Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    mandarincurd skrev 2021-06-01 09:17:36 följande:
    Jasså? Ja man kanske skulle kika på något sånt om ett par veckor. Försöker hålla ut tills man kan ha klänning varje dag typ haha!
    Jag behövde ändå ett par jeans eftersom mina gamla varit för små redan sen innan graviditeten, men då kändes det dumt att köpa vanliga nu till den här uppsvällda kroppen som jag knappt kommer hinna använda! Så det var därför också, jag har inga jeans alls och har gått i kjol/klänning och leggings så sjukt länge nu så jag är less, haha. Men nu kan man ju iaf snart vara barbent till kjol! 
  • bananmilkshake
    MrsXy skrev 2021-06-01 09:45:15 följande:

    Tack alla ni <3 
    Gud vad jag önskar att det bara var en ful mardröm, att jag vaknade idag och allt var bra.
    Vi skulle berätta till alla igår, det var en milstolpe liksom. 
    Väntade bara på ultraljudet sen skulle jag lugna ner mig och äntligen känna glädje. Nu kanske det blir operation.. 
    Förlåt för deppigt inlägg men som sagt jag har känt mig så "hemma" i denna fina grupp. 
    Var det några av er i gruppen som hade fått missfall innan? Kanske ni inte vill prata om det nu såklart men om någon vill diskutera detta så skriv gärna, antingen här eller mail om ni vill. 
    Behöver allt stöd och liknande historier/hopp <3 


    Du får jättegärna skriva till mig här privat! Jag har haft 2 MA förra året, med bara några månaders mellanrum. Jag hade ett väldigt stort behov av att prata om det då så om jag kan hjälpa någon annan så gör jag gärna det. <3 
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-01 18:16:32 följande:

    BRA TIPS! :) Får kolla in. Kan bara ha 2 par byxor på mig numera, men kommer nog inte vara länge till. Trycker annars så mycket mot midjan och känns obehagligt.


    Ja det var riktigt värt, ska bli skönt att kunna ha jeans igen (inte bara pga graviditetssvullen mage utan har vuxit ur mitt enda par jeans sen innan). Däremot är dom nog inte den bästa kvaliteten men dom duger så länge!
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-06-02 08:27:36 följande:

    Hur känner alla för covid vaccin? Jag är lite nojig faktiskt... hade jag inte varit gravid så hade jag såklart tagit det utan problem. Nu däremot är jag som sagt lite nojig...


    Känner likadant som du. Önskar jag hunnit vaccinera mig innan jag blev gravid. Jag kommer avvakta. Jag skulle aldrig förlåta mig själv om jag efter två hemska missfall laborerade med ett helt nytt vaccin och förlorade ett till foster. Kanske inte ens skulle lyckas/hinna bli gravid igen. 

    Jag tycker det är galet att dom rekommenderar det från v.12 också. Från v.20 hade jag kunnat köpa, men 12? Känns alldeles för tidigt. 
  • bananmilkshake
    KNAS2 skrev 2021-06-01 21:06:03 följande:

    KUB-test idag. Allt såg fint ut och det var härligt att få se hen stimma på där inne :)

    Fortfarande overkligen men samtidigt liiite verkligare!


    Jaaa, vad bra! Min var så stilla, jättetråkigt, haha. Och bm bara swishade runt snabbt som fan så jag hann knappt fatta vad vi tittade på ens. :'D 

    Har du evighetsväntan till RUL nu, eller kommer ni boka in nåt mer? Vi har ett privat ul nästa vecka, sen får jagnog bara behärska mig och stå ut till rul. :) 
  • bananmilkshake
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-03 19:47:07 följande:

    Gjorde det?!?! ÅH.... Jag är så orolig då jag precis fått konstaterat att jag har covid. Mår hyfsat ok med min hosta och min höjda temp på 37,6 istället för 37,0... Men är så orolig att det kan bli feber eftersom att det sägs att hög feber första halvan av graviditeten kan påverka bebisen.

    Hade de feber? Och när blev de infekterade?

    Ber att detta barn kommer att överleva detta också <3


    Jag har en vän som hade covid som gravid och det gick jättebra, hennes barn är fött nu och är helt friskt. Vet också om en som fick det som gravid och bara hade typ ont i halsen i några dagar och sen blev frisk. :)
  • bananmilkshake
    MrsXy skrev 2021-06-05 09:33:47 följande:

    Heej fina ni
    Tack igen för allt stöd Hjärta{#emotions_dlg.flower}
    Jag opererades häromdagen, bad om en kirurgisk abort, klarade inte av tanken av att vara medveten/vaken. 
    Personalen var enormt snälla och fick bra smärtlindring, så nu mår jag bra. 
    Kan dock säga att medicinen jag fick för att "påbörja processen" var fruktansvärd. Vill aldrig göra om det och hoppas att nästa gång/om det blir en nästa gång går bra!
    Kanske kan hjälpa er oro lite med orden från en läkare jag träffade som sa "du hade inte kunnat göra något alls, ett livskraftigt foster klarar allt, tillochmed bungyjump". Så om de mår bra, klarar de så mycket mer än vi tror. Makten ligger helt enkelt inte hos oss. 
    Kul att läsa att ni verkar må bra och att det går framåt ! 
    Solig


    Vad skönt att höra att du är opererad! Nu ska du bara läka och ta hand om dig. Vad dumt att du fick en dålig upplevelse av medicinen innan, men nu är det över. Hjärta Kom ihåg att alla känslor är okej, att må bra lika okej som att må dåligt. Och att det får ta sin tid. 

    Det där var en jättebra sak läkaren sa, något att ha med sig. Tack för uppdateringen och ta hand om dig! 
  • bananmilkshake
    Emlan93 skrev 2021-06-07 18:53:49 följande:

    Hej! Idag har jag varit på läkarbesök och ul och det gick bra och jag drog en lättnads pust. Tvillingarna rörde sig en hel del där inne och blev så förvånad att trots att jag "bara" är i 11+0 & 11+1 med dem idag så såg de verkligen ut som små bebisar nu! Så söta som låg i precis likadant och sparkade för fullt. Efter både vabligt ul och vul kunde läkaren till slut konstatera att de som tur var finns en hinna mellan dem och att graviditeten nu klassas som MCDA, Monochoriotisk diamniotisk tvillinggraviditet vilket innebär att de delar en moderkaka men de ligger i varsin inre fosterhinna. Så kontrollerna kommer bli täta längre in i graviditeten sen med varannan veckas intervall. Hon sa att hon var typ 100% att de var enäggstvillingar och att de alltid är en riskgraviditet med att de delar moderkaka. Men just nu känns det så bra och så skönt att det inte var en MCMA graviditet utan en något mer normal och lite mindre riskfylld tvillinggraviditet iallafall. En dag i taget, men så härligt ändå!!


    Vilka bra nyheter!! Skönt att få så täta kontroller. Grattis till hinnan! :D 
  • bananmilkshake
    Miniflin skrev 2021-06-07 10:03:41 följande:

    Hej på er denna måndag! Hur mår alla? :) Jag mår toppen, lite molvärk och känsliga bröstvårtor men annars som vanligt, men tröttare såklart, verkar som vi alla är det, haha!

    Nu är jag i vecka 11 (10+5) så börjar våga mig in i att fråga om den där facebookgruppen som skapades i början av tråden, ska man skriva till någon här om att få vara med? :)


    Hej! Skönt att du mår bra. :) Tröttheten får vi nog dras med, mer eller mindre!

    Jag har börjat få ont i brösten igen, trodde det var borta för gott. :p Kissar också mycket oftare. Men annars mår jag riktigt bra! Är i vecka 15. 
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET