• Amandannn

    BIM MAJ, första barnet

    Hej! Har inte sett någon bim maj tråd så tänkte att jag startar en nu för oss som ska försöka få vårat första barn. :)

    Närmar ju sig ändå med stormsteg, detta blir vårat första riktiga försök.

    Påbörjar listan i första inlägget. :)

    Lycka till åt oss alla <3

  • Svar på tråden BIM MAJ, första barnet
  • NatMar005
    superbloom skrev 2021-05-05 09:34:45 följande:

    Fy vad tufft ni har haft det <3 det är så jäkla orättvist! Jag hoppas sååå för er skull att det vill sig snart och att den vill stanna hela vägen. <3 Du har såklart helt rätt. Jag säger det ofta till andra ?det värsta som händer är att du har varit glad i onödan?, men jag har lite svårt att leva efter det själv. Tack för de kloka orden! <3


    Det år svårt att följa sina egna råd, jag vet. Vi gör alla så gott vi kan helt enkelt.

    Vet du, det hade varit skillnad tycker jag om du bara tagit allt det här för givet. Det hade kunnat provocera mig på en bra dag tom. Menndet gör du inte. Du är genuin, du är.ödmjuk, du är klok och du missunnar ingen det du har. Du förtjänar det här! Du förtjänar att få vara lycklig, få njuta och få längta. Våga tro och hoppas på att det kommer gå vägen. <3
  • Vickan31
    NatMar005 skrev 2021-05-05 08:58:30 följande:
    Kul att se sitt "riktiga" jag, välkommen! <3

    Fattar precis vad du menar. Jag är med i en grupp på fb för oss som försöker bli gravida efter MF/ma och det har varit guld även när jag har plussat. Där är vi välkomna att stanna oavsett om vi går hela vägen vilket är väldigt skönt. Alla som är där har ju gått igenom samma sak och det kan faktiskt vara skönt att då läsa om solskenshistorierna också. Men en bf-grupp vet jag inte om jag någonsin kommer att gå med i..

    Deg känns lite orättvist pratade jag och sambon om igår, att vi aldrig kommer vara ett av de paren som liksom njuter av eller under en graviditet. Vi kommer nog oroa oss hela vägen om vi någonsin har turen att hamna där. Jag kommer aldrig hitta på något kreativt sätt att berätta för honom att jag är gravid som man kan se andra göra. Allt det där försvinner för oss efter 5mf, 1ma i v17 och 1 utomkveds. Idag har jag dessutom bara 1 äggstock och 1 äggledare. På kvällarna när vi ligger i soffan smeker han ofta mina ärr på magen medan vi tittar på TV eller nåt. Märker på honom då att han ligger och grubblar eller blir ledsen. Der känns så orättvist..

    Nåväl, det var OT. Vad jag tänkte säga var att jag förstår din känsla av att inte våga gå all in än pga riskerna. Men vet du? För varje dag du gläds även om det är tidigt är det en dag mer du har fått vara lycklig. Vad är skadan i det tänker jag? Der värsta som kan hända är att du har fått vara lycklig en dag till. Att ta ut sorger i förväg är ingen väg att vandra på. Du har haft tur, du är gravid och allt som har hänt oss måste inte hända dig. MF är vanligt, visst, men det drabbar faktiskt långt ifrån alla. Jag hoppas att du vågar njuta. <3
    Jag ville bara säga att jag tycker att du skriver så himla fint och klokt och att jag är så glad för att så fina personer som ni i den här gruppen kan förgylla även många tunga dagar i resan mot det efterlängtade plusset Hjärta "Det värsta som kan hända är att du har fått vara lycklig en dag till" är bland det bästa jag hört och jag kan bara instämma i allt du skriver - även i det om hur orättvist mycket i den här kampen känns, inte minst för er och allt ni behövt ta er igenom. Men ni har tagit er igenom så många svåra saker som du skriver om, och ni är fortfarande på väg mot ert framtida barn och kämpar, vilket är så beundransvärt. Tänk så lyckligt lottade ditt/dina framtida barn kommer att vara som har en mamma med den kämpaglöden, styrkan och kärleken som du redan nu visar Hjärta Jag önskar verkligen att det är er tur snart, för det kommer det att bli.
  • Vickan31
    Link92 skrev 2021-05-05 09:04:09 följande:

    Jag vet att det är många här som stressar om att man ligger för lite/för sällan runt ÄL för att det ska bli något. Vill dela med mig om hur det varit för oss.

    Första plusset: hade sex långt innan ÄL, närmaste var 6 dagar innan ÄL, men räckte ju tydligen :) även om det slutade med missfall.

    Denna gång: sex på CD9, CD11(dock avbrutet denna gång) och CD14. Temphöjning och ÄL CD15.

    På inrådan från läkare och sköterska vid vår fertilitetsutredning slutade jag en period med ÄL-stickor och låg varannan dag från att jag började se fertilt sekret eller kände mig sugen på sex :) som de sa "när ÄL-testerna blir positiva är den fertila perioden i princip över så det är bäst är få till det innan, även om testerna såklart är en bra hjälp". Enligt dem var det sämre att ligga varje dag för att spermierna blir "utspädda" men jag har ingen annan källa på det. Vill inte skriva någon på näsan eller så, bara förmedla ett lugn om att man inte måste ligga hela hela tiden :)


    Tack för att du skriver det här! Som du säger är det nog många som känner igen sig i den stressen, att det känns som att "alla andra" ligger var och varannan dag medan det för vissa (däribland mig och min sambo) är svårt att få till det så många gånger per cykel. För vår del går det lite i perioder beroende på min sambos lust, men sedan vi pratat om det mer och han märker att det inte gått på första eller ens elfte försöket för oss så anstränger han sig lite mer så att jag inte behöver ta initiativet varje gång kring ÄL. Jag hade gärna försökt fler gånger under det fertila fönstret, men det känns ändå väldigt lugnande med det du skriver Link, att det kanske inte ens är bra att ligga varje dag och att för er räckte det med en eller ett par gånger. Så tack för att du ville dela med dig och ge ett perspektiv som lugnar oss som känner att vi inte alltid får till så många försök Hjärta Och som sagt, jag är verkligen glad enda in i själen för ditt plus! Hjärta
  • NatMar005
    Vickan31 skrev 2021-05-05 10:11:11 följande:

    Jag ville bara säga att jag tycker att du skriver så himla fint och klokt och att jag är så glad för att så fina personer som ni i den här gruppen kan förgylla även många tunga dagar i resan mot det efterlängtade plusset  "Det värsta som kan hända är att du har fått vara lycklig en dag till" är bland det bästa jag hört och jag kan bara instämma i allt du skriver - även i det om hur orättvist mycket i den här kampen känns, inte minst för er och allt ni behövt ta er igenom. Men ni har tagit er igenom så många svåra saker som du skriver om, och ni är fortfarande på väg mot ert framtida barn och kämpar, vilket är så beundransvärt. Tänk så lyckligt lottade ditt/dina framtida barn kommer att vara som har en mamma med den kämpaglöden, styrkan och kärleken som du redan nu visar  Jag önskar verkligen att det är er tur snart, för det kommer det att bli.


    Aaaääää men sluta. Nu började jag ju böla, haha. Tack så hemskt mycket och gud vad fin du är alltså. Kan bara instämma; är så tacksam för just den här tråden. Har varit med i många men denna är speciell. Så otroligt glad för att jag vågade mig in i denna efter alla tidigare försök. Ni är guld hela högen!!

    Har inga ord som kan beskriva hur mycket dina ord berörde mig. Men från botten av mitt hjärta så tack! Jag behövde verkligen få höra just det, just idag. Önskar dig detsamma ska du veta. Hela vägen!
  • Amandannn
    superbloom skrev 2021-05-05 08:01:15 följande:

    Tänkte att det kanske är dags att sluta vara anonym också. :) Det är alltså jag som är "anonym (lite halvt)". 

    Igår kom min sambo hem med rosor och choklad och mitt favoritgodis. Jag blev så himla förvånad och så lycklig. Jag är såklart livrädd och lycklig omvartannat, men jag försöker njuta. 

    Jag sitter här och tvekar över att gå med i BF januari-tråden (enligt app har jag BF 10 januari 2022), för det känns som att jag kommer jinxa då. Samma med Facebookgrupper. Hur har ni tänkt kring det här Amandannn och Link92? (och om det är någon mer här som plussat såklart)


    Har både laddat ner gravidappr och gått med i grupper, jag försöker se det som att lyckan kommer stanna för vill inte gå runt och vänta på ett missfall.
  • Emmalucy

    I'm not crying, I have something in my eye!! Gråter Du har helt rätt om den här tråden NatMar005, den ÄR speciell :) annorlunda, genuin, känns som att alla hör hemma här (har iofs bara varit med i 4st trådar här på FL men jag orkade nästan inte lägga mig i listan igen för att trådarna är dominerat av ett par vänner och resten blir ganska ignorerat, men tycker att denna tråd har lyckats fånga de flesta som vågade vara med) :) kram för er alla, fina, stärka kvinnor härinne Hjärta

  • superbloom
    Amandannn skrev 2021-05-05 10:19:23 följande:
    Har både laddat ner gravidappr och gått med i grupper, jag försöker se det som att lyckan kommer stanna för vill inte gå runt och vänta på ett missfall.
    Det har du helt rätt i! Ni är så kloka, och jag har också lagt till mig i BF januari-tråden. Förhoppningsvis kanske jag får vara med i någon FB-grupp också :) 
  • superbloom
    NatMar005 skrev 2021-05-05 09:50:06 följande:
    Det år svårt att följa sina egna råd, jag vet. Vi gör alla så gott vi kan helt enkelt.

    Vet du, det hade varit skillnad tycker jag om du bara tagit allt det här för givet. Det hade kunnat provocera mig på en bra dag tom. Menndet gör du inte. Du är genuin, du är.ödmjuk, du är klok och du missunnar ingen det du har. Du förtjänar det här! Du förtjänar att få vara lycklig, få njuta och få längta. Våga tro och hoppas på att det kommer gå vägen. <3
    Jag blir helt gråtfärdig. Tack snälla du <3 Och jag håller med vad andra har skrivit när nedan. Du är så varm och klok, och verkar vara helt fantastisk! <3 
  • Vickan31
    NatMar005 skrev 2021-05-05 10:16:56 följande:
    Aaaääää men sluta. Nu började jag ju böla, haha. Tack så hemskt mycket och gud vad fin du är alltså. Kan bara instämma; är så tacksam för just den här tråden. Har varit med i många men denna är speciell. Så otroligt glad för att jag vågade mig in i denna efter alla tidigare försök. Ni är guld hela högen!!

    Har inga ord som kan beskriva hur mycket dina ord berörde mig. Men från botten av mitt hjärta så tack! Jag behövde verkligen få höra just det, just idag. Önskar dig detsamma ska du veta. Hela vägen!
    Ååh men tack detsamma!! Dina fina ord berör ju verkligen in i hjärtat och jag är så glad och tacksam för den här gemenskapen och allt som ni underbara, omtänksamma människor gör - inte minst du som orkar finnas där och stötta och peppa oss andra trots allt tungt du gått igenom. Att du vågar dela med dig och öppna upp om allt som är så svårt Hjärta

    Jag behöver verkligen er omtänksamma, kloka, hjälpsamma kvinnor här inne, och dagar som denna då mensen kom ännu en oönskad gång (elfte aktiva försöket, har dock försökt mer än ett år men var utan mens och ägglossning ett tag) så känns det bättre att tänka på att jag inte är ensam Hjärta
  • Amandannn
    superbloom skrev 2021-05-05 10:35:07 följande:

    Det har du helt rätt i! Ni är så kloka, och jag har också lagt till mig i BF januari-tråden. Förhoppningsvis kanske jag får vara med i någon FB-grupp också :) 


    Det får du nog absolut! Du kan skicka meddelande åt annasandra som skrivit flera inlägg i bf gruppen, så bjuder hon in dig i fb gruppen för den är helt dold så den går ej att hitta! <3
Svar på tråden BIM MAJ, första barnet