Inlägg från: Lövsångerska1991 |Visa alla inlägg
  • Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    LillaSam skrev 2021-10-22 18:57:21 följande:

    Tack båda två, känns så skönt med stöd även om det ?bara? är online. Ni har rätt i att det är bra att jag kollade upp dig och klart att det är värt alla pengar och tid i världen om det resulterar i ett barn <3

    Jag har faktiskt tagit Jenny Koos lila paket med vitaminer ett tag så hoppas det ska hjälpa, har även börjat kolla på några av hennes föreläsningar så ska försöka få tillbaka cykeln med hjälp av hennes tips!

    Jag hörde av mig till säkert 15 kliniker igår via Mail och en klinik ringde faktiskt upp idag och sa att de fått återbud så min sambo och jag ska på vårt första möte 29e november. Känns så sjukt skönt och fram tills dess ska jag försöka stressa av och inte tänka på ägglossning eller så, så kanske det hoppar tillbaka av sig själv!

    Hur går det för er? <3


    Är glad om jag kan vara stöd för andra. Tycker också att alla hjälper varandra så fint här, fastän det är online så känns det så fint. Åh vad skönt att ni fått en tid för ett första möte, nu är ni verkligen på gång :) tänker att nu kommer experterna kunna öka era chanser jättemycket. Tänker ibland att om vi skulle få genomgå ivf så välja ju bästa äggen och spermierna ut och sen även bästa embryot, om jag förstår det rädd. Oddsen att lyckas så måste vara mycket högre än att själv försöka pricka inägglosning och hoppas att både ägget och spermien och har tillräckligt hög kvalitet. Ni kanske inte får just ivf, men var mer ett exempel på att experter kan göra så mycket fantastiskt. :)

    Vet inte hur det går för mig, och min sambo. Vi hade sex under perioden då ägglossningen ska ha i inträffat enligt mina appar, både före, under tiden och efter. Tog inga äl-tester som bekräftade ägglossningen men gjort det tre cykler tidigare så vet att det stämmer hyfsat med apparna.

    Har mycket annat jag tänker på nu, trycker bort tankar på graviditet osv rätt så mycket. Känner mest en sorg faktiskt, eller uppgivenhet kanske. Vill liksom ha kontroll och vill så mycket. Men hoppet tar kål på mig så måste tänka att det inte blir något, vilket dock känns jättedeppigt.

    Har mycket annat som oroar mig i livet allmänt just nu också, det tar bort fokus lite på barnverkstaden. Men känner mig lite allmänt deppig faktiskt. Samtidigt känns det som jag inte borde känna så för har gjort så få försök, men har inte bara med det att göra. Är allmänt nojig över allt liksom.
  • Lövsångerska1991

    Grattis till alla plus! :)

    Börjar känna mig rätt nere nu. Känns precis som förra perioden innan det blev negativt resultat. Lite hugg i ena äggstocken ibland, flytningar som inte är så där genomskinliga som de nog borde vara om det vore något. Vill bara ge upp allt på något sätt. Livet känns tungt. Inget känns särskilt roligt.

  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-23 16:57:10 följande:

    Ser vi har BIM nästan samtidigt. Har också ont i äggstock under veckan och press i livmodern igår. Så tror inte det blir något här heller. Så är själv nere...


    Men är det kört just för att man känner så? Önska jag kunde få känna lite hopp. Eller vet inte, hopp är inte heller bra.
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-23 18:39:10 följande:

    Vissa känner så och dom är gravida. När jag känner det så är mensen på väg, men när jag blev gravid så hade jag dom känningarna också. Så blir inte riktigt klok på något idag.. får hoppas det är positivt för oss.


    Tycker det är sååå störigt när känns liknande! Varför är det så? :/ dock kände jag symtom igår eftermiddag och kväll som jag inte brukar få. Det var som små hugg i underlivet lite då och då och även en molvärk nere i magen som strålade ut i underlivet. Men vette katten om det är tecken på begynnande graviditet?
    malva90 skrev 2021-10-24 10:17:47 följande:

    Åh förstår dig så väl, känner precis likadant. Är bara inne på andra försöket och sa till mig själv och sambon när jag tog ut spiralen att det säkert skulle ta ett tag, "inte ovanligt att det tar i alla fall ett år". Men så fort vi faktiskt började försöka så försvann alla goda intentioner om att inte stressa, testa för mycket osv.

    Det känns som att man blir lite knäpp när man går och väntar på mensen. Känner efter och tolkar varenda symtom som att det ändå kan betyda att man är gravid (häromdagen var jag övertygad om att mina livliga drömmar var ett tydligt graviditetstecken ) och så tar man ett för tidigt test och blir besviken när det är negativt. Har BIM 27/10 men har ganska mycket PMS och tog ett testa tidigt-test som var negativt så är övertygad om att det inte blivit något denna månaden heller.

    Jag tror att den där deppigheten är naturlig och kanske lite av en försvarsmekanism..? Hellre att se det pessimistiskt än att bli besviken typ. Men jag tänker att det är okej att tillåta sig själv att tycka att det är jobbigt och vara nere ett litet tag. Och sen (om mensen skulle dyka upp) tänka att även om det inte gick denna gången så har man ju som tur var en ny chans nästa månad! :)


    Ja, det är nog en försvarsmekanism som du säger. Tror att jag hamnar som i en konflikt med mig själv på något sätt också. Förstår rent logiskt att det kan ta tid, men vill verkligen inte vänta längre (ingen vill det, jag vet!). Får panik för varje gång det inte funkar för då tolkar jag det som att någon av mig och min sambo är sterila och att all ansträngning då ändå är helt i onödan och att vi bara slösar tid, och borde ha sökt privat vård direkt. Och sen blir jag som nästan arg på min sambo för jag ville börja flera månader tidigare. Han verkade inte förstå att det troligtvis tar tid och att det därför är bra att börja i god tid. Tror jag hade varit mer avslappnad då för då hade vi haft längre till på oss. Fertiliteten sjunker ju hela tiden. Men nu är det ju som det är.
    Ollebollen skrev 2021-10-23 18:50:00 följande:

    Kan känna igen mig! Jag var jättedeppig förra veckan för det kändes så himla omöjligt att allt skulle kunna klaffa, det är så mycket som ska bli rätt för att en grav ska ske. Och det kändes omöjligt att jag ens ska få bli mamma. Varför skulle jag få det liksom?

    Det jag gjorde då var att jag klickade hem en pyjamas till mig själv, OCH ett matchande bebis-set i randigt/beige. Jag kanske tar ut mycket i förskott men det gjorde mig glad. Det fick mig att känna att jag också kan få den här lyckan. Jag la liksom ut det i universum att det kommer att ske!! Haha kalla mig galen/vidskeplig men det gjorde mig glad iallafall!

    Jag antar att man får hitta olika knep i denna resan så man inte blir helt galen på vägen. Eller ja, det är jag kanske redan då. *fniss*


    Tänker precis samma, varför skulle just jag? Men varför skulle inte du och jag få bli mamma egentligen? :) <3 mysigt med bebis-pyjamas. :) Jag klarar inte av att köpa något före en graviditet, men man är ju så olika. Får det dig att må bra är det bara positivt. Jag skulle bara bli mer nedstämd faktiskt.
  • Lövsångerska1991
    Wave Mother skrev 2021-10-24 12:14:37 följande:

    Det är ju absolut positivt. Så där kan inte testen se ut om det inte finns hcg. Så jag vågar mig på ett stort grattis :) Sedan förstår jag att du vill vänta till efter BIM och inte vill ta ut något i förskott, men ändå! 


    Håller med, helt klart positivt! Grattis :)
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-24 13:17:45 följande:

    Lövsångerska 1991; har också ha lite strålande mot underliv nu när jag körde bil. Sen tidigare idag har jag haft typ känning i höger ljumske. Svårt att förklara känslan men typ kanske lite träningsvärk eller sträckt någon muskel känsla. Det va lite obehagligt. Ingen aning om det är tecken på graviditet eller inbillning eller jag har sträckt något xD känner nu att jag är galen...


    Haha känner mig också galen, mest hela tiden faktiskt! Hoppas att det är tecken på att det ska bli eller redan är en graviditet. Vi har väl BIM samtidigt? Kanske kan man känna ägget fästa på något sätt och att det är något sånt? Hoppas ju det förstås. Men kanske är det för tidigt med något tecken alls.
  • Lövsångerska1991
    EIJ90 skrev 2021-10-24 13:52:08 följande:

    Jag tror absolut att man kan känna när det fäster eller försöker fästa. Har fått som riktiga hugg båda gångerna jag blivit gravid och dagen efter fått rosa flytningar. I samband med huggen känt mig lite illamående också. Håller tummarna för er båda!


    Var kände du huggen? Jag kände igår i slidan vilket känns lite märkligt. Borde väl inte kännas där? Känt lite lite hugg i nedre magen med dock, men så har jag känt före mens med.
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-24 14:28:43 följande:

    Förlåt, men jag hade också typ hugg nedre delen av slidan xD inte för att härma symtomen.


    Haha, förstår att du inte vill härmas! Hoppas det är graviditetssymtom. Undrar vad det annars är alltså. Har inte haft lika mycket idag.
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-24 16:09:30 följande:

    Antingen är det graviditetssymtom eller så är vi nu blivit offentligt galna.. men känslan jag hade vid ljumskarna ger en såklart hopp för läst många har det som symtom. Men vi får se till slutat av veckan vad det beror på.


    Hoppas det är något! Jag känner som att det är klart att inte jag har några symtom på graviditet. Varför skulle jag ha det liksom? :( pendlar mellan hopp och förtvivlan hela tiden, jobbigt. Fast mest förtvivlan. Tycker det känns väldigt likt som före mens. Får en känsla som liksom säger: Hur kunde jag vara så dum att jag tänkte att det skulle gå ju? Inte kan väl jag få barn.
  • Lövsångerska1991
    Dalarna91 skrev 2021-10-25 06:24:18 följande:

    Jag har alltid haft en känsla att jag inte kommer få barn, tills jag blev gravid. Försöker och trycka undan dom negativa tankarna när dom kommer upp. Hoppas denna vecka går fort så man kan testa sig. Läkaren borde ringa idag om vad hcg låg på i torsdags. Men de är garanterat 0


    Också haft den känslan, kanske vanlig. Inatt kände jag det dock faktiskt som att det drog i höger ljumske. Vad innebär det med hcg?
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?