Inlägg från: Grapefrukt89 |Visa alla inlägg
  • Grapefrukt89

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    VirrePirre06 skrev 2021-06-22 18:14:54 följande:

    Möte med chefen idag och vi kom fram till via riskbedömningen att jag kommer få gå hem efter semestern, så kommer jobba mitt sist pass den 27/7. Även om jag var inställd på det så känns det konstigt haha


    Samma här! Vet hur det känns... Men arbtesgivare har ju ansvar för arbetsmiljön och de kommer nog inte vilja ta några risker alls...


    Blir en ganska lång väntan nu inför BF för min del med...


     

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-07-06 10:34:40 följande:

    Jag kände av tydliga små sparkar/boxningar igår kväll! Blev så glad. Jag går ju runt med en ständig oro att bebisen ska ha somnat in, pga mina tidigare missfall, och som jag har längtat tills den dagen den går att känna, så jag har nåt som lugnar mig mellan ultraljuden (nu är det ju bara rul kvar dessutom)! 


    åh! Så mysigt! Jag började också känna nåt som kändes som små puffar/sparkar för några dagar sen! Trodde det var magen och annat först men sen fattade jag att det nog var pyret som levde loppan där inne :P Kul att du också är i den perioden nu med sånna indikationer och signaler inne i magen <3
  • Grapefrukt89

    Hej allihopa!

    Har varit lite "offline" då jag varit på semester och rest runt. Men det känns kul att vara tillbaka hemma igen och läsa igenom allt ni upplevt ^^. Superkul att vissa haft RUL redan, vissa fått veta kön och många av er har skriver om en liten kula nu samt små puffar/tryck innefrån magen! Så himla härligt <3


    Har under semestern också unnat att mig att testköra lite barnvagnar med sambon på BABYWORLD! Superläskigt men också mysigt att kunna få unna sig det. Blev mer och mer verkligt för båda när vi stod där och gick med barnvagnarna, hahah ^^


    Har RUL imorgon vid lunch och är supernervös! Vet att det är några andra också som ska ha det. Håller tummar och tår för både er och min egen del! Jag får försöka tänka positivt och ha med mig att: "vad som än sker kommer att ske ändå, oavsett hur mycket jag vill kontrollera/förbereda/oroa mig" osv.


    Hoppas att ni mår bra i sommarvärmen allihopa! <3


     

  • Grapefrukt89
    KNAS2 skrev 2021-07-15 00:24:06 följande:
    RUL idag gick finfint! Allt såg fint ut sa barnmorskan så det kändes skönt. Mest skumt att det var sista ultraljudet (om nu allt går bra).
    bananmilkshake skrev 2021-07-15 15:03:15 följande:

    Ultraljudet klart! En liten tjej som ligger där i och sprattlar! <3



    åh va härligt för er båda! Grattis!


    Mitt såg också bra ut! Vilken lättnad asså!


    Jag har tydligen också en liten tjej som busar och sprattlar i magen ^^. Var innan stensäker på att vi endast skulle få pojkar ihop i och med att min sambo har två bröder, 10 kusiner varav endast 1 är tjej. Finns inte mycket tjejer alls... Men oväntat nog är det en liten tös!


    Känner många som fått tjejer nu senaste 2 åren konstigt nog. Hahaha! En del i denna tråd som också sagt att de väntar en flicka.

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-07-15 08:19:07 följande:
    Jaaa, grattis! Först är det verkligen svårt att fatta. Jag var tvungen att kolla på anatomibilder och se att det ju inte längre är några tarmar direkt där nere utan att dom flyttat sig uppåt (förutom tjocktarmen då men den brukar ju inte bubbla en massa haha) för att verkligen våga tro på att det var bebisen. xD Så skööönt att veta att den lever där inne! Nu är den på gång igen, så fort jag ligger en stund på rygg. :p

    Vad härligt med semester, och barnvagnstest! Hittade ni nån som kändes bra? Barnvagn är typ det jag längtar minst till, men det måste ju fixas nån gång. :p STORT lycka till idag till dig med!! Jag har vid halv två tror jag det var. :)

    Haha! Ja, känns ju lite skumt när man för första gången får uppleva det men så otroligt häftig upplevelse när man väl förstår vad det är ! ^^ Verkligen en lättnad när man vet att tjejen lever loppan där inne :)

