• Sön 6 jun 2021 15:21
  182426 visningar
  2736 svar
  -2 +7
  2736
  182426

  Vi som försökt en längre tid - första barnet

  Jag kände att jag ville göra en "renodlad" första-barnet-tråd för oss som försökt lite längre, då jag personligen känner att jag både kan ge och få mest stöd i en sådan. 


  (Varje person får dock bedöma själva vad som är en längre tid) 


  Här kan vi stötta varandra i denna tuffa resa till <3 första barnet <3 


  Jag lägger även till en bim-lista så vi kan följa varandra <3 


  Kram till alla kämpar därute <3 


   

 • Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet
 • Mån 1 nov 2021 16:57
  +1
  Vickan31 skrev 2021-11-01 09:59:36 följande:
  Bx3 skrev 2021-10-31 12:07:58 följande:
  <3

  Du skrev precis som jag känner idag. Neg gravtest och känner att mensen är påväg. Aldrig känt mig så värdelös och misslyckad som jag gör idag. Inte ens när jag får en färdig blastocyst placerad i livmodern klarar jag av att bli gravid. Blir så förbannad på mig själv att jag gått med hopp och tro om att denna gång var vår tur.. känner med dig! Min sambo försöker vara positiv och har så svårt att förstå mig hur jag känner.. det går liksom inte att förklara för någon som inte varit med om det själv. Att trycka i sig massa medicin och tabletter som gör att man mår skit för att sen få reda på att det inte ens fungerat.. hopplöshet känner jag idag. Ska bara bädda ned mig idag och tillåta mig att tycka synd om mig själv 1 dag.

  Du är inte ensam, dina känslor är fullt normala <3 man måste få ha dåliga dagar utan att känna att man måste tänka positivt.
  Tildasafira skrev 2021-11-01 08:10:01 följande:

  God morgon! Uppdatering från mig, sk iväg och ta blodprov nu vilket egentligen känns rätt lönlöst. Är i upplösningstillstånd då mina starka plus som stegrat plötsligt blivit svaga igen och idag tog jag ett nytt digitalt som visade inte gravid. Pallar verkligen inte mer, vid nästa mens ska jag dessutom på praktik så känns svårt att få igång en ivf-omgång och springa på massa läkarbesök. Fyfan, ångest i hela jävla kroppen. Och som ett hån på det så mår jag så illa och har ont i brösten. Frågan är då om det är något som inte kommit ut som det ska. Förlåt för ett deppigt inlägg, men känns som jag nått min gräns för vad jag pallar med.  Ååh älskade ni, vilken tung helg med så många sorgsna, jobbiga besked :( Jag önskar att jag kunde krama om er allihopa: Soff, Bx3, Längtartillvår, Tildasafira <3 (förlåt om jag glömt någon) Jag blir så ledsen, för ni förtjänar ju verkligen att få era efterlängtade bebisar snart - ja allra helst att ni hade varit gravida eller fått dem nu. Önskar att det fanns något jag kunde göra för er, men jag hoppas att ni hittar något sätt att ta er igenom den här veckan och att det kommer att kännas lite mer hoppfullt när nästa försök närmar sig <3   Tack fina Vickan! <3 <3 <3
 • Mån 1 nov 2021 17:00
  Tildasafira skrev 2021-11-01 08:10:01 följande:

  God morgon! Uppdatering från mig, sk iväg och ta blodprov nu vilket egentligen känns rätt lönlöst. Är i upplösningstillstånd då mina starka plus som stegrat plötsligt blivit svaga igen och idag tog jag ett nytt digitalt som visade inte gravid. Pallar verkligen inte mer, vid nästa mens ska jag dessutom på praktik så känns svårt att få igång en ivf-omgång och springa på massa läkarbesök. Fyfan, ångest i hela jävla kroppen. Och som ett hån på det så mår jag så illa och har ont i brösten. Frågan är då om det är något som inte kommit ut som det ska. Förlåt för ett deppigt inlägg, men känns som jag nått min gräns för vad jag pallar med.


  Åh Tildasafira, jag tycker det låter fullkomligt hemskt det du behöver gå igenom, att slängas så mellan hopp och förtvivlan på detta sätt, vet knappt vad jag ska säga! Ingen ska behöva gå igenom det, och att du på det ska komma igång med praktik... känslomässigt måste du ju vara någon helt annanstans </3 :((( jag känner så med dig!! Och håller förstås tummarna att du ändå får behålla din graviditet <3 Kramar!
 • Mån 1 nov 2021 17:40

  Ringde kliniken imorse och berättade om mitt negativa test. De ringde tillbaks nu i eftermiddag. Nästa steg är ett uppföljningssamtal. Om 4 veckor! Och labbet är stängt hela December!! Så vi får inte sätta in vårt embryo förrän i Januari!! Alltså jag går under av den eviga väntan. Jag vet inte vart jag ska göra av min sorg längre, det känns outhärdligt. Det är en konstant väntan och paus på hela livet.

  Jag känner mig desperat och funderar allvarligt på att självmedicinera överbliven ivf medicin för att få fler blåsor och större chans att något då blir befruktat. Vågar man ta några sprutor menopur eller bemfola fram tills ägglossning??

  Usch fy vilken hemsk helg jag har haft. Och mensen har fortfarande inte kommit, så jäkla drygt att gå och vänta när man bara vill komma vidare.

 • Bx3
  Mån 1 nov 2021 21:27
  Steeph skrev 2021-10-31 16:18:23 följande:

  Jag hoppas ingen tar illa vid, vill bara dela med mig av vår positiva upplevelse och våra positiva nyheter från dagens insättning.

  Jag var ganska nere när vi åkte till kliniken och tänkte om vi får 2 blastisar så blir jag mer än nöjd. Vi fick 5!!!! Alla riktigt snygga och den idag var tydligen en riktig 10 poängstenar. Vi har även 3 som odlas vidare till imorgon som varit lite sega i starten, så kanske någon mer kan frysas in om vi har den extra turen. Jag trodde aldrig på sånt här fint resultat av våra 9 befruktade. Så tacksam <3


  Grattis fina du! Det är ju ett superresultat! <3 hoppas 10poängaren tar sig nu, håller tummar och tår!
 • Bx3
  Mån 1 nov 2021 21:36
  Msofie skrev 2021-10-31 16:51:18 följande:

  Fina fina ni. Jag har fortfarande hängt med i tråden i bakgrunden, vill så gärna följa er resa fortfarande! Jag förstår precis vad ni beskriver. När min första IVF misslyckades har jag aldrig varit så nere i mitt liv. Allting kändes helt hopplöst, inte ens det kunde gå vägen. Det är tufft som fan, men fasiken om man inte överlever det mesta, fast det inte känns så. Sörj, var ledsen, men sen måste man kunna plocka upp sig själv och finna strategier att få vidare. Vet inte om de triggar eller hjälper, men min tog sig på den andra IVFn. Ingenting är omöjligt, de tar bara lite längre tid. Tänker på er!


  Tack fina du! Jag vet ju så himla väl att det är långt ifrån de flesta som lyckas första försöket. Men man är ju inte alltid så logisk i den här resan utan går mycket på känslor och jag trodde verkligen jag var redo för ett neg resultat men bröt ändå ihop. Idag tog sambon med mig ut på shuffle board och middag på stan och jag unnade mig vin för första gången på 2 månader. Är sjukt nedslagen fortfarande men gråter inte oavbrutet längre. Det är verkligen bara ni som gått igenom samma sak som förstår.. jag önskar så att man kunde få andra att förstå bättre men det går inte.

  Tack snälla du för omtanken och peppandet <3 vet att hoppet kommer komma tillbaks även om det känns för jävligt just nu.
 • Bx3
  Mån 1 nov 2021 21:47
  Soff skrev 2021-10-31 17:02:12 följande:

  <3 

  Åh fy fan va jag lider med dig :'(( ...usch!! </3 ja den där känslan av att man känner sig värdelös och misslyckad är totalt hemsk!!.... och man vet inte riktigt vad man ska göra av alla dessa känslor ibland, man känner sig så hjälplös..det är tur man kan skriva av sig lite här ibland.. det kan verkligen kännas totalt hopplöst detta.. Nej jag känner likadant med min sambo. Han försöker förstå... men det gör han inte.. och så är det väl helt enkelt bara, men det kan vara lite knepigt ibland.. Han förstår inte helt hur jag kan tycka det är så jobbigt. 

  Ja det får du verkligen göra <3 och det ska jag också göra nu <3 ... bara se på nån serie.. Tack <3 Kram <3 


  Tack snälla <3 ja det känns så skönt att ni alla förstår och kan ta ett riktigt negativt pissinlägg får ni har gått igenom liknande. För skulle man säga detta högt till någon som inte gått igenom samma sak skulle man skrämma skiten ur personen. Jag känner iaf inte många som skulle kunna hantera det här och känna sig bekväma med att prata om det.. därför är det så behövligt och skönt att kunna skriva av sig här precis som man känner.

  Nej men precis, min sambo försöker så gott han kan att vara förstående men samtidigt så ser han ut som en frågetecken när jag gråter hejdlöst och han förstår inte smärtan jag känner. Jag vet inte om det beror på att jag har ett större behov av att lyckas än han eftersom han har tre barn sedan innan, eller om det beror på att han slipper alla sprutor, medicin, äggplock, insättning, alla gravtester, gravsymptom som lurar hjärnan m.m.. oavsett så är det som det är, han förstår inte hur jag kan ta det så hårt. Men om man ska se något positivt med det så är det väl bra att vi båda inte känner som jag gör nu..

  stor kram på dig <3
 • Bx3
  Mån 1 nov 2021 22:07
  Längtartillvår skrev 2021-10-31 17:27:39 följande:

  Jag hade tänkt skriva typ exakt vad du skrivit. Känner igen vartenda ord du skrivit. Neg test för mig också, så himla nedslående. Toxisk positivitet passar väldigt bra in på min sambo, och det är så jobbigt, får typ dåligt samvete över att jag mår så himla dåligt över detta. Min sambo är ju såklart positiv "nästa gång går det, elleraå kanske det går naturligt i väntan på nästa omgång"

  Det går verkligen inte att förklara för någon hur man mår och hur det påverkar en. Så för mig är det så skönt att skriva här där verkligen alla fattar!

  Imorgon måste jag ringa kliniken och säga att jag testat negativt. Och så ska jag fråga när vi får sätta in den frysta blaston. Vet du nästa steg för er?


  Jag beklagar så enormt mycket och lider bokstavligen med dig, jag har hoppats så oerhört på att du fick ett bättre resultat än jag <3

  Min sambo är precis likadan. Samtidigt som jag är tacksam för att han är positiv så är jag otroligt ledsen över att han inte förstår mig.. han frågar konstant ?är det bättre nu?? Och ?vad är det som känns så jobbigt?? .. han menar bara väl men det är så jobbigt att känna sig ensam i känslorna och det är så hemskt att behöva förklara vad som gör så ont när jag tycker det borde vara självklart. Och att hela tiden få frågan om det är bättre nu visar hur lite han förstår.. det är ingen smärta som går över efter en kvart.

  Jag ringde kliniken imorse och hon sa att jag inte behöver testa imorgon eftersom jag fick neg test idag. Jag bröt ihop igen idag då jag trodde att jag skulle få en insättning vid nästa ägglossning nu i november men fick nu reda på att blödningen som kommer komma nu inte är en vanlig mens utan man blöder ut alla hormoner. Min mens har ju fortfarande inte kommit pga tabletterna. Så det är först nästa cykel som vi kan försöka igen, och då är vi i december och dom stänger 22 dec över julen så kommer inte hinna det utan nästa insättning blir i januari. Att vänta över 2 mån på nästa försök känns för jävligt rent ut sagt. Har nyligen fått vänta 4mån efter mitt utomkveds för att jag fick cellgifter mot det och är så sjukt trött på hur allt skjuts upp hela tiden :( har flera gånger senaste dagarna känt att jag inte orkar mer.. men alternativet att inte få barn är omöjligt att välja.

  <3 tänker på dig!
 • Bx3
  Mån 1 nov 2021 22:14
  Tildasafira skrev 2021-11-01 08:10:01 följande:

  God morgon! Uppdatering från mig, sk iväg och ta blodprov nu vilket egentligen känns rätt lönlöst. Är i upplösningstillstånd då mina starka plus som stegrat plötsligt blivit svaga igen och idag tog jag ett nytt digitalt som visade inte gravid. Pallar verkligen inte mer, vid nästa mens ska jag dessutom på praktik så känns svårt att få igång en ivf-omgång och springa på massa läkarbesök. Fyfan, ångest i hela jävla kroppen. Och som ett hån på det så mår jag så illa och har ont i brösten. Frågan är då om det är något som inte kommit ut som det ska. Förlåt för ett deppigt inlägg, men känns som jag nått min gräns för vad jag pallar med.


  Fy fan <3 önskar det fanns något magiskt man kunde säga som gör att allt känns lättare. Hoppas du får svar på blodproven snart så det rätar ut frågetecknen iaf.. du för helt rätt i att skriva av dig här! Här finns det inga som dömmer utan bara förståelse! <3 önskar så att ingen av oss hade behövt gå igenom detta..
 • Bx3
  Mån 1 nov 2021 22:21
  Vickan31 skrev 2021-11-01 09:59:36 följande:

  Ååh älskade ni, vilken tung helg med så många sorgsna, jobbiga besked :( Jag önskar att jag kunde krama om er allihopa: Soff, Bx3, Längtartillvår, Tildasafira <3 (förlåt om jag glömt någon) Jag blir så ledsen, för ni förtjänar ju verkligen att få era efterlängtade bebisar snart - ja allra helst att ni hade varit gravida eller fått dem nu. Önskar att det fanns något jag kunde göra för er, men jag hoppas att ni hittar något sätt att ta er igenom den här veckan och att det kommer att kännas lite mer hoppfullt när nästa försök närmar sig <3 


  Tack snälla du, du är så fin! <3 av erfarenhet så vet man ju att hoppet kommer komma tillbaks även om det känns hopplöst just nu. Det är så brutalt att någon över huvud taget ska behöva gå igenom det här som vi alla går/gått igenom. Jag hoppas bara över allt annat att vi alla någon gång kommer lyckas.. det jobbigaste tycker jag är att man inte vet om det någonsin kommer hända. Men tror man inte på det så orkar man inte med detta så det är bara upp på hästen sen igen när det är dags.

  Stor kram på dig <3
 • Bx3
  Mån 1 nov 2021 22:34
  Längtartillvår skrev 2021-11-01 17:40:29 följande:

  Ringde kliniken imorse och berättade om mitt negativa test. De ringde tillbaks nu i eftermiddag. Nästa steg är ett uppföljningssamtal. Om 4 veckor! Och labbet är stängt hela December!! Så vi får inte sätta in vårt embryo förrän i Januari!! Alltså jag går under av den eviga väntan. Jag vet inte vart jag ska göra av min sorg längre, det känns outhärdligt. Det är en konstant väntan och paus på hela livet.

  Jag känner mig desperat och funderar allvarligt på att självmedicinera överbliven ivf medicin för att få fler blåsor och större chans att något då blir befruktat. Vågar man ta några sprutor menopur eller bemfola fram tills ägglossning??

  Usch fy vilken hemsk helg jag har haft. Och mensen har fortfarande inte kommit, så jäkla drygt att gå och vänta när man bara vill komma vidare.


  Samma här :( finner inte ord för hur jävligt det känns nu. Jag låg och grät hela söndagen pga neg test och gråtit hela dagen idag pga besked om väntan till januari. Jag har hela tiden försökt trösta mig att jag får ett nytt försök redan nu i november så när jag fick veta januari så brast det totalt för mig. Varför har dom inte sagt detta innan så man vet vad som händer om det inte lyckas?! Jag har inte heller fått mens än pga tabletterna.

  Jag förstår dig gällande medicinen men jag skulle inte våga ta dom.. att få fler äggblåsor och sen ha oskyddad sex borde öka riskerna rejält att få en tvillinggraviditet vilket är en högriskgraviditet med förhöjda risker både för missfall, tidig förlossning och fosterskador. Nu är jag ju ingen läkare men har läst lite om det varför man normalt inte längre får två embryon insatta vid ivf.

  Kom ihåg att du inte är ensam och dina känslor/tankar är helt normala! Vet att det inte känns så många gånger men därför är det så skönt här inne att se att man inte är ensam om sina tankar och känslor. <3 tänker på dig och hoppas vi får tillbaks hoppet snart!
Svar på tråden Vi som försökt en längre tid - första barnet
Logga in
Bli medlem