Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    chouette skrev 2021-08-26 10:51:37 följande:

    Jag har förresten kvar ett paket CB digitala test med veckoindikator från när vi försökte med vårt första barn. Men bäst före är 2021-06-30. Tror ni man kan använda dem fortfarande? 


    Det är ju väldigt tidigt än med äl+7/8 så om några dagar kan det säkert visa något :) så tidigt som jag plussade nu, 11 dagar efter positivt ältest, har jag aldrig fått plus förut. En gång plussade jag först på bim+3

    Ja jag hade testar iaf :) det är ju inte så många månader sen de gick ut. Men kanske vänta ett par dagar med att testa? :)
  • Värphönan
    chouette skrev 2021-08-26 10:51:37 följande:

    Jag har förresten kvar ett paket CB digitala test med veckoindikator från när vi försökte med vårt första barn. Men bäst före är 2021-06-30. Tror ni man kan använda dem fortfarande? 


    Det är ju väldigt tidigt än med äl+7/8 så om några dagar kan det säkert visa något :) så tidigt som jag plussade nu, 11 dagar efter positivt ältest, har jag aldrig fått plus förut. En gång plussade jag först på bim+3

    Ja jag hade testar iaf :) det är ju inte så många månader sen de gick ut. Men kanske vänta ett par dagar med att testa? :)
  • Värphönan
    hurtänktedunu skrev 2021-08-26 18:14:35 följande:

    Jag tror att jag kanske fått ägglossning. Fick en sådan flytning i morse men inget mer men är öm precis som vid mens nästan. Både fram och i ryggen. 2 veckor sedan missfallet i morgon. Skulle egentligen vilja testa med äl test men jag vet inte. Kanske bli besviken. Vad brukar ni har för symtom på äl?


    Jag hade äl drygt två veckor efter mitt mf startade så det är absolut inte omöjligt :) flytningar och att jag kan ?bygga broar? med sekretet är det som är typiskt för mig, och finnar.
  • Värphönan
    Fialej88 skrev 2021-08-26 17:50:33 följande:

    Jag hänger gärna på! Jag och min man har försökt i ett år tid att bli med barn. Jag har BIM imorgon och gjorde ett test imorse med testlagret. Det sök upp ett svagt rosa streck men på fel ställe känns det som. Vad tror ni?


    Oj va svårt! Ser ju ett streck och har själv aldrig fått falskt utslag på testlagret. Orkar du hålla dig med att testa till imorgon igen? Då borde det bli starkare :)
  • Värphönan
    hurtänktedunu skrev 2021-08-26 20:37:31 följande:

    Ja jag kunde bygga bro i morse helt klart. Och sen smärtan då. Vet att jag har haft så att när jag sätter mig ner och allt liksom trycks uppåt så har jag vart öm tidigare när jag fått äl. Lite så nu också. Får sexa till det ikväll så får vi se. Känns bara som att det bara är i min fantasi som jag skulle bli gravid direkt igen men man vet ju aldrig. Däremot känns det inte helt illa om man skulle få mens sen heller. Rensa ur systemet liksom. Men vi får väl vänta och se. Ska ta ett gravtest i morgon och se så det visar negativt. 2 veckor sen mf så kan ju vara bra att göra.


    Jag blev gravid direkt efter utan mens emellan så det kan gå, men man ska kanske inte bli besviken om det inte blir så heller. Jag fick negativt på gravtest veckan efter mitt mf startade och positivt på äl-test 14 dagar efter. Lycka till! <3
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-27 07:05:25 följande:

    God morgon!

    Vill börja med att säga att jag känner att jag skrev ett dumt inlägg tidigare som kan ha framstått som okänsligt, eller mest barnsligt. Ber om ursäkt för det, särskilt om någon blev illa till mods. Ibland hoppar det liksom grodor ur mig.

    Sen undrar jag vad ni har för erfarenheter av tetslagrets testa tidigt stickor? De ska kunna visa positivt väldigt tidigt har jag hört. Beställde ett 10-pack av dem.


    Kan inte svara för andra men själv reagerade jag inte på att du skulle ha skrivit något olämpligt. Kände kanske snarare sorgsenhet för din skull för att du kände att du inte skulle förtjäna ett plus.

    Livet är orättvist, och hur svårt eller lätt man har att få barn är också orättvist. Kan inte sticka under stolen med att jag kunnat bli väldigt ledsen när jag läst inlägg på familjeliv med kvinnor som blivit gravida utan att ens försöka, eller kvinnor som försökt få barn och sen lyckats snabbt men ångrat sig och börjat prata om abort högt och lågt i grupper där andra försöker och kämpar, när vi försökt och misslyckats om och om igen. Och när vi sist trodde vi lyckades fick vi mattan bortsvept under våra fötter på kub och lämnades i ovisshet i flera veckor innan vi tillslut fattade ett beslut om vår bebis framtid. Vi har haft otur och ja livet är inte rättvist och det är inget jag kan klandra andra som vill (eller kanske inte vill) ha barn för.

    Det är svårt att styra sina tankar och lätt att hamna i en negativ spiral, speciellt när man går in för att skaffa barn. Det kan ta upp hela ens tillvaro om man låter det. När man är hemma sjuk och inte har något annat som tar ens uppmärksamhet är det extra svårt att inte låta tankar skena.

    Det kommer säkert bli bra! Ni kommer få ett plus så småning om hoppas jag :) om det inte går på första eller andra kanske det går på tredje. Tror det viktigaste är att inte sluta leva för allt annat som ger glädje och ta tillvara på stunder dom gör att man mår bra. Att det tar upp till 1-1,5 år är inte helt ovanligt även om det sällan är de scenarion som visas här på familjeliv. Men denna plattformen är bara en liten del av verkligheten.

    Oj vilket långt inlägg det blev! Men hoppas du mår bättre snart och håller tummarna att du får plus förr än senare :)

    Tyvärr ingen erfarenhet av deras tidiga tester. Men deras vanliga stickor tycker jag är bra så hoppas deras tidiga test håller samma standard!
  • Värphönan
    Juli1990 skrev 2021-08-27 14:18:05 följande:

    Åh jag skulle behöva Er hjälp! Jag har sedan CD7 tagit ÄL-test med stickor (ville verkligen inte missa), och för att se eventuell stegring. Enligt NC ska jag ha ÄL den 2/9 och historisk sätt är min tidigaste ÄL på CD14.

    Jag har också tagit CB advanced test (blåa) nu två dagar på raken på morgonen, men såklart fått en rund ring vilket är negativt.

    Dock blir jag så himla osäker då stickorna ju har ganska tydliga streck, men ingen stegring. Någon som är van användare som kan utläsa något av nedan? Det känns kanske som jag inte har någon ökning av hormonet eftersom stickorna är lika starka?

    Tack på förhand (mvh nojjig över ÄL-test och inte få positivt på dem digitala)


    Är du säker på att du inte är gravid redan? Sådär starka streck får jag vara när jag har positivt äl-test.

    Om man börjat med cb advanced för sent i cykeln är det inte alltid det hittar alla stegringar. Är du på cd 14 nu? Om du faktiskt har äl idag kan det va att det är för nära inpå med cb. Men testa du i några dagar till men har du inte fått positivt inom en vecka så kanske du missat stegringen?

    Eftersom du använder nc gissar jag att du tempar också? :) temperaturen är säkraste kortet att gå efter för att veta att äl faktiskt varit :)
  • Värphönan
    Juli1990 skrev 2021-08-27 14:44:27 följande:
    Tack för snabbt svar!
    Jag är säker, hade mens förra helgen i fyra dagar! Jag började med CB Advanced i dag 9, så jag tror inte att det var för sent. Jag har en cykel på mellan 29-32 dagar enligt NC och det var rekommenderat att börja testa igår enligt anvisning :). Tycker det låter konstigt om jag missat då jag enbart är i början av cykeln och brukar ha ÄL enligt NC dag 14-19 (med lite olika variationer).. Blir lite klok på detta. absolut, jag tempar också :). 

    Ok, jag fick för mig att du va på cd 14 nu av någon anledning men då är det ju gott om dagar kvar :) då vet jag inte vad grejen är med stickorna, men att det digitala inte visar något än är kanske för att det är för tidigt helt enkelt. Om du har snabb ökning av östrogen innan äl så kanske de reagerar lite senare. Speciellt om du är på dag 9 och det skulle visa sig att det är en månad du har äl cd 19. 


    Det är säkerligen olika för olika personer men jag brukar få maximal fertilitet ca 2 dagar före äl faktiskt sker och oftast för jag hög fertilitet 1-3 dagar innan dess. Det har också hänt att jag aldrig fått hög fertilitet utan att det gått från O direkt till maximal fertilitet. 


    Så om du fortsätter så borde du få något utslag snart :)

  • Värphönan
    hurtänktedunu skrev 2021-08-27 16:01:42 följande:
    Ja vi får hoppas. Idag fick jag en ordentlig väldigt äcklig (ursäkta info) flytning. Konsistens av en snorloska. Skulle det kunna vara ägglossning?

    Nej jag glömde kolla test i morse men kan göra det ikväll.
    Inte upplevt det själv men hört de som berättat som att en liten slempropp släppt när tappen är fullt öppen för att ta emot spermierna, så kanske va det? isåfall är definitivt äl här :) Mys på! <3
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-27 13:51:46 följande:

    Skickar en kram till dig <3 Depressioner är hemska. Skönt att du kommit ut på rätt sida. Jag har haft depression, men framför allt har jag haft tvångssyndrom i många år, och det är jättejobbigt, men jag har lärt mig leva med det och jag ägnar allt mindre tid åt tvånget, jag fungerar i vardagslivet nu på ett annat sätt än tidigare. Och jag vill bli ännu friskare för det kommande barnets skull.

    Vad skönt att du kunde hitta ett sätt att slippa alkoholen :) tror att det var ett bra val. Jag är lite ledsen för att jag har använt bisolvon, det ska man bara göra i nödfall. Även paracetamol. Haft så jobbigt med hostan och värk i kroppen, men ser äntligen ljuset nu iaf. Men borde väl egentligen vara gulesäcken som ger näring till barnet nu? Om det är något där vill säga.

    Förresten, märkte precis att det var vått i mitt trosskydd, mycket mer än det brukar vara. Kände efter och det är som en väldigt vattnig genomskinlig flytning, inte slemmig. Jag hade inte tänkt på något romantiskt eller så kanske jag bör tillägga. Kan det vara ett graviditetstecken?


    Precis som Kiwikiwi skrev så är det ingen fara med paracetamol. Det är ibuprofen man ska hålla sig borta ifrån som gravid :) Så du behöver absolut inte känna någon skuld för att du tagit det. 


    Det kan absolut vara ett graviditetstecken med flytningen. 


    Tufft med ocd men skönt att du hittat sätt att fungera <3 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?