• Anonym (Uppriven)

    Hon vill skiljas för att jag festade

    Som rubriken lyder så vill min fru skiljas efter några års äktenskap. Vi har tillsammans två barn och ett på väg. Anledningen? Jag var ute och festade.

    Hon har stört sig på att jag har svårt att ta det lugnt med alkoholen när jag väl börjat. Hon har problem med att jag tidigare samtalat med andra tjejer när jag varit ute/ på fest till exempel och senare lagt till dessa på facebook exempelvis utan att ha någon som helst baktanke med att fortsätta ha kontakt med dessa. Hon har snokat reda på att jag haft kontakt med kvinnor på facebook även om det bara rört sig om oskyldiga chattar har hon exploderat.

    Jag har varit ute väldigt sällan senaste två åren och hon har varit okej med det men har sagt att hon stör sig på att jag inte kan höra av mig och att jag är väldigt bakis dagen efter och inte orkar hitta på någonting samt att jag varit väldigt svartsjuk gällande henne. Nu senast var jag på en förlovningsfest som hon inte jade möjlighet att vara med på.

    Hon blev då vansinnig för att jag skulle gå dit och speciellt tillsammans med mina två bröder som hon skarpt ogillar då de är otrogna mot sina fruar och inte kan bete sig som hon säger. Hon anser att dessa är omogna som hon säger och accepterade inte att jag gick. Jag gick trots detta och nu är skilsmässan snart ett faktum. Finns det något sätt jag kan få henne att ångra sig? Hon säger att hon inte känner någon glädje över det kommande barnet pga mig och att hon inte vill vara med mig längre. Och barnet är beräknat att komma väldigt snart. Det känns förjävligt .. tips?

  • Svar på tråden Hon vill skiljas för att jag festade
  • Brumma
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 22:49:56 följande:

    När jag är ute ibland börjar hon skälla på mig och hota med skilsmässa och att hon inte vill vara med mig. Nu har det inte varit så de senaste gångerna men nästan alltid tidigare. Och det har känts väldigt orättvist och märkligt beteende från hennes sida.

    Jag förstår det, hon ska föda om en månad ungefär så känts ganska långt fram.


    Nej. Det är ett orättvist och märkligt beteende AV DIG faktiskt..

    Du har haft ett par (!) gränslösa relationer med kvinnor som hon "kommit på".. Men du anser att hon straffar dig för saker du gjort INNAN du träffafe henne?

    Alltså, det är ju hur du beter dig i ER relation som lagt grunden för att du nu riskerar att förlora henne och du skylker fortfarande ifrån dig?

    DU har haft gränslösa kontakter med andra kvinnor.

    DU dricker så mycket att du inte kan höra av dig eller veta vad som är ett ok beteende.

    En månad är INTE långt fram..
  • Anonym (F)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 23:04:00 följande:
    Hon sa först att det var okej men ändrade sig sedan. Då kändes det lite sjukt att bara ställa in. Jag vet inte... Borde tänkt längre. Men en månad känns som lång tid. Skulle aldrig göra det ett par veckor innan precis.
    Ta in detta: barnet kan komma precis när som helst nu. Som jag skrev förut, hon kan börja få värkar redan ikväll. Du kan inte bara luta dig tillbaka och rycka på axlarna för att det är fyra veckor kvar, för det finns ingen garanti att det inte kommer inom de närmaste två veckorna, även om det inte är så stor risk. Å andra sidan händer det oväntade saker hela tiden, hon kanske måste in akut av någon anledning, vem vet. Inte du iaf, så håll dig nykter!
  • Anonym (Uppriven)
    Anonym (Kimchi) skrev 2021-05-29 23:02:31 följande:

    Glömde att skriva att det finns läkemedel som hjälper dig att inte dricka mer än du tänkt. Alltså hindrar dig från att tappa kontrollen och supa skallen i bitar. Det finns hjälp att få. Kolla upp Selincro.


    Intressant! Tack för tipset. Har du erfarenhet av detta?

    Har oftast inte ölsug, nästan aldrig. Det är när jag väl är igång redan eller vad man ska säga, som det alltid slutar i en lång blöt natt. Funkar det för det eller? Är det en långsiktig behandling eller bara för engångsbruk innan man ska ut?

    Läskig biverkningsprofil där bara som enda minus
  • Anonym (Man 45)

    Här ska du få ett tips: Skärp dig och väx upp.

    Rangordna

    1.barn

    2. Tanten

    3. Gamla familj och vänner.

    Om du inte tycker lika så gläd dig åt att du kan flytta nr3 till plats 2 när ni separerat.

    Gillar du att supa så kan du sätta flaskan på plats nr1 -3

  • Anonym (Parliv)

    Hej!

    När min exman och jag skaffade våra två första barn så var han ute och festade emellanåt, det var herrmiddagar, ölkvällar, utekvällaf etc.

    Han insåg aldrig när han skulle stoppa alkoholintaget, det blev aldrig ett fåtal glas -, och låg bakfull dagen efter. Jag stod alltså med två småbarn hela lördag em och kväll, för att sedan fortsätta på söndagen när han var bakfull.

    Tillslut sa jag ifrån rejält, och han skärpte sig. Någonstans när man är förälder och 30+ så får man skärpa upp sig och agera lite vuxet. När man själv minskar sitt drickande och är nykter så inser man att de supande polarna faktiskt inte är så jäkla kul, inte fullt så coola som man tycker ned alkohol i blodet.

    Jag förstår din fru/sambo. Jag hade velat ha en livskamrat och vuxen man, inte någon som fortsatte med ungkarlslivet.

    Du ska väl vara hemma hos henne på heltid om hon snart ska föda? Massera hennes fötter, laga frukost osv. Det är vad en man ska göra, inte festa loss.

  • Anonym (Kimchi)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 23:10:50 följande:

    Intressant! Tack för tipset. Har du erfarenhet av detta?

    Har oftast inte ölsug, nästan aldrig. Det är när jag väl är igång redan eller vad man ska säga, som det alltid slutar i en lång blöt natt. Funkar det för det eller? Är det en långsiktig behandling eller bara för engångsbruk innan man ska ut?

    Läskig biverkningsprofil där bara som enda minus


    Ja den kan se läskig ut. Det är bara första gången det kan få biverkningar. Sedan lagras ämnet i hjärnan och kickar igång utan problem nästa gång du tar tabletten. Även om du skulle använda den ett par tre gånger om året. Det är ett sätt att hålla drickandet på en rimlig nivå. Du tappar helt enkelt lusten att dricka för mycket. Finns andra läkemedel som dämpar suget efter alkohol men ditt problem verkar vara för mycket vid ett och samma tillfälle. Jag tror ni skulle ha god nytta av att träffa en familjeterapeut och prata om er svartsjuka. Ingen egen erfarenhet utan mina patienter behandlas bl a med det läkemedlet. Funkar jättebra!
  • Miss Skywalker

    Tom här i tråden du startat för att få råd snackar du skit. Du vet själv att det inte är på grund av en ?fest? hon tröttnat. Du kallar henne sjukligt svartsjuk men skriver att du aldrig varit trogen tidigare och haft gränslösa kontakter med andra kvinnor.


    Samtidigt är du själv svartsjuk. På vad? Skulle du acceptera att hon var ute och inte svarade när du ringer och träffade och lade till en massa andra killar på sociala medier? Så länge du fortsätter att snacka skit och bortförklara dig har du ingen chans att reparera detta..

  • Anonym (Abc)

    Men alltså... borde inte ni vara i förlossningskarantän? Tänk om du får covid när du är ute på fest och inte får vara med på förlossningen? Eller är för full för att vara med på förlossningen.

    Öh, nej. Det är inte normalt att lägga till nya random kvinnor på sociala medier. Om ni är ute några grabbar så borde det väl vara för att umgås med varandra? Inte ränna efter damer i baren.

  • Anonym (Peter)
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 22:52:21 följande:

    Det här är ingen helgtråd utan tyvärr mitt liv sedan några år tillbaka. Jo, jag förstår det. Men har svårt att veta var gränsen går ibland. Är det inte ok att lägga till varandra på sociala medier för att det råkar vara motsatt kön? Är social av mig som person och lägger till alla möjliga. Är dessutom väldigt öppen på min profil om att jag har en fru och vem hon är.


    Av nyfikenhet, hur många vänner har du som är kvinnor?

    Inte ytliga bekanta du lagt till på facebook efter en fest, utan såna du hör av dig till för att du ärligt vill veta hur de har det, där du vet vad deras mamma heter?
  • Memestar
    Anonym (Uppriven) skrev 2021-05-29 22:12:48 följande:
    Är det konstigt att samtala med någon av motsatt kön när man är på fest? Förstår att det kan verka konstigt att adda dessa.

    Gällande mina bröder är det så jobbigt att de beter sig som idioter. Förstår att hon stör sig. Men hon har bråkat så mycket med mina bröder och de vill inte veta av varandra. Det är verkligen jobbigt att de har sådan relation.

    Ja det tycker jag att det är... Du har ju uppenbarligen ett behov av att få bekräftelse från andra och det kan man ju förstå att din fru ogillar. Tycker det låter som att hon fått nog och inte litar på dig längre. Vi har ju bara hört din sida av myntet men eftersom att även den visar en sida som jag inte velat ha av min partner så kan jag tänka mig att hennes version hade innehållit andra saker som du kanske inte nämner här ens...

Svar på tråden Hon vill skiljas för att jag festade