Inlägg från: Bula2021 |Visa alla inlägg
  • Bula2021

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-10-23 10:35:55 följande:

    Ja men exakt så! Minsta lilla triggar. Idag är det bättre men då har jag mensvärk istället, och nojar över det.

    Hm, kanske ska börja med psyllium igen, utöver Lactulos. Vill verkligen hålla magen igång speciellt som jag ska få kejsarsnitt och det är ju inte direkt känt för att ge en smidig mage. :D


    Ja! Kör på bara! Allt som inte gör det värre är värt att käka tänker jag :)
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-10-23 14:09:40 följande:

    Så fint att läsa dina tankar! "Lita på din instinkt" är ju helt rätt. Även om det är svårt ibland (är också manisk googlare, men tycker ändå det oftast hjälper mer än det stjälper!). Och som du säger så blir det ju en hel del bebistid när bebisen väl är ute, man hinner fixa grejer då med! Tycker det är skönt att prata med er som är så chilla trots att det är första barnet. 

    Jag kan fortfarande inte förstå att den lilla som ligger i min mage och joxar är samma som ska vara på utsidan sen? Är det jag som är trög eller känner någon mer så? Jag försöker liksom visualisera en liten bebis där på insidan men det känns mer som det typ ska vara en liten kattunge eller nåt? Haha, hjälp. xD


    Hahaha! Exakt samma känsla här. Jag VET ju att det är en bebis där inne, men FATTAR det inte :) Känns helt orimligt att det är en livs levande liten människa som sparkar och lever rövare. Det där med att man fattar först när den föds, ligger det nog en del i.
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-10-23 17:46:24 följande:

    Tack <3 Idag är det iaf bättre. Det går rätt bra trots allt, oftast är det mer ett obehag än smärta. Men det var helt klar rätt tid för mig att sluta jobba!

    Vad galet det med att din mage typ växt över natten! :D Tänk vad snabba förändringar kroppen går och gått igenom nu alltså. På bara några månader har vi fått lära oss manövrera en stor mage. Och samtidigt har iaf jag vant mig så fort! Som att det alltid varit så här. Häftigt. Jag är nog ganska less på magen och otympligheten faktiskt. Det är nog bara när bebisen rör sig jag uppskattar den. :p Skönt att du fortfarande är bekväm i din mage. <3 Fyfan vad jävla bra vi är allihop som kämpar!


    Sellerin skrev 2021-10-23 15:15:23 följande:

    Åh vad jobbigt för dig

    Kämpa på! Måste vara jobbigt att hålla humöret uppe om du har så ont och knappt kan röra dig utan att det drar igång.


    Min jobbigaste krämpa sedan ett par veckor är att jag inte kan sitta ned mer än typ en kvart innan det börjar göra ont som ett konstant håll på höger sida, högt upp under revbenen. Lever och galla sitter där, och det är mycket tydligt att bebis även ligger som en korv på höger sida av magen. Det är där alla sparkar och buffar är. På vänster sida känner jag i princip aldrig något av bebis. Fascinerande! Men håll-smärtan så fort jag sitter med kunde jag verkligen vara utan :(
  • Bula2021
    mandarincurd skrev 2021-10-24 19:15:10 följande:

    Fint att höra att jag inte är ensam om att vilja klaga av mig. Också fint att höra att ni mår bra

    Jag fortsätter jobba på och rider fortfarande men det blir nog slut på det snart, börjar känna mig tung. Har även fått tilllbaka sendrag nattetid vilket är FRUKTANSVÄRT!!! Det gör så fucking ont, ursäkta språket.

    Angående att folk ska kommentera magar. Jag stör mig så innerligt på det. Bara för att man är gravid så ger det inte någon annan människa rätten att kommentera hur en ser ut. Aldrig okej. Säg istället snälla komplimanger men säg för guds skull inte VAD STOR DU ÄR eller VAD LITEN DU ÄR, gahhh blir pissed off!

    Jag har en liten fråga till er. Jag velar hur jag ska göra med amningen. Finns det någon av er som bestämt sig för att amma, eller bestämt sig för att köra ersättning från start? Tanken av att någon ska suga på mina bröstvårtor nu får mig typ att framkalla en lite lättare ångestattack då mina bröst fortfarande är så fruktansvärt ömma. Det känns som att mina bröstvårtor ska trilla av, bokstavligen.

    Hur går era planer? :)


    bananmilkshake skrev 2021-10-24 19:32:32 följande:

    Ang amning så kommer jag helamma om det går. Mina är typ som vanligt men jag kan förstå paniken om dom är onda! Jag har köpt silikonskydd som ska vara bra om man får ont, jag vill gardera mig. Vi har också köpt en pump så pappan kan involveras och jag få lite avlastning. Kanske dumt att förutsätta att det kommer funka men vi har lagt typ 300 kr på det totalt så det är väl ingen katastrof om det skulle vara i onödan.

    På tal om magkommentarer stör det mig också när nära och kära tittar på magen i smyg! Det är iofs väldigt mkt som stör mig just nu.. :p Men hellre att personen säger -åh vad kul att få se din mage, hur mår du? eller liknande. Jag tar liksom inte illa upp av att nån tittar eller pratar om min mage, jag tar illa upp av att dom TROR jag tar illa upp! Gaaaaah.


    Thewalk skrev 2021-10-24 22:00:08 följande:

    Krya på dina krämpor!

