att sova med filt, men har inte gjort det än. :)


    Haha! Hade kunnat vara jag som skrev det om huvudvärk, nästäppa och snarkningar - EXAKT jag i natt :D Vaknade med mörk och raspig röst och fick fråga om jag snarkar i natt. Fick ett JA!!! till svar :)

    Jag tänker att jag lägger våra väskor vid babyskyddet så är det bara att bära ut alltihop när det väl drar i gång. Och necessär så klart. Måste komma ihåg att lägga ned extra linser. En kompis krystade så hårt med sitt senaste barn att hennes ena lins flög ut :)
  • Bula2021
    neongirl skrev 2021-12-13 09:42:19 följande:

    Haha tur man inte är ensam. Sambon väcker mig ibland när det blir för jäkligt. Samtidigt tycker han att jag behöver sova, så är oftast lite för snäll. Jag sover så sjukt dåligt! Dreglar ner kudden emellanåt också, superfräscht verkligen. :P

    Vi har också väskor och babyskyddet redo på samma plats. Har packat en snackspåse också med lite godis, chips och choklad då många säger att man är hungrig efteråt. Så vi tänker att det är bättre att vara förberedda. :) Bra tips med extra linser. Har funderat på att jag nog ska ha linser i eftersom de känns som glasögon mest kommer vara i vägen under förlossningen. Men har aldrig ens tänkt tanken att de kan flyga ut haha.


    Jag är så otroligt närsynt att glasögon under själva förlossningen inte är ett alternativ, linser is my life saver! :) Men de åker ju med att växla till vid längre sömn, om det nu inträffar :)
  • Bula2021
    Grapefrukt89 skrev 2021-12-15 17:50:01 följande:

    tips fick jag på bb om flaskmärket Dr Brown som ska minska luftsväljandet och efterlikna bröstet å mycket som möjligt om det är så att man vill amma också. ^^


    Tack snälla för tips :)
  • Bula2021

    Ni som nu fått era barn, vad har ni använt för bindor hemma efteråt? Man har ju förstått att nättrosorna som finns på förlossningen är en dröm, men jag tänker sedan, hemma till avslaget. Vanliga nattbindor av större (största :D) modell eller något specifikt? Tipsa gärna på märke och modell som funkar för er!

  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-12-15 20:36:56 följande:

    Jag tog med några av sjukhusets bindor hem, som jag hade främst till natten. Dom egna jag köpt på apotea var sådär men jag var ju tvungen att använda dom ändå.. sen kunde jag börja använda vanliga ganska snabbt och efter bara lite mer än en vecka så slutade jag blöda och det räckte med trosskydd. :o


    Thewalk skrev 2021-12-15 21:07:14 följande:

    För mig har det räckt med vanliga nattbindor från dag 3 ungefär, jag var ju på sjukhus i en vecka men efter att jag kommit hem har jag bara haft vanliga bindor. Nu har jag normal storlek på dagen och nattbinda på natten.


    Låter lovande! Ska försöka sno med några extra från sjukhuset när man väl lämnar. Har hört flera som säger att det inte finns bättre än dem :)
  • Bula2021
    Grapefrukt89 skrev 2021-12-16 00:08:34 följande:

    Jag hade större blödningar i ca 10-12 dagar. Därför köpte jag förlossningsbindor på apotek hjärtat eller apotea.se... Även fram till nu, snart 3 veckor sen min lilla föddes så kör jag på nattbindor (typ always night). Blöder egentligen inte mycket men gillar att byta ofta. Är livrädd för infektion eller annan irritation så jag har inte vågat chansa. :P Plus att avslaget luktar lik, så då är det skönt att bli av med även endast lite avända bindor om man kan känner jag, haha! Tycker även förlossningsbindorna funkade super med vanliga boxer-trosor. Typ bättre än nät-trosorna för min del.


    Tack för svar! Nattbindor i största modellen verkar smart!
  • Bula2021
    Storm01 skrev 2021-12-16 08:54:02 följande:

    På sjukhuset så använde jag deras bindor. Men sen dag 3, 4 så använder jag vanliga bindor. Till en början större bindor som man har under natten men nu funkar vanliga storlek :)


    Tack för bra input - och STORT grattis till er pojke! Så spännande att det var en pöjk där inne :) Njut, njut, njut!!!
  • Bula2021
    Sellerin skrev 2021-12-16 09:54:03 följande:

    Jag bad om fler bindor från BB, vilket jag fick. Hade även två nättrosor med hem. Hade ganska mycket avslag i nästan två veckor. Jag tyckte att dessa stora bindor var bra:

    www.apotea.se/forlossningsbinda-kronosept-20-st

    Tydligen väldigt olika hur länge man har avslag! Jag har fortf lite stänk kvar, så använder trosskydd för det.


    Har också sett just de där på Apotea. Var ju inget högt pris så kanske är värt att köpa hem.
  • Bula2021
    neongirl skrev 2021-12-21 20:45:24 följande:

    I morse kom vår lilla kille äntligen till världen 10 dagar efter BF. Blev igångsatt igår vid 10 med Angusta tabletter. Var två cm öppen när jag kom in och efter fem doser tabletter gick äntligen vattnet vid 20.00. Därefter blev det 11 timmars slit innan han äntligen kom ut. Han låg högt upp så fick kämpa för att jobba ner honom. Han hade nog gärna stannat någon vecka till men mitt blodtryck hade gått upp så de ville inte vänta längre. Så skönt att äntligen ha honom här. Världens bästa julklapp! Vi är redan så kära i honom. <3


    Stort grattis! Vilken julklapp :)
  • Bula2021
    VirrePirre06 skrev 2021-12-21 22:45:59 följande:

    Åh stort grattis <3 Skönt att allt ändå gick bra trots flera timmars jobb :)


    Men du, hur har det gått för dig senaste dagarna/veckan Virrepirre? Hänt något mer sedan slemproppen gick?

    Jag var hos bm i dag på kontroll, vecka 36+4. Sist jag var där var ungefär 2,5 vecka sedan. Då låg bebis mycket högt och långt bak mot min rygg. I dag låg den lååååångt ned och helt fixerad vilket enligt bm är relativt tidigt. Återstår att se om hen väntar till mitten av januari eller kommer innan det :)
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET