Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Bula2021 skrev 2021-10-24 22:58:56 följande:
    bananmilkshake skrev 2021-10-24 19:32:32 följande:

    Ang amning så kommer jag helamma om det går. Mina är typ som vanligt men jag kan förstå paniken om dom är onda! Jag har köpt silikonskydd som ska vara bra om man får ont, jag vill gardera mig. Vi har också köpt en pump så pappan kan involveras och jag få lite avlastning. Kanske dumt att förutsätta att det kommer funka men vi har lagt typ 300 kr på det totalt så det är väl ingen katastrof om det skulle vara i onödan.

    På tal om magkommentarer stör det mig också när nära och kära tittar på magen i smyg! Det är iofs väldigt mkt som stör mig just nu.. :p Men hellre att personen säger -åh vad kul att få se din mage, hur mår du? eller liknande. Jag tar liksom inte illa upp av att nån tittar eller pratar om min mage, jag tar illa upp av att dom TROR jag tar illa upp! Gaaaaah.


    Sellerin skrev 2021-10-24 22:27:37 följande:

    Så roligt att det verkar vara några stycken som ridit väldigt långt in i graviditeten! Mkt coolt! Pga enbart unghästar i närmsta stallet i år så blev det i stort sett aldrig någon ridning som gravid för min del. Jag vågade inte själv, och verkade inte heller som min omgivning låtit mig göra det, hehe!

    Angående sendrag/kramp: fy för alltså!!! Jag vaknar ibland av att det är påväg att hända, men lyckas på något sätt ofta avvärja det genom att sträcka på foten på något sätt. Men det är verkligen FRUKTANSVÄRT när det sker. Fy!

    Har du haft ont i brösten hela graviditeten? Jag hade rätt ömma bröst i början. Sen hade jag några veckor nu på senaste när bröstvårtorna var otroligt känsliga. De sved en massa och sådär. Sen plötsligt gick det över. Har en föreställning om att helamma, men tänker vara öppen för hur det utvecklar sig, men vill liksom inte ge upp i första taget ifall det tar ett litet tag att komma igång med det. Jag har även köpt sådana där skydd, typ som en amnings-napp, som man kan använda under amningen ifall bröstvårtorna blir väldigt ömma och såriga av att barnet ammar. Fått det rekommenderat av vänner att använda ifall det skulle krisa och man bara inte vill ha någon som suger direkt på bröstvårtan!!


    Amningsfrågan: om jag kan så vill jag amma men har inte helt tänkt up hel-/delamning. Det vore en dröm att kunna helamma samt pumpa (om bebis tar flaska) så att pappan kan ta vissa nätter eller matstunderna under natten för att ge mig mer sammanhållande sömn. Eller att bebisen både kan amma OCH ta flaska med ersättning. Dröm!!!

    Jag ser ingen som helst prestige i att amma, men vill väldigt gärna om det går. Håller tummarna för det och försöker ställa mig in på att ha lite tjockt pannben för att ta mig igenom de tuffa perioderna och inte ge upp.

    Det verkar ju vara lika mycket delar lotteri/tur/teknik som avgör så bara att hålla tummarna :)
    Missade att citera dig i mitt svar om amning, svarade alla på en gång. Men tänker också att drömmen vore att både amma och ta flaska med ersättning. :) Dels för att få avlastning och dels för att sambon ska få en mysig matstund med bebis.
  • neongirl
    mandarincurd skrev 2021-10-25 11:04:18 följande:

    Tack för era svar! Kul att se hur alla tänker kring amning eller ersättning. Skönt att ni är openminded och inte gått med i sekten amning gör man annars dör man. Typ så i alla fall haha.

    Vi får se hur vi gör. Min sambo vill så gärna hjälpa till att mata och jag vill inte vara enda resursen. Som det känns nu så blir det ersättning från start.


    Ja skönt att alla verkar vara väldigt chill och open minded här. :) Tycker det är helt upp till var och en. Man är inte dålig för att man väljer att inte amma eller inte kan amma.

    Har vänner som inte alls fick det att fungera med amning och där vården var väldigt på om att de skulle amma. Slutade med att den ena kompisen fick åka in med sin lilla till sjukhuset p.g.a. vätskebrist efter någon vecka och då äntligen sa en läkare till henne att börja ge ersättning. Men detta var 8 år sedan. Min barnmorska har varit väldigt öppen med att alla får göra som de vill, vilket jag tycker är skönt ändå.

    Jag tänker mest att skulle amningen fungera så är det ju billigt och bra. :) Men samtidigt har jag inte tänkt att visa mina bröst för allt och alla. Jag vet att det är naturligt och det är helt okej om man vill det. Alla gör som de vill, men jag är inte bekväm med det. Så därför tänker jag att ersättning kan vara ett bra alternativ om man är iväg. Sambon vill ju också gärna hjälpa till och jag lär nog vilja ha avlastning också. :)
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-10-26 11:16:50 följande:

    Nån mer som är less på att allt tar så lång tid att göra med en gravidkropp? xD Enkla sysslor, gå, kliva upp ur sängen.. jag ska måla ett litet element idag och måste redan lägga mig och vila pga sammandragningar och en rygg som är som gelé. Har bara hunnit lägga ut plast och ställa upp alla grejer jag ska använda. :D

    Jag älskar att jag kan vara gravid, och resultatet, men inte hur begränsande det är. Längtar efter att få tillbaka (typ) min rörliga kropp!


    Jag. :p Bara att ta på sockarna är en pärs haha. Magen är verkligen i vägen. Har börjat räkna ner dagarna. :)
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-10-28 07:30:40 följande:
    Bula2021 skrev 2021-10-27 22:01:18 följande:

    Eller att sätta sig i bilen! Herregud, har aldrig känt mig mer osmidig!


    Exakt!! Jag har börjat förstå varför gubbar med ölmage cyklar så bredbent också. XD
    Bula2021 skrev 2021-10-28 09:33:20 följande:
    Haha - JA!!!! Känner mig exakt som en man i övre medelåldern med för stor mage :)
    Haha sambon tyckte att jag gick som en anka igår. Hade gått lite för mycket under dagen så ont både i benen, magen och svanken och vaggade fram när jag gick. :p
  • neongirl
    Thewalk skrev 2021-10-26 18:48:03 följande:

    Igår var jag på TUL för våra små. De är fortsatt just små, ligger en bit under förväntat (-26 och -20%) men de ser ut att må finfint ändå.

    Hon som utförde UL var egentligen förlossningsläkare och räknade ut preliminära födelsevikter till 2300 resp 2400 g om de stannar till v.38 (vilket är så långt jag får gå) så vi får förvänta oss små bebisar när dom kommer. Fick även lite mer info om förlossningen så det kändes bra.

    Ska på en extra kontroll om 2 v.

    Kände också att det närmar sig. Tror det blir senast 3/12 som jag läggs in. :) bara lite drygt en månad kvar :)


    Vad skönt att de ser ut att må fint. <3 Spännande att det börjar närma sig nu. Inte alls långt kvar ju. :)
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-10-28 11:57:20 följande:
    Åh, förstår precis! Jag går som en 80-åring här hemma. :p Jag läste att vagga sig fram är det mest skonsamma sättet att gå på när man har tex foglossning, så vagga på! :D
    Det där med 80-åring känner jag igen. :D Aha, kanske därför så många gravida vaggar då haha. :)
  • neongirl
    Grapefrukt89 skrev 2021-10-27 12:06:13 följande:

    PLUS alla extra leverfläckar/fräknar som jag fått senaste tiden på överkroppen... Jäklar va kroppen reagerar på denna omställning på så himla kort tid. Jisses! Hahaha!


    Sellerin skrev 2021-10-28 21:18:17 följande:

    Har trott jag inbillat mig att jag fått fler leverfläckar, men nu när jag läser att du fått det så kanske det inte är inbillning trots allt trodde mest det skedde i samband med sol, men det börjar ju bli ett tag sedan denna kropp såg solens strålar!


    Jag har också fått fler pyttesmå leverfläckar, på halsen av alla ställen. Har även fått flera röda leverfläckar på magen (cherry angiomas). Känns som allt kommit sista månaderna. Helt galet vad det kan ändras fort. Trodde också det bara kom i samband med solning, men det var ju som sagt ett tag sedan. Hoppas allt försvinner sen när hormonerna avtar. :S
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-11-03 20:07:19 följande:

    Heeeeej vänner! Idag kom datumet för mitt kejsarsnitt! Solig


    30 november blir det, så ännu en november-bebis! 
    Jag orkar inte leta upp bf-listan, kanske framöver. :) Är så glad! 


    Hej! Vad bra att du fått ett datum bestämt. Förstår att du är glad. Skönt att veta när bebis ska komma också. :) Lite oroligt att inte veta när det ska dra igång faktiskt så hade gärna haft ett spikat datum haha.

    BF-datumen lär väl ändras för de flesta av oss ändå skulle jag tro. Så orkar du inte leta upp listan är det helt okej. :)
  • neongirl
    Thewalk skrev 2021-11-16 15:07:44 följande:

    Hej på er!
    Hoppas alla mår bra. 
    Jag var på ett extra TUL idag på specialistultraljudsmottagningen. det innebär en mer träffsäker apparat jämfört med tidigare TUL. Våra små är fortsatt små men den som var väldigt liten sist har lagt på sig och är nu tillbaka på sin egna kurva. Så de får stanna i magen ett tag till om inget händer av sig själv. Tvilling 1 har fixerat huvudet långt ner så han är ganska redo. Jag fick annars 4/12 som datum för igångsättning. Även den lille var nära 2 kg nu, vilket känns himla skönt. Beräknad födelsevikt i v.38 var 2.5 och 2.6 kg vilket känns lugnande mot det vi hört innan. Fram tills igångsättning har jag CTG kontroller 2 ggr/v, en extra kontroll så att flödet är bra och även ett till UL om 2 veckor. 

    Angående amning så tycker jag att du Grapefrukt89 skriver så himla bra, håller med dig om varenda ord. Jag har bestämt mig för att som mest deltidsamma, har fått lite varningar från vänner som fött barn på samma sjukhus som jag ska föda på att personalen på BB kan vara väldigt påstridiga om amning. Så ska verkligen försöka stå på mig. Och det finns inget rätt eller fel med amning eller ersättning, bara det känns bra för mamman och att barnen växer så blir det bra!

    ta hand om er! 


    Åh vad härligt att den lille tjockat på sig lite. Det är ju superbra! Skönt att de får stanna ett litet tag till och växa till sig också. :)

    Har också hört att viss personal kan vara väldigt påstridig med amning, vilket kan vara enormt jobbigt om det inte funkar. Så man får nog försöka stå på sig så gott det går. Huvudsaken är ju att barnen får mat oavsett om det är genom amning eller ersättning tänker jag.
  • neongirl

    Hej alla! Hoppas ni mår bra! :)

    Nu har jag äntligen slutat jobba, vilket känns otroligt skönt. Märks verkligen att magen är tung nu, så det ska bli skönt att bara kunna vila och börja fokusera på att ta sig igenom förlossningen. Mår fortfarande bra förutom att jag har fått carpaltunnelsyndrom i höger hand, så det gör ont och fingrarna domnar bort ibland. :( Har tydligen att göra med all extra vätska i kroppen som trycker på en nerv. Min näsa är även konstant täppt. Vill minnas att flera av er skrivit om nässpray-beroende så jag får sålla mig till klubben nu haha. Enligt BM ska det ge med sig så fort bebis är ute så jag hoppas verkligen det.

    Idag ska vi åka och hämta vår barnvagn och babyskydd som äntligen kommit, så sen kan vi andas ut lite. Näst på listan är att tvätta alla kläder och packa BB-väskan så den är redo. Har BF 11/12 men känns bra att ha det klart i tid ifall han skulle titta ut lite tidigare. :)

    Någon som köpt ett babynest? Har hört att det ska vara bra att ha, så tänkte nog beställa ett sånt. Funderar även på att köpa en amningskudde, men är lite i valet och kvalet på om man behöver det eller inte. Har ni köpt?

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET