Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    BF Januari 2022 ????

    Steeph skrev 2021-05-23 17:35:20 följande:

    Jösses vad vissa har starka test på äl+14. Jag testar imorgon igen och så får vi se vad det visar stort grattis till er alla!


    Här är min stegring

  • Jojjans

    Jag har inte heller särskilt mycket symptom, utan det är främst lite svag molvärk och ömma bröst. Men inte jätteömma bröst, främst bröstvårtorna, men hade inte tänkt på det så mycket om inte mitt äldre barn ammat.

    Nu har jag iallafall bokat in tid för tidigt ultraljud! Trodde det inte fanns tider men ringde ändå till stället som ligger närmst mitt jobb och fick en tid redan på måndag. Så lättad och chockad och glad att jag så snart ska få veta hur det ligger till där inne <3

  • Jojjans
    Ericky skrev 2021-05-25 11:02:47 följande:

    Även jag har idag först haft ljusbruna flytningar imorse och nu fick jag ljust rosa på pappret. Det är svårt att inte oroa sig... hade lovat mig själv att inte testa efter att jag väl fått ett plus, men var tvungen ta ett iaf pga "blödningarna". Det är starkare än när jag testade sist, men fortfarande inte jättestarkt, trots att jag är på BIM + 3. Så lite orolig blir man ju. Ska köpa ett digitalt och hoppas att det visar en stegring (2-3 veckor istället för 1-2 som det var ett par dagar innan BIM). Sedan ska jag ge mig har jag lovat mig själv. 

    Håll tummarna <3


    Det är så himla jobbigt att det inte finns något sätt att få några garantier. Har du bokat tidigt ultraljud?
  • Jojjans
    mariell94 skrev 2021-05-25 13:27:20 följande:

    Det här med att boka tidigt ultraljud vill jag med göra, men förstår inte riktigt hur jag går tillväga... och från vilken vecka kan man göra det? är enligt app 6+2 nu.

    Men vad gör man egentligen på inskrivningen? känns inte som så mycket eftersom att majoriteten i denna tråd ska boka tidigt ultraljud :O 


    Tidigt ultraljud kan man få inbokat (gratis) av sin barnmorska, men då ska det finnas skäl för det. Det kan handla om att man inte har någon aning om hur långt gången man är, eller att man har haft väldigt många missfall och stor oro.

    Men inskrivningen brukar mest handla om det som det låter som, att skriva in sig på mottagningen. Ett samtal för att dom ska veta om det finns några riskfaktorer, berätta hur besöken under graviditeten är upplagda, kolla på din hälsodeklaration och prata om kostvanor, livsstil och mående under graviditeten. Samt såklart tillsammans räkna på BF.

    Vill du vara säker på att få ett tidigt ultraljud så kan du istället boka in ett privat. Googla på ?tidigt ultraljud? så borde flera förslag komma upp om du bor i någon relativt stor stad. Det brukar kosta runt 700-1000kr. Sen är det bara att ringa och boka en tid. Jag ringde idag och dom sa att så fort man är i vecka 7 (6+) så går det bra, så du kan nog boka när som helst.

    Jag tror att jag med min historia av missfall skulle kunna få ett ul gratis av min bm, men jag har inskrivning först om två veckor och är då i vecka 8+0, och dom kanske inte har tider direkt, så jag vill få veta redan nu att det finns något där inne.
  • Jojjans
    NatMar005 skrev 2021-05-26 11:04:54 följande:

    Hej på er!

    Har övertalat mig själv att jag måste våga mig in här nu. Känner igen ett par stycken av er ifrån andra trådar så er har jag ju lite koll på. :)

    Är i v6+5 med bf 21/1. Har 5mf, 1ma och 1 utomkveds i ryggen senaste mf månaden innan jag plussade nu. Bor i Halland, är 33 år och det är första barnet. Det här är 27:e försöket för oss.

    Jag är livrädd och vågar ännu inte gå med i någon fb-grupp utan stannar gärna här tills jag passerat v12 känner jag. Det har jag inte gjort sedan 2017 nämligen.

    Var på vul för ett par dagar sedan, allt såg bra ut och fick även veta att vi väntar tvillingar. Helt sjukt!!


    Sååå stort grattis! Både till en efterlängtad graviditet och till tvillingar :)

    Men låter märkligt med uträkningen. Jag är i 6+0 och har BF 18/1.
  • Jojjans
    pippi12345 skrev 2021-05-26 12:16:12 följande:

    Går in i vecka 6 (5+0) idag. Har inte kunnat sluta graviditetstesta mig, fjantigt jag vet. Vill bara se en stegring och slutar när teststrecket är lika starkt som kontrollstrecket. Mår bra, sjukt trött, illamående varannan dag, molvärk och stickningar i ligamenten, samlat på mig vätska runt buken och har ömma bröstvårtor. Inskrivning imorgon.

    Så här såg testet ut idag, äl+20. Har bokat tidigt ultraljud privat vecka 6+5. Jag frågade bm om det inte var för tidigt men det tyckte hon inte. Livrädd för att hjärtat inte ska slå bara för att vi gör ul för tidigt. Hur tidigt får ni andra gå på vul för att se ett hjärta slå.


    Jag har också bokat i 6+5, på måndag, och dom sa att sett ska gå jättebra att se då. Men jag vet att jag är MINST i 6+5 då, egentligen borde min ägglossning kommit tidigare men blev sen, men vet inte exakt hur sen.
  • Jojjans
    NatMar005 skrev 2021-05-26 12:36:50 följande:

    Tack!

    Det är vad min app säger men bf stämmer väl sällan ändå, hehe. Sen med tvillingar föder man ju ofta tidigare så. Vi får väl se vad barnmorskan sätter för bf-datum nästa vecka. :)


    Jahaa så är det kanske, att appen anpassar bf efter att det är tvillingar. Hur känner du inför att det är två?
  • Jojjans
    hejhejkola skrev 2021-05-26 13:06:17 följande:

    Stort grattis!! Och vad roligt med tvillingar!

    Vad skönt för er som ska på så tidiga ultraljud! Jag var hos bm i måndags och hon bokade in ett tidigt ultraljud den 23 juni, pga mina 3 tidigare missfall. Kommer vara i v. 10+6 då. 4 veckor till!!! Orkar inte vänta haha.


    Men vad taskigt att ens kalla det tidigt ultraljud om det sker så sent. Då är det ju nästan dags för KUB (om man ska göra det).
  • Jojjans
    Ericky skrev 2021-05-26 20:39:39 följande:

    Känns så tråkigt att behöva lämna denna grupp, men idag är missfallet ett faktum med blödningar rikliga som mens och ordentlig mensvärk. Och fortsatt svaga gravtest.

    Önskar alla er andra stort lycka till <3


    Vad ledsen jag blir för din skull! Ta dig tid att sörja ordentligt, det är en dröm som gått i kras, det är inget man bara kommer över på några dagar. Kram!
  • Jojjans
    Link92 skrev 2021-05-26 15:38:50 följande:

    Jag var på tidigt ultraljud idag och fick både se och höra hjärtslag! Jag har trott att jag är 7+2 och hon trodde 7+3 så verkar ju stämma :) behövde inte göra VUL utan räckte att göra på magen!

    Är så glad och mycket mycket mer avslappnad nu. Firade med köpa olika alkoholfria öl och vin på systemet haha, här ska testas!


    Å grattis!! Jag är så himla pirrig och förväntansfull inför mitt på måndag :) men också fruktansvärt läskigt.

    Jag har varit så himla trött, oengagerad och lättstött på jobbet senaste veckorna. Delvis tror jag det är hormonellt, men det handlar garanterat också om ovissheten och oron och känslan av att vara i nåt ingenmansland. Så fort jag vet att det är nåt där inne tror jag att jag kan hitta tillbaka till mitt lugn igen.
Svar på tråden BF Januari 2022 ????