• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2022-10-14 14:53:41 följande:

    Jag har inte gjort något speciellt denna månad. 
    Ska köra på progrestron kräm igen denna cyklus om vi får till det bra med liggandet. Bara känner detta kommer bli dyrt. Dom är inte billiga jag köper... Men värt i slutändan tänker jag. 
    Förra månaden slutade jag med inositol pulver alldeles för tidigt. Blev sjuk och glömde totalt bort den. Så den kanske är orsaken denna cyklus blivit längre. 


    Surt att det ska vara dyrt att få ordning på kvinnohälsan :(. Kan vara värt det som du säger för slutmålet. 


    Men gud jag slutade också med inositol precis innan min cykel och ägglossning förlängdes :/ kan ju vara den som ställt till det för oss. 

  • LJM91

    Vad tråkigt att cykeln fortsätter krångla Dalarna, och trist att mensen kom också :( hur känner du dig, är du taggad inför ett nytt försök eller känns det tungt? Nej det är verkligen inte billigt allt vi köper för babyverkstadens skull..

    Skönt att du känner dig lugn Fyrklöverns :) din kurva ser ju jättefin ut också, håller alla tummar för dig!

  • Dalarna91

    Fyrklövern; Ja, de kanske är den. Alla gånger har jag tagit inositol till bekräftad ägglossning. Denna gång slutade jag innan. 

    Ljm; skönt att mensen kom ändå. Visste det inte blev något. Så lika bra den kom. Lite tråkigt med kort lutealfas, det kan skapa problem med att bli gravid. Skönt det finns kräm mot det. 
    Är lite taggad då vi ska testa inseminering om han inte haft lust till sex hela tiden . 

    Imorgon kommer bla svärmor. Hon brukar alltid fråga när hon ska få barnbarn .. hon vet om mina två missfall. Så hoppas hon inte nämner något. 

  • elin1989

    Nu har jag haft mitt andra ultraljud, 6+4 enligt senaste mensen.

    Fick se ett hjärta som tickade och mäter 7+0 vilket stämmer med ägglossningen, BF är 2 juni! :)

  • evelinagra1
    elin1989 skrev 2022-10-14 20:04:32 följande:

    Nu har jag haft mitt andra ultraljud, 6+4 enligt senaste mensen.

    Fick se ett hjärta som tickade och mäter 7+0 vilket stämmer med ägglossningen, BF är 2 juni! :)


    Men gud va skönt att höra!! stor stort grattis 
  • elin1989
    evelinagra1 skrev 2022-10-14 20:14:42 följande:
    Men gud va skönt att höra!! stor stort grattis 
    Tack så mycket, det är en sån lättnad! Om min sambo nånsin kommer hem från jobbet så ska jag äntligen berätta för honom ikväll, han vet fortfarande inte att jag är gravid stackaren!!
  • evelinagra1
    elin1989 skrev 2022-10-14 20:31:37 följande:
    Tack så mycket, det är en sån lättnad! Om min sambo nånsin kommer hem från jobbet så ska jag äntligen berätta för honom ikväll, han vet fortfarande inte att jag är gravid stackaren!!
    åå va spännnande! Att du kunnat hålla dig så länge 
  • LJM91

    Underbara nyheter elin, stort grattis! Ska du berätta för din sambo på något särskilt sätt?

    Dalarna, hoppas verkligen inte din svärmor säger något. Så himla okänsligt att fråga när man ska få barnbarn, speciellt när hon vet om att ni har haft missfall. Man undrar hur vissa människor tänker..

  • Dabro13

    Elin: åhh va kul ! Att du lyckats hålla dig från att säga något haha. All lycka till er ! ☺️

    Jag har BIM 5/11, har PCOS och endometrios så jag är lite inställd på att vi tyvärr kommer ha svårt, men vi kör på lite hoppfullt nu i början och hoppas på det bästa helt enkelt

    Ja de känns nervöst men ändå väldigt kul att ge sig på denna resa ☺️

  • Chilins

    så himla tråkigt Dalarna.. vad trött man kan bli på när kroppen jävlas. Inte nog med att det är svårt redan från början? nya tag när du är redo Hjärta 

Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?