    Ja det var väldigt spontant med barnvagnstest då jag o sambon inte har bil än men fick låna av mina föräldrar. Då passade vi på att åka in till just en sån affär och fråga på och testa massa barnvagnar. Tycker det känns tidigt för min del än att köpa, men har vänner som fått vänta i 2 månader på att få sin vagn. Då kände jag att vi lika gärna kan kolla några gånger och sen beställa/köpa när jag närmar mig vecka 30. Men vi testade till slut 4 olika barnvagnar... Enligt säljaren var Cybex eller Bugaboo Fox de som passade bäst för våra behov (stadsmiljö med kullerstenar + en och annan trip till föräldrar på landet.) Tydligen är stora hjul ganska viktigt med blandat terräng. Jag var innan redan ganska inställd på Bugaboo Fox då 3 vänner till mig rekommenderat dessa. Galet att en sån kostar ca 13.000kr i nyköpspris :O ... Men vi får se hur vi gör...  Vem vet om det kommer en superbra deal sen, då är man lite mer beredd! ;)

    Vi har annars inte köpt nåt än, inte ens en liten babydress eller nalle och tänker att vi gör det när det närmar sig ^^ Känns lite läskigt men supermysigt ändå att kunna göra sånna grejer... :)


     

  • Grapefrukt89
    mandarincurd skrev 2021-07-16 00:53:48 följande:
    Jag är nästan helt övertygad på att vi väntar en flicka vi med, men man blir ju lite kluven när typ alla i denna tråden väntar flickor? Haha! Känns som det borde dyka upp lite fler pojkar snart!

    Eller hur? :D Jag var säker på att vi väntade en pojke, för att en stor majoritet av andra jag hört om (som jag känner, plus i denna tråd) väntade flickor. Sen har min sambo extremt mycket pojkar i sin familj/släkt så jag tänkte att oddsen var ganska dåliga för att kunna få en liten tös för vår del.

    Men det var faktiskt 2 vänner till mig + min mamma som sa att vårt ultraljud från KUBen såg ut som en flicka, endast baserat på hur ansiktet såg ut. Då tänkte jag - "ÄSCH, struntprat". Men det visade sig att de hade HELT rätt! Hahahaha! Så vem vet? :P

    Har också fått höra om att tjejspermier kan leva längre (men kan vara långsammare) än just killspermier. Så det kan nog kanske ha spelat roll för min och sambons del! Jag höll ju i slutet av vår försöksperiod inte stenkoll på när exakt jag hade ägglossning, (lessnade rejält) visste bara på ett ungefär och försökte få till lite "hanky panky" typ 2 men i bästa fall 3 gånger i veckan från efter mens till nästa mens. Då ökade kanske våra chanser till att få en tjej? Vem vet :P

  • Grapefrukt89
    neongirl skrev 2021-07-15 22:31:19 följande:

    Ultraljudet gjort här också och vi väntar en liten kille. <3 Har haft det på känn, men var såklart inte säker. Eftersom sambon inte fick vara med bad jag henne att inte säga det högt utan skriva ner det på en lapp som jag la i ett kuvert. Så öppnade vi det tillsammans sen, vilket sambon verkligen uppskattade. :)


    GRATTIS! ÅH, en liten kille! (Råkade citera VirrePirre precis istället för dig...) Suck... Värmen är inte nådig, inte kunnat sova från kl 4.00 pga det och nu börjar hjärnan spåra ur. Hahah.


    Får jag fråga hur du hade det på känn? Så kul att höra om hur andra känt/trott för vad det kan bli! Jag var bombsäker på pojke för min del men det var en flicka (hade dock några som direkt sa att det var en flicka baserat på KUB-bilden i vecka 13). Snacka om att jag hade dålig intuition för min egen del kring detta! Hahaha.


    Massa grattis igen. <3


     


     

  • Grapefrukt89
    VirrePirre06 skrev 2021-07-15 23:15:47 följande:
    Grattis, så kul för er <3
    Sorry VirrePirre06, råkade citera dig tidigare och grattade dig till "er pojke"... när det skulle varit till neongirl... Värmebölje-hjärnan + gravidhjärnan = KAOS. Hahaha. :D
Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET