Inlägg från: Grapefrukt89 |Visa alla inlägg
  • Grapefrukt89

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    Bula2021 skrev 2021-10-17 20:40:18 följande:

    I dag är det min tur att klaga.

    ?Bara? vecka 28 här men fy fasen vilken natt det var mellan lördag och söndag. Var vaken säkert tio gånger mellan 02 och 04, supertät i näsan och kissade nog fyra gånger. Hittade till slut nässpray och kunde somna. Vaknade och kände mig som bakis i dag.

    Jag är SÅ obekväm i alla positioner. Liggandes i sängen, sittandes i soffan, vända mig, ställa mig upp. Ska verkligen inte klaga, för många har det garanterat värre.

    I morgon ska jag till bm på tilläggsmätning av sf-mått. Magen känns stor och tung och så j-a utspänd hela tiden, trots att det bara är vecka 28.

    Förlåt för klag. I morgon är en annan dag :)


    Åh... Vet hur det känns... Går upp mellan 2-4 gånger per natt ibland för att jag är törstig, täppt i näsan, "kissnödig" (känns som endast typ 1/2 dl som kommer ut), eller för att jag helt oprovocerat inte kan somna... Har haft många nätter där kroppen inte kan finna ro och somna  när jag går upp vid kl 03.30 och då går jag upp och streamar + äter lite frukost och kan lägga mig igen och somna om kl 7-10... Superkonstigt... Tror det dock är kroppen som ställer sin in på att ta hand om barnet och öva på att sova riktigt dåligt :P


    Sover man så pass dåligt som gravid från 2a trimestern och framåt så får man tyvärr ofta bakis-känslan i kroppen... Inge vidare, jag vet... Har du möjlighet att ta igen dig under dagen för de nätter du inte får sömn?


    Yes, riktigt otymplig och klumpig är man nu. Det mesta är obekvämt, tajt och omysigt, hahaha.


    Vi klarar detta! Inte långt tills vi är i mål! <3
    (Och! Klaga måste man få göra ibland!)

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-10-18 19:28:48 följande:

    Jag har sån paniiiiiik över min nästäppa så jag vet inte vart jag ska ta vägen... har alltså använt vanlig nässpray (fast lite "snällare", 0,5 mg) sen maj-juni... sån man alltså ska ta högst 10 dagar. :( Märker nu att jag måste ta allt oftare och att det inte alltid hjälper... googlade lite på kortisonspray och Nasonex ska man kunna ta som gravid, men det verkar ta ett tag innan den tar liksom. Nu försöker jag vänja av näsan en näsborre i taget, har klarat några timmar och det är en jävla plåga! Vet inte om jag klarar natten faktiskt. Gråter


    åh... Va jobbigt. :(  Din BM har inget magiskt trick som kan göra att det funkar?


    Sover du med huvudet högt? Kortisonpreparat kan kicka in tidigare också och ska vara milt. Hoppas du får det att funka... Koksaltlösning finns ju också på apoteket och är helt naturligt, men det kanske du redan prövat?


    PrHar själv en nästäppa som gör att OM jag snyter jag mig lite hårt så blöder jag en del... Superstörigt. Får nog avvänja mig lite... Kan ju inte vara bra att blöda gång (på gång) på gång... :O


     

  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-10-21 18:41:19 följande:

    Får ni många kommentarer om er mage? Oj vad det väller in kommentarer nu för min del, de flesta handlar om hur liten jag är i förhållande till vilken vecka jag är i. Det är ändå fascinerande hur en gravidmage kan ge så mycket glädje och diskussionsämnen hos andra människor :)


    Bula2021 skrev 2021-10-21 22:01:05 följande:
    Storm01 skrev 2021-10-21 20:39:29 följande:

    Japp, fått en hel del kommentarer om hur lite min mage är. I början så brydde jag mig inte men nu på sistonde så tkr jag att det är lite irriterande ändå. I synnerlighet när man får sånna kommentar från random personer som man inte känner. Vad ska man svara på en sån kommentar? X)

    (Sorry för ett bittert svar)


    Och jag har några gånger fått höra att min är stor. Det syns inte bakifrån på mig att jag är gravid, bara från sidan och framifrån så exakt all extra vikt (typ 9 kg) har ju blivit mage. Klart det syns då.

    Ska börja med stödstrumpor nu tänkte jag för halvvägs in på dagen är mina anklar supersvullna :(

     


    Thewalk skrev 2021-10-21 21:59:50 följande:
    Jag har flera gånger fått höra hur liten min mage är för att vara tvillingmage. Kommentarer som ?är du säker på att det är två?? tar också. Särskilt känns det lite känsligt för min del nu när jag oroar mig lite för att dom ligger så under sin kurva. Och ja vad sjutton svarar man?

    Har ju hört om mammor som fått höra motsatsen, alltså som väntar en men fått höra att ?är du säker på att det inte är två?

    Tröttsamt båda delar, tycker också att det är lite tragiskt att så många fortfarande tar sig rätten att kommentera andras kroppar, Alla är vi olika och tur är väl det :)

     


    neongirl skrev 2021-10-22 10:04:15 följande:
    Storm01 skrev 2021-10-21 20:39:29 följande:
    Japp, fått en hel del kommentarer om hur lite min mage är. I början så brydde jag mig inte men nu på sistonde så tkr jag att det är lite irriterande ändå. I synnerlighet när man får sånna kommentar från random personer som man inte känner. Vad ska man svara på en sån kommentar? X)

    (Sorry för ett bittert svar)
    Bula2021 skrev 2021-10-21 22:01:05 följande:
    Och jag har några gånger fått höra att min är stor. Det syns inte bakifrån på mig att jag är gravid, bara från sidan och framifrån så exakt all extra vikt (typ 9 kg) har ju blivit mage. Klart det syns då.

    Ska börja med stödstrumpor nu tänkte jag för halvvägs in på dagen är mina anklar supersvullna :(
    Jag tycker också att det är lite irriterande med alla kommentarer om ens kropp. Jag förstår att folk tycker det är mysigt med bebis på gång och de flesta vill ju bara vara snälla och prata med en om det Så på ett sätt är det ju trevligt att det bjuder in till diskussion och väcker så mycket glädje hos andra. Men det känns som att man är lite allmän egendom som gravid. Att det liksom är okej att kommentera någons kropp bara för den är gravid. Lite jobbigt tycker jag även om jag förstår att de flesta menar väl.

    Stödstrumpor började jag också nyligen med då även mina anklar var svullna. Benen känns mycket bättre nu. Så har dem nästan varje dag. :)



    Hahaha! Yes, igenkänningen där! Håller helt med... Folk ska tycka så mycket om ens mage hela tiden. Som ni också säger så menar folk säkert inget med det, men det är ganska störande att vissa kommentarer bidrar till nån form av iriitation eller oro för mamman... :/


    Fick själv mycket kommentarer om att jag var "så liten" för x-antal veckor sen. Då sa ja " jadu, hon väger ju endast 800gr så att jag har ingen anledning att vara stor än" hahahah! Min livmoder växer normalt enligt kurvan, jag är precis på mittlinjen för vad som är "normal" växt, så min tjej förväntas bli 3,5 kg om hon kommer ut 1/12. Jag är nöjd med det och är nöjd med att jag i vecka 34 + 2 ändå har en del rörlighet och energi även om den börjar avta en del...


    Oavsett hur mycket man går upp eller hur stort barnet är så är det viktiga att barnet/barnen växer på nåt sätt och att man tar sig igenom graviditeten. Har man tvillingar ser det ju lite annorlunda ut och det vet ju vården om, men många kanske inte fattar vad det kan innebära i praktiken... Man får nog lita på sin BM och försöka stänga ute kommentarer som bara är störiga... Vissa mammor går upp mycket i vikt, vissa går ner för att sen gå upp, vissa går inte upp alls men har ändå en graviditet som pågår "normalt" osv. På min mammas tid fick hon konstant kommentarer som "är du säker på att det bara är ETT litet barn där inne"... (Hon blev väldigt stor när hon väntade mig). Hur tar man det? Tycker du att jag ser fet ut eller vad är det frågan om? Alltså SUCK...


    P.S Stödstrumpor är fantastiskt även om man inte gör så mycket om dagarna så bidrar det till ökad blodcirkulation och minskar risken för massa åderbråck osv. :) Är helt besatt av mina :D

    Så kul att det börjar närma sig för Sellerin nu, eller hur? Jag är själv beräknad 1/12 och tycker att det känns som att det är sååå kort tid kvar! Om min tjej är ivrig och "tidig" så kan hon komma ut redan om 3 veckor och ändå vara färdigbakad!!! Så sjukt!! Tiden flyger ju förbi! :O 

    Heja alla oss i tråden! Snart kommer belöningen (våra små barn) för allt våra kroppar och knoppar behövt gå igenom! <3

  • Grapefrukt89

    En till lång kommentar från mig... :) "More is more" haha!

    Har haft så mycket smärtsamma mensvärk och ilningar vid sidorna av magen och ner till "fifffin". Var hos BM igår som sa att det förmodligen är ligamenten som tänjs... Herregud. Blev helt handlingsförlamad av det i förra veckan. Eftersom att jag aldrig haft UVI innan så kände jag att jag va tvungen till att testa med sånna prover hemma om det var så att jag hade det... Men det var ju lugnt.

    Har läst att ibland när man har UVI som gravid kan man få mycket sammandragningar som inte alltid behöver gör ont... Men jag tycker inte jag känner av sammandragningar ofta så då blir det svårt att veta vad som är vad och vilken värk man bör vara uppmärksam på osv... Superförvirrande alltså... Oavsett så är det nog bra att kontakta sin BM eller vanliga hälsovården om man är orolig. Att googla mycket (som jag tyvärr ofta gör) kan bidra till ökad stress. :O Speciellt eftersom att ens gravida kropp reagerar lite annorlunda än vad den vanligtvis gör och det ser såååå himla olika ut för oss... Tips och en påmminelse för mig själv är att "lita på din instinkt" och vet du inte riktigt hur du ska göra så är det nog bra att be om hjälp från de som kan <3


    Fint ändå att läsa hur det går för er och hur ni mår! Skönt att jag ignorerat Fb-grupper med hysteriska föräldrar som oroar sig över minsta lilla och har allt fixat i sina perfekta små barnrum. Det är ju fine om man vill det och tycker det är mysigt, men vi har inte fixat nåt, bara köpt in sakerna men allt är nerpackat. Känner mest att jag bara vill klämma ut lillan och fokusera på henne, sen kan jag och sambon väl nörda in på barnrumsdekor osv. :P Haha!

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-10-23 14:09:40 följande:

    Så fint att läsa dina tankar! "Lita på din instinkt" är ju helt rätt. Även om det är svårt ibland (är också manisk googlare, men tycker ändå det oftast hjälper mer än det stjälper!). Och som du säger så blir det ju en hel del bebistid när bebisen väl är ute, man hinner fixa grejer då med! Tycker det är skönt att prata med er som är så chilla trots att det är första barnet. 


    Jag kan fortfarande inte förstå att den lilla som ligger i min mage och joxar är samma som ska vara på utsidan sen? Är det jag som är trög eller känner någon mer så? Jag försöker liksom visualisera en liten bebis där på insidan men det känns mer som det typ ska vara en liten kattunge eller nåt? Haha, hjälp. xD


    Hahah! Fattar känslan! Man vet ju rent logiskt vad det är som finns där inne men känslomässigt så känns det lite ofattbart och orealistiskt, precis som science fiction xD
  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-10-23 15:23:07 följande:
    Ja det stämmer! Igår spände min mage något så enormt mycket!! My god alltså! Kollade en gång i timmen om jag plötsligt fått bristningar på magen och fick försöka lägga mig på olika sätt för att få det att kännas någorlunda okej. Idag ser min mage plötsligt mkt större ut! Fattar inte vad som hände?!? Vinterjackan går inte att knäppa längre (det gick igår!!!) och den tunnare får jag spänna ut på yttersta. Hur är det möjligt att ske över en dag så? Hon måste ju ha flyttat på sig på något sätt, eller så har jag samlat på mig massa vätska.

    Men ja, nu kan min bebis komma när som :) men jag tror hon hänger kvar där inne några veckor till!

    Ja heja oss! Kul att vara gravid samtidigt som er!

    Åh... Ja... Det känns lite läskigt med spänningarna/ilningarna/mensvärken och sjukt att det händer på så kort tid också. Men kvinnokroppen vet vad den gör och den "bara gör" i denna situation medans vi rent mentalt bara får hänga med! Haha! :)


    Har också min jacka (höstkappa) som referens till hur mycket min mage växt. Den är väldigt oversized så nu är det på gränsen till att jag kan knäppa den. Regnjackan är redan helt tajt och utspänd i knäppt läge, (tack o lov är den stretchig) så jag hoppas det inte regnar alltför mycket de dagar jag tänker ta mig ut :P

    Så kul att din lilla skatt kan titta ut närsom! Men ja... läste på nån hemsida om statistik kring när barnen brukar dyka upp för förstföderskor och då var det oftast vecka 39, (21%) 40 (30%) eller 41 (22%) som barnet kommer ut, medan "endast" 10 % kommer redan i vecka 38 t.ex. Får se vart vi hamnar i den statistiken :D Spännande!!

  • Grapefrukt89
    Thewalk skrev 2021-10-26 18:48:03 följande:

    Igår var jag på TUL för våra små. De är fortsatt just små, ligger en bit under förväntat (-26 och -20%) men de ser ut att må finfint ändå.

    Hon som utförde UL var egentligen förlossningsläkare och räknade ut preliminära födelsevikter till 2300 resp 2400 g om de stannar till v.38 (vilket är så långt jag får gå) så vi får förvänta oss små bebisar när dom kommer. Fick även lite mer info om förlossningen så det kändes bra.

    Ska på en extra kontroll om 2 v.

    Kände också att det närmar sig. Tror det blir senast 3/12 som jag läggs in. :) bara lite drygt en månad kvar :)


    Fint att höra! Det viktigaste är ju att det går framåt för dem. Och din läkare/BM kommer göra allt de kan för att hålla koll och lugna/rådgöra osv. :) Sverige är ett av de säkraste länderna att föda i, så jag tänker vi alla har goda "grundläggande" förutsättningar allihopa <3

    Kul! Då har du ett BF väldigt nära mitt! (jag har 1/12) :) Så spännande! Hoppas du har ro och kan i lugn o ro återhämta dig så mycket du kan medan du väntar på den 3/12.... Din kropp skapar inte bara 1 liv, utan två! <3
  • Grapefrukt89

    Hej allesammans igen!

    Skickar en kommentar om lite allt möjligt som jag sett att ni tagit upp...

    Håller helt med er vad gäller amning! Ni alla verkar vara kloka och realistiska! :) Man kan ju alltid försöka om man känner sig bekväm med det, men amning är ju inte för alla. Jag har vänner som kämpat i flera veckor/månader för att bli bekväma i det, men ändå tyckt att den delen är superjobbig/omständig trots att de "lyckats" med att heltidsamma under en längre tid.

    Har också köpt sån amningsnapp som några nämnt för att jag vill verkligen försöka med amningen. Men jag kommer inte ge mig själv skit för att det inte funkar efter ett tag. Man måste ju orka med det rent mentalt. Har till o med köpt några paket med ersättning så att jag är beredd med nånting att ge om min lilla bara skriker av ren panik och frustration de första dagarna. Känner att det då är bättre att jag lugnar henne med lite ersättning medan jag försöker få igång mjölkproduktionen. Funderar på att köpa en pump också för att ha möjlighet att trigga/få igång mjölken i bröstet om det behövs. Men jag gör nog det senare...


    En till grej.... Förut var mina bröst väldigt runda svullna/ömma och kändes som att de skulle sprängas. Nästan som att jag hade bröstimplantant :O. Nu har de ju blivit större (typ 2 storlekar) men dragit sig väldigt mycket NERÅT och blivit VÄLDIGT MJUKA. Vilken chock jag fick första gången jag såg det för några veckor sen... Vet att alla bröst reagerar olika på graviditeten men det var sån himla stor skillnad på kort tid. PLUS alla extra leverfläckar/fräknar som jag fått senaste tiden på överkroppen... Jäklar va kroppen reagerar på denna omställning på så himla kort tid. Jisses! Hahaha!

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-10-28 07:30:40 följande:
    Bula2021 skrev 2021-10-27 22:01:18 följande:

    Eller att sätta sig i bilen! Herregud, har aldrig känt mig mer osmidig!


    Exakt!! Jag har börjat förstå varför gubbar med ölmage cyklar så bredbent också. XD
    Hahahahahah! Yes, nu vet man varför xD
  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-10-28 21:18:17 följande:
    Tycker också mina bröst växt på senaste samt letat sig neråt. Samt att vårtgården ser helt gigantisk ut, haha! Har trott jag inbillat mig att jag fått fler leverfläckar, men nu när jag läser att du fått det så kanske det inte är inbillning trots allt trodde mest det skedde i samband med sol, men det börjar ju bli ett tag sedan denna kropp såg solens strålar!
    Ja, verkligen! Samma här! Vårtgården är gigantisk ut på mig med... Jag solade knappt i somras eftersom att jag ville undvika få massa extra fläckar osv (är naturligt väldigt fräknig/fläckig) men det blev supermycket nu sista tiden ändå! Hahahah!
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET