Inlägg från: neongirl |Visa alla inlägg
  • neongirl

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    bananmilkshake skrev 2021-06-14 13:15:56 följande:

    Samma här! Och sen när man väl kissar så är det liksom nån matsked? xD Kommer det och går under dagen sen för dig? Idag tex har jag inte kissat sen jag gick upp, andra dagar är det konstant spring. 


    Haha exakt så! :)

    Det är samma för mig. Idag har jag nog bara gått en gång sen jag gick upp i morse och andra dagar får jag springa hela tiden. xD
  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-06-14 17:49:04 följande:
    Jag tkr det är lite läskigt att alla mina symtom försvunnit. Dock härligt att få må bra igen efter så många veckor med trötthet och illamående! Magen putar ut lite mer varje vecka, jag tror kaaanske att jag känt lite lätta rörelser i magen, som en våg, eller något bubblande, eller annan oförklarlig rörelse som jag inte riktigt kan sätta fingret på. Varje gång vad det varit på kvällen. :)

    Är ju lite före er andra i hur långt jag är gången (BF ca mitten på nov), så det är RUL nu på torsdag :)

    Kan fortfarande knappt fatta att jag faktiskt är gravid. Vilken grej <3 :)
    Jag tycker de flesta av mina symtom försvann redan i vecka 8-9, men verkar som en del går in i spökveckorna tidigt. Jätteläskigt men egentligen ska man väl njuta av att må bra. :)

    Så spännande att det redan är dags för RUL! <3 Jag har mitt om en månad. Kan inte heller fatta att jag är gravid. Kommer nog ta ett tag haha. :)
  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-06-14 14:52:52 följande:
    Jo vi får se helt enkelt, bm räknar ju alltid från mensen sista dag, men för oss som inte har normal längd på cykel blir det ju knasigt :O Jac har kub 21 juli, så ett bra tag kvar. Men 1 vecka hit och dit är lugnt för mig att bli flyttad haha
    Ja då är det ju svårt att räkna. Får se vad de säger framöver då. :) Jag kommer nog inte få reda på mer exakt datum förrän på RUL om en månad eftersom knodden verkar ha en egen vilja haha. Fick ju göra två KUB för att det inte gick att mäta första gången. Sen på andra fick hon de mått hon behövde för KUB men kunde inte få ett exakt kroppsmått. :p
  • neongirl
    Grapefrukt89 skrev 2021-06-14 21:14:19 följande:

    Hej alla i tråden igen!


    Så fint att se att ni mår bra, även om det är en massa kisseri under nattetid eller illamående/huvudvärk... Vet känslan! Dock har mitt eget natte-kissande lugnat sig lite... Skumt...

    Ville bara säga att mitt NIPT-resultat kom tillbaka (via brev efter 13 dagar) och visade på "ett normalt resultat"... Tack för den KUB (där jag fick 1:811 för trisomi 21).  :P


    Nu har jag berättat för mina chefer som blev superrörda och glada ^^! Den manliga chefen fällde typ en liten tår också!!! Gulligt att se! Samt mitt arbetsrum (7 kvinnor som har barn och är i åldern 40-58). Jäkla gulliga alla är! Alla berättade om sina resor och hur det kändes i början osv. Så himla fint att dela detta och på nåt sätt landa lite mer i sin graviditet.. ÄNTLIGEN... :)


    Vilken lättnad att det blev ett normalt resultat. Och vad härligt att både chefer och kollegor tog det bra. Det blir liksom lite mer verkligt när man börjar berätta för folk. :)
  • neongirl
    Emlan93 skrev 2021-06-15 17:53:09 följande:

    Hej!! Kub idag och vi fick se tvillingarna. Fick låg sannolikhet för kromosonavvikelse och verkade friska. Den ena var vild den andra chillade rätt bra i början och kom igång lite i slutet. Så overkligt. :) hoppas de ska fortsätta trivas där inne. Men ska försöka slappna av lite nu och njuta av detta. Just nu är det bra <3


    Vad härligt att ni fick bra resultat och att de verkar trivas där inne. <3
  • neongirl

    Igår berättade vi för svärföräldrarna som blev jätteglada. Känns som det blev lite mer verkligt nu. Har nog inte fattat att vi faktiskt är gravida än. Vi slog in en liten bebis-pyjamas i ett paket som de fick öppna. :)

    På fredag berättar vi för mina föräldrar som bor på annan ort. De ska också få öppna paket, kändes som en rolig grej. :) Sen kommer mina syskon få reda på det på lördag då vi ska på ett litet studentfirande.

  • neongirl
    VirrePirre06 skrev 2021-06-16 20:07:43 följande:

    Fick reda på idag att jag eventuellt måste gå hem I v.20, känns ju inte så roligt :/ Jobbar på en gruppbostad med funktionsnedsatta, alla är dock vaccinerade men har sina egna jobb som dem kan dra med sig smitta hem. Ska ha möte med min chef och hr och göra en riskbedömning så får vi väl se :O Men vad tusan ska man göra i 20 veckor, och 80% i lön är väl hyfsat med ändå tråkigt haha


    bananmilkshake skrev 2021-06-16 21:24:08 följande:
    Man skaffar hobbies. ;D
    Finns SÅ mycket kul att pyssla med hemma! Konst, bakning, små renoveringsprojekt, måla om möbler, sticka, sy, måla, göra smycken, läsa, lära sig göra grejer i lera, osv. 

    Säg till om du behöver mer hantverkstips, haha! Jag är en mångsysslare och har alltid massa projekt på gång hemma. :) 

    För mig vore det en dröm att få gå hem i vecka 20 haha. Finns alltid något att pyssla med hemma. :) Jag är kreativ och skriver mycket, så att bara få göra det i 20 veckor skulle vara underbart. Gillar även att läsa, kolla på serier, baka m.m. Men alla är vi olika. :)

    Har sjukt svårt att fokusera på jobbet just nu och vill bara vara hemma. Idag glömde jag t.ex. bort ett möte med en kollega. Gravidhjärna skulle jag tro. Det går bra nu! :p
  • neongirl
    bananmilkshake skrev 2021-06-17 12:51:02 följande:
    Håller med! :) Jag trivs så otroligt bra hemma. Men hade jag inte haft mitt hantverk och konst hade det säkert varit annorlunda. Kul att du skriver! Nåt särskilt eller allt möjligt? :) 
    Kul att vi är lika. :) Ja precis, har man ingen direkt hobby så blir det såklart säkert jobbigare att fylla tiden. Jag känner alltid att dygnet har för få timmar. Skriver mest för barn och ungdomar. Har fått en bok utgiven på förlag för ett par år sedan och kämpar för att få ut något mer. Kan skicka DM med vilken bok, vill inte skriva ut det här. ;) Vad gör du för hantverk och konst?
  • neongirl
    Sellerin skrev 2021-06-18 18:11:34 följande:

    Igår var jag och min sambo på RUL. Var först så nervös eftersom jag tyckte rörelserna jag kände i magen avtagit. Men där låg en liten bebis som såklart mådde hur bra som helst! BM sa att det är väldigt vanligt i början av graviditet att man inte känner fladder/bubblande varje dag. Det kan ibland gå några dagar emellan! Dessutom sitter moderkakan framtill, så den agerar stötdämpare mot mitten av magen :)

    Vi bestämde oss för att vi ville veta om det var en liten flicka eller pojke (mest för vi tyckte det underlättade med namnförslag, haha!). Vi väntar en liten flicka <3 :)

    Eftersom jag har haft problem med mina sköldkörtelvärden pga bortopererad sköldkörtel är jag inbokad hos specialistmödravården för UL även i vecka 24. Ser redan framemot att få kika på det lilla livet då igen :)


    Åh vad roligt att ni väntar en flicka! Blir ju lite mer verkligt när man vet. Vi kommer också ta reda på kön. Spelar absolut ingen roll vad det är. Men tycker också det blir lättare med namnförslag då. Tjejnamn har vi redan två som vi gillar, killnamn är vi inte överens om något haha. Jag tror att det blir en kille, men har egentligen ingen aning eftersom det inte gick att se på KUB. Har RUL om knappt en månad, så hoppas att det går att se då. :)

    Vad härligt att sambon fick följa med. <3 Jag hoppas att det hinner ändras här till RUL, men tvivlar på det. Så det kommer nog sluta med att vi får åka på ett privat någonstans där partner får följa med. Blir så sur när alla uteserveringar är fulla här i stan, men partner får inte följa med på ultraljud. Väldigt konstiga regler! :(
  • neongirl

    Även jag blir andfådd av minsta lilla. Räcker att gå upp för trappan till övervåningen som vissa av er beskrev det. Det sträcker även till i magen ibland om jag råkar vända mig för snabbt i sängen. Annars känner jag mig inte speciellt gravid så längtar till ultraljudet nästa vecka.

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET