Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-25 09:40:53 följande:

    Vad intressant. Jag brukar ha ganska mycket fysiska PMS-symtom, men det varierar lite grann från gång till gång. Ibland har jag mycket mensvärk flera dagar före, och ibland så har jag lite grann rätt kort inpå. Alltid ömma bröst, ofta huvudvärk. Symtom som kanske skulle kunna tolkas som graviditet. Men det är kanske om detta inte dyker upp som man ska börja misstänka att det blivit något. :)


    Ja innan första graviditeten hade jag lite lätt mensvärk nån dag innan mens men när jag blev gravid hade jag värk från några dagar efter är och jag blev väldigt yr. Å mer flytningar. Gång två och tre va det ungefär samma sak. Sen efter

    Sista va just dom grejerna tecken på mens istället. Väldigt frustrerande när jag varje gång trodde och hoppades på ett plus. Denna gången va det bara flytningar, allt annat höll sig borta och plus blev det.
  • Värphönan
    aann skrev 2021-08-25 10:13:21 följande:

    Ja han blir borta till på lördag, men hoppas han kan komma hem tidigare. Jag vet inte riktigt :P brukar nog ha äl 1-2 dagar efter positivt. Men har inte lyckats pricka in den så här bra  som det blev denna månad. Exakt, har du kollpå hur er blev till i förhållande till din äl?


    Ne denna gången lyckades vi få till det ovanligt många gånger runt äl så har inte en aning faktiskt men tidigare så har det varit två dagar efter positivt äl-test.
  • Värphönan
    Flizz skrev 2021-08-25 09:12:49 följande:

    Nu dök mensen upp, en dag för tidigt, nya tag nästa månad.

    Eller ja vi får se hur det går med den biten då maken är borta på älgjakt hela min fertila vecka


    Typiskt :( hoppas på bättre lycka nästa vecka trots älgjakten!
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-25 13:14:35 följande:
    När började flyttningarna tillta? Så glad för er skull :)
    de slutade väl snarare inte efter äl utan fortsatte i lite annan konsistens bara. 
  • Värphönan
    Chilins skrev 2021-08-25 18:58:32 följande:

    Hej hörni!

    Det börjar närma sig denna månads ägglossning för min del och jag vill vara beredd så jag är redo med clearblues ägglossningstest, har tidigare haft RFSU. Nu till min fråga, vilken tid på dagen kör ni ägglossningstest? :) man vill ju gärna testa ungefär samma tid varje dag


    Är det cb digital(rosa) eller cb advanced digital(lila)? Man använder de på lite olika sätt :)
  • Värphönan
    Chilins skrev 2021-08-25 21:47:25 följande:

    Det är dom rosa, jag har aldrig använt såna här :) bara rfsu tidigare så jag har verkligen ingen aning. Går in på dag 11 i cykeln imorgon och har dom två senaste månaderna haft 29 dagars cykler så jag tänkte börja testa på fredag (dag 12) Vill verkligen inte missa ägglossningen denna månad


    Tror det står i instruktionen att man ska testa mellan Kl 10-20 med dom men jag är inte alls säker? Men läst om de som tagit dom på morgonen och ändå fått positivt resultat. Jag har bara kört advanced och de ska man testa på morgonurin fram tills de börjar blinka och då kan man testa när som på dygnet.
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-25 22:20:50 följande:

    Nej, mina är de lila/blå. Förlåt, jag borde varit tydligare. Är det någon som vet skillnaden mellan dem?


    De lila mäter både östrogen och lh. Innan lh får man en stegring av östrogen och det får testet att blinka för hög fertilitet. Sen mäter den lh efter det och då får man fast gubbe för när äl är nära.
  • Värphönan
    SecretFlower skrev 2021-08-26 07:13:08 följande:

    Jag har alltid funderat varför folk skickar in sina test, men nu förstår jag.

    Ser ni en linje där eller är det bara i mitt huvud?

    Vet inte om jag har beräknad mens idag eller på fredag, då apparna säger olika.

    Jag har tagit likadanna test sen måndag och de har båda varit helt tomma. Denna tycker jag mig se något på men kanske det bara är testlinjen?


    Är det en sticka från testlagret? Jag har aldrig fått spökstreck på dom. Ser ett svagt streck så jag vågar mig på ett Grattis!

    Jag fick så i förrgår och tog ett digitalt igår och fick ett klockrent Gravid på displayen :)
  • Värphönan
    chouette skrev 2021-08-26 08:54:40 följande:

    Jag tog ett gravtest igårkväll (ÄL+7/8)och tyckte mig se något svagt, svagt, svagt. Men tror kanske det kan ha varit ett spökstreck :( Såhär såg det ut:


    På de sista två bilderna ser jag strecket. Är det en sticka från rfsu? Vet tyvärr många som fått spök med deras :( men det kan ju va ett äkta streck också! Tog du något imorse? Annars ta ett imorgon bitti. Är det positivt så kommer strecket bli starkare till dess :) hoppas!
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-08-26 09:56:17 följande:

    Varför får man egentligen spökstreck? Hoppas att det ska vara ett riktigt streck nu förstås, men tycker det känns jobbigt att man inte kan veta säkert. Ska ta ett testa tidigt på lördag tänkte jag.


    Kan bero på hur tester är tillverkat, nån i en grupp berättade att hon testade med vatten och fick svagt streck så då lös teststrecket upp svagt så fort det blev fuktigt. Sen kan det dyka upp streck när tester torkat av nån anledning. Jag vågar ex inte använda cb tidiga test efter jag fått väldigt tydligt streck med dom utan att det va något :/

    Vissa märken av tester verkar mer benägna att ge streck oavsett resultat. Ex cb tidiga test och rfsu :/ restlagrets blå stickor har jag använt hur många som helst av och aldrig ens skymtat något om jag inte varit gravid.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?