• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Vickan31
    LJM91 skrev 2022-10-12 12:36:21 följande:

    Idag har brösten börjat ömma så smått så nu känns det kört för denna månaden :(


    Vad jobbigt att hoppet sjönk nu i och med symptomen :( Men om det är någonting jag lärt mig av att dela erfarenheter med andra på Familjeliv så är det att du kan få dina vanliga symptom som du brukar få innan mens men att det skulle kunna bero på en graviditet istället. Det är ju det som är så lurigt, att ömma bröst både kan vara pms, graviditet eller andra hormonella saker. Så jag vill säga ge inte upp! Men förstår såklart dina känslor då jag brukar känna likadant när BIM närmar sig och allt känns precis som månaderna innan. Brukar du alltid få ömma bröst innan mensen dyker upp, och i så fall ungefär när?
  • LJM91
    Vickan31 skrev 2022-10-12 12:40:25 följande:
    Vad jobbigt att hoppet sjönk nu i och med symptomen :( Men om det är någonting jag lärt mig av att dela erfarenheter med andra på Familjeliv så är det att du kan få dina vanliga symptom som du brukar få innan mens men att det skulle kunna bero på en graviditet istället. Det är ju det som är så lurigt, att ömma bröst både kan vara pms, graviditet eller andra hormonella saker. Så jag vill säga ge inte upp! Men förstår såklart dina känslor då jag brukar känna likadant när BIM närmar sig och allt känns precis som månaderna innan. Brukar du alltid få ömma bröst innan mensen dyker upp, och i så fall ungefär när?
    Tack för stödet <3 ja de ömma brösten brukar alltid dyka upp ett par dagar innan BIM, och jag har BIM på söndag.. För många år sedan blev jag oplanerat gravid och då hade jag inte ömma bröst alls innan mensen skulle komma, vilket var det enda som fick mig att misstänka att jag hade blivit gravid. Så därför känns det varje månad som att de ömma brösten är ett kvitto på att det inte har gått vägen.. Sen visserligen, förra cykeln ömmade brösten knappt alls och inte var jag gravid för det. Så det är verkligen lurigt det där.
  • Fyrklöverns
    LJM91 skrev 2022-10-11 21:56:13 följande:

    Vet ni, jag har hittat ett nytt problem med att babyverkstaden tar tid, om än ett riktigt (faktiskt lite löjligt) i-landsproblem xD jag har sedan länge haft klart för mig vilken barnvagn jag vill ha, en Emmaljunga NXT90, och nu ikväll när jag fönstershoppade bebissaker på nätet såg jag till min fasa att 2023 års modell enligt mig är mycket fulare än 2022 års modell. Undrar hur länge man kommer kunna köpa 2022 års modell? Rimliga och viktiga funderingar man har hahaha xD


    Hahaha ja det känns ju tokigt men fullt förståeligt! Hör på detta nu då.. När jag blev gravid första gången i våras (missfallet) så beställde vi en spjälsäng som jag förstod är utgående modell för jag ville inte riskera vara utan. Nu står den där ouppackad i barnrummet som är färgglatt målat och hånar mig. Vi byggde hus i årsskiftet och förberedde ett barnrum direkt. Sen tänkte vi inreda och överraska föräldrarna som inte hade sett rummet. Nu står våra flyttkartonger där inne och spjälsängen i sin kartong.. Hoppas på att snart få fortsätta inreda där inne. 
  • Vickan31

    LJM: Aah, jag förstår. Ja då har du ju såklart någonting att jämföra med, även om varje graviditet är olika även för samma person. Jag har läst på Familjeliv både om dem som fortsatt ha ömma bröst som de brukar ha vid pms men att det ändå blev ett plus, och sedan om andra som börjat känna ömma bröst men att det slutat vid BIM och då kom ett plus. Varför ska det vara så svårt det här med symptom? XD Tycker att Fyrklöverns svar här ovan kändes lugnande i alla fall, att ömma bröst kan bero på progesteron så det betyder inte automatiskt att det är pms och att mensen kommer Glad

    Jag har också ömma bröst i princip varje månad men det börjar ofta nästan direkt efter ÄL så jag tänker att det inte berättar något alls om ägget befruktats och fäst eller inte. Blir lite nojig att de ömma brösten nästan hela lutealfasen kan bero på någon hormonobalans eller så, men de misstänkte inget sådant under min fertilitetsutredning med exet.

    Fyrklöverns: Så fint och samtidigt vemodigt att läsa om eran spjälsäng och barnrummet, det gör lite ont i hjärtat samtidigt som jag tycker att det är så fint och visar på vilken stark längtan och värme som ert framtida barn kommer att mötas av när hen väl får flytta in hos er Hjärta

  • Fyrklöverns

    Vickan jag blev helt tårögd när jag läste vad du skrev <3 Det är verkligen ett efterlängtat barn som får flytta in i sitt rum hos oss någon dag :)

  • LJM91

    Tack fina ni för att ni ger mig hopp med er input om symtomens vara eller icke vara <3 vet på riktigt inte hur jag hade klarat av denna resan utan er! Jag har såklart också googlat sönder telefonen på om man kan ha olika tidiga symtom i olika graviditeter, och så verkar det ju absolut vara. Det är verkligen en hårfin balans det där med att hålla hoppet vid liv samtidigt som man inte vågar räkna med något.

    Åh Fyrklöverns, kan riktigt se kartongen med spjälsängen framför mig. Så mycket hopp och drömmar som kan dölja sig i materiella ting. Kan bara instämma med det Vickan skrev!

  • Dalarna91

    Fyrklövern; får lite ont i hjärtat att läsa det du skrev om spjälsängen, men snart kommer du få användning för den. 

    Ljm; jag har googlat ihjäl mig i helgen. Just nu verkar det vara många som plussar trots dom haft sex 5 dagar innan äl. 

    När jag va på toa så va det sånt sekret jag hade sist jag va gravid, men vet jag hade så förra månaden. Men fått mer flytningar än jag brukar ha innan bim. Men är rädd det är bara önsketänkande att just denna gång skulle det funka. Efter ett års försök så ska man bli gravid med sex långt innan äl. 

  • Sophiee92

    Hej tjejer, behövt ta en liten paus från FL sen mensen kom men tänkt på er och gått in senaste 2 dagarna och läst ikapp.

    Spännande med BIM snart Dalarna, LJM, Vickan och Fyrklövern, håller alla tummar jag kan för er! Förstår alla era känslor såhär inför BIM, det är verkligen hemska dagar samtidigt som det kan kännas så härligt att tillåta sig att drömma sig bort och känna hoppfullhet.

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?