• Anonym (Undrande)

    Ingen märker…

    Hej! Det senaste halvåret har jag gått ner ca 35 kg men ingen säger något. Jag har förvisso ca 20 kg kvar att gå ner innan jag är normalviktig men jag har gått ner från storlek 50/52 till 52/54 till ca 44/46 men ingen verkar ha märkt något? Jag har påtalat att jag gjort en viktresa till vissa men även de säger ?oj, jaha! Bra jobbat!?

    Min fråga är; är det kanske oförskämt att prata om folks kroppar? Eller, de kanske inte bryr sig? För mycket annat i sina liv? Tänker bara, om någon nära dig, som du pga pandemin inte sett på ett halvår, blivit drastiskt mindre - säger du inte något?? Genuint nyfiken:)

  • Svar på tråden Ingen märker…
  • Anonym (M)

    Många är uppe i sitt eller sina mobiler att de inte märker vad som sker i livet.

    Jag hade frågat min familj typ: Syns det att jag gått ner i vikt? Jag har faktiskt gått ner 35 kg.

    Bra jobbat säger jag och fortsätt kämpa för Din skull!

  • nnnnnnnn
    Anonym (Undrande) skrev 2021-08-05 21:00:23 följande:
    Hej! Det senaste halvåret har jag gått ner ca 35 kg men ingen säger något. Jag har förvisso ca 20 kg kvar att gå ner innan jag är normalviktig men jag har gått ner från storlek 50/52 till 52/54 till ca 44/46 men ingen verkar ha märkt något? Jag har påtalat att jag gjort en viktresa till vissa men även de säger oj, jaha! Bra jobbat!
    Min fråga är; är det kanske oförskämt att prata om folks kroppar? Eller, de kanske inte bryr sig? För mycket annat i sina liv? Tänker bara, om någon nära dig, som du pga pandemin inte sett på ett halvår, blivit drastiskt mindre - säger du inte något? Genuint nyfiken:)
    Min erfarenhet - det syns inte mycket förrän du går ner till stl 40-42, då kommer många helt plötsligt se det.
    Men å andra sidan så var det inte heller så många som såg när du gick upp från 44 till 54.
    När du når stl 42 är du nere på mer normala storlekar och då syns det tydligare att du går neråt, många har själva stl 36-42 och ser tydliga skillnader när någon går ner eller upp 1 storlek.
    Så fortsätt jobba på och om ca 5 kg (gissningsvis) så kommer många helt plötsligt att se det.

    De som då inte kommenterar gör det av:  finkänslighet, vissa bryr sig inte om andras vikt, rädsla att det är någon sjukdom som drabbat dej, avundsjuka eller något annat skäl som någon säkert redan skrivit om i tråden.

    Bara några få kilon kvar tills du kommer märka att det syns och då kommer du se att folk helt plötsligt ser hela förändringen! De kommer inte tro att du gått ner tex 5 kg, utan de kommer tro att du gått ner minst 20 kg.
  • Anonym (MK)

    Vi kanske äntligen kommit till punkten att vi inte kommenterar andras kroppar bara? Jag skulle aldrig aldrig säga nått, varken positivt eller negativt om nån annans kropp. Den är ju som den är och jag kan inte påverka det.

  • Mrs Moneybags

    Grattis! Vilket hästjobb du har gjort!

    Jag tror att det hänger ihop med att du hade en ganska stor övervikt och du kanske fortfarande är i den överviktiga kategorin. Det kan vara svårt att se viktnedgång på överviktiga personer. Håller med ovanstående om att det kommer rassla in kommentarer när du börjar klä dig markant annorlunda och har nått normalvikt. 

  • Anonym (789)

    Fast är det okej att påpeka att någon gått ner i vikt, borde det också vara okej att påpeka när någon gått upp i vikt.

    Man ska inte kommentera alls alltså.

    Jag märker oftast inte när överviktiga tappar i vikt. Bara om det blivit så drastiskt så dom helt plötsligt är smala! Eller tvärtom, en smalis som blivit tjock. Men skulle aldrig säga nåt ändå, lägger ingen värdering i hur mycket folk väger.

  • Nutid

    Vad jag vet har jag aldrig kommenterat någons vikt om de själv inte tagit upp det.

    Sanningen är att har väldigt svårt att se det om det inte rör sig om jättemycket.

    Min fru har varierat en hel del i vikt genom åren oftast i samband med stress eller sjukdom. När vi pratar om att det har varit en jobbig en tid och hon säger att hon gått upp 15 kg och jag har ingen aning lika lite som jag märker det åt andra hållet. Jag kan märker däremot när hon är vältränad vilket jag berömmer.

    Jag kan ärligt inte vad hon väger idag, hon är rätt lång 176 och någonstans mellan 85 och 110 kg men jag vet inte.

  • Anonym (Tia)

    Har två personer i min närhet som gjort ordentliga viktresor.

    En person känner jag inte väl, vi hejar när vi ses och byter ett par ord ibland.

    En annan person känner jag lite mer men är inte vän direkt, men pratar när vi ses.

    Och varje gång så vill jag kommentera bra jobbat eller wow, men jag vågar inte för att är rädd att de ska ta illa upp. För de var ju fina innan med.

    Men vi pratar bakom ryggen på dem och säger till varandra att wow, har du sett X vad duktig hon är, vad hon kämpar.

    Så du kan nog räkna med att folk kommenterar och är glada för din skull och hejar på i hemlighet men att det känns fel att säga det bara.

  • Miooo

    Jag hade nog sett skillnaden men jag hade inte sagt något. Jag tycker det är rena minfältet att säga något om vikt, det kan lätt bli så fel.

  • Anonym (L o v e)

    Jag gick ner från 160 till 90 kg. Avskydde verkligen alla som kommenterade det. 


    Själv ser jag givetvis att folk gått ner i vikt, men skulle aldrig kommentera det om dom inte tar upp ämnet själv. 

Svar på tråden Ingen märker…