• Msofie

    BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid

    Hej,

    Jag är ganska rutinerad i BIM trådar vid detta laget och jag vet inte alls om det finns något intresse för en sådan här BIM tråd, då det finns den vanliga BIM månads tråden.

    Jag och min fästman har försökt i 15 månader nu. Vi ska slutföra vår fertilitetsutredning om en vecka - med resultatet lätt manlig faktor. Vi överväger att få vidare med att betala IVF privat.

    Vad jag kan känna i BIM trådar är att jag orkar inte med (förlåt mig) peppade nya försökare, jag mår jävligt dåligt i denna processen. Jag orkar inte heller förklara hur man planerar på bästa sätt eller hur ägglossningstest fungerar. Så jag ger ett försök att blåsa liv i denna tråden.

    Obs, har ingen tanke om hur länge du ska försökt men ett tag.

    BIM 15/4, 24 år (15e försöket)

  • Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid
  • NatMar005
    Msofie skrev 2021-05-10 13:46:48 följande:

    Jag känner igen dig väl från andra trådar, men har faktiskt inte uppfattat att ni försökt under en sån lång tid. Om jag får fråga, hur kommer det sig att ni väntat så pass länge med en utredning?


    Det är flera orsaker egentligen men den främsta har varit att vi bytt hemkommun emellan och inte blev tagna på allvar först. Sen när vi var redo och ville så hette det att vi inte varit mantalskrivna på samma adress tillräckligt länge. Vi hade ett sommarhus där jag bodde en period pga min hund och bonuspojken var allergisk. Det var bara tills hunden hade omplaceras men det blev liksom ett avbrott i den gemensamma adressen.
  • Ericky
    Msofie skrev 2021-05-10 13:49:43 följande:

    Jag råkar hela tiden trilla ur listan så lägger till mig haha!

    Herregud vad vi börjar vi många här inne. När jag gjorde tråden tog det en vecka för att någon skulle hoppa in. Jag tänkte att oj det kanske bara är jag som känner detta behovet, men så var det ju verkligen inte haha.

    C20swb, BIM 27/5(?), 25år (9:e försöket)

    Molybden, BIM 14/5, 26 år (11:e försöket, PCOS)

    apan95, BIM 15/5, 25 år (19:e försöket)

    NatMar005, Bim 18/5, 33 år (27:e försöket, 5mf, 1ma, 1 utomkveds

    Mmsofie, BIM 20/4, 25 år, (15e försöket)

    Janni91, BIM 25/5, 30 år (11:e försöket, kort lutealfas + mellanblödningar)

    Tildasafira, BIM 27/5, 28 år (15e försöket)

    Ericky, BIM 27/5, 33 år (10:e försöket, svag ÄL + mellanblödningar)

    Vickan31, BIM 2/6, 31 år, (12:e försöket)

    Enka, BIM 2/6, 35 år

    Stickling, bim 6/6, 33 år (11:e försöket, 2 mf, PCOS)

    Lisen91, BIM 8/6, 29 år (11:e försöket)


    Haha nejdå! Jag skrev också i Maj-tråden imorse och tipsade om denna tråd då jag misstänkte att fler än jag kände ett behov av att filtrera borr alla "det gick på första-försöket" personerna. Som jag är glad för, men inte orkar peppa och gratta mer nu :)
  • Vickan31

    Nej konstigt nog har läkaren inte sagt något om fler blodprov, vilket gör mig lite stressad nu i ärlighetens namn, haha. Som jag tror att jag skrivit tidigare får jag lite känslan av att vi inte fått den piggaste läkaren och att han mest fokuserar på IVF men inte är intresserad av att se om jag har ägglossning, om vänster äggledare är blockerad eller annat som inte "behöver" funka för att kunna göra IVF. Men när vi får boka in ett nytt möte efter onsdagens spermaprov så har jag många frågor till läkaren och hoppas på bra svar.


    Msofie skrev 2021-05-10 11:34:30 följande:
    Vad intressant! Jag lämnade blodprov först CD 2-5 sedan 18-24 tror jag, för att se olika värden i olika delar av cyklen. Ska ni lämna fler blodprov? Känns ju rimligt att man gör de vid ett tillfälle till tycker jag! Den efter ÄL är ju för att bekräfta ÄL och progesteron (samt hur slemhinnan ser ut!)
  • Steeph
    Msofie skrev 2021-05-10 13:45:18 följande:

    Beklagar bad du har varit igenom! Har du varit på möte med den privata kliniken eller vad är det som har fått er att landa i augusti?


    Vi är så trötta på att vänta på regionen (måste försöka 2 år där innan remiss skickas), så vi tog saken i egna händer och sökte privat. Vi ska dit i juni på ett första besök och då kommer vi att göra upp planering och få lära oss ta sprutor. Kliniken stänger under sommaren så i augusti kan vi köra igång med hela processen
  • Mizzi26
    Molybden skrev 2021-05-10 12:47:10 följande:

    Jag känner verkligen med dig. Det låter ju som att du har vissa tecken på PCOS vilket troligtvis kommer att märkas rätt snabbt om du får en undersökning. Hoppas att du bra hjälp oavsett!

    Hoppas att tempen fortsätter att hålla sig hög så slipper du fundera på ägglossning åtminstone.

    Förstår verkligen rädslan! Själv har jag endast fått en kemisk graviditet/supertidigt missfall (läkarna tycker olika) så kan tänka mig att det är ännu värre för dig. Blir så glad när jag väl får ägglossning men sen blir jag rädd för att vara gravid och att det inte ska gå vägen.


    När jag pratade med barnmorskan så sa hon att någon skulle ha nämnt det för mig o att dom borde sett det redan för att jag gjort ett antal vul redan. Så hon tror inte det. Jag tror att allt är i obalans efter p-piller bara men vet inte hur man ska kunna få ordning på det på ett så naturligt sätt som möjligt. O så tror läkaren på vc att jag kan ja för mycket testosteron. Många tankar snurrar haha.

    Vad tråkigt, jag har haft två sånna och dom är inte heller roliga. Enda skillnaden för mig var väl att jag inte hann börja känna att det var på riktigt och bygga upp förhoppningar lika mycket som missfallet. Men visst är det jobbigt!!

    Jag tänker att risken för mf sjunker för varje gång så det lilla hoppet lever jag på. :)
  • Mizzi26
    Msofie skrev 2021-05-10 13:44:06 följande:

    Hej!

    Har du haft 5 ägglossningar på 9 månader skulle det ju absolut kunna vara ett tecken på att något är fel! Vad skönt för er att ni har ett inbokat besök, man brukar generellt kunna göra ett ultraljud vid första besöket och det kan ju säga en del bara där.

    Jag tänker inte säga att detta kommer hjälpa dig, eller om det är korrekt, men kan säga hur det har fungerat för mig. De första halvåret för mig hade jag cyklar upp till 40 dagar. Jag började ta bidrottninggele, munkpeppar och rosenrot samt D vitamin. Det senaste året har jag legat ganska stabilt på 29-32 dagar per cykel. Det kanske inte alls fungerar för dig, eller du kanske inte tror på sådant, men kanske kan vara värt att kolla upp!


    Ja jag hoppas att det är en obalans efter p-pillerna men är det något annat så är det skönt att få veta det.

    Jag har testat allt det också men första gången jag prövar bidrottninggele nu och det verkar ju ha hjälpt om det var ägglossning i förrgår.

    Värt alla pengarna om det fungerar :) väldigt segt att ha cykler på 45 dagar som det är just nu.
  • Stickling
    Ericky skrev 2021-05-10 08:11:16 följande:

    Spännande att följa dig nu när du börjar med Letrozol! Jag ska förhoppningsvis få börja innan sommaren jag med :)

    Tar du enkel- eller dubbeldos?


    Spännande, då kan vi följas åt! Börjar med enkeldos. Antar att det kan ändras vid kommande cykler, beroende på vad ultraljudet visar framöver. Det visar sig på tisdag nästa vecka :)
  • Stickling
    Vickan31 skrev 2021-05-10 11:24:13 följande:

    Så tungt att mensen kom än en gång :( Men som du säger, vi är inte ensamma och jag känner ändå mer hopp och tröst tack vare er än om jag inte hade fått vara en del av den här gemenskapen och öppenheten som ni visat mig  Skönt att du fått börja med ägglossningsstimulerande nu! Håller alla tummar att det bidrar till ett plus snart som stannar kvar hela vägen <3 


    Tack fina <3 Ja, så skönt att se en hel lista med tjejer i samma situation. Vi får stötta varandra! <3
  • Msofie

    Nu bär det av mot kliniken för konsultation för IVF! Har nog inte riktigt fattat att det händer, väntar på nästa bakslag liksom.. är nervös men taggad!

  • Stickling
    Msofie skrev 2021-05-11 07:44:13 följande:

    Nu bär det av mot kliniken för konsultation för IVF! Har nog inte riktigt fattat att det händer, väntar på nästa bakslag liksom.. är nervös men taggad!


    Spännande! Inte konstigt att det känns nervöst. Men skönt att komma framåt. Lycka till!!
Svar på tråden BIM tråd - För oss som har försökt en längre tid