• Lövsångerska1991

    Försöka bli gravid i höst, följas åt?

    Hej!

    Jag är ny medlem här på Familjeliv, men har läst mycket i forumen förut. Min sambo och jag ska börja försöka skaffa barn i augusti. Är det någon mer som försöker bli gravid i höst och som vill följas åt här? Jag är en 30-årig tjej och har inga barn sedan tidigare, detta är första gången som jag försöker bli gravid. Tar gärna emot tips över saker att tänka på inför en graviditet! Glad Jag har en massa ägglossningstest hemma, har redan provat och har ägglossning idag, men vi ska inte börja förrän nästa månad då jag fått dos 2 av covid-vaccinet.
    Jag längtar väldigt mycket efter att bli gravid och få barn, min sambo har inte lika stor barnlängtan. Han vet att han vill ha barn med mig och eftersom jag vill nu så tycker han att vi kör på det! Drömmer

    Mvh Lövsångerskan

  • Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?
  • evelinagra1

    Jag vill bara kika in här och hoppas att ni alla får en riktigt fin och mysig jul! Och att ni alla får starta året med ett fint plus på stickan <3

  • Dalarna91

    Fyrklövern; så skönt du fick positivt äl test nu :) 
    Hoppas ni får till med liggandet bra nu :)

    Ljm; vi tog ju ett hemmatest förut som va bra svar på. 
    Jag inbillar mig att han inte vill ha barn längre. Han betedde sig samma passiva när vi skulle se på hus. Och visade att han inte ville ha ett nu. 

    Fick svar på amh; 22.6 så det va bra :)

  • Sophiee92

    LJM vilken fantastisk sambo du har <3 blev nästan gråtfärdig när jag läste haha...

    Skönt med positivt ÄL test fyrklövern så ni slipper stressa över detta under julhelgen. Håller alla tummarna för dig nu <3 Vi bestämde oss för att inte göra något försök denna månad, det känns skönt att släppa den pressen helt och hållet, samtidigt som jag undrar om det är dumt att vi inte försöker innan IVF:en. Men jag känner helt ärligt inte att vi har så stor chans på egen hand med tanke på att vi skulle få göra ICSI och har försökt så länge på egen hand nu.

    Tufft det låter med sambon Dalarna. Kan inte exakt relatera till det du skriver men kan relatera till att ibland känns som att man gör detta helt på egen hand och att all längtan och saknad bara är ens egen att bära :( den kan kännas riktigt jobbigt. Vad betyder exakt 22.6? Mitt amh mättas i ett annat värde för jag fick 2.6 :P Vore intressant att höra vad ditt blir i samma värde!

    Tack Vickan för att du är så positiv och ett sånt underbart stöd för oss alla här inne <3 Kommer behöva all positiv energi när vi påbörjar vår IVF nästa år.

    Önskar er alla en god jul och gott nytt år! Jag har på känn att nästa jul blir med våra efterlängtade bebisar <3

  • Fyrklöverns

    Hej tjejer! Hoppas alla haft en fin julhelg <3 Håller med Sophie, nästa jul ska vi alla sitta med vars en bebis i armarna och då kommer allting kännas självklart:).
    Förstår varför ni hoppade denna månaden Sophie. Vad skönt det måste kännas att äntligen ha en riktigt bra chans att bli gravid. Hoppas ni kan börja behandlingen snart. 


    Min ägglossning blev satt till julafton trots allt. Vi skojar hemma om att döpa barnet till Jesus om det gick vägen hahah.. Tycker tempen är lite svag nu efter ägglossningen, hoppas den tar bättre fart i dagarna. 


  • Vickan31

    Hej på er och god fortsättning! Glad Nu är jag tillbaka efter lite julledigt och har läst ikapp här i tråden. Min ägglossning var med största sannolikhet på självaste julafton, CD14, men det är först efter att tempen varit hög tre dagar i rad som jag kan vara lite mer säker såklart. Det var inte helt lätt att hitta tid för att vara ensamma och kunna få till några försök mellan alla firanden och övernattningar, haha, men jag tror att vi fick till det hyfsat.


    LJM: Jag beklagar verkligen att mensen kom, så himla tråkigt! Men så otroligt fint av din sambo, det där stödet är så värdefullt och jag blir alldeles rörd bara jag tänker på det! Hjärta Att anstränga sig då där som han gjorde och verkligen visa hur mycket han bryr sig, det värmer hjärtat oerhört! Den här resan är svår nog som det är, och då behöver man allt stöd (och all choklad) man kan få! Angående referensvärdena jag fick så kommer de här tillsammans med dina:


     


    Dina referensvärden:


    Fsh 2,5-10 IE/L (i follikelfas)


    LH 1,9-13 IE/L (i follikelfas)


    Prolaktin 70-350 mIE/L


    TSH 0,4-4,0 mIE/L


    T4 10-22 pmol/L


     


    Mina referensvärden:


    FSH: 3,5 ? 12,5 IE/L (i follikelfas)


    LH: 2,4 ? 12,6 IE/L (i follikelfas)


    Prolaktin: 65 ? 470 mIE/L


    TSH: 0,27 ? 4,2 mIE/L


    AMH: 4,1 ? 58 pmol/L (inte samma måttenhet som de referensvärden du fått)


    Progesteron: <2,8 i follikelfas, 0,4 ? 38 i ovulationsfas och 5,8 ? 76 i lutealfas


     


    Fyrklöverns: Så tråkigt att när man får ett positivt test så är det för corona xD Hoppas att du är frisk nu och har kunnat inviga de spännande julklapparna 😉 Kan hålla med om att man får vara lite mer kreativ för att hitta ensamtid under högtider när det är familj på övernattning eller vi på övernattning hos dem, haha. Vi brukar ju följas åt i cykeln du och jag, så det verkar som att vi båda hade ÄL på julafton? Vore ett sjukt passande namn ni hittat där, om det skulle bli så att ert framtida barn blev tillverkat på julafton, haha! Tycker att min temp är lite låg också, ska lägga in min graf så vi kan jämföra om du vill. Håller tummarna för att 2023 ska börja med positiva nyheter för oss alla Hjärta

    Dalarna: Vad skönt att AMH-värdet också såg bra ut! Glad Jag håller tummarna för att din sambo kommer att visa nu att han faktiskt vill, genom att lämna sina prover. Det kommer säkert att lösa sig Hjärta


    Sophie: Åååh men tack snälla du för de oerhört fina orden, vad glad jag blir! Hjärta Du är ju verkligen en glädjespridare och ett fantastiskt stöd, så jag är så glad att jag har dig och er här i gruppen att följa och heja på varandra! Angående er paus den här månaden så tycker jag att det låter förståeligt, och hoppas att det kan kännas bra för er att inte behöva stressa med allt som babyverkstan innebär den här cykeln. Som sagt, IVF kan absolut kännas läskigt men det är fantastiskt ändå hur mycket man göra och hur mycket det kommer att förbättra era chanser 😊 Ställ alla frågor du vill om det skulle dyka upp några, då jag ändå har min IVF hyfsat färskt i minnet fortfarande, och så hoppas jag att ni får bra besked angående start av behandlingen och så Hjärta


    Hoppas att ni haft en riktigt fin julhelg allihopa, nu håller vi tummarna för bästa möjliga start på 2023!

  • Dalarna91

    Hoppas alla haft en fin jul. 
    Önskar jag kunde säga jag haft det. Igår så tog det slut mellan oss. Jag är fortsatt gärna med och hejjar på er. Ni är världens underbaraste gäng, stöttar i både med och motgångar. 

  • LJM91
    Dalarna91 skrev 2022-12-27 17:31:04 följande:

    Hoppas alla haft en fin jul. 
    Önskar jag kunde säga jag haft det. Igår så tog det slut mellan oss. Jag är fortsatt gärna med och hejjar på er. Ni är världens underbaraste gäng, stöttar i både med och motgångar. 


    Men vad säger du finaste Dalarna?! Vi finns här för dig om du behöver ventilera, och känner du för att dela med dig av vad som har hänt så bara kör på. Var det ett gemensamt beslut? Skickar en stor stor kram till dig och hoppas att du hittar ljusglimtar i motgången <3

    Härligt att ägglossningarna rullar in här och tack Vickan för att du delade med dig av referensvärdena :)
  • Dalarna91

    Jag vet inte vad jag ska säga. Man är två i förhållande. Vilket det inte har varit på länge. Sen när man börjar tänka på barn så såg jag framför mig: jag gör allt medans han inte hjälper till utan måste be om hjälp. Sen är det såklart mer saker. 

  • Fyrklöverns
    Dalarna91 skrev 2022-12-27 17:31:04 följande:

    Hoppas alla haft en fin jul. 
    Önskar jag kunde säga jag haft det. Igår så tog det slut mellan oss. Jag är fortsatt gärna med och hejjar på er. Ni är världens underbaraste gäng, stöttar i både med och motgångar. 


    Jag fick läsa ditt inlägg flera gånger för att det skulle sjunka in. Jag är så ledsen för din skull och finns här om du vill skriva av dig <3 Ibland händer saker för att det finns något bättre menat för oss runt hörnet och någonting behövde avslutas så att det nya kan ta plats. Det finns en mening med allting som händer och jag är övertygad om att du kommer hitta en partner som vill dela din vardag och dina mål, du förtjänar att vara med någon som är där i vått och torrt. Jag är övertygad om att den partnern finns där ute för dig. 
Svar på tråden Försöka bli gravid i höst, följas åt?