Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    BF Januari 2022 ????

    Nu tog jag äntligen tag i att försöka boka tid för vul. Men det finns typ inga tider någonstans (i Stockholm!), om man inte har remiss. Antagligen pga covid osv. Hoppas isåfall jag kan få via min bm på inskrivningen. Har inskrivning i 8+0 så ändå ungefär vid rätt tid.

  • Jojjans
    Lotgardet skrev 2021-05-17 19:15:35 följande:

    Ja man blir så galet nojig! Jag har fyra test kvar som jag kan ta om jag blir mer nojig :P


    För mig lugnar knappt testen, vill bara att tiden ska gåååå. Tiden går så otroooooligt långsamt! Vill vara i vecka 11-13 och göra KUB och att det ska börja synas :)
  • Jojjans
    JosHed skrev 2021-05-17 20:16:48 följande:

    Nej testen lugnade mig ingenting egentligen heller. Stressade mest när jag inte tyckte de ökat tillräckligt fast de typ redan var maxade xD själv ser jag bara fram emot efter RUL. Innan det lever jag bara i någon form av vakuum då det var på RUL det tog slut sist trots att allt varit tipp topp innan. Sen är jag nervös inför alla ultraljud, och kommer bli glad om det ser bra ut. Men först efter RUL kommer jag kunna andas ut ????


    Åå det förstår jag verkligen, så otroligt tufft! Min gräns är vecka 16, det var då vattnet gick i mitt sena missfall. Men såklart är det efter rul och några veckor till som det börjar kännas lugnare. Så sjukt svårt att tänka på annat och få tiden att gå. Jag födde ju även min son prematurt (v 34) så är lite orolig att det blir ännu tidigare denna gång. Gissar på att lugnet efter rul snabbt kommer bytas ut mot oron för att barnet ska födas för tidigt. Men i ärlighetens namn känner jag mig inte så orolig, alltså inte ledden eller besatt, utan bara väldigt otålig och uttråkad eller vad man ska säga. Skönast är det när jag glömmer bort att jag är gravid, för då går tiden snabbare.
  • Jojjans
    JosHed skrev 2021-05-18 08:25:05 följande:

    Min son föddes i v.32 pga svår HF så efter RUL, som du säger, kommer man ju oroa sig för det istället xD först när man står där med bebisen i famnen och allt gått bra kan man andas ut. Och då börjar man oroa sig för resten av livet hehe ;) förstår vad du menar, jag har inte heller panikångest direkt, men kan inte riktigt njuta av graviditeten och drömma om när bebisen kommer, har gått på den biten förut liksom!


    Ja men precis så. Förlåt, men vad är HF?
  • Jojjans
    JosHed skrev 2021-05-18 14:10:36 följande:

    Havandeskapsförgiftning :) Fick svår sådan, fick åka direkt från ett rutinbesök till sjukhuset och blev inlagd. 1 vecka senare föddes han med aktusnitt. Gick upp 13 kg i vätska på 1 vecka, sjukaste jag någonsin sett. Kändes som man hade influensa, kunde inte andas för all vätska. Stod upp hela nätterna och grät för jag kunde inte andas om jag la mig ner. 


    Så otäckt! Känns liksom helt fel av naturen att HF ens existerar. Ett evolutionärt misslyckande att det kan bli så. Hoppas du slipper denna gång!
  • Jojjans
    plussaiseptember skrev 2021-05-19 08:04:01 följande:

    Jag hakar gärna på här, plussade igår med BF 27 Januari ???? Har två MA på raken innan denna graviditet så nu hoppas jag innerligt att det tar sig ordentligt! Längtar efter syskon till vår son som är född Maj 2018 ???? Är gärna med i Facebookgrupp om det finns!


    Grattis! Och välkommen hit :)
  • Jojjans

    Jag har också en svag svag molvärk som kommer och går. Några dagar efter plusset försvann den men nu har den kommit tillbaka igen. Är också rätt känslig för blodtrycksfall och blir lite mer matt än vanligt av att stå.

    Jag avundas er som väntar första barnet, min sambo lagar visserligen all middag men jag måste leka med sonen under tiden, och sen ammar han regelbundet på nätterna och sen går jag upp och åker till jobbet tidigt på morgonen. Det blir inte mycket sömn och jag är såååå slut. Snart kommer jag väl också behöva gå upp och kissa på nätterna som sist haha

  • Jojjans

    Välkommen ni som är nya!!

    Mariell, jag väntar mitt andra barn och är i 5+0 så ungefär lika långt gångna :)

    Att smörja magen har ingen effekt för bristningar, men det kan ju vara skönt när huden på magen börjar spänna, så gör det när du har lust. Jag behövde stödstrumpor den vecka 30 ungefär, men då var det högsommar. Den här gången tror jag att jag slipper det.

    Ett tips är att skaffa en gravidapp, jag gillar preglife, där får du många tips. I övrigt, sitt ner i båten, det är lååååång tid innan bebis kommer :)

  • Jojjans
    JosHed skrev 2021-05-19 15:52:55 följande:

    Var på första samtalet idag. Så himla skönt att få samma BM med tanke på min bakgrund och hur dåligt mina två tidigare graviditeter slutat. Ska få ett tidigt ultraljud i v.8+6. Aldrig gjort UL innan KUB innan. Gör man på magen eller vaginalt i den veckan?


    Dom brukar försöka göra utanpå magen först, men om det är svårt att se så kan dom kolla vaginalt istället. Det brukar hjälpa om man har lite halvfull blåsa, så ser dom lättare utanpå.
  • Jojjans
    EmelieE1996 skrev 2021-05-19 13:35:06 följande:

    Hej, jag hoppar in här!

    Jag har BF 20 januari och om allt går vägen så blir det mitt andra barn :)


    Välkommen! Jag får förhoppningsvis också andra barnet och har BM bara några dagar innan dig :) hur gammalt är äldre barnet?
Svar på tråden BF Januari 2022 ????