Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    BF Januari 2022 ????

    Link92 skrev 2021-05-27 09:08:55 följande:

    Ja jag var så nervös innan! Jag har svårt att släppa vår "otur" (försökt i två år och fått ett tidigt missfall) så var helt säker på att hon inte skulle se några hjärtljud men det var väldigt tydligt! Hoppas verkligen du får liknande besked nästa vecka och kan känna lite avslappning iochmed det. Får din partner följa med?

    BM sa att nu när vi sett hjärtslag så är den höga missfallsrisken innan v12 i princip 0. Känns otroligt skönt!


    Jag har inte frågat om partner får förfölja med. Han är föräldraledig med äldre barnet och jag jobbar heltid så bokade ul väldigt nära mitt jobb så jag kan smita dit på lunchen utan att någon misstänker nåt.

    Jag försöker att inte vara för negativ/cynisk men ett plus för mig är verkligen inte lika med ett barn. Och även om jag såklart skulle bli lättad av ett pickande hjärta och ett fint KUB sen så kommer jag inte vara lugn förens mer än halva graviditeten gått. Min första graviditet fick vi bästa tänkbara resultat på KUB och massa fina bilder på vårat kommande barn. 2 veckor senare gick vattnet oförklarligt och vi förlorade honom. Det är oerhört liten risk att det skulle hända igen, men oron kommer alltid finns med mig.
  • Jojjans
    annaveronika84 skrev 2021-05-28 07:24:57 följande:

    Samma här! Hade också gjort KUB och allt såg bra ut. Sen kom jag in på ul bara några dagar innan jag hade RUL för att jag hade haft lite smärta samt fått bakteriell vaginos och då hade fostret avstannat i v16. Försöker intala mig att risken är extremt liten att det händer igen men har man varit med om det tidigare finns oron där ständigt. 


    Vad ledsen jag är att det hänt dig också.

    Jag fick en jättetydlig vattenavgång men gynakuten vägrade ändå ta emot mig förens jag ljög och sa att jag hade jätteont. Det visade sig att fostret fortfarande levde och mådde bra men dom sa direkt att det inte skulle kunna fortsätta utvecklas utan vatten.

    Fick ni någonsin reda på vad som var orsaken?
    Link92 skrev 2021-05-28 07:29:42 följande:

    Ja jag är inte naiv och vet såklart att vad som helst kan hända ändå. Men jag försöker att inte oroa mig då det inte är något varken jag eller fostret tjänar något på. Vad som än händer så kan jag inte påverka det, men det är skönt att se att hjärtat har börjat slå iallafall.


    Förlåt, menar inte alls att du skulle vara naiv. Det var bara ett svar på frågan om min partner, att jag nog inte känner att det tidiga ultraljudet är så stor grej men kommer kämpa så mycket jag kan för att få ta med honom på RUL.

    Jag försöker ha samma inställning som dig, att händer det så händer det och jag kan inte påverka det ändå. Acceptans inför att jag får njuta så länge det varar. Men jag har också svårt att tänka på ett litet embryo med pickande hjärta som en bebis än tror jag.
  • Jojjans
    Katizi80 skrev 2021-05-30 21:11:12 följande:

    Gått in i v 8 nu och ska på vul imorgon. Är lite orolig eftersom det inte alls gick bra sist. Men jag har haft starkare illamående denna gången så hoppas det betyder något positivt..


    Jag har också vul idag, vid lunch. Så otroligt pirrig och spänd och nervös, har riktigt svårt att koncentrera mig på jobbet. Vilken tid ska du ha? Håller tummarna för oss idag :)
  • Jojjans

    För mig, som har haft extremt svaga symptom hela tiden, så börjar det nu sakta bli mer och mer. Men verkligen svagt fortfarande. Minns inte hur det varit tidigare graviditeter..men hade för mig att det kändes mer tidigt.

    Just nu vecka 6+5 och har ömma bröstvårtor och är mest extremt trött! Men det är man ju alltid med en 20-månaders som vaknar flera gånger per natt... och det börjar lite smått komma ett illamående på morgonen, att jag blir lite yr och obehaglig i magen om jag inte äter snabbt nog när jag är hungrig, särskilt på morgonen.

  • Jojjans

    Nu har jag varit på ul och det fanns ett hjärta!!

    Dom behövde inte göra vul utan kunde kolla på magen och såg direkt ett litet pickande där. Vid mätning var jag endast i 6+2 istället för 6+5 men det tror jag inte helt på. Vi får se när det är dags för KUB helt enkelt.

    Men sån lättnad att iallafall veta att det är nåt där inne ännu <3

  • Jojjans
    Katizi80 skrev 2021-05-31 15:11:13 följande:

    Men sån lättnad att iallafall veta att det är nåt där inne ännu

    Ååhh!! Jaaa. Jag har samma positiva besked. Gick in nästan gråtandes och hade ont i magen, beredd på dåligt besked. Men det visade sig att allt såg bra ut. Lilla hjärtat tickade på som bara den. Hehe. Beräknad 15/1. Jag är helt chockad. Men klart, man kan ju inte andas ut än, men glad att jag kommit så här långt :))


    Tack!! Och vilken lättnad för dig också. Det är så overkligt fortfarande men underbart att iallafall ha fått en liten bekräftelse ;) och nästa vecka har jag inskrivning så då börjar det på riktigt!

    Tack alla andra för era hejarop också, och håller tummarna för er andra som ska på vul <3
  • Jojjans
    EmelieE1996 skrev 2021-05-31 20:39:37 följande:

    Måste fråga, är det bara jag som mår så sjukt illa såhär tidigt i graviditeten? Jag är bara i V 6 och mår illa i stort sett hela tiden. Idag har jag bara kunnat äta knäckebröd med smör på och druckit lite Proviva. Jag mår illa bara av tanken på mat..Jag mådde väldigt illa när jag väntade min dotter också och fick vid ett tillfälle dropp, så jag är rädd att jag ska få det lika tufft den här graviditeten. Jag vet att man inte ska klaga och jag är så tacksam över att ha blivit gravid men jag får ångest bara av tanken på att må dåligt och kräkas i flera veckor, särskilt som jag har min dotter på 2 år och arbetar heltid (visserligen hemifrån).


    Jag kräktes aldrig i min första graviditet. Blev bara yr och åksjuk och lite illamående. Men hade jag haft det så som du beskriver hade jag omedelbart sett till att sjukskriva mig. Man vinner inget (ev ekonomisk, men vad är det om hundra år) på att bita ihop och kämpa vidare. Bättre att orka vara en bra mamma.
  • Jojjans

    Jag är så oerhört trött och nedstämd och mitt temperament ska vi inte ens tala om. Får ångest för minsta lilla och tror alla hatar mig. Pms x 1000. Någon av er som haft psykiska besvär under tidigare graviditeter? Någon som blivit sjukskriven av det?

    Börjar bli sugen på att berätta för min chef för att dom inte ska tro att jag blivit dum i huvudet och hatar mitt jobb. Inbillar mig att dom tycker att jag gör ett fruktansvärt dåligt jobb (vilket säkert stämmer).

  • Jojjans
    Rådjuret28 skrev 2021-06-02 22:48:37 följande:

    Jag var i måndags och gjorde ett tidigt ultraljud i Umeå. Under dom där få minuterna jag fick med barnmorskan fick vi se vad vi kom för - ett tickande hjärta. (Jag är i vecka 9, 8+6 idag)

    Har känt mig betydligt lugnare i veckan än vad jag gjort tidigare. Känns så skönt att se att det faktiskt är en mini som växer där inne.

    Var även på inskrivning idag hos barnmorskan. Så nu känns allting plötsligt så verkligen samtidigt som det är svårt att smälta tanken - att vi ska ha en bebis tillsammans. Förutsatt att allting fortsätter gå bra. Känns så roligt, spännande och skrämmande på samma gång <3

    Jag skulle vilja lyfta frågan med KUB och NIB test.

    Hur ser ni på det och är det någonting ni bokat in?

    Vi står i tankarna att vi inte känner att vi behöver göra ett, för det har föds så många friska barn fram tills nu utan att dessa tester gjort. Och att man i slutändan kan behöva ta ett tufft beslut, vilket vi båda skulle tycka vara jobbigt och inte vet hur vi riktigt skulle ställa oss till.

    Men på senaste tid så har de flesta av mina vänner som fått barn senaste året/2 åren gjort detta och trycker verkligen att ?om man väntar barn bör man göra ett sådant test? så då blir vi tveksamma om man inte ska göra ett i alla fall.

    Jag har inte berättat för mina vänner att vi väntar barn och planerar inte att göra det heller förens vi gått förbi vecka 12. Så hör gärna era tankar om detta, om det är någon som vill dela med sig.

    Jag skulle nog kunna tänka mig gå med i en hemlig fb-grupp snart, vill nog vänta in till v 10 :) skulle uppskatta en mindre grupp.


    Vi gjorde kub våra två tidigare graviditeter och kommer göra det denna också. Inte för att vi inte vill ha ett barn med downs, utan för att det finns vissa kromosomstörningar man kan se som gör att barnet inte kan leva utanför magen. Dessutom känns det ju lyxigt att se att allt utvecklas som det ska.

    Jag är också över 35 så rekommenderas att göra det.
  • Jojjans

    Jag trodde jag skrev ett inlägg om humör/mående men kan inte hitta det så gör ett nytt.

    Jag har senaste tiden börjat känna mig mer och mer nedstämd. Är så oerhört trött hela tiden, så orkar inte kämpa på på jobbet och känns som kollegor/chef hatar mig för att jag enligt dem framstår som lat. Blir lätt nedstämd och får ångest, som en allvarlig pms! Så har jag inte känt i tidigare graviditet. Är ni fler som lidit av psykisk ohälsa under graviditeten? Hr ni några tips? Eller har ni fått sjukskrivning? När gick det över?

Svar på tråden BF Januari 2022 ????