Inlägg från: bananmilkshake |Visa alla inlägg
  • bananmilkshake

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Jag skulle behöva lite råd... 

    Jag ska på intervju för ett extrajobb, timanställning, nu i veckan. Det är på ett universitet, jag tror det är så att man själv kan boka in när man jobbar men att dom vill att man ska ta några pass i veckan åtminstone. 

    Jag vet inte exakt när man ska börja, men dom har lite "högsäsong" vid årsskiftet och då kommer jag ju vara föräldraledig... plus att jag har ett vikariat i sommar så jag kommer inte kunna börja förrän september. Chansen att dom vill anställa mig känns minimal, då jag kanske bara kan jobba fram till november... jag har full förståelse för det och kommer säga att jag är gravid. Men liksom, när ska jag säga det? I slutet, eller innan vi ska gå igenom all "formalia"? När jag ska berätta om mig själv? 

    Allt känns så snopet på nåt sätt! Jag övertänker väl eftersom jag knappast lär bli anställd ändå. Funderade också på om jag bara skulle avboka och förklara? Men det känns också dumt. 

  • bananmilkshake
    Emlan93 skrev 2021-06-07 20:58:43 följande:

    Åh tusen tack fini ni!!!

    Bananmilkshake - Tänkte på ditt meddelande nedan om intervjun, spännande! Jag hade nog inte berättat på första intervjun. Jag hade gått dit som vanligt och sen om de skulle erbjuda mig jobbet i senare stadie hade jag sagt som det var innan man skrev på för att vara schysst liksom. Vet inte riktigt exakt hur din situation ut eller om du har en nära kontakt med universitetet men så hade jag tänkt iallafall om jag sökte jobb nu. :)


    Tack för din input! Jag har ingen koppling till dom alls, och det är ju säkert ganska många som dom kommer träffa. Så jag gör nog som du säger, bra idé! Sen om det kommer nån fråga där det inte går att undvika så får jag väl säga som det är ändå. Om dom frågar hur mkt jag kommer kunna jobba nästa år tex. :)
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-06-09 08:02:15 följande:
    Ja det är skönt att det gick att fixa för dig, men jag har ingen möjlighet att åka 60 mil. Jaja det får gå bra ändå. Får trösta mig med att ingen av mina vänner har gjort kub och inte min kära moder heller, och alla har friska barn. Och att kub mest är statistik!
    Oj, 60 mil?! Var bor du, måste vara jättehögt upp i landet? 
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-06-09 11:11:32 följande:
    Ja jag bor högt upp i landet! 30 mil norr om Sundsvall närmre bestämt. Är placerad här via jobb. Är från Göteborg. :)
    Åh jaaa, du menade 60 mil tur och retur! Jag tänkte att det var väldigt långt, haha. Härligt med Norrland, jag är norrlänning i grunden men inte lika högt upp. :) 
  • bananmilkshake
    mandarincurd skrev 2021-06-09 11:28:58 följande:
    Haha nää... 120 mil tur och retur. Har 30 mil till Sundsvall och från Sundsvall till Västerås (där man kan boka in privat kub) är det ca 30 mil!
    Haha men gud, jag är helt lost idag, sorry!! Görs det alltså inte i Sundsvall! Det är ju galet... eller Umeå? Obs, kräver inte dig på svar! Tycker bara det är helt sjukt om det är så. Men läste nu att du ändå inte velat göra kub. :) 
  • bananmilkshake
    MrsXy skrev 2021-06-09 22:23:35 följande:

    Hur gick det med ditt jobb?

    Jag sa att jag var gravid på en intervju, fick jobbet, sen var jag inte gravid längre. Livets ironi. Men prova. Man får inte diskriminera :)


    Intervjun gick bra! Så jag får se om ett tag. Jag sa iaf inget men det kändes såsom jag satt och ljög! Ja usch, det måste känts konstigt. :/ Skönt att läsa här att du mår relativt bra! <3
  • bananmilkshake
    MissJ00 skrev 2021-06-10 10:14:44 följande:
    Jag sa det först när de sa att de ville erbjuda mig tjänsten :) men jag jobbar fortfarande inom samma företag, så det känns skönt. Ingen provanställning eller så. Lite dåligt samvete dock, för när hon redan sagt att jag hade fått tjänsten kunde hon ju inte dra tillbaka det.
    Helt rätt! Jag tänker att det är lite skillnad om det är en "större" tjänst, heltid tex. Här är det bara timanställning där man själv väljerhur mycket man vill jobba, och flera som ska anställas. Så lite svinn är dom nog beredda på. ;D 
    Emlan93 skrev 2021-06-10 10:25:27 följande:
    Bra jobbat!! Tänker att hade man haft lika dåligt samvete om man råkat vara den blivande pappan istället? Heja dig :)
    Tack! Ja precis, bra tankeexperiment där faktiskt. Tack snälla! :) 
  • bananmilkshake

    Idag var vi på privat ultraljud! Är så glad och det var värt varenda krona. Vi gick för att pappan ska få vara med, sen var det en bonus att det var en anatomigranskning så bm gick igenom exakt allt! Njurar, magsäck, ögonen, urinblåsa, käkben osv. Hon gissade till och med på en flicka. :) 

    Sån skillnad mot mitt KUB där bm inte direkt pratade i onödan. Den här kvinnan var glad och personlig, och berättade hela tiden vad hon såg. Så nöjd. :) 

  • bananmilkshake
    Thewalk skrev 2021-06-10 14:10:18 följande:

    Idag var jag på KUB-test. Allt såg bra ut och det känns så skönt! Jag hade några dagar med oro över hur läget var där inne nyss, men det var två tickande hjärtan och låga sannolikheter för avvikelser.
    Även denna BM var nästan helt säker på att det är tvåäggstvillingar :)
    Det är så fantastiskt att få se de små liven <3


    Åh så härligt att ha det gjort. .) Grattis till att allt såg bra ut! 
  • bananmilkshake
    Hatamig skrev 2021-06-11 15:57:50 följande:
    Vad roligt för er att dela upplevelsen tillsammans. Vi var på ett privat ul i vecka 10 man såg inte så mycket då så jag funderar på att boka ett till så min man kan följa med och se när ärtan har blivit lite större och man ser mer i detalj vad som gömmer sig där inne. Kliniken jag var på erbjuder till och med 4D bilder då man verkligen kan gå en förtitt ????

    Jag ska på mitt RUL 9 juli, jag ska också fråga om dem ser om det är en flicka eller pojke som kommer ut.

    Ja det var verkligen kul. :) Gör det! Jättekul med 4D-bilder också. :D Det blir så verkligt att se nu när det inte bara är en liten böna som ligger stilla. :) 


    Det är ju ganska snart! Vilken vecka är du i nu? Jag har fortfarande inte fått någon tid till RUL, tycker det är lite konstigt. Alla andra tider har jag fått i så god tid. 

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET