Inlägg från: Värphönan |Visa alla inlägg
  • Värphönan

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-18 15:54:52 följande:

    Jag tror inte jag kan ha börjat testa för sent. Min mens började 2 september och hade ingen blödning den 5:e. Började testa den 11:e. Iofs har jag ju haft lite diff på cykellängden. Men när man börjar testa för sent, varför blir det inte fast då? Jag kan ju inte ha haft ägglossningen bara ett par dagar efter mensen slutat, eller? Fortsatt synliga men ganska svaga test på billiga stickorna. Tror det blev blankt igår för det var sent på kvällen, de stickorna ska tydligen inte användas efter kl 20.00. Ska ta nytt clearblue test kväll. Vi ska ha sex idag för säkerhets skull. Min sambo tror att det blir ägglossning. Jag känner mig dum mot honom som blir ledsen och säger att vi ska strunta i det och att allt är meningslöst. Vill inte vara sån. Rädd att sabba relationen också :/


    Hur långa cykler brukar du ha? Jag alltså jag vet inte varför man inte får positivt om man testar för sent men det står rätt mycket om man kollar på cb hemsida med frågor å svar.

    Har du koll på ditt sektet? Det är ju en bra indikator också :)
  • Värphönan
    Lövsångerska1991 skrev 2021-09-18 19:39:48 följande:

    Jag fick en fast smiley nu!!! :D så lycklig!!!


    Härligt! Du ser :) det va inte kört än. Bara en längre cykel :) sen brukar äl ske 12-48h efter positivt test ungefär. Och om du vet hur lång lutealfas du brukar ha så får du koll på när bim är också.
  • Värphönan
    Blomman223344 skrev 2021-09-18 23:31:22 följande:

    Hej,

    Jag o min sambo har försökt bli gravida sen januari i år. Jag är 29 år och han är 32 år.

    Använder oss av clearblue fertilitetsmonitor och tempar med natural Cycles. + tar folsyra.

    Enligt NC ska jag få min mens på måndag.

    Kunde inte hålla mig så tog ett test imorse (ett av RFSU)

    Och de va jättenegativt, de blev ett streck direkt bara.

    Ska invänta o se ifall mensen kommer på måndag, annars tar jag ett nytt test då, men känns verkligen inte som att de e vår tur denna månaden heller?

    Hade ni kontaktat barnmorska nu eller väntat?

    Vet att man ska ha försökt aktivt 1 år innan man får hjälp.

    Men tänker om de kan ge något tips eller kanske ta blodprover redan nu?


    Kontaktar ni en privat fertilitetsklinik så kan de säkert hjälpa er redan nu. Men hos mvc Gör de förmodligen ingenting alls :( är det första barnet?
  • Värphönan
    Dalarna91 skrev 2021-09-19 08:12:20 följande:

    Jag har så svårt att tro på detta. Men jag är gravid!

    Har alltid haft en magkänsla att jag inte kommer bli det. Satt i badkaret och grät i tisdags kväll när dom bruna flytningarna kom. Men de måste ha varit genombrottsblödning.

    Har försökt sammanlagt att bli gravid i ca 1 år. 9 mån med exet. 3e gången gilt med sambon.

    Denna gången drack jag 2 msk kallpressad Vetegroddsolja. Om de hjälpte eller inte, det kan man aldrig veta.


    Grattis!
  • Värphönan
    Blomman223344 skrev 2021-09-19 09:50:05 följande:

    Ja de är första barnet.

    Vet liksom inte vilken ände man ska börja i, man trodde inte att man skulle hamna i denna sitsen själv då alla mina kompisar har blivit gravida så enkelt om man får uttrycka sig så.

    Bor i Skåne, är det någon som har erfarenhet av någon privat klinik där som ni hade kunnat rekommendera?


    Har ni pratat om det, alltså hur lång tid det tagit att bli gravida? Eller har de bara meddelat att de är gravida? Min erfarenhet är att det är först när man själv tar upp sin krokiga resa som andra öppnar sig om sin.

    För oss tog det 9 försök med första barnet. Betalade för privat utredning och allt visade sig fint utom mina äggrecerver som va låga så vi fick rådet att inte vänta för länge med syskon.
  • Värphönan
    Blomman223344 skrev 2021-09-19 13:52:21 följande:

    Mina kompisar har blivit gravida efter typ så 2-4 månader och när de har berättat om det, så har de varit den, ? vi trodde inte de skulle gå så fort, eller vi va inte beredda på de ?

    Och det sticker så klart ännu mer i mina ögon när jag får höra de.

    Jag o min sambo har valt att hålla hela grejen med att försöka bli gravida för oss själva då vi inte vill ha någon press på oss.

    Ju längre tiden går ju jobbigare blir det.


    Det tillhör nog ändå ovanligheterna att det går såpass lätt för alla ens vänner. Inte för att det är någon större tröst just nu.

    Men hur länge har ni försökt nu?

    Snart kommer det perfekta förhållandet för ägg och spermier och ni får ett pyre tillslut <3
  • Värphönan
    slo92 skrev 2021-09-21 07:54:02 följande:

    Håller på att bli knäpp... Mensen är två dagar sen och har haft en molande värk sen i söndags. Har testat med två st testa tidigt och båda var blanka, men kunde typ se antydan till ett streck på rfsu vanliga graviditetstest (eller så inbillar jag mig, spökstreck?). Men visst borde ju testa tidigt vara mer känsliga än vanliga test..? Och om jag vore gravid borde väl det bli ett tydligare streck nu när bim har passerat? Ah klarar inte ovissheten, man vill ju ha ett tydligt plus eller så får mensen komma nu!


    En gång plussade jag så sent som bim + 4
  • Värphönan
    Wave Mother skrev 2021-09-21 11:12:03 följande:
    Ja, det är lite svårt att fatta allt det där, är inte säker på att jag förstår varför det blir som det blir. Jag plussade som sagt på apotekets samtidigt som jag fick negativt på testlagrets vanliga. Det var lite oklart hur känsligt apotekets skulle vara, men jag TROR inte att siffrorna antydde att det skulle vara känsligare, utan lika som testlagrets. 

    Oavsett tänker jag att just det att du fick lite utslag på ett test är ett gott tecken. Falskt positivt är väl väldigt ovanligt, medan det finns de som testar negativt fast de är gravida. Så min gissning, om det verkligen är ett streck och inte spökstreck, är att du kanske hade ett test med hög känslighet då, eller kanske högre koncentration hcg i urinen vid det tillfället pga druckit mindre (om du inte tog alla testen på samma gång så klart).

    Det enda man kan göra är väl att försöka hålla  ut och testa igen, så får vi alla hålla tummarna! Hcg ska väl fördubblas ungefär varannan dag i början, så det borde blir tydligare snart.

    Det finns tyvärr märken som är mer benägna att ge svaga streck trots att det är negativt. RFSU tex ger ofta "spökstreck" på vissa av deras test.. Jag har råkat ut för torkstreck på CB early också. Vissa test räcker att doppa i vatten för att det ska synas ett svagt streck så det behövs inte ens hcg för att de ska ge utslag.


    Själv gillar jag testlagrets stickor just för att de aldrig gett falskt utslag någon gång. 


    Sen kan man självklart få väldigt svagt streck i början så om man väntar i 1-2 dagar så borde det bli mycket tydligare. Om inte så är det förmodligen spök tråkigt nog :( 


     

  • Värphönan
    Ollebollen skrev 2021-09-21 12:08:00 följande:

    Alltså jag blir så galen på mig själv!! Varför MÅSTE jag testa så tidigt som 7 dagar efter ägglossning??? Jag vet ju att man bara blir besviken. Har inte heller några symptom som kan indikera på graviditet? är det någon som varit gravid och såhär tidigt inte känt några symptom?


    Jag har senaste månaderna haft rätt jobbig pms men inför den senaste mensen så dök min pms inte upp. Så då tog jag bristen på tecken som ett tecken istället och fick ett positivt test på äl+10
  • Värphönan
    slo92 skrev 2021-09-21 12:34:31 följande:
    Ja jag var inställd på att det är spök men förstår inte varför inte mensen dyker upp... Nu är det på dag 30 och har senast gångerna bara haft 26 dagars cykel så man börjar ju fundera... Tror ni det är onödigt att köpa ett digitalt test, kanske bättre att vänta och se om mensen kommer eller inte bara?
    Har du vaccinerat dig mot covid nydligen?  Jag fick en längre cykel efter jag tog spruta 1 så det kan va en tanke. Tog hårt på sinnet när jag trodde jag va gravid men aldrig fick positivt.
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?