Inlägg från: Grapefrukt89 |Visa alla inlägg
  • Grapefrukt89

    BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET

    neongirl skrev 2021-07-16 08:41:29 följande:
    VirrePirre06 skrev 2021-07-15 23:15:47 följande:
    Grattis, så kul för er <3
    Tack alla! <3 Grapefrukt89 jag kan inte riktigt förklara hur jag hade det på känn, men när folk har frågat vad jag tror så har jag hela tiden sagt kille. Drömde även innan jag plussade att jag fick en pojke. Har liksom sett framför mig hur vi kommer ha en liten kille som springer runt här om ett par år. Sambon trodde först tjej men ändrade sig när han såg KUB ultraljudsbilderna i vecka 13 baserat på profilen. Och han sa samma sak igår på de nya ultraljudsbilderna. Svärmor har varit övertygad om en tjej och sa det senast förra helgen, men då sa jag att jag har ju hela tiden trott kille så vi får se. :)

    Jag har mest varit sugen på salt mat och inte speciellt sugen på sött. Många i gruppen har ju bara klarat äta yoghurt men jag har bara velat äta riktig mat och salta saker haha. Läste någonstans att om man är sugen på salt mat kan det vara tecken på en kille. Inte för att det kanske alltid stämmer, men i mitt fall verkar det stämma. :)

    Grattis till er lilla tjej också! <3


    Wow! Kul ändå att man kan ha nåt på känn och prick rätt. Kan tycka sånt är så sjukt intressant. :) (Jag får väl jobba på min intuition helt enkeltm, haha)
  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-07-17 09:15:57 följande:

    Verkligen! Det är först nu det börjar kännas verkligt. :) 


    Vad skönt att ha några alternativ färdiga iaf! Hjälp vilket pris alltså. Förstår inte vad som är så dyrt med vagnar. :o 


    Jag har köpt en endaste liten body, bara för att slå in och ge blivande pappan som present efter ultraljudet. :) Den är helt galet söt. :D


    Nej... Men tyvärr är vissa vagnar så sjukt "trendiga/populära" att tillverkarna typ vet att de kommer säljas ändå. Dock säljs lite äldre utgående modeller för ca 7.000 ibland på sånna affärer. Men dem vi då kunde se som var på rea var för tunga jämfört med de andra modellerna... Vi bor 3 våningar upp UTAN hiss... Så vi behöver kunna lyfta ner vagnen i vårt barnvagnsförråd eller ta upp delar av vagnen till lägenheten utan problem. Därför blev vi väldigt begränsade i vilka som passade bäst.


    Åh! Ja, ibland kan man inte motstå helt enkelt!! Förstår verkligen!!


    "Råkade" köpa 2 bodys igår på lindex-rean på nätet + några små strumpor som va så förbaskat söta. Jag och sambon skulle ju inte köpa nåt än... ops... :P

  • Grapefrukt89
    partytsljus75 skrev 2021-07-17 15:23:15 följande:
    Jag har mitt rul i vecka 21 - 20+5. Det är också i augusti. Men jag har gjort nipt så har fått reda på könet redan och det blir också en flicka som för flera andra här i tråden. I mina papper om rul i mitt landsting stod det att man inte kan vara säker på att få reda på könet via rul. Men det kanske bara är där jag bor.

    Tror det är så på de flesta ställen. :)


    Min BM sa hela tiden "jag tror" och inget definitivt om vad det kan vara för det finns inga garantier egentligen. Men kanske majoriteten av gångerna säger de rätt :) Hon kollade två gånger när vi såg barnet och då hade den tagit upp benen riktigt ordentligt så att till och med jag med otränat öga kunde se att det verkligen såg ut som en flicka. Inget hängde ner osv och formen var väldigt tydlig. Men Nipt kan var tydligare gällande kön har jag hört... :)

  • Grapefrukt89
    Storm01 skrev 2021-07-19 14:01:43 följande:

    Hade mitt ultraljud idag, allt såg bra ut så det var skönt! Vi ville veta könet men det gick tydligen inte se det pga att navelsträngen var i vägen hehe. Barnmorskan höll på ett tag men gav sedan upp haha. Så jag antar att det får bli en överraskning ^^


    Vilket liten buse! Det viktigaste är ju att de kollat allt och att det såg fint ut! <3 Sen förstår jag verkligen att om man vill veta så är det kanske lite frustrerande. Men det blir en fin överraskning när busen kommer ut ;)
  • Grapefrukt89
    neongirl skrev 2021-07-19 14:56:57 följande:

    Såg att en del av er frågat om någon köpt kläder än. Jag var snabb med att köpa några reaplagg redan när vi plussade i höstas, men sen gick ju inte det vägen så sen dess har jag inte vågat köpa något mer. Men funderar på att snart börja köpa lite grejer. Är ju så mycket rea nu. :)

    De plagg jag har hittills är en pyjamas i storlek 44 som nästintill var gratis på rea. Jag tror vi kommer få en ganska liten bebis och skulle den komma någon vecka för tidigt så vill jag ha iaf ett plagg som passar haha. Resten är i storlek 50 och något plagg i 56. Har ett par bodys och pyjamasar.


    Jag förstår verkligen att man tvekar. Speciellt om man varit med om missfall osv...  Jag själv var rädd för det och har inte börjat förrän nu. Även detta känns tidigt/SUPERLÄSKIGT på många sätt men det hade varit himla otur (och väldigt liten chans) för nån av oss att få missfall nu... Märker att jag måste få njuta lite och landa i att jag väntar en liten skatt och det hjälper då att drömma/prata/köpa saker till bebisen för min del. Vi (sambon och jag) lånar min pappas bil och köper lite otympliga grejer nu faktiskt (säng, skötbord osv) för att det ska finnas sen. Om några veckor köper vi nog barnvagn också.


    Men det finns ju inga rätt eller fel med nåt. Man måste känna efter vad som känns rätt för sin egen del...


    För vår del tror jag tyvärr att vi kommer få en megastor bebis. Jag vägde 4.3kg min sambo och hans bröder mellan 4-4.6 kg. :O Så vi tänker nästan tvärtom - att vi ska köpa storlek 56, hahahaha.

  • Grapefrukt89
    Sellerin skrev 2021-07-16 21:29:21 följande:

    Grattis till alla er som haft fina RUL nu i veckan!! <3 Som många skriver känns det som att vi är några stycken nu som väntar in en liten flicka, får se hur det går för er andra! Såg att du neongirl väntar en pojke!

    Alltså det är så mysigt att vara gravid och vänta på att få bli en familj! Nu har det gått några veckor sedan jag gjorde RUL och magen växer ordentligt nu! Känner mig så fin och stolt över att få bära runt på vår lilla tjej :) hon är väldigt livad på kvällen och jag bara njuter än så länge! Mår också sååååå bra nu i andra trimestern, har verkligen glömt bort hur illa jag mådde och hur trött jag var de första 15-16 veckorna!


    Wow va fint! Det tar ju ett tag tills man på nåt sätt ger sig hänt till graviditeten, magen och hela processen. Börjar mer och mer komma dit faktiskt själv... I snigelfart, men ändå! ^^ Många har dock sagt att jag inte har mycket mage nu (vecka 21) men vid RUL såg allt väldigt bra ut. Så enligt det du beskriver också, så lär jag ju också växa en del nu.


    Va skönt att du iaf mår bra och kan njuta av din graviditet och lilla skatten du bär på! <3

  • Grapefrukt89

    Hej allesammans!


    Känner nån av er att det drar/dragit i ligament runt om magen osv? Har själv känt mycket sånt på sistone och sett att magen sista veckan blivit större också. Tänker att det måste vara det som spökar...?  Det gör liksom inte superont.... Känns lite som spänningar/ilningar/mensvärk fast runt om magen på framsidan och ner till ljumskarna. :)

  • Grapefrukt89
    VirrePirre06 skrev 2021-07-20 09:51:21 följande:

    Då har jag varit på rul idag då, en livlig liten "med störst sannolikhet flicka" där inne :) Allt såg bra ut, dock ska jag tillbaka om 2veckor då hon inte riktigt kunde sen in/ut flödeskanalen till hjärtat ordentligt pga hon snurrade runt så mycket haha. Blev flyttad tillbaka 11 dagar, vilket jag alltid trott skulle hända pga att vi plussade sent i cykeln. Så ändrar mitt BF :) Så är nu inte längre v.19+2 utan 17+5 haha.


    Grattis till ett lyckat RUL, trots din busiga lilla tjej som inte var still ^^


    Och ännu en liten tös i tråden! Hahaha! <3

  • Grapefrukt89
    bananmilkshake skrev 2021-07-20 19:07:54 följande:
    Ja så har jag också, vissa dagar, det kommer och går. På sidorna och längst ner under magen. Det bränner lite ibland också!
    Thewalk skrev 2021-07-20 19:12:04 följande:
    Jag känner precis så också. Har pågått några veckor, och jag har vant mig. Tror det är växtvärk och helt ofarligt :)

    Min mage har också vuxit mycket de sista två veckorna.
    Juste! Mem då är det nog inge kostigt att det känns så ^^
    Känns verkligen som växtvärk som bränner till på utsidan av magen (inte djupt inne). Måste nog vara så att kroppen jobbar med att töja och göra plats nu rejält än vad den gjort innan för min del. Började för några dagar sen till och från... :)


  • Grapefrukt89
    Thewalk skrev 2021-07-21 18:31:33 följande:

    Idag har jag varit på RUL. Allt var bra, sådan lättnad att se det :) <3 Det var fullt ös på båda små liven.

    Min känsla var helt rätt, vi väntar två pojkar. Så jag jämnar ut det lite här i tråden :D

    Jag vet inte hur jag ska tänka med datum, då man som längst får gå till v.38+0 med tvillingar. De räknar fortfarande 17 december som BF alltså v.40+0, men det blir ju senast 3 december. Så jag kanske uppdaterar datum till det.


    Åh! Wow va kul! Massa grattis till ett trevligt/positivt RUL! <3

    Va häftigt att du haft känsla för 2 pojkar och gissat rätt! Sånt är ju superkul! :D

Svar på tråden BF DECEMBER 2021 - FÖRSTA BARNET