    Jag kommer att deltidsamma om det funkar. Känner redan att det är skulle bli för övermäktigt för mig att heltidsamma två bebisar. Jag vet att vissa klarar det bra, men jag tror inte det skulle funka för mig. Om det går väldigt trögt eller blir mycket problem så är jag helt fine med ersättning fullt ut, jag har också väldigt ömma bröstvårtor just nu. Men ska ge det ett försök med amningen iallafall. :)


    Sellerin skrev 2021-10-24 22:27:37 följande:

    Så roligt att det verkar vara några stycken som ridit väldigt långt in i graviditeten! Mkt coolt! Pga enbart unghästar i närmsta stallet i år så blev det i stort sett aldrig någon ridning som gravid för min del. Jag vågade inte själv, och verkade inte heller som min omgivning låtit mig göra det, hehe!

    Angående sendrag/kramp: fy för alltså!!! Jag vaknar ibland av att det är påväg att hända, men lyckas på något sätt ofta avvärja det genom att sträcka på foten på något sätt. Men det är verkligen FRUKTANSVÄRT när det sker. Fy!

    Har du haft ont i brösten hela graviditeten? Jag hade rätt ömma bröst i början. Sen hade jag några veckor nu på senaste när bröstvårtorna var otroligt känsliga. De sved en massa och sådär. Sen plötsligt gick det över. Har en föreställning om att helamma, men tänker vara öppen för hur det utvecklar sig, men vill liksom inte ge upp i första taget ifall det tar ett litet tag att komma igång med det. Jag har även köpt sådana där skydd, typ som en amnings-napp, som man kan använda under amningen ifall bröstvårtorna blir väldigt ömma och såriga av att barnet ammar. Fått det rekommenderat av vänner att använda ifall det skulle krisa och man bara inte vill ha någon som suger direkt på bröstvårtan!!


    Amningsfrågan: om jag kan så vill jag amma men har inte helt tänkt up hel-/delamning. Det vore en dröm att kunna helamma samt pumpa (om bebis tar flaska) så att pappan kan ta vissa nätter eller matstunderna under natten för att ge mig mer sammanhållande sömn. Eller att bebisen både kan amma OCH ta flaska med ersättning. Dröm!!!

    Jag ser ingen som helst prestige i att amma, men vill väldigt gärna om det går. Håller tummarna för det och försöker ställa mig in på att ha lite tjockt pannben för att ta mig igenom de tuffa perioderna och inte ge upp.

    Det verkar ju vara lika mycket delar lotteri/tur/teknik som avgör så bara att hålla tummarna :)
  • Bula2021

    En trist grej: har börjat få jordens sura uppstötningar när jag halvligger i soffan eller i sängen på kvällen. Bränner verkligen bakom bröstbenet och känslan är att vilja rapa högt och ljudligt - men så kommer det inget alls eller bara lite magsaft i värsta fall :(

    Ytterligare en rolig sak att bara härda ut :)

  • Bula2021
    Thewalk skrev 2021-10-25 10:52:36 följande:

    Tycker att Losec (20mg) som finns receptfritt på apoteket hjälper mig bra mot mina sura uppstötningar. Har haft det i nån månad. Tar medicinen när jag börjar känna av och det brukar ge sig snabbt då.


    Jag har tagit Gaviscon tuggtabletter två kvällar vid sänggående nu oc det verkar funka - än så länge!
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-10-26 11:16:50 följande:

    Nån mer som är less på att allt tar så lång tid att göra med en gravidkropp? xD Enkla sysslor, gå, kliva upp ur sängen.. jag ska måla ett litet element idag och måste redan lägga mig och vila pga sammandragningar och en rygg som är som gelé. Har bara hunnit lägga ut plast och ställa upp alla grejer jag ska använda. :D

    Jag älskar att jag kan vara gravid, och resultatet, men inte hur begränsande det är. Längtar efter att få tillbaka (typ) min rörliga kropp!


    Jag!!! Mest påverkad av smärta från lever/galla så fort jag sitter ned :( Men även sammandragningarna är en pain, och insikten av att inte kunna gå fort, länge, långt osv.
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-10-26 17:41:39 följande:

    Verkligen :D Jag får erkänna att jag börjat räkna ner dagarna nu..


    Jag var på ny mätning av sf-mått i går. Har bara gått en vecka sedan förra mätningen men måttet var TVÅ centimeter större! Herregud var ska detta sluta? Inte konstigt att magen känns som en gasfylld ballong dygnet runt!
  • Bula2021
    Thewalk skrev 2021-10-26 18:48:03 följande:

    Igår var jag på TUL för våra små. De är fortsatt just små, ligger en bit under förväntat (-26 och -20%) men de ser ut att må finfint ändå.

    Hon som utförde UL var egentligen förlossningsläkare och räknade ut preliminära födelsevikter till 2300 resp 2400 g om de stannar till v.38 (vilket är så långt jag får gå) så vi får förvänta oss små bebisar när dom kommer. Fick även lite mer info om förlossningen så det kändes bra.

    Ska på en extra kontroll om 2 v.

    Kände också att det närmar sig. Tror det blir senast 3/12 som jag läggs in. :) bara lite drygt en månad kvar :)


    SÅ spännande!!! :) Vilken vecka är du i nu?
  • Bula2021
    bananmilkshake skrev 2021-10-26 11:16:50 följande:

    Nån mer som är less på att allt tar så lång tid att göra med en gravidkropp? xD Enkla sysslor, gå, kliva upp ur sängen.. jag ska måla ett litet element idag och måste redan lägga mig och vila pga sammandragningar och en rygg som är som gelé. Har bara hunnit lägga ut plast och ställa upp alla grejer jag ska använda. :D

    Jag älskar att jag kan vara gravid, och resultatet, men inte hur begränsande det är. Längtar efter att få tillbaka (typ) min rörliga kropp!


    Eller att sätta sig i bilen! Herregud, har aldrig känt mig mer osmidig!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET