Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Har varit hos barnmorskan idag. Lilleman har äntligen fixerat sig så nu hoppas jag att han vill komma ut snart. Annars har jag tid på förlossningen den 20:e för eventuell igångsättning. Men det vore ju skönt att slippa det. :( Annars såg allt bra ut iaf. :)

  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-12-13 17:12:08 följande:

    Spännande, min tjej är oxå fixerad och som jag skrev i inlägget nedan så blir eventuellt igångsättning på mitt bf 22/12 :) Så då kanske det kommer ut 2 bebisar nästa vecka :)


    Ja kanske två på samma dag då. :) Skönt att det blir på BF eller max 3 dagar efter för din del. Här vägrar de igångsättning innan man gått över en vecka. :(
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-12-14 16:19:56 följande:

    Gäller det även dem med för högt bt och går på medicin? Så är det i mitt fall iaf :O


    Aha, nej är säkert andra regler då ja. Bra att de sätter igång dig lite tidigare då. :)
  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-12-14 22:57:51 följande:

    Ingen hinnsvepning för din del?

    Skönt allt såg bra ut :)


    Nej, hon gjorde inget sånt utan sa att det sker på förlossningen på måndag i så fall. Känns som det är väldigt olika. Tycker ibland det känns som att kroppen vill starta det hela men inte riktigt kommer igång. :(
  • neongirl
    Storm01 skrev 2021-12-16 08:52:21 följande:

    Liten uppdatering från min sida. I fredags 10/12 (bf + 1) fick vi våran lilla baby booy (var ju en överrraskning hehe). Förlossningen blev inte som tänkt med vattenförlossning i badkar pga tidigt vattenavgång. Mitt vatten hade gått två dagar innan utan kraftiga värkar, fick tid för igångsättning på fredagen ifall inget hände innan. Vi drog iväg samma dag fast tidigt på morgonen för värkarbetet hade börjat. Hade värkar ganska länge men trots det så gick det segt för livmodertappen att öppnas sig. De hade även extra bevakning på bebben pga höga hjärtlag. Efter typ en heldag så bestämdes dt för akut kejsarsnitt (pga av att bebben var stressad allt för länge samt att han inte skulle orkar med fler värkar samt risken för infektion vid tidig vatten avgång). Jag blev sååååå känslosam när de berättade detta samtidigt som jag fick en lättnad då jag själv bara ville slippa alla värkar och göra dt som krävs för att bebben ska må bra. Det hade ju gått en längre tid och jag hade varit vaken väldigt länge. Kejsarsnittet gick superbra. All personal som fanns med oss under hela förslossningen var fantastiska och tog hand oss så bra!

    Nu är vi i vår babybubbla och jag förstår nu vad man menar när man säger ta vara på tiden <3 Önskar er alla som inväntar er förslossning ett stort lycka till <3


    Åh, så underbart att er lilla kille är här. Stort grattis! <3 Skönt att allt gick bra trots att det inte blev som tänkt.
  • neongirl

    I morse kom vår lilla kille äntligen till världen 10 dagar efter BF. Blev igångsatt igår vid 10 med Angusta tabletter. Var två cm öppen när jag kom in och efter fem doser tabletter gick äntligen vattnet vid 20.00. Därefter blev det 11 timmars slit innan han äntligen kom ut. Han låg högt upp så fick kämpa för att jobba ner honom. Han hade nog gärna stannat någon vecka till men mitt blodtryck hade gått upp så de ville inte vänta längre. Så skönt att äntligen ha honom här. Världens bästa julklapp! Vi är redan så kära i honom. <3

  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-12-22 07:13:29 följande:

    Tackar som frågar, har inte haft några känningar men blev skickad till FL-akuten igår igen pga mitt höga bt, fick höjd dos och har preliminärt igångsättning idag, dem ska rings från förlossningen under dagen om det finns plats eller ej så fortsättning följer :)


    Hoppas de kör igång dig idag. Mitt blodtryck hade gått upp dagen jag hade bedömning för igångsättning så de ville inte vänta längre. Sen gick det upp ännu mer under förlossningen. Så skönt om du slipper gå över allt för länge. Jag låg ju bra fram tills dess att jag gick över tiden. Så i efterhand hade det nog varit bra om jag blivit igångsatt redan förra veckan. Men bättre sen än aldrig iaf.

    Håller tummarna för att de kör igång dig idag och att allt går toppen! <3
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-12-21 22:45:59 följande:

    Åh stort grattis <3 Skönt att allt ändå gick bra trots flera timmars jobb :)


    Bula2021 skrev 2021-12-21 23:08:08 följande:

    Stort grattis! Vilken julklapp :)


    Thewalk skrev 2021-12-22 10:05:58 följande:

    Stort Grattis <3


    bananmilkshake skrev 2021-12-22 10:29:20 följande:

    Jaaaa, vad kul Neongirl! Grattis! 

    //

     Nu får ni återhämta er i lugn och ro. God jul! 


    Tack allihop! Ha en riktigt fin jul ni också! :)
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-12-26 23:11:32 följande:

    Nu har vår lilla bebis kommit till världen, dock under ganska traumatiska former. Pga mitt höga bt blir vi inlagda den 22/12 på bf för igångsättning. Sen sätts jag igång dagen efter och det tar flera dagar med jobbiga värkar och så mycket tryck neråt och den 25/12 droppar hennes fosterljud 3 gånger på samma dag, hela rummet fylls med folk och det beslutas till sist om urakut kejsarsnitt. Men trots allt som hänt så mår vi bra men är omskakade <3


    Vad skönt att höra från dig och så underbart att er lilla tjej nu är här. <3 Förstår att ni är omskakade och förmodligen helt slut. Men viktigast är att er tjej nu mår bra och att ni har henne här på utsidan.

    Låter som att du hade en väldigt tuff och utdragen förlossning. Jag känner igen det där med mycket tryck neråt. Jag var inte riktigt beredd på det och att värkarna skulle vara så ihållande och smärtsamma. Har fått för mig att värkarna blir värre vid igångsättning då de inte kommer i naturliga vågor utan att det blir mer framkallat och intensivt. Mitt blodtryck gick ju också upp och jag var väldigt uttorkad, vilket jag antar inte hjälpte. Även om min igångsättning gick snabbt är jag fortfarande lite traumatiserad av hela händelsen tror jag.

    Försök vila så mycket du kan trots en liten som kräver all uppmärksamhet. Tror det är bästa sättet att återhämta sig på. <3
  • neongirl
    Bula2021 skrev 2021-12-27 10:50:54 följande:

    Det är så konstigt, men trots att jag läser om alla era förlossningar som innehållit både det ena och det andra så är jag fortfarande superpeppad på min egen när det väl drar igång :) Drygt två veckor till bf kvar här, så det skulle ju kunna dra igång när som helst!

    Visst var det någon mer kvar som ännu inte fått sitt barn? Någon med bf 30/12 om jag minns rätt? Eller var det du det Virrepirre?


    Skönt att du fortfarande är peppad. Alla förlossningar är ju olika så svårt att veta hur det kommer bli. Tror det bästa ändå är att gå in med en positiv inställning. :) Jag var superpeppad på min igångsättning och bara längtade efter att få träffa lilleman. <3
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-12-28 00:20:06 följande:

    Måste få fråga hur ni gör på nätterna, har nu olika pass eller vågar man sova båda 2 samtidigt som barnet? :/ Berätta gärna


    Jag tycker nätterna är tunga. Har inte fått till någon bra sömnrutin än. Lilleman ska dessutom matas var tredje timma då han inte är så stor och behöver gå upp i vikt. Vi sover med honom mellan oss i babynestet för jag vill kunna höra honom. Men som du märker sover jag inte så mycket. :P
  • neongirl

    Ni som har bröstmjölkspump, vad har ni för sort? Och funkar det bra? Mina bröstvårtor gör så ont från amningen, vet inte hur mycket till jag klarar. :(

  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-12-30 22:48:51 följande:

    Åhh I feel you!! Men har du testat amningsnapp? Det var min räddning! Tog fram det så fort det började göra ont, sen har jag sakta börjat vänja mig av med det.

    Började dagarna med att amma som vanligt, men när det började göra ont fortsatte jag resten av dagen med amningsnapp. Har det fortfarande på natten då jag tycker det innebär att man kan vara mindre noggrann med hur bebisen ligger :)

    Sen har jag förutom Purelankräm använt kompresser som varit väldigt skönt och kylande när det gjort ont i bröstvårtorna :)

    Det kan verkligen göra ont, hoppas det snart blir bättre för dig!


    Jag har beställt amningsnapp som jag hoppas levereras i morgon bitti. Har fått ge ersättning hela dagen idag eftersom bröstvårtorna blivit helt såriga. Så hoppas verkligen amningsnapp funkar. Låter i alla fall väldigt hoppfullt när du beskriver det. :)
  • neongirl
    KNAS2 skrev 2021-12-31 00:38:58 följande:

    Trodde inte att man kunde känna sig såhär värdelös och otillräcklig som förälder. Vår tjej har skrikit från 21 och håller på fortfarande. I N G E N T I N G hjälper. Vi har haft några sådana här kvällar nu och det tär på en.

    Varje gång hon ligger själv, slutar amma, eller ja vad som egentligen så börjar hon gråta. Hon blir helt röd och varm och gråter tills hon inte orkar mer. Vi kör med magdroppar och miniformat men vet i katten om det hjälper.

    Det är väl som alla säger att man ska bara ta sig igenom de tre första månaderna så blir det bättre sen, men just nu känns det övermäktigt.


    Usch. Lider med dig. Vår kille har kinkat två morgnar så vi inte fått sova ordentligt, det har varit fullt tillräckligt. Låter ju som att ni provat allt så jobbigt när inget hjälper. Kan napp vara något? Eller det har ni kanske också testat? Annars tycker jag ni ska ringa BVC eller kanske t.o.m. BB och höra om de har några förslag på vad man kan göra. Hoppas verkligen det blir bättre snart! Tre månader känns ju som lång tid att behöva stå ut.
  • neongirl
    Bula2021 skrev 2021-12-29 22:59:49 följande:

    Av ren nyfikenhet - i vilken vecka och dag gick slemproppen för er som fått era barn? Eller om den aldrig gick/ni aldrig märkte det.

    Jag funderar varje dag på om den snart ska släppa :) Sjukt beteende att vänta på en slempropp!! :D


    Min gick inte förrän vattnet gick. Väntade också varje dag men inget hände. Men bebis fixerade ju sig väldigt sent också och låg högt upp ända fram till jag började öppna mig, så det kan ha berott på det.
  • neongirl
    KNAS2 skrev 2022-01-01 01:49:27 följande:

    Ja napp tar hon, men ibland hjälper det inte då hon blir suuperförbannad om vi försöker ge henne den.

    Pratade om detta på BVC i veckan och de ville att vi skulle fortsätta med Sempers magdroppar men jag börjar tvivla på att det är magen som krånglar. Känns mer som om hon har en extrem oro alternativt kolik men jag vet inte. Får höra med BVC nästa gång vi ska dit, det är inte förrän om två veckor men men.


    Usch. Hoppas verkligen det löser sig. Tänkte också på allergi som någon ovan skrev annars.

    Min brorson var bara nöjd när han satt i sin bilstol som bebis. De trodde först det var kolik, vilket det inte var. Till slut tipsade någon om att ta med bebis till kiropraktorn. Det visade sig att han var sne på något sätt sedan födseln. Kiropraktorn fixade till och han blev gladaste bebisen. Tänker att det är värt ett försök om inget annat funkar.
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET