Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    LJM91 skrev 2021-09-10 20:19:10 följande:

    Är det någon av er i tråden som använder Clear blue advanced ägglossningstest? Har precis köpt det i väntan på ÄL men då jag har en lång cykel och osäker på när ÄL är efter flera år av preventivmedel, är jag tveksam på om de 10 teststickorna kommer räcka till för att hitta ÄL. Vill ju inte börja testa för sent med risk att missa ÄL. Är det någon som vet om man kan köpa fler teststickor utan själva apparaten? Har försökt googla men inte hittat något. Känns ju onödigt att köpa en helt ny uppsättning.. Lycka till alla som försöker denna månaden!


    Det finns på apotea att du kan köpa refill. Det står att de bara passar till deras monitor men jag har använt dom till min vanliga digital advanced och det hr funkar klockrent! :)

    I början kan man testa varannan dag också. Tror att det inte får gå mycket mer än 48h mellan testen eller vad det är utan att det blir nollställt. Då sparar du också stickor om du har en lång cykel.

    www.apotea.se/teststickor-till-clearblue-advanced-fertilitetsmonitor
  • Värphönan
    Ollebollen skrev 2021-09-11 10:30:06 följande:

    Nu är spiralen ute! När jag räknar på cykeln vi haft med spiralen bör ÄL vara kring den 17e. Jag tog ut spiralen sista dagen på mensen. MEN, är det någon som kan hjälpa mig här? Jag trodde inte jag skulle blöda så mycket efter uttag, brukar man få mens igen efter man tagit ut den? (Med p-piller sätter det ju igång en mens-liknande blödning när man slutar?)


    Va det hormon- eller kopparspiral?

    När jag slutade med p-piller tog det drygt 3 veckor innan jag fick en blödning.
  • Värphönan
    Ollebollen skrev 2021-09-11 13:05:47 följande:

    Det var en horminspiral (kyleena?). BM sa att man blir fertil direkt men förstod inte om cykeln nu skulle ändras om. Man kanske bara får en förlängd mensblödning? Jag har clearblue?s test hemma. Så får väl börja några dagar innan jag tror ÄL sker.


    Har ingen erfarenhet själv med flera av mina vänner som haft hormonspiral har fått en annan cykel med spiral än deras naturliga varit. Så absolut kan du bli fertil direkt men det beror också var i din naturliga cykel du va när du tog ut den :)

    Lite som med p-piller att när man börjat med dom får man eventuellt bortfallsblödningar (beroende på vilken sort man tar) efter en konstgjord cykel men när man slutat med dom får man tillbaka sin normala rytm igen efter ett tag.
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-11 19:50:49 följande:

    Hej!

    Jag har börjat med ägglossningstester från testlagret och jag ska enligt mina appar ha ägglossning kring den 16:e. Så förstår inte varför det ser ut så här, hade tjockare streck igår än idag. :/ kan min ägglossning ha kommit för tidigt och att jag missat den? Isf borde den ha kommit bara några dagar efter mensen slutade. Känner mig orolig.


    Man har ju olika nivåer av hormon i kroppen under cykeln så det kan säkert va nått sånt bara. Strecket är ju långt ifrån ägglossningsstarkt oavsett. Fortsätt att testa ett tag till så ökar det säkert igen :)

    Hur lång cykel brukar du ha ungefär.
  • Värphönan
    evelinagra1 skrev 2021-09-12 21:22:23 följande:

    Hur räknar man när man räknar dagarna efter äl? Är det dagen efter positivt äl test som är dag 1? Så om jag fick positivt ägglossningstest i tisdags så är jag på äl + 5 idag?


    Det är väldigt individuellt men jag brukar lägga på 1-3 dagar beroende på hur mina flytningar ändrar sig efter positivt äl-test.
  • Värphönan
    evelinagra1 skrev 2021-09-12 22:22:46 följande:

    Har fortfarande mycket flytningar, inte så att jag kan ?bygga broar? men dom är vattniga och ibland lite vita och ibland genomskinliga, sorry för infon haha


    Ingen fara! :D jag brukar räkna från när jag inte kan bygga broar längre. Det brukar som sagt upphöra 1-3 dagar efter positivt test.

    Medan jag vet andra som räknat äl från när de får positivt på testet. Men ska man va snäll mot sig själv och ta ett testa tidigt så tror jag att det är bättre att räkna så nära faktisk äl som möjligt så man inte testar i onödan och blir besviken innan det är fysiskt möjligt att få utslag.
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-14 06:30:39 följande:
    Skönt med glad gubbe! :) Vilken sorts clearblue använder du? Jag har de som först visar en smiley som blinkar och sen får en fast smiley. Har blinkande nu. Använder samtidigt testlagrets stickor, men där är knappt synbara streck. Dock förstår jag att när det är blinkande så är det inte helt dags än. Blir ändå nojig att något ska vara fel. Varit så stressad på sistone, rädd att det ska påverka fertiliteten negativt. Det gör mig ledsen :/

    Om stress hade påverkat så mycket hade det inte fötts några barn alls när det är krig. Men det gör det :) Förstår fock att det är svårt att lägga oron på hyllan. 


    CB digital advanced går på östrogen också, det är det den mäter när det blinkar. De vanliga mäter bara LH så därför kan det absolut skilja sig åt hur tydligt strecket är på vanliga stickor under den perioden :) Sen är det inte alltid man har så starkt som teststrecket på äl-stickor heller trots att det är positivt. Det har jag råkat ut för flera gånger när jag testat både testlagret och CD samtidigt.

  • Värphönan
    Elli123 skrev 2021-09-14 06:49:29 följande:

    Kan man få äl flytning en vecka innan äl? Står i min app att jag ska ha äl om prick en vecka men imorse fick jag en sån flytning (dock väldigt lite).. är det rimligt eller kommer den tidigare?


    Skulle gissa på att äl kommer tidigare än din app säger då. Min äl har flyttat sig från cd 16-17 till cd 14 vissa cykler.
  • Värphönan
    Ollebollen skrev 2021-09-14 07:41:43 följande:

    Min ÄL kom! Alldeles för tidigt!

    Jag har skrivit tidigare i tråden att jag precis tagit ut spiral, och var osäker på om cykeln skulle hålla i sig som vanligt. Men enligt mina appar ska jag ha ÄL om en till två veckor. Råkade bara vara så att jag nu på morgonsen tog ett test - fast glad gubbe. Vilken tur att vi myste lite igår då! Om vi gör det ikväll kanske inte spelar roll eftersom det lyste med fast gubbe? (Topp)

    Så sjukt att man litar blint på dessa appar!


    cykeln du haft med spiral är ju inte samma som din naturliga cykel :) Enligt instruktionerna till testen så är det som nämts tidigare att man har äl 12-42h efter att maximal fertilitet visats på testet så det går ju att fortsätta ligga ett par dagar till om ni vill. Själv brukar min äl komma mellan 1 och 3 dygn senare ungefär. 


    Va det första testet du tog igår morse? att du inte fick blinkande gubbe nu beror förmodligen på att du började testa dig för nära inpå äl så ditt kalibrerade värde blev högre än ditt normalvärde :)

  • Värphönan
    Ollebollen skrev 2021-09-14 15:02:58 följande:

    Tack för bra input! Har ju haft mens ?som vanligt? med spiralen men kom aldrig i underfund med hur det skulle te sig när den kom ut. Var till och med osäker på om ÄL skulle ske denna månaden. Vi kommer att fortsätta i några dagar framöver för att vara på säkra sidan. Jag har tagit ett test varje morgon i 3 dagar innan glad gubbe. Så jag antar att det ändå är min topp, eller vad tror du?


    Ja har du fått fast gubbe på testet så är det din peak. Menar bara att om du vill få blinkande smilegubbar innan den fasta så behöver man börja lite tidigare i cykeln med testen nästa månad om det inte skulle ta sig nu :)
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?