Inlägg från: Jojjans |Visa alla inlägg
  • Jojjans

    BF Januari 2022 ????

    NatMar005 skrev 2021-06-14 13:53:02 följande:

    "Grattis, jag ser två starka fina hjärtan här!" - det var det första vi fick höra och vi började gråta hejdlöst bägge två.

    Tills hon plötsligt ändrade sig och sa "ojdå, jag misstog visst navelsträngen för hjärta. Det händer ibland. Tyvärr, ni har fått ett MA på det ena fostret och hinnsäcken ser dessutom blodfylld ut vilket ökar risken för missfallsblödning vilket i sin tur kan påverka den andra graviditeten också. Vi får vänta och se samt följa upp med ett nytt ultraljud om en vecka".

    Och där slukade det stora svarta hålet oss en gång till.


    Så otroligt oprofessionellt av henne att säga så utan att vara säker. Håller alla tummar för er <3
  • Jojjans
    Lilja3389 skrev 2021-06-14 13:36:24 följande:

    Det fanns ett pickade hjärta <3 sån lättnad. Inte riktigt tagit in de ännu. Men så glad!

    Va privat å där pratade hon om att västra Götaland får man betala KUB själv om man är under 35. Fått tid för inskrivning nästa vecka tänker de berättar mer då. Är under 30 så räknar med att betala själv. Vul kosta 1000 men så värt eftersom min man fick följa med. Regionen erbjuder inte sa dom trots min historik.


    Grattis!! Så stort!

    I Stockholm där jag går får alla göra gratis KUB oavsett ålder. Så var det iallafall förra två graviditeterna, då var jag 32 och 33.
  • Jojjans
    mariell94 skrev 2021-06-14 13:19:30 följande:

    Svårt med kub... då min inskrivning var i senaste lag och jag nu har ca 3 veckor på mig att göra kub ser det mörkt ut att få tid i Stockholm :( Ringt alla inkl. privata kliniker och min största chans är om någon avbokar...

    Väldigt tråkigt att det dröjde så med inskrivning och att jag som förstagångare inte visste vad jag själv skulle gjort. 

    Dessutom så blev jag felinformerad av barnmorskan, hon sa att det sedan två månader tillbaka alltid kostar 1600kr för KUB och att man måste boka själv, att det inte går via landstinget, vilket verkar vara helt fel :O Hon kunde alltså inte skriva en remiss :/ 

    Tydligt att hon inte har koll... borde jag byta? 


    Å nej vilken stress! Även jag kommer ha ungefär 2 veckor på mig efter i skrivning att göra KUB. Bra att du säger till så att jag kan börja tänka på att boka redan nu
  • Jojjans

    Intressant med KUB och restriktionerna, inte ens slagit mig att det påverkar, men covid påverkar verkligen ALLT.

    Jag har ju min inskrivning först i 10+1, hoppas verkligen det finns tider kvar att boka för KUB då.

    Jag fick för några dagar sen sammandragningar. Har förstört att det är otroligt tidigt men googlade massor och det förekommer. Såklart blev jag jätteorolig efter att ha både fått sena missfall och fött prematurt. Fick göra urinodling och det fanns minimalt med spår av bakterier så jag fick penicillin. Men oron släpper inte helt. När jag gick mitt sena missfall, som antagligen berodde på att moderkakan infekterats, så fick jag också en uvi i ungefär vecka 10 som jag åt antibiotika för. Det är säkert minimal risk att historien upprepar sig, men känns ändå obehagligt med samma mönster. Skönt att jag snart går på semester och får varva ner ordentligt.

    Hur mår ni andra i era graviditeter? Är det fler än jag som tycker att det känns lite lättare fysiskt och att tiden äntligen går lite snabbare?

  • Jojjans
    Bula2021 skrev 2021-06-17 09:38:40 följande:

    Jag har fått kallelse för ul och KUB den 7 juli. Då är jag i vecka 13. I kallelsen står det att jag ska lämna blodprov för KUB under vecka 10 vilket jag är nu (9+6 i dag). Så det är ju nu jag ska lämna blodprov k så fall. Men när jag var på inskrivning hos bm förra veckan fick jag att jag skulle lämna blodprov för KUB någon gång under vecka 11.

    Hur har ni andra fått kring KUB-blodprov? Har ringt bm på morgonen i dag för att fråga om jag måste iväg till labbet i dag eller ej.


    Jag har förstått det som att det inte alls spelar någon roll när man tar blodprovet, bara det är efter vecka 9. Anledningen att man tar blodprovet innan ultraljudet är för att det ska hinna analyseras så att man kan få ett besked i samband med ultraljudet.

    Jag kommer mest troligt göra blodprov och ul samma dag och då får dom väl ringa upp några dagar senare och meddela resultatet?
  • Jojjans
    NatMar005 skrev 2021-06-17 09:11:28 följande:

    V8+6 nu. Mår fortfarande pyton, symptomen hsr eskalerat senaste 10 dagarna. Kan knappt äta någonting, alla lukter är hemska, kräks bara jag borstar tänderna. Men ligamentsmärtorna har minskat, jag är mindre uppblåst och inte riktigt lika trött längre. Nästäppa, kissnödigheten är fortfarande jobbiga. Humörsvängningar ska vi inte tala om, lipar för allt!

    Nytt ul på måndag. Ber en stilla bön om att det fortfarande pickar ett hjärta därinne. Fick ju MA på tvillingen och kan tänka mig att jag fortfarande hsr dubbelt upp med hormoner liksom vilket säkert kan förklara varför jag mår så pissigt. Både längtar efter och fasar inför spökveckor..


    Ansluter till din stilla bön. Det känns inte rimligt att du ska förlora båda dina små frön, hoppas hoppas det ser bra ut!
  • Jojjans
    Stjärnhimmeln skrev 2021-06-17 13:11:30 följande:

    Fy så tufft, men vi håller tummarna att allt går bra denna gången. Känner också av lite sammandragningar men inte mer än några sekunder sen lossnar det. Kommer lite när som helst.

    Är i v 11, 10+3 och mått illa sen v 8 ca. Känns som om dagarna går sååå långsamt pga det. Väntar på kub nu så vi kan få slappna av lite efter det. Samt kunna berätta för barnen. Här i vår region bokat man första träffen med bm i v 5-9, sen inskrivning runt 12. Jag hade inskrivning i tisdags.


    Jag kände sammandragningarna när jag var stressad och handlade och bar tunga matkassar. Kändes läskigt att det triggades av ansträngning, så nu vågar jag inte jäkta eller träna osv. Är försiktig med hur jag lyfter min son också.

    Jag har blivit lite mer kräsen med maten, men slipper tack och lov mycket illamående, lider med dig! Jag tror att man inte har den där allra första träffen med andra barnet? Jag blev bara erbjuden en träff runt vecka 10, som dom kallade inskrivning.
  • Jojjans

    Hej hej jag är också kvar här :)

    Stort grattis till er som fått se era små på ultraljud, det är sån magisk lättnad att veta att det är något där <3

    Jag ska på inskrivning imorgon, äntligen. Är i vecka 10+0 idag och hoppas det ska finnas tider kvar att boka för KUB om ett par veckor, trots att det blir mitt i semestern.

    Även jag har fått minskade symptom. Var först så oerhört trött, sen har jag mått rätt illa (för att vara mig. Inte kräkts men noll aptit och allt är äckligt). Och illamåendet blev tusen gånger värre av att jag gick på antibiotika. Men äntligen släppte det och jag känner mig typ som mig själv igen. Otroligt skönt för idag går jag på semester och vågar faktiskt tro på att jag ska kunna njuta och orka göra lite utflykter med större barnet igen.

    Är väldigt nervös och spänd inför KUB, det känns som det sista steget innan man faktiskt får börja känna sig gravid på riktigt. Jag har berättat för mina närmsta kollegor på jobbet men inte för några anhöriga än. Hoppas komma undan på midsommar eftersom att jag eller sambon ändå måste dricka alkoholfritt för att kunna köra hem, då brukar ingen höja på ögonbrynen om man avstår. Vill helst inte berätta innan KUB.

  • Jojjans
    Steeph skrev 2021-06-23 20:28:03 följande:

    Med en stor sorg i hjärtat så försvinner jag härifrån nu. MA igen i vecka 9. Jag var i vecka 8+ 1 och fostrets hjärta slutade slå 8+0. Vet inte varför det händer då det hände exakt samma sak för 1 år sen i samma vecka. Vill inte ge upp drömmen om att bli mamma en dag, men helvete vad orättvist livet är. Lycka till alla ni andra!


    Ååå nej vad ledsen jag blir för din skull. Det är inte rättvist någonstans, att du ska behöva uppleva samma sak en gång till. Ta dig tid att sörja, det är ok att vara arg och bitter och uppgiven. Den dag du sen har ditt barn kommer du känna att allt ändå blev rätt till slut. Stor kram!
  • Jojjans
    Goldenwings1 skrev 2021-06-23 23:49:10 följande:

    Jag får oxå lämna denna tråd, var på VUL idag (v10+3) då jag småblödit då och då sedan början av juni å i förrgår kom det lite mer blod än tidigare, så jag tjatade till mig en tid på kvinnokliniken. Vilket jag är riktigt glad för nu, fy 17 om jag hade behövt vänta till KUB i mitten av juli för att få beskedet. Det fanns bara en tom men hel säck.. Så nu ska jag äta lite tabletter för att få ut allt..

    Kändes så tomt just där och då, men nu har jag landat i att det inte var meningen denna gång. Naturen har sin gång <3

    Lycka till alla i tråden å njut av de små liven ni bär på <3


    Jag beklagar, stor kram! Vad skönt för dig att du ändå lyckats hitta någon acceptans i allt. Det kommer bli din tur <3
Svar på tråden BF Januari 2022 ????