Forum Första barnet - Gravid
Varje medlem är ansvarig för sina inlägg.
 • BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

  Mån 29 mar 11:26 Läst 0 gånger Totalt 1931 svar
  Visar endast inlägg av Grapefrukt89 - Visa alla inlägg
 • Mån 29 mar 11:26 #3

  Hej allihopa och tack för länken KNAS2!


  Sidan gömdes väl sig för mig, hahahah! Tungan ute


  Men nu hakar jag på! yaaaay! Solig


   


  Grapefrukt89, 31år, BF 1/12.


  KNAS, 31 år, BF 7/12

  Bananmilkshake, 35 år, BF 8/12

  Kallamakka, 29 år, BF 2/12

 • Tis 30 mar 22:29 #21
  Sellerin skrev 2021-03-30 21:58:34 följande:

  Hej på er!

  Jag har som ni ser inte BF i december, men har ju följts åt med några av er i ett antal månader i tidigare trådar (senast i BIM mars 2021 - första barnet), och efter förslag i den tråden känns det kul att fortsätta följas åt här :) Tack KNAS och Bananmilkshake för initiativet :)

  Jag är i vecka 7 nu. Har i ca en veckas tid fått väldigt ont i magen - tarmarna och magsäcken känns det som. Kommer mest på kvällarna. Min ena syster sa att hon hade samma sak i början av hennes graviditet och att det höll i sig några veckor. Hon påstod det var när livmodern växer och försöker ta plats. Vad vet jag! Men väldigt otrevlig känsla, hoppas det ska släppa snart! Annars ömma bröst till och från och ibland lite illamående. :)


  Välkommen Sellerin! Vi som följts åt från mars-tråden och säkert sen en bit innan! Känns kul att ha dig här:) <3


  Skönt att du har din syster att fråga om sånna saker och att det kan skapa lite lugn hos dig? Jag kan känna mig lite ensam i detta med att vara gravid ibland då ingen av mina närmaste är eller har varit gravida. Så jag är första personen som är det i mina närmaste kretsar. Är också ensambarn, så inget syskon att rådfråga. :P


  Har hört att illamåendet brukar komma igång rejält i den veckan du är nu... Men skönt att det inte är så mycket? Hade två bekanta till mig som mådde förjävligt vid vecka 9-16 med illamåendet så man ska nog vara glad om man slipper...


  Hur kommer du göra med sånt ultraljud man kan göra före KUB? Kommer du köra på det eller vänta tills det är dags för KUB? Har själv bokat in sån tidigare ultraljud (viabilitetsskanning) men den händer när jag hamnar i vecka 9+4 (om allt går som det ska tills dess). Vet dock ej om det kommer lugna mig eller inte. Vill ju göra KUB också och vet ej om det blir lite väl mycket med ultraljud hit och dit. Hur tänker du med det där? :)


   

 • Ons 31 mar 10:11 #25
  Sellerin skrev 2021-03-31 07:57:09 följande:
  Hej Grapefrukt89, kul att se dig här :) underbart att mars vår månaden då vi var några stycken som fick ett plus <3

  Ja jag blir definitivt lugnare av att höra att hon hade precis samma typ av magont! Hon hade vetekudde på magen varje kväll i flera veckor sa hon. :) så olika det kan vara angående barn i ens umgängeskrets, fast vi är i samma ålder (jag är också 89a)! Jag och min sambo är definitivt i den senare hälften av alla i vår umgängeskrets gällande att skaffa barn, och jag har 3 systrar som redan fått barn, både yngre och äldre, hihi. Samtidigt kommer många vilja fråga just dig sen om din upplevelse när det är dags för dem själva, också kul ju :)

  Just imorse mådde jag rätt illa... :( äter normalt enligt periodisk fasta, men sedan februari har jag börjat äta frukost igen, och nu småäter jag kex så fort jag känner det minsta tecken på illamående, jag tycker det hjälper och hoppas illamåendet ej ska bli värre! Läste dock att tillskott på B6 kan hjälpa väldigt många, så blir det värre ska jag skaffa det :)

  Jag har faktiskt träffat min BM två gånger redan, haha! Den systern som jag berättade för stressade mig så om att jag måste kontakta BM direkt (pga att jag ej har någon sköldkörtel och äter Levaxin), så när jag ringde till en mottagning som jag tyckte verkade bra, fick jag komma redan kl 07:15 morgonen efter för att lämna blodprov, och sedan igen 3 dagar senare för hälsosamtal (som det tydligen heter).

  Tycker min BM verkar helt fantastisk. Pratade lite om att jag kände oro för missfall, och hon sa att möjligheten finns att då göra VUL för att få se ett hjärta slå. Men jag har vänner som fått missfall i vecka 8-13, så jag sa att jag förstår ju att du en dag kan se ett hjärta slå, men 1 vecka senare har något gått fel och det finns inget där längre... så jag väntar in KUB som är i början på maj för min del. Typ vecka 12+1. Som BM sa så minskar ju risken för missfall för varje vecka som går. Sen känner jag att går det fel så var det ändå inget jag själv kunde göra åt det. Försöker hålla en sund relation till det och hoppas att det växer har det himla bra och utvecklas som det ska <3 Men får erkänna jag ändå känner lite oro till och från! Hade gjort KUB också om jag var du. Verkar som en bra kontroll på hur allt står till :)

  långt utlägg, sorry för det :D

  Ja, annorlunda kan det verkligen bli trots att man är i samma ålder! :)


  Åh.. Är det typ mariekex som hjälper på morgonen eller liknande? (kan va bra för mig att komma ihåg när jag själv hamnar där...) haha!


  Va skönt med kontakt med barnmorskan redan och att din BM verkar bra! :) Jag skrivs in när jag är i vecka 8+6 (4 veckor kvar) och jag har redan lite frågor kring min medicin i samband med graviditet-kostillskott. Inget allvarligt men antihistamin pga allergi och Giona (inflammationsdämpande medicin för min astma). Tar ju ACO's Gravida kosttillskott och där står det att man ska rådgöra med läkare om man har en viss typ va medicinering parallellt (burken ger exempel på Waran).  Funderar på ifall jag ska skippa multivitaminen och köra folsyra och D-vitamin tills jag får svar från BM.


  Tar du kosttillskott?


  Ja, tidigt UL ger ju inga garantier så därför vet jag ej om det är till nytta för mig...
  Låter sunt Sellerin! <3  Ingen fara för långt utlägg! Med inlägg för min del gäller MORE IS MORE, hahaha! <3

 • Ons 31 mar 10:28 #26
  bananmilkshake skrev 2021-03-31 10:09:15 följande:

  Äh, vad deppigt det lät, haha. Har som sagt läst jättemånga trådar här där folk tappat sina symptom och det har gått bra ändå. Jag har ändå hopp att det ska gå bra. Men man blir ju lite lätt sjuk i huvudet i det här tillståndet! Och speciellt med dåliga erfarenheter. 


  Fattar att det känns jobbigt, alla erfarenheter formar ju och påverkar en på olika sätt. Men jag tänker att detta är ju ett nytt ägg, en ny chans! Så kanske att det är svårt att jämföra rakt av även om man såklart inte kan förminska det man gått igenom... <3


  Är i samma sits med symptom just nu.... Har inte så mycket molvärk de senaste dagarna utan mest spända bröst så jag börjar ju undra...


  Tänker du göra tidigt ultraljud? Före en eventuell KUB? Är kluven själv och vet inte riktigt. Känns jobbigt att komma till KUB och se att inget hjärtljud finns men det betyder ju inte att bara för att man gjort ett ultraljud innan, att man med all säkerhet kommer hitta det där... :/ Finns ju tyvärr inga garantier för nåt. (BUUU). Jag som är en kontroll-freak vill ju ha mina garantier, haha! :P

 • Ons 31 mar 18:59 #33
  bananmilkshake skrev 2021-03-31 11:15:58 följande:
  Åh, tack för peppen! Du har rätt, det är ett nytt ägg med nya förutsättningar. :) Det känns mycket bättre nu. Vi har berättat för våra familjer också så vi ska slippa smussla och så dom vet om det går dåligt igen. 

  Jag tycker vi alla officiellt slutar lägga så mycket vikt på symptom nu så här tidigt. :D Tänk att en del inte ens vet att dom är gravida den här tiden, och inte märker nåt heller. 

  Ja, det kommer jag göra. Jag hoppas sjukvården tycker det är rimligt att jag får ett VUL, annars går vi till en privat. Men jag tänker vänta till v.8 helst, dom förra gångerna när jag fick kolla pga oro så var det för tidigt för hjärtslag och det var så plågsamt att gå och vänta och inte veta (eller som sist när vi fick falska förhoppningar). Så nu vill jag vara garanterad att få veta direkt. 

  Nej det finns ju inga garantier, och det gör mig också totalt galen!! Skrikandes

  Verkligen! Det visar sig med tiden vad det blir ändå! Jobbigt men sant... Händer det så händer det och man kan inte göra nåt åt det så tidigt.... Jag kan känna mig lättad att jag äntligen kan gå runt och vara gravid! Jag var superorolig över att det inte kanske skulle gå utan hjälp, då detta är första gången jag är gravid. Så det är jag otroligt tacksam för just nu och jag ska försöka släppa nojjorna lite och se vad som händer. Käka bra, göra trevliga saker och försöka ta hand om mig :) Lättare sagt än gjort men får leva lite i förnekan om att det ska gå nu, hahaha.


  Jag har redan berättat för några av mina närmaste att vi plussat. Kan tycka det ofta är tabu-belagt att folk inte berättar när de försöker eller när de plussar eller när de får missfall. Man vill liksom inte "ta ut lyckan i förväg" eller berätta för mycket att sin kamp där... Då en del bara berättar om man är så långt gången att det är en extremt liten chans för att det ska gå fel... Har full respekt för det och det är upp till en själv att avgöra såklart! <3  Men! Jag funkar inte riktigt så! :D Även fast jag är ganska privat med folk jag inte är nära, så vill dela med mig av det som händer i mitt liv just här och nu med mina närmaste relationer. Allt som som kretsar min oro, min kamp, min längtan, min glädje och min sorg oavsett hur det går sen. Det är bara en sån jag är!


  Snart kommer jag nog berätta för min mamma (hon gick själv igenom väldigt många missfall före och efter mig och jag blev till slut det enda barnet som "överlevde") så jag känner att jag har mycket att vinna på att dela det med henne också.


  Men som sagt: det är upp till en själv, och fint att du kan hitta stöd/ro när du berättat  <3

 • Tor 1 apr 12:04 #40
  KNAS2 skrev 2021-04-01 07:12:59 följande:

  Jag håller mig lite låg som ni kanske märker. Fick en liiiten blödning I förrgår och har varit helt säker på att mensen ska komma. Dock har den hållt sig borta så, jag blir blir lite osäker.

  Men jag läser ALLT ni skriver.

  Jag är på 4+1 och jag håller alla tummar på att det vill fortsätta.


  <3 Hoppas på det bästa!
 • Tor 1 apr 18:48 #48
  bananmilkshake skrev 2021-04-01 13:43:11 följande:

  Heh, får man klaga lite? Drömmer

  Att det ska vara så svårt att få vård! Jag har ju då haft två MA och har en tid i slutet av april för en s.k missfallsutredning där man kollar om det finns nån medicinsk orsak, tex sköldkörtel eller hormonbrist osv. 

  Jag trodde inte jag skulle hinna bli gravid igen så nu har jag försökt få en tidigare tid någonstans bara för att kolla det mest basala liksom. Det är ju antagligen mest bara blodprover. Men det är omöjligt! Jag ringde sjukhuset där jag ska på utredningen, vc, och till sist bm. Det enda jag kunde få var tid för ett hälsosamtal hos en bm om en vecka, för att se hur vi ska gå vidare. Suck. Det kommer ju inte finnas möjlighet att åtgärda om det är nåt som är fel.

  Jag förstår att dom inte kan trolla fram tider såklart, men dom förstår liksom knappt vad jag pratar om ens! Dom vet inte vilka prover som tas eller nånting. Jag har fått förklara för alla jag pratat med vad som brukar kollas vid upprepade missfall. Och responsen har varit "jaaa jag vet inte riktigt om man kan göra såna prover..." som att jag hittat på det själv. 

  Jaja, nu har jag gjort allt i min makt i alla fall. Det enda positiva är att jag får behålla ursprungstiden för utredningen och där kommer jag få ett VUL, så det slipper jag tjata mig fram till åtminstone. Och att jag kan få vädra min oro nästa vecka på plats med en fysisk person, haha. 


  Men herregud! Vissa människor som sitter på sina jobb-positioner har ju noll koll på läget.


  Vilken kämpe du är! Synd att man måste tjata sig till uppföljning och ordentlig vård. HELT SJUKT.


  hejjar på dig iaf!

 • Fre 2 apr 18:03 #53
  KNAS2 skrev 2021-04-02 17:53:11 följande:

  Åh vad svårt det är att tänka på annat...

  Har varit ute hela dagen, allt för att skingra tankarna.

  Sen landar man hemma och tankeverkstaden är I full gång igen :)


  Eller hur... Vet ej riktigt hur man ska stänga av den hjärnverksamheten...


  Hoppas att det gått bra för dig? <3

 • Fre 2 apr 21:47 #56
  KNAS2 skrev 2021-04-02 18:20:06 följande:
  Grapefrukt89 skrev 2021-04-02 18:03:07 följande:

  Eller hur... Vet ej riktigt hur man ska stänga av den hjärnverksamheten...

  Hoppas att det gått bra för dig? <3


  Inga mer blödningar sedan då för någon dag sen då kom det en väldigt liten och ljusrosa blödning när jag torkade mig efter att ha kissat.

  Har inte alls lika spända bröst längre, men de ser lite annorlunda ut.. Tycker jag i alla fall. Har känt mig lite konstig i kroppen som om något håller på att hända.. Och det gör det ju faktiskt :)

  Hur mår ni?

   


  Va bra! Hoppas det fortsätter vara så stabilt som det verkar vara nu för dig :)


  Gick in i vecka 6 idag (5+0) och mitt illamående har börjat nu. Är också väldigt trött, mina bröst är ömma (var mindre ömma några dagar sen) och har molvärk till o från.


  Vill snabbspola tiden lite nu och känner mig lite knäpp/otålig :P Känns som att det är en evig väntan nu att få veta om pyret mår bra där inne.


  Annars kan jag inte klaga! Är ju tacksam för denna upplevelsen som den är nu. Sen får man ju se vad som händer i framtiden :)

 • Sön 4 apr 06:57 #65
  bananmilkshake skrev 2021-04-04 04:30:04 följande:

  Ja, på tal om sömnproblem... vaknade 03 och nu sitter jag här. Blir tokig. 


  Eller hur! Jag gick "upp med tuppen" idag kl 05.30. Kunde inte somna om så nu skiter jag i det och dricker mitt te :)

Logga in
Bli medlem
Svara i tråden...

Innehåll