Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    MrsXy skrev 2021-09-26 16:33:36 följande:

    Hej alla ni ! Hoppas ni mår bra och att era graviditeter går framåt !Solig
    Har inte läst de senaste månaderna. 
    Hade ett MA i juni och varit väldigt låg, vi hade även försökt läääänge, så tänkte att det skulle ta lika lång tid igen >2 år. MEN, igår plussade jag igen !!!!! 
    Helt sjukt, men det finns hopp. 

    {#emotions_dlg.flower}


    Åh vad roligt att höra. Stort grattis! Håller tummarna att det går vägen denna gång. Hjärta
  • neongirl
    Thewalk skrev 2021-09-27 16:25:05 följande:

    Hej på er!

    Hoppas ni mår bra! Idag var jag på TUL för våra tvillingar. Det var fullt ös i magen och allt såg bra ut. Det enda var att båda är ganska små. En låg på -17.8% mot förväntat. Tyckte det lät jättemycket men läkaren lugnade mig med att det var vanligt i denna vecka med tvillingar. Den andra låg på -13%. Som rutin gör dem en extra check om man är under -15 så jag ska dit igen redan om 2 veckor. Dock så märkte jag på läkaren, som också visade mig statistik, att han inte var särskilt bekymrad. Utvecklingen i magen såg bra ut! Så jag känner mig ändå lugn. De uppskattade vikt på 1043g resp 1120g. Tänk ändå att man har så stora bebisar i magen :)

    Jag kommer nog inte heller skriva något förlossningsbrev. Jag har faktiskt inte några större särskilda önskemål heller så vet inte vad jag skriva riktigt isåfall. Jag kommer nog också att planera lite inför förlossningen då jag har täta besök hos spec. mödravården framöver. Dock sa läkaren att det var för tidigt ännu.

    Hoppas ni får en fin vecka!


    Hej! Det är säkert ingen fara. Vår lilla kille låg på -10% när vi var på TUL för några veckor sedan, men alla mått och vikt var ändå inom det normala. Så hon som gjorde ultraljudet sa att allt var normalt och att det inte är någon fara så länge man ligger inom parametrarna. Både jag och sambon är under 1,70 så tänker att det kan bero på sånt också. Hade vi varit 1,80 båda två så hade säkert bebis varit större. Så länge allt är okej är jag ganska tacksam om jag inte behöver föda fram en 5 kilos bebis. :)
  • neongirl
    Thewalk skrev 2021-09-27 21:14:24 följande:

    Läste precis att from onsdag så får partner följa med på UL här i Göteborg. Iallafall de som är på östra sjukhuset :) glada nyheter :)


    Samma här i Halland. Dock kommer vi inte gå på fler ultraljud nu haha. Men glad att vi åkte på ett privat i Skåne så sambon fick följa med på ett i alla fall. :)
  • neongirl
    MrsXy skrev 2021-09-27 17:16:40 följande:
    Tack så mycket ! Jag med, så läskigt när man vet vad som kan hända men kommer att försöka bara vara i nuet. Hoppas allt är bra med dig Solig
    Ja, försök ta det dag för dag. Vi fick ju också ett missfall innan denna graviditeten så jag var väldigt nojig i början. Men *peppar peppar* har det gått bra hittills i alla fall. Så håller tummarna för dig! Hjärta
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-09-27 21:25:47 följande:

    Uuh hela em och kvällen har jag haft väldigt mkt sammandragningar? en första soff-vila hjälpte inte men sen när jag lade mig i sängen och nu när jag ska sova så har det lugnat ner sig? var så nära att ringa förlossningen och fråga men nu får jag se hur det känns imorgon. Har burit en del och härjat runt idag, även haft ännu ett kurator-samtal kring kejsarsnitt så förhoppningsvis har jag bara stressat för mkt. Jag ska tyvärr upp kl 05 igen imorgon till jobbet så risken är väl att det sätter igång igen? kan det aldrig bara vara lugnt! :(


    Jag märker också att jag får mer sammandragningar (tror det är det i alla fall) när jag stressar eller är mer fysiskt aktiv. Jobbar ju hemma mycket men idag har jag sprungit runt en massa på jobbet och stressat. Så nu känner jag av magen mycket mer än om jag har en lugn dag. Hoppas det känns bättre för dig i morgon! Hjärta
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-09-30 17:59:10 följande:

     


    Idag var jag hos läkaren och blev sjukskriven efter nästa vecka. Det känns sååå bra. Jag har mängder med sammandragningar men är också nojig för covid, dels pendlar jag i rusningstrafik 2 timmar per dag, dels så jobbar jag med många kollegor, dom flesta är unga och är ute och festar och grejar på helgerna så jag är så rädd att bli smittad. 


    Det ska bli så skönt att få ta det lugnt. Kroppen orkar inte kliva upp kl 05 och sen vara hemifrån 11-12 timmar. Jag skulle bara varit anställd till 5 nov så sista veckorna får jag vara arbetslös och söka jobb. Stort lol på den. :'D 


    Jag har börjat kunna känna bebisens olika kroppsdelar när hon härjar runt. En fot, huvudet, osv. Hon verkar ligga på tvären och sparkar gärna ut mot min högersida. Har börjat titta på kejsarsnittsvideor och är så peppad! 


    Åh vad härligt att du blivit sjukskriven efter nästa vecka och slipper långa arbetsdagar och pendling. Då slipper du oroa dig en massa och kan vila upp dig istället. Måste kännas så skönt!

    Jag har ansökt om graviditetspenning på 25% från och med måndag, resterande 75% kommer jag att arbeta hemma. Känns också så skönt! Hade såklart varit enklast att kunna arbeta heltid hemifrån, men har bemanning på 25% i offentlig miljö som måste lösas med vikarie. Så därför får det bli så här.

    Spännande att du känner bebisens kroppsdelar. Jag gör inte det än, men det kickas för fullt. :)
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-10-01 07:14:03 följande:

    Heeej på er! Skönt att samtliga får vara hemma, så läskigt med lyfta restriktioner tycker jag. Allt på en gång! Dumt? Jaaa. Folk verkar även tro att det är fritt fram att röra sig utanför hemmet trots symtom - hjälp!

    Jag knegar på men får tack och lov fortsätta hemifrån. :)

    Sammandragningar verkar ni alla ha men jag tror inte jag märkt av en endaste en? Hur känns de?

    Mycket livlig bebbe i magen. Igår var han lugnare men han väckte mig nu imorse genom några rejäla karatesparkar, nice. Han har tack och lov inte hittat mina revben ännu.

    Men wow, min mage har verkligen vuxit på sig ordentligt de senaste veckorna!!! Sjukt vad fort det går. Och i helgen går vi in i sista trimestern!!!!! Stoppa tiden jag hinner inte med hahah.

    Vet inte om någon av er är med i någon facebookgrupp, typ bf december-grupp. Jag måste nog gå ur den. Det är så mycket oro och de sätter verkligen tw på allt. Folk är oroliga och vänder sig till sociala medier för att ställa en fråga som de enkelt hade kunnat ringa vården om. Massa tjöt om bb-väska, 3d-ultraljud, andningslarm, minskade fosterrörelser yada yada. Ber om ursäkt om jag låter bitter, men bitterheten har blivit något förstärkt av graviditeten haha.

    Hoppas allt är fint med er alla! <3


    Hej! Ja jätteläskigt med lyfta restriktioner, speciellt när skyddet från vaccinet inte verkar sitta i så länge. :S Hoppas verkligen inte att det här ställer till det för vården. Vill ju inte att det ska införas hårdare restriktioner på förlossning och BB framöver. :( Folk beter ju sig som att pandemin är helt bortblåst nu.

    Skönt att du kan jobba hemma. Jag har haft en del bemanning i offentlig miljö fram till nu, men på måndag försvinner alla avspärrningar och råd om att hålla avstånd på jobbet så har ansökt om graviditetspenning från då. Resterande 75% kan jag arbeta hemma, vilket känns bra.

    Min mage har också växt jättemycket. Har börjat känna av den när jag sitter i soffan. Får byta sittställning ofta för att det trycker på magen haha. Tycker även att den känns tyngre när jag reser mig upp, speciellt efter att jag ätit.

    Jag har undvikit Facebook-grupper för att jag inte orkar någon extra stress. Har tänkt ibland att det kanske vore bra om man undrar något. Men efter vad du skriver så fortsätter jag nog att hålla mig borta. :p

    Jag har också blivit mer irriterad på sistone. Tror det är alla hormoner som spökar. Känner mig även väldigt trött och stressad emellanåt. Vi har ganska mycket kvar att förbereda inför december (vagn och babyskydd stressar mig mest) och det känns som tiden rullar på så himla snabbt... hinner inte heller riktigt med.
  • neongirl
    Storm01 skrev 2021-10-01 16:41:37 följande:

    Hej!

    Satt och småfnissa det ni skrev om fb-grupperna, jag är inte medlem i någon grupp men kan bara tänka mig att det är endel drama xD

    Tänk er ändå hur fort tiden går och att BF närmar sig för endel nu! Så spännande!

    Endel av er har skrivit om tillväxtkontroll? Är det någon som alla gör eller är det frivilligt?


    Vi gjorde ett privat tillväxtultraljud bara för att sambon skulle få vara med. :) Kändes så tråkigt att han missade allt. Hittade en ultraljudsklinik i Malmö där partner fick följa med. Men skulle vi få ett till barn kanske vi gör det igen då det ändå var skönt att se så att allt var okej lite senare i graviditeten. :)
  • neongirl

    Har inte heller gjort några knipövningar, även om man kanske borde. Jag läste om några som trodde de fått förvärrad förlossning efter att de knipit för mycket, så blev lite nojig haha. Tänker att jag får knipträna när bebis är ute istället. :p Känner precis som er andra att jag inte orkar ett till måste just nu. Så mycket annat som bör prioriteras istället.

    Jag vet inte om bebis ligger neråt eller inte, tror inte han gjorde det sist jag var hos BM. Har nästa besök om en vecka så får se då. Mår relativt bra förutom att jag är konstant kissnödig och väldigt trött. Jobbar en månad till, vilket just nu känns länge. Men det är åtminstone hemifrån. :)

  • neongirl

    Idag har vi äntligen beställt barnvagn + babyskydd. Känns så skönt! Det blev ett paket med en Britax Smile 3 Duovagn och babyskydd. Ingick ett stay safe väderkit också. Får bara hålla tummarna att det inte är så lång leveranstid. Två månader till BF :)

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET