Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Dalarna91 skrev 2021-10-25 10:29:51 följande:

    Hcg är gravid hormonet. Jag är på uppföljning efter mf och jag hade smärta i höger äggstock. Så dom vill se att hcg sjunker till 0. Så dom tar blodprov.


    Hormonet känner jag till. Trodde de redan kollat, men förstår bättre nu. Hoppas att proven ser bra ut! <3
  • Lövsångerska1991
    LillaSam skrev 2021-10-25 09:31:43 följande:

    Jaa det är sant ang IVF. Hoppas att det kommer gå för oss själva innan såklart men du har verkligen en poäng i det du säger, tack!

    Jag fattar precis, är också sån som vill ha koll på allting. Och när man väl börjar försöka så känns ju varje månad som det inte funkar så hopplös och då är det så lätt att man går ner i sig själv.

    Känns det bättre på jobbet nu eller är det också en oro? Och jag tänker ändå att om ni har sex några gånger i veckan så kommer ni träffa ägglossning även om allt fokus inte ligger på barnverkstaden, tror bara det är bra att man inte fokuserar på det så mycket!


    Ja verkligen, och så dröjer det en hel månad tills nästa gång man ev kan se ett positivt resultat. Känns så trist. Varje gång är man ju lika icke-gravid som vanligt. Jag känner mig fjantig då som inte druckit alkohol och minskat på kaffet. Men vad ska man göra? Och dessutom är det ju så många där det inte tar sig på första försöket. Vi är inte ensamma.

    Det är jobbigt på jobbet, men jag lyckas faktiskt dämpa stressen genom min inställning. Jag kan inte göra mer än vad jag har arbetstid till. Arbetsplatsen är som den är. Vi har inte tillräckligt med resurser. Får göra det bästa av det som är.

    Grejen är att normalt sätt har vi inte sex alls under arbetsdagarna så känns jobbigt att alltid behöva ha sex med två eller tre dagars mellanrum. Vi är båda så trötta efter jobbet. Tycker iaf inte att jag fokuserar så mycket nu. Känner mig mest bara missnöjd att det inte blir som jag vill, men det är när jag tänker på det. Och har knappt tid att tänka. Uppehåller mig också med annat. Men känner att jag nog har nått någon slags acceptans kring att det är som det är och jag kan inte påverka så mycket.
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-26 18:00:08 följande:

    Lövsångerskan; hur går det med dig?


    Det vanliga. Går mellan hopp och förtvivlan. Ena sekunden tolkar jag in graviditetstecken och andra sekunden är jag övertygad om att jag eller min sambo eller båda är sterila. Tredje sekunden tänker jag andra negativa tankar om livet i allmänhet. :,D Avundsjuk på kollega som var på ultraljud idag. Ingen vacker känsla, avundsjuka. Men visar den såklart inte.

    Fast har faktiskt funnits trevliga stunder idag. Var lugnare än vanligt på jobbet och min sambo överraskade mig med rosor. Äter apelsin och dricker julmust nu. Ska snart titta på ett skräpprogram på tv. Absolut bästa sysselsättningen när man är trött. Hur mår du? :)<3
  • Lövsångerska1991
    BounceBambi skrev 2021-10-26 13:18:19 följande:

    Tack snälla för svar och pepp <3! Skönt att höra att inte alla får sådär tydliga äggviteflytningar. Får fortsätta öva tålamodet och hoppas att du också får ett plus snart!


    Har inte heller tydliga äggviteflytningar utan de är oftast mer vattniga. Min vän hade inte det heller, men blev ändå gravid. Jag märker inte mina flytningar så mycket heller, ibland har det varit lite glidigare när jag torkat mig, men osäker på var i cykeln jag varit. Har alltid trosskydd för annars får jag som en kall liten fläck i trosan och det gillar jag inte.
  • Lövsångerska1991
    Wave Mother skrev 2021-10-27 17:22:49 följande:

    Tror i alla fall det är normalt att det kan komma CD 16. Jag har haft ÄL mellan CD 12 och 15 sedan jag började mäta. (Då räknar jag med att ÄL kommer ca 2 dagar efter att jag får första stegringen på stickorna). 


    Jag har haft ägglossning mellan cykeldag 15-17. Är det något dåligt?
  • Lövsångerska1991
    Bez skrev 2021-10-27 10:13:57 följande:

    Du är inte ensam, bröt ihop helt när mesen kom efter 3dje försöket och googlade allt möjligt. Men nu när man börjar närma sig ÄLveckan igen börjar hoppet komma tillbaka. Försöker tänka att när man väl plussar kommer man inte ens minnas den här tiden och i långa loppet om bebisen föds ett halvår senare än "tänkt" så kommer de spela noll roll även om man vill att de ska hända nu nu nu. De absolut flesta blir ju gravida inom ett år ändå så man får försöka tänka att de kommer.


    LJM91 skrev 2021-10-27 09:31:47 följande:

    Usch idag har jag en riktigt deppig dag. Känner mig helt övertygad om att vi aldrig kommer lyckas bli gravida, har till och med googlat på IVF-kliniker och jämfört prislistor och läst omdömen. Trots att vi bara är på tredje försöket.. Hur ska man göra för att lyckas chilla lite? :(


    Känner precis så som ni beskriver! Jag känner mig helt uppgiven nu för tror verkligen att mensen ska komma. Jag har googlat priser på fertilitetsutredningar och massa annat. Jag orkar verkligen inte med den ständiga besvikelsen. Har återigen tänkt på att bara strunta i det och acceptera ett liv utan barn. Är också bara på tredje försöket. Inte ens tagit gravtest än, har BIM på söndag. Blir bara så besviken när jag känner igen de hemska pms symtomen. Känner att mina sambo inte alls förstår mina känslor, och säger jag det till honom blir han ledsen för han tycker visst att han förstår, och det gör han kanske. Försöker också tänka att när det väl händer spelar inget annan någon roll, men det är som att det inte spelar någon roll vad jag är tänker. Jag försöker göra annat, kollar mycket på reality på tv?
  • Lövsångerska1991
    LJM91 skrev 2021-10-27 19:33:52 följande:

    Skickar en stor kram till dig! Försöker trösta mig med att oddsen för att bli gravid någon gång, oavsett på egen hand eller med hjälp, faktiskt är ganska goda. Men det är svårt att finna tröst när det känns så hopplöst, jag vill inte ens tänka på hur deppig jag kommer bli om ett helt år hinner gå utan att något händer.. men isåfall får jag väl försöka hitta strategier för att hantera detta lite bättre, var man nu hittar dem någonstans haha.

    Håller tummarna för att dina symtom är graviditetssymtom och inte PMS! <3


    Det är det jag tänker också, för varje månad som går blir man mer och mer nedbruten. Måste precis som du hitta sätt att hantera det. Har en samtalskontakt, borde kanske prata med den om det, men klarar det inte. Vet inte varför.

    Tack <3 hoppas att ni också plussar på BIM!!
    Bez skrev 2021-10-27 20:07:18 följande:

    Ja min kille är likadan när jag bröt ihop sist sa han ja men då kan vi väll gå och göra med spruta som att de är så enkelt?? Haha. ja reality-tv är räddaren vet inte hur många timmar om dagen jag lägger på de


    Min sambo tänker att det nog kommer gå så småningom. Han är liksom inte så oroad över det. Tror inte han känner att det är bråttom heller. Tycker allt är så jobbigt nu. Alla mina vänner, bekanta och syskon har barn. Känner mig så utanför i samtal. Säkert många här som känner igen sig. Jag känner mig som någon stackars nucka. Ibland kan vänner skicka bilder på sitt/sina barn och jag känner mig som en märklig tant som bara ska glädjas över andra barn. Okej, överdrivna tankar här, men är lite hormonell. Troligtvis PMS. :,(
  • Lövsångerska1991
    slo92 skrev 2021-10-28 08:35:06 följande:

    Vill bara säga att jag hade också jättemycket pms-symtom dagarna innan bim, var jätteirriterad och gråtmild och kände mig lätt febrig. Men det visade ju sig att jag var gravid ändå, så hoppet är inte ute! Dessutom kan jag säga att jag hade absolut ingen koll på när ägglossningen var denna månad men lyckades ändå pricka in det genom att ligga typ vart tredje dag. Jag brukar gå in och läsa här fortfarande för är så nyfiken hur det går för er och hoppas verkligen att det blir ett plus för er alla som har bim snart! <3


    Åh tack för dina fina ord <3 hade du som ökad känsla av mensvärk, samt mer och mer ömma bröst? Är så jag har och det känns ju väldigt likt de symtom som kommer före mens. Men har små märkliga hugg ibland i livmodern, dock har jag haft liknande tidigare, men ibland så tycker jag det känns på ett annat sätt. Vi får se helt enkelt. Blir det inget nu tänkte jag köpa fertilitetsglidmedel och kanske även fertilitetskopp.

    En annan sak, fick ett obehagligt privat meddelande här på familjeliv, men ser inte hur jag ska göra för att anmäla det. Vet någon?
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-28 08:31:28 följande:

    Tog gravtest nu på morgon, negativt. Bim imorgon. Så är väl bara att invänta mensen och försöka på nytt.


    Vad tråkigt :( skickar en kram <3
